Efterhånden er det blevet en tradition at løbere, gående og cykelryttere mødes til Socialt Nytårsløb i Holbæk:

For 10. år i træk arrangerer Holbæk Løbe- og Motionsklub Socialt Nytårsløb i Holbæk. Det afvikles, som altid, den 31. december 2019 om formiddagen.

Pressefoto

I samarbejde med Team Rynkeby Holbæk/ Børnecancerfonden indbyder vi til en super afslutning på året. Hele overskuddet fra løbet går til Børnecancerfonden og som noget nyt også Julemærkehjemmene.

Der er mange måder at støtte et godt formål på – vi gør det for 10. år!
Vi gør det igen, ved at samle en masse glade løbere, gående og cykelryttere, den sidste dag på året, for at ønske hinanden et godt nytår – og samtidige være med til at støtte en rigtig god sag.

Udover at bidrage til at hjælpe en masse børn og deres familie med den sygdom og udfordringer de kæmper med, vil noget af overskuddet fra løbet også skal gå til Julemærkehjemmene.

Vi har kunnet se og mærke, at vores løb er vokset år efter år og i 2018 måtte vi melde udsolgt lang tid før løbsstart med 840 deltagere.
Derfor var ønsket at finde et sted, hvor vi ikke er begrænset af pladsen og hvor alle der vil gå, løbe eller cykle kan være med.

Pressefoto

Det har betydet, at vi forlader Elværket og Holbæk centrum og har i stedet indgået en aftale med vores nye flotte Holbæk Sportsby – her skulle der gerne være plads til alle.
Det har også betydet, at vi har fundet nye løbe- og gåruter – for cykelruterne er der kun meget få ændringer.

I forbindelse med at løbet nu er flyttet til Sportsbyen, betyder det også bedre tilbud og service til deltagerne – inden løbet kan alle mod bestilling, nyde deres morgenmad i Sportsbyens café.

Selvom nytårsaftensdag er travl for mange, afsætter folk alligevel tid til at mødes for at støtte det gode formål. Vi tilbyder, at man får motion, samvær og et let traktement med i oplevelsen.

Løbet gav et overskud på ca. kr. 63.000 i 2018, der blev doneret til Børnecancerfonden, Vi håber vi kan gøre det mindst lige så godt i år.

At løbet er ”socialt” betyder, at det ikke gælder om at komme først. Man løber, går eller cykler samlet i grupper, der guides med ”fartholdere”. Holbæk Løbe- og Motionsklub stiller med fartholdere til gang og løb, mens Team Rynkeby stiller med ryttere, der cykler socialt i grupper. Disse fartholdere har den opgave, at føre gruppen igennem løbet på en bestemt kilometertid.

Pressefoto

Man kan fx gå distancen 3 km. med en gennemsnitshastighed på 15 min. pr. kilometer eller gå de 5 km. på 12 min./pr./km. Vælger man at løbe, er distancerne henholdsvis 5,275 km., 10,550 km. og 21,1 km. Dem der løber længst, har et starttidspunkt, der ligger tidligere end dem, der ikke løber så langt.

Vil man cykle MTB, er der udarbejdet en rute på 25 km. og der køres på asfalt og grusstier. Denne gruppe kører med et snit på 18 km/timen.

For dem, der vil have lidt større udfordringer, er der to grupper, der cykler 45 km. med en gennemsnitsfart på 20 km/timen samt 22 km/time.

Formålet er, at alle deltagere kommer fælles i mål omkring kl. 11.45, og samles I Sportsbyen, hvor alle deltagere og hjælpere ønsker hinanden et godt og lykkebringende nytår.
Gruppeopdelingen betyder, at der bliver 2 grupper der går, 8 grupper der løber og 3 grupper der cykler. Hastighed og grupper kan ses på vores hjemmeside: www.holbaek-lmk.dk

Holbæk Løbe- og Motionsklub er områdets største løbeklub med omkring 400 medlemmer, når det handler om løb, og vi vil gerne markedsføre os som en klub, hvor vi dyrker breddemotion, og hvor det ikke bare handler om at løbe så hurtigt som muligt. Når vi træner, foregår det i grupper med fartholdere, og vi har plads til alle niveauer. Det samme gør sig gældende for de ”ildsjæle”, der melder sig til at cykle til Paris med Team Rynkeby, og som træner på cykel gennem hele foråret.

Alle disse ovennævnte ting er kendetegnende for det Sociale Nytårsløb – og så er det er en god måde at sætte punktum for det gamle år.