Lørdag d. 16. marts er der danmarkspremiere på en international sensation – nemlig forestillingen 2:22 – EN THRILLER, der er en samproduktion mellem Sjællands Teater og NørregadeTeatret. Forestillingen skal spille i både Maribo, Slagelse og Holbæk.

2:22 – EN THRILLER er en overraskende, sjov og spændende forestilling, skrevet af den prisvindende forfatter Danny Robins, der bl.a. er kendt for at undersøge overnaturlige hændelser i flere forskellige podcasts. Forestillingen har haft stor succes i London, hvor den har spillet siden 2021. Den har siden spillet i både USA, Australien og Sverige og kan nu for første gang opleves på dansk.

Handlingen

I forestillingen møder vi Jessica og hendes mand Samuel, der for nylig har købt et stort hus, som de er ved at renovere. I flere nætter, præcis kl. 2.22, hører Jessica lyden af en, der bevæger sig rundt i huset, ofte via babyalarmen i deres lille datters værelse, og hun bliver overbevist om, at huset er hjemsøgt. Samuel, som ikke tror på spøgelser, har været væk på en forretningsrejse. Han insisterer på, at der er mere logiske og videnskabelige forklaringer på lydene.

Parret holder et lille middagsselskab for Sophia og Anders. Sophia kender Samuel fra universitetet, og Anders er hendes nye kæreste, der har en tro på det overnaturlige. Efter at have diskuteret de mærkelige lyde, overtaler Jessica de andre til at blive oppe til kl. 2:22 for at finde ud af, hvad der sker.

Og det gør de… De bliver oppe til kl. 2:22, og så ved de det.

Temaet

Forestillingens omdrejningspunkt er de to par og deres indbyrdes relationer og forskellige holdninger til det overnaturlige overfor det videnskabelige.

De fleste mennesker er nok fascineret af hændelser, der ikke umiddelbart kan forklares – uanset om de (som Samuel) søger efter en videnskabelig forklaring, eller om de (som Anders) tror på, at der findes ånder, som man kan kommunikere med.

Mange mennesker har nok prøvet at lege ”ånden i glasset” – hvor man netop gyser over, om der nu virkelig findes ånder, eller om det bare er de andre, der flytter på glasset…

Forestillingen er tematisk i stil med film som ”The Others” og ”Den sjette sans” og med tv-programmet ”Åndernes magt”.

Publikum kan glæde sig til en anderledes aften i teatret, hvor de kommer helt ud på kanten af sædet – og måske får udfordret deres opfattelse af, om der findes mere mellem himmel og jord, end de ellers tror på…

Holdet bag

I London er 2:22 blevet en forestilling man bare SKAL se. Forestillingen har været opsat ad flere omgange og med en del forskellige skuespillere, hvoraf flere har været kendte fra musikkens eller filmens verden.

Her i Danmark er det nok Tom Felton, der er mest berømt – især for sin rolle som Draco Malfoy i alle 8 Harry Potter-film. Tom Felton spillede rollen som Sam, der i Danmark varetages af Martin Bo Lindsten. I de øvrige roller ses Signe Skov, Stine Prætorius, Peter Thieme og Mikkel Vadsholt.

2:22 – EN THRILLER er første samproduktion mellem Sjællands Teater og NørregadeTeatret. Peter Thieme er kunstnerisk direktør hos Sjællands Teater og skal spille Anders i forestillingen. Frank Rubæk er teaterdirektør på NørregadeTeatret i Maribo og skal instruere forestillingen.

Peter Thieme og Frank Rubæk har kendt hinanden gennem tyve år og har længe drømt at producere en forestilling sammen. Peter har flere gange spillet med i NørregadeTeatrets forestillinger, og Frank skal næste år spille med i forestillingen ”Anklagerens vidne” hos Sjællands Teater.

Forestillingens scenograf er Søren Glad, der har designet en naturalistisk daglig- og spisestue, der er midt i en renovering. Scenografien er designet, så den kan passe på tre meget forskellige scener. Søren Glad fortæller, at både lys og lyd bliver store medspillere i forestillingen.

Plakat: Design Katrine Tornbjerg

Lidt om de medvirkende:

Martin Bo Lindsten (spiller Samuel)

Født 1981. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2010. Martin Bo Lindsten er opvokset i Maribo, og har som ung spillet på NørregadeTeatret. Siden har han medvirket i både film, TV og teater – bl.a. på Det Kongelige Teater, Odense Teater, Aalborg Teater, Svalegangen og Folketeatret. For mange er han nok bedst kendt for sin rolle som Lasses far, Mikkel, i de tre Tinka-julekalendere.

Signe Skov (spiller Jessica)

Født 1977. Uddannet fra Statens Teaterskole i 2005.

Signe Skov har medvirket i en del film, tv-serier og teaterforestillinger, men hun er nok mest kendt for sine roller på skærmen – bl.a. i tv-serierne ”Krøniken”, ”Bedrag”, ”Pendlerkids” og ”Juleønsket” og de tre ”Klassefesten”-film samt ”Spies og Glistrup” og ”Min søsters børn og guldgraverne”.

Stine Prætorius (spiller Sophia)

Født 1975. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2003. Stine Prætorius har medvirket i en del teaterstykker på bl.a. Det Kongelige Teater, Jomfru Ane Teatret, Folketeatret, Svalegangen og Odsherred Teater. På film har hun bl.a. medvirket i ”Lad de små børn” og ”Kvinden i buret” og på tv i bl.a. ”Livvagterne”, ”Forbrydelsen II” og ”Broen III”.

Peter Thieme (spiller Anders)

Født 1979. Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Fredericia i 2004. Peter Thieme er kunstnerisk direktør hos Sjællands Teater. Han har arbejdet med både film og teater, herunder en del operetter og musicals, bl.a. ”Beauty and the Beast” på Det Ny Teater. Han har lagt stemme til en del tegnefilm, bl.a. ”Sjæl”, ”Angry Birds”, ”Pokémon” og ”Grusomme mig 3”. På Sjællands Teater har han medvirket i HURRA FOR DE BLÅ HUSARER.

Mikkel Vadsholt (spiller Munck)

Født 1970. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1997. Mikkel Vadsholt har været en del af NørregadeTeatret i Maribo siden 2010, og han har medvirket i et væld af film og tv-serier, bl.a. ”De grønne slagtere”, ”Klumpfisken”, ”Edderkoppen”, ”Rejseholdet”, ”Badehotellet”, ”Norskov” og julekalenderen ”Absalons hemmelighed”. I teatret har han medvirket i forestillinger på bl.a. Odsherred Teater, Aarhus Teater, Odense Teater og Folketeatret.

Læs mere og køb billetter på Sjællands Teaters hjemmeside: www.sjællandsteater.dk

Fakta om forestillingen:

2:22 – EN THRILLER

Samproduktion mellem Sjællands Teater og NørregadeTeatret

Spilleperioder:

16.-23. marts – NørregadeTeatret, Maribo

4.-6. april – Slagelse Teater

9.-13. april – Holbæk Teater

Alder: 15+

Varighed: 130 min., inkl. 20 min. pause

Billetter hos Sjællands Teater koster fra 85-245 kr. og købes via sjællandsteater.dk

Gratis med Sæsonkort til Sjællands Teater

Skoler og institutioner kan købe billetter for kun 40 kr. pr. stk. – ring på tlf. 59 59 59 88

Holdet bag:

Medvirkende: Martin Bo Lindsten, Signe Skov, Stine Prætorius, Peter Thieme, Mikkel Vadsholt

Instruktion: Frank Rubæk

Manuskript: Danny Robins

Oversættelse: Peter Thieme

Scenografi: Søren Glad

Kostumedesign: Charlotte Stahrenberg

Lyddesign: Jakob Pørtner

Lysdesign: Christian Olsen

Rekvisitør: Jane Pørtner

Produktionsleder: Jakob Pørtner og Kasper Andersson

Forestillingsleder: Katja Harwitz og Mia Bredsdorff

Værkstedsleder: Jens Lassen

Afvikling – FOH: Kasper Andersson og Jakob Pørtner

Afvikling – bagscene: Katja Harwitz og Mia Bredsdorff

Producent: Frank Rubæk og Peter Thieme

Billedmateriale: Evan Hemmingsen

Plakatdesign: Katrine Tornbjerg

Sjællands Teater – Danmarks største egnsteater

Sjællands Teater skaber og præsenterer teater til hele livet: Musikalske familieforestillinger, spændende dramaer, sommerteater under åben himmel, samfundsdebatterende ungdomsforestillinger, børneteater i øjenhøjde, comedy, shows, foredrag og udvalgte gæstespil fra andre teatre.

Vi har til huse i både Holbæk og Slagelse kommuner og turnerer i hele landet som en del af vores børne- og ungeunivers Sjællands Teater Fair Play.

Billetter: sjællandsteater.dk / telefon 5959 5988 / billet@sjteater.dk

Administration: Vimmelskaftet 27, 4300 Holbæk

Primære spillesteder:

Teatret Fair Play – Borchsvej 3, 4300 Holbæk

Holbæk Teater – Vimmelskaftet 27, 4300 Holbæk

Slagelse Teater ­– Herrestræde 9, 4200 Slagelse (Kontor