En musikalsk forestilling for unge – udvalgt og præsenteret af Holbæk Drama College

Mandag d. 11. september får Sjællands Teater besøg af Teatergruppen Batida med forestillingen BALALAJKA. Forestillingen spiller på Holbæk Private Realskole, og efter forestillingen vil der være mulighed for at tale med skuespillerne.

BALALAJKA er en hjertevarm og musikalsk komedie om krigen i Ukraine og om menneskene i Rusland.

Mens krigen raser i Ukraine, spørger man sig selv: Bor der mennesker i Rusland? Ja, det gør der. Og i denne hjertevarme og musikalske komedie møder vi dem. Både systemets brutale håndlangere anført af “Den stor hjælper” men også de stakkels, forsvarsløse individer det går udover.

Den faderløse Ivan spiller balalajka. Han møder den blinde børnehjemspige, Svetlana, der spiller harmonika og kan se med fingrene.

Det hemmelige politi, en børnehjemsforstanderinde, en desperat fangevogter og sne, sne, sne… er ingredienserne i en rørende og grinagtig historie fortalt af det fantastiske Bolshoi Balalajka Blues Band!

Det er 3. årgang på Holbæk Drama College, der har valgt forestillingen, og de er glade for muligheden for at kunne præsentere noget for andre unge, som de selv synes er rigtig godt.

Det er også eleverne selv, der tager sig af det gæstende teater og af publikum, når de kommer på besøg, og de står for en aftertalk med publikum og skuespillere efter forestillingen.

Her fortæller eleverne, hvorfor man skal se forestillingen:

Går du rundt og fryser, nu hvor efteråret så småt kommer krybende? Så tag ind og se teater og få varmen af den hjertevarme og musikalske komedie, Balalajka.

“Aldrig har jeg været mere frisk efter en forestilling. Jeg nød hvert sekund, og jeg sad tilbage med en kæmpe Wow-følelse. Musikken, stemningen og skuespillet går hånd i hånd og gør at dette stykke går op i en højere enhed. Kæmpe anbefaling herfra, så hvad venter du på? ”

Lærke, 3. årgang på Holbæk Drama College

“Forestillingen var med sine musikalske og æstetiske genialiteter utroligt imponerende. Vi gik alle hjem derfra med et kæmpe smil på læben på trods af den barske historie, fordi den i sin fortælling er sjov og fuldstændig fantastisk”

Fiona, 3. årgang på Holbæk Drama College

Pressen har også taget godt imod forestillingen:

“Ustyrlig komik og skøn musik bløder op på en barsk historie om et umenneskeligt samfund.”

Randi K. Pedersen, Teateravisen.dk

Læs mere på www.sjællandsteater.dk

Fakta om forestillingen

BALALAJKA

Gæstespil med Teatergruppen Batida

Mandag d. 11. september 2023 kl. 19.00 på Holbæk Private Realskole, Absalonsvej 25, 4300 Holbæk

Forestillingen præsenteres for alle fra 13 år og op og varer 50 min.

Priser fra 65-135 kr. / Gratis med Sæsonkort til Sjællands Teater

Skoler kan købe billetter til kun 40 kr. pr. stk. (inkl. moms)

Medvirkende: Batidas Ensemble

Komponist: Batidas ensemble

Dramatiker, forfatter: Søren Ovesen

Scenograf: Karen Rasmussen

Instruktør: Søren Ovesen

BALALAJKA. Foto: Ditte Valente