Nu nærmer julen sig, hvor mange danskere forlader hjemmet og besøger familie og venner for at fejre højtiden. Mange boliger står derfor tomme i julen, og det tøver indbrudstyven ikke med at udnytte. Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2018 anmeldt 28.765 indbrud i beboelser, og særligt i årets sidste kvartal var antallet af indbrud på sit højeste med hele 8.932 anmeldelser.

Særligt døre og vinduer kan være hjemmets svage punkter, som tyven ofte vælger at udnytte, og det er derfor et oplagt sted at starte. Jens Brøchner fra Faurbohus & Brøchner i Holbæk er uddannet SWEDOOR Dørmand og er vant til at rådgive forbrugerne om sikre dørløsninger til hjemmet. Med sikre døre og vinduer samt hjælpsomme naboer kan du nedsætte risikoen for, at indbrudstyven kommer på uventet besøg i dit hjem.

Foto: Swedoor

1. Tjek døre og vinduer
Hvis du vil give tyven kamp til stregen, kan du med fordel overveje gode låse samt indbrudsforebyggende døre og vinduer, som gør det sværere for indbrudstyven at bryde ind i hjemmet.

– Indbrudstyven vil typisk give op, hvis døren tager for lang tid at bryde op. Selvom man aldrig helt kan gardere sig imod indbrud, kan en sikkerhedsklassificeret hoveddør have en forebyggende effekt, fordi den tager markant længere tid at bryde op end en almindelig dør, lyder det fra Peter Sejling, der er salgs- og marketingdirektør hos SWEDOOR i Nordeuropa. Han uddyber:

– Der er rigtig mange muligheder, når det kommer til de sikkerhedsklassificerede døre, og det er derfor altid en god idé at rådføre sig med en professionel for at vælge den helt rigtige løsning til hjemmet. Jens Brøchner fra Faurbohus & Brøchner er særligt uddannet inden for vores produkter og står derfor altid klar til at rådgive forbrugerne om de mest optimale dørløsninger til boligen, forklarer Peter Sejling.

2. Lad lyset være tændt
Selvom du ikke er hjemme, er det en god idé at lade lyset stå tændt – både udendørs og indendørs. Indendørs lys kan hjælpe med at holde indbrudstyven helt væk fra din grund, da personen ofte vil tro, at der er nogen hjemme. Udendørs lygter gør det desuden nemmere for naboer og forbipasserende at lægge mærke til mistænkelige aktiviteter ved dit hjem. Du kan med fordel vælge lygter, der tænder automatisk, når det bliver mørkt, eller som er udstyret med bevægelsessensorer.

3. Husk nabohjælp
Du kan også overveje at bede din nabo om at holde øje med boligen, mens du er væk i julen. Naboen kan eksempelvis skovle sne, flytte rundt på ting inde i hjemmet og løbende flytte bilen, så det ligner, at der er aktivitet på din adresse. Det gør det sværere for tyven at gennemskue, om der er nogen hjemme eller ej.

Det er desuden en god idé at installere tyverialarmer, som kan have en forebyggende effekt mod indbrud og i bedste fald skræmme tyven helt væk.