Torsdag d. 1. juni er der verdenspremiere på teaterversionen af HURRA FOR DE BLÅ HUSARER. Prøverne starter d. 11. april og Sjællands Teater i Holbæk kan nu afsløre hvilke skuespillere, publikum vil opleve på scenen.

HURRA FOR DE BLÅ HUSARER er et nyskrevet musikdramatisk lystspil baseret på filmen fra 1970 med bl.a. Dirch Passer, Lone Hertz og Susse Wold på rollelisten. Teaterudgaven skal spille i de skønne omgivelser på Amphiteater Frederikshøj.

Forestillingens handling udspilles en nat, hvor to unge løjtnanter skal underkaste sig en gammel ungarsk husarprøve, så ritmesteren kan udvælge den rette kandidat til en stilling ved Gardehusarregimentet: De skal ride 40 kilometer, drikke tre flasker champagne og have et forhold til to kvinder. Det bliver en nat fuld af forviklinger, forvekslinger og forelskelser, når de unge løjtnanter involveres med ritmesteren, oberstens datter og præstens tvillingedøtre.

I Sjællands Teaters udgave kommer der til at stå 8 professionelle skuespillere på scenen sammen med et ensemble af ca. 10 skuespillere, der bl.a. kommer fra Krabasken samt et stort professionelt orkester fra Slagelse Musikskole og ryttere til hest.

De professionelle skuespillere er Henrik Jandorf, Frederikke Vedel, Jon Lange, Peter Thieme, Morten Christensen, Lise Koefoed, Kasper Gattrup og Tara Toya.Rolle
fordelingen ser således ud:

Henrik Jandorf: Oberst Parsdorff

Frederikke Vedel: Oberstens datter Charlotte

Jon Lange: Adam Lercke (den ene unge løjtnant)

Peter Thieme: Ditlev Liljencrone (den anden unge løjtnant)

Morten Christensen: Ritmester von Rabenberg

Lise Koefoed: Præstens tvillingedøtre Henriette og Clarissa

Kasper Gattrup: Oppasseren Spjellerup

Tara Toya: Kokkepigen Frida


Henrik Jandorf

Født 1954. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1978. Henrik Jandorf har arbejdet med både film, tv, radio og teater. Han har været tilknyttet en lang række danske teatre og bl.a. været fastansat på Det Kongelige Teater i en lang årrække. Henrik Jandorf har selv været premierløjtnant i Gardehusarregimentet.


Frederikke Vedel

Født 1986. Uddannet på Det Danske Musicalakademi i 2007. Frederikke Vedel er singer-songwriter og skriver både sine egne sange og sange til diverse kunstnere og tv-programmer i ind- og udland. Frederikke Vedel har bl.a. medvirket i “West Side Story”, “Into the Woods” og “The Wild Party” på Fredericia Teater, “Midt om natten” på Folketeatret samt ”Beauty and the Beast” på Det Ny Teater.


Jon Lange

Født 1980. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2011. Jon Lange blev kendt, da han medvirkede i filmen ”Midsommer”. Hans præstation i denne film gav ham en nominering som Bedste Nye Navn i Dansk Film 2003. Siden har Jon Lange medvirket i både film, tv og teater.

Senest i Sygeplejeskolen på TV2.


Peter Thieme

Født 1979. Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Fredericia i 2004. Peter Thieme er kunstnerisk direktør hos Sjællands Teater. Han har arbejdet med både film og teater, herunder en del operetter og musicals, bl.a. ”Beauty and the Beast” på Det Ny Teater. Han har lagt stemme til en del tegnefilm, bl.a. ”Sjæl”, ”Angry Birds”, ”Pokémon” og ”Grusomme mig 3”.


Morten Christensen

Født 1975. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2005. Morten Christensen har medvirket i både film og teater. Bl.a. spillede han med i filmen ”Hvidsted Gruppen”. Morten Christensen har medvirket i en lang række forestillinger på Odense Teater samt på bl.a. Folketeatret og Det Kongelige Teater.


Lise Koefoed

Født 1986. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2011. Lise Koefoed har medvirket i både teater, film og tv-serier. Bl.a. har hun spillet med i filmene ”Player”, ”Alle for to” og ”Kollektivet”. Hun har medvirket i en række forestillinger på Folketeatret, bl.a. ”Nøddebo Præstegård” og ”Ronja Røverdatter”, hvor hun havde titelrollen i 2014. Lise Koefoed har også spillet med i ”Vild Med Dans – The Musical” og ”West Side Story”.


Kasper Gattrup

Født 1976. Uddannet fra Skandinavisk Teaterskole i 2003. Kasper Gattrup har arbejdet som både skuespiller, og komiker. Han har medvirket i flere revyer, bl.a. flere gange i ”Sønderborg Sommerrevy” og ”Revyperler”. Derudover har han bl.a. optrådt på turné og i radioen med impro-gruppen Specialklassen. Kasper Gattrup har medvirket i flere forestillinger på teatret Play i København, og han har også spillet med i ”Folk og røvere i Kardemomme By” på Bellevue Teatret.


Tara Toya

Født 1992. Uddannet fra Performing Arts School i 2012. Tara Toya arbejder som både skuespiller, sanger og danser, og hun underviser også i dans. Tara Toya har medvirket i en række store musicals, bl.a. i ”Mamma Mia – The Musical” på Svenska Teatern i Helsinki, ”Grease”, “Hairspray”, “Spamalot” og “Elf” i Tivolis Koncertsal. Derudover har hun lagt stemme til tegnefilm, tv-serier, radiospots og reklamer, siden hun var 5 år gammel.


Læs mere og køb billetter på Sjællandsteater.dk

 

HURRA FOR DE BLÅ HUSARER

Produceret af Sjællands Teater i samarbejde med Krabasken og Slagelse Musikskole og med Gardehusarregimentet som sparringspartner.

Alder: Forestillingen er for alle, men anbefales fra 8 år

Varighed: 110 min. med pause

Spilleperiode: 1.-18. juni 2023

Spillested: Amphiteater Frederikshøj, Frederikshøjvej 3, 4200 Slagelse – friluftsscene med opstillede stole til publikum.

Priser: 250-375 kr. med mulighed for grupperabat. Gratis med Sæsonkort til Sjællands Teater.

Spisning: Det er muligt at tilkøbe en tapasbox til udvalgte spilledage. Det er ikke tilladt at medbringe egen mad og drikke