Søndag 9. februar er årets første åbningsdag på Holbæk Museum, som inviterer indenfor til et mylder af aktiviteter for børn og voksne:

I år indfører vi Særlig Søndag den første søndag i måneden, hvor vi sætter fokus på sider af museets arbejde, som publikum normalt ikke møder. Aktiviteterne er inkluderet i entrebilletten, så du får mere for pengene disse dage.

Madpakker er velkomne, så længe drikkevarerne købes på museet, og på de Særlige søndage kan du også købe et stykke kage til eftermiddagskaffen.

Ingen regel uden undtagelse: første gang vi afholder Særlig Søndag er ikke den første søndag i februar, men i stedet 9. februar. Denne dag kan du møde museets egen danefæ-ekspert Kirsten Christensen, som sammen med to lokale findere viser detektorfund fra Holbæk-egnen. Detektorfundene vil være fra bronzealder, jernalder, vikingetid og middelalder.

I vores arbejderbolig kan I høre fortællinger og smage Rich’s samtidig med at børneværkstedet er åbent. Her kan I prøve at lave sparemarcipan som husmødrene under besættelsen.

Du kan møde danefæfolkene kl. 13-15 og arbejderboligen og børneværkstedet er åbent kl. 12-15.

Holbæk Museums arbejderbolig. Pressefoto.