Artiklen er sponseret

Nogle gange kan man nemt komme til at overse, når man går med nogle kvaler. Særligt hvis man har meget at se til og måske hele tiden er på benene, så er der ikke meget tid til at lægge mærke til den slags. Men der kan alligevel være nogle ting, der er svære at ignorere. For hvis du for eksempel går rundt med smerter i fødderne, så er det ikke til at komme udenom. Det vil være der, så snart du rejser dig, og måske også når du hviler. Derfor bør du altså også gøre noget ved det.

Hvad skyldes det?
Der kan selvfølgelig være mange forskellige mulige årsager til, at du har ondt i dine fødder. Derfor er det heller ikke nemt at sige, præcis hvad du skal gøre.

I nogle tilfælde kan det være udtryk for en lidelse, som for eksempel hælspore. Det er nemlig en form for betændelse. Den bedste måde at komme det til livs på er ved at give fødderne en form for aflastning. Det kan du blandt andet gøre ved…

• At gå mindre
• At bruge bedre fodtøj
• At få hælsporeindlæg

I andre tilfælde kan det slet og ret være et udtryk for, at du går i det forkerte fodtøj. Det kan nemlig også spille en stor rolle for dine fødder. Dine sko skal give dig støtte, når du går omkring. Derudover skal de også allerhelst passe til din fodtype.

Plej dine fødder
Mange mennesker har i øvrigt en tendens til at overse deres fødder – også selvom de måske ellers gør en del ud af personlig pleje. Måske er det også på tide, at du udviser større omsorg for dine fødder.

Sæt lidt tid af tid at massere dem. Du kan også tage et ordentligt fodbad, hvor alt fra hæl til tånegle får noget opmærksomhed. Det kan bestemt også virke lindrende for dine fødder.

Har du en hælspore, har dine fødder brug for hvile og pleje. PR-foto