– Hvis nogen siger, at trafiksikkerheden i Ringsted kommune er helt ude i skoven, så vil jeg tilføje: Ja, den er – heldigvis.

Sådan lød ordene fra Jørgen Kristoffersen, der som formand for GF Forsikring i Sorø, Slagelse og Holbæk overrakte GF Fondens nationale trafikpris til den midtsjællandske Bøgely Skovbørnehave.

– Jeres pædagogiske tilgang til trafiksikkerheden er forbilledlig. I er ikke de første i Danmark, der laver en cykelbane af denne type. Men I er de første, der gør det på jeres helt specielle måde, fortsatte Jørgen Kristoffersen.

Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten (V), takkede på kommunens vegne for prisen, der nu endelig – med næsten et års corona-forsinkelse – kunne overrækkes, og den flotte trafikbane kunne indvies. Han takkede både børnehaven for initiativet og GF Fonden for støtten på de 14.500 kroner.

En lille forskel kan gøre en stor forskel

– GF Forsikrings fond gør med sin støtte her en vigtig forskel for børnehaven, og med de mange initiativer over hele landet gør I en stor forskel for trafiksikkerheden, lød det fra Henrik Hvidesten, der selv var ankommet til skovbørnehaven på cykel og kørte med på den allerførste officielle tur rundt på banen med de mange forhindringer.

Pædagog Lisbeth Nielsen havde planlagt en række cykellege med børnene på banen, der er designet af Peter Parbst, der bl.a. har en fortid som anlægsgartner og leder inden for det kommunale vejvæsen.Han er i dag tilknyttet børnehaven som frivillig gennem Ældre Sagen i Ringsted.

– Jeg søgte prisen, fordi jeg gerne ville give børnene en bane, hvor de kan lære mere om trafikken. Det er en stor glæde, at vi nu endelig kan indvie banen sammen, slog Peter Pabst fast.

Anette Greve Sommer, der er leder af Bøgely Skovbørnehave, var glad og lettet, da den meget længe ventede prisoverrækkelse var veloverstået:

– Corona forsinkede det hele, så vi er virkelig så glade. Med vores helt egen cykelbane har vi kunnet udvide vores pædagogiske arbejde med bevægelse og trafik. Det er så vigtigt, at der sættes tidligt ind for at få skabt en sund og sikker trafikkultur, konkluderede en tilfreds børnehaveleder

Pressefoto