I løbet af de seneste måneder er kriminaliteten i centrum af Holbæk eskaleret voldsomt, med flere tilfælde af grov vold og senest et knivoverfald på en 39-årig mand. Folketingsmedlem og medlem af Retsudvalget Kaare Dybvad (S) mener at det skyldes regeringens grænsekontrol, og har torsdag kaldt Justitsminister Søren Pind i samråd om politiets ressourcer.

Kaare Dybvad
Kaare Dybvad

I forbindelse med regeringens ekstraordinære indsats ved grænsen, er der overført 37 årsværk fra Midt- og Vestsjællands Politi. Betjente, som ifølge Kaare Dybvad er savnet på gaden:

”Vi har kunne se, at volden i Holbæk er eskaleret voldsomt efter regeringen fjernede betjente fra vores område. Derfor må justitsministeren nu tage affære og genoprette lov og orden, også i Holbæk. Betjentene skal tilbage på gaden hvor de hører til.”

Ifølge Kaare Dybvad, er situationen ekstraordinær som følge af beskæringen af de lokale ressourcer:

”Vi oplever ting, vi har aldrig har set i vores del af landet. Folk bliver overfaldet umotiveret, bliver røvet eller ligefrem stukket med kniv. I andre byer i politikredsen har man set skyderier i gaderne. Søren Pind kaldte sig selv sheriffen da han trådte til, men jeg tror ikke at den her form for lovløshed var gået i det vilde vesten.”