Lørdag den 30. juni kl. 8 sætter Team Rynkeby Holbæk sig godt i sadlen og vender den gule cykel mod Paris. Forude venter daglige distancer på mellem 150 og 200 kilometer i 8 dage i træk. Alle er velkomne til at komme og sende holdet godt af sted.

Det skriver Team Rynkeby Holbæk til Dit Holbæk.

I 9 måneder har deltagerne på Team Rynkeby Holbæk 2018 kæmpet for at samle penge ind til kritisk syge børn og deres familier. Derudover har holdet lagt mange, mange timer i sadlen på den gule cykel for at blive klar til den lange tur til Paris.

Nu er afrejsedagen tæt på og alle deltagerne er klar. Holdets kaptajn Tine Bjerregaard har været med siden 2014, og selvom det er femte år, at hun skal cykle turen, så bliver det ved med at være noget helt særligt at være en del af dette store velgørenhedsprojekt

“Det er lige stort hver gang, når alle deltagerne står sammen og er klar til, at startskuddet lyder. Vi har tilbragt så mange hyggelige, sjove og slidsomme timer sammen i det forgangne år, og pludselig står vi omgivet af en masse familie, venner og andre gode trofaste støtter, som er mødt op for at sende os godt af sted. Det er meget bevægende,” siger Tine Bjerregaard.

Foto: Team Rynkeby Holbæk.

I år tager de af sted fra Go2fitness i Holbæk. Fra klokken 6.30 vil der være kaffe, juice og morgenbrød til alle, der står tidligt op for at vinke farvel til holdet. Tidligt op står også borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, som klokken 7.00 holder afgangstale for Team Rynkeby Holbæk-holdet.

Rytterne kører en lille prolog fra Go2fitness igennem byen, inden de igen kommer retur for derefter at cykle mod Paris.

Den første dagstur går til Rostock – en cykletur på 180 kilometer. Der er lagt mange timer i at lægge en god rute gennem Tyskland, Holland, Belgien til Frankrig. Efter Rostock har holdet stop for natten i byerne Hitzacker, Garbsen, Münster, Urmond, Bouillon, Compiegne, inden de slutter turen i Paris lørdag den 7. juli.

Mange familiemedlemmer vil være i byernes by for at tage imod de 47 ryttere og 11 servicefolk, når de ankommer.

På hele turen har rytterne godt følgeskab af serviceholdet, som sørger for, at holdet hurtigt kan få fikset cyklen, hvis der opstår defekter og ikke mindst sørger for, at der er gode depoter undervejs. Mange lokale har sponsoreret naturalier, som serviceholdet tilbereder og serverer undervejs.

“I de fem år, hvor Team Rynkeby Holbæk har eksisteret, har vi oplevet en utrolig stor velvilje i forhold til at støtte den gode sag. Mange virksomheder har sponsoreret fine kontante donationer, som går ubeskåret til børnecancerfonden, og mange lokale skoler har deltaget i skoleløbet, hvor overskuddet er gået ubeskåret til Børnelungefonden. Det er vi stolte af,” siger Tine Bjerregaard.

Den 29. september overrækker de 18 danske hold en check til Børnecancerfonden – og indtil da er det stadig muligt at støtte den gode sag.

FAKTA

  • Team Rynkebys primære formål er at indsamle penge til børn med kritiske sygdomme og deres familier.
  • I 2018 deltager 18 danske hold, 15 svenske hold, syv finske hold, seks norske hold, ét færøsk hold samt ét islandsk hold – 48 hold i alt.
  • Det er muligt at følge holdet hele vejen på ruten her: http://www.team-rynkeby.dk/teams-1/tr-holbaek/ruten.aspx