Roserne vælter ned over “Monsieur Ibrahim og Koranens Blomster” – og publikum er vilde med det, hvilket de mange begejstrede kommentarer på teatrets Facebook-side vidner om.

Holbæk Teaters ledelse udtaler bl.a.: “På Holbæk Teater gør vi os umage for at præsentere så meget forskellig teater som muligt. Det kan være sjovt eller alvorligt. Det kan være det store udtræk med livemusik og drejescene eller det kan være otte trækasser og én skuespiller. Det vigtige for os er den gode historie. Med “Monsieur Ibrahim & Koranens Blomster” håber vi, at du vil læne dig tilbage og lytte til en rigtig god historie. En historie skrevet af en forfatter, Éric-Emmanuel Schmitt, der har noget på hjerte og leveret af en erfaren skuespiller (Troels II Munk).
Med denne forestilling vil vi invitere dig til at stoppe op et øjeblik og reflektere over det liv, vi har tilfælles og vores evige søgen efter det gode liv. At dette liv må blive det bedst mulige, mens vi er her.”

Billede: Holbæk Teater.

Og en af anmelderne skrev:

“Det er også en fortælling om det at skulle blive voksen i en alt for tidlig alder. Det er en fortælling om, at livet skal opleves – ikke tillæres – og om, hvordan vi får viden; om at have et forbillede i livet. Emnerne i Monsieur Ibrahim og Koranens Blomster er mange, men universelle og alligevel inden for samme kategori. Tro, moral, autoritet, fællesskab, forelskelse, svigt, løgnen contra sandheden og ikke mindst livets foranderlighed. Samtidig kommer den også med tilpas små stikpiller til samfundet og dets opbygning uden, at det bliver moraliserende. Vores affald bliver f.eks. et symbol på størrelsen af rigdommen.

Monsieur Ibrahim og Koranens Blomster er en fin lille fortælling, som måske nok er på relativt få sider, men hvori emnerne er mange og vigtige. Pia Rosenbaum og Troels II Munk får fremragende formidlet denne fortælling på scenen på Holbæk Teater.”
Christian Skovgaard fra Ungt Teaterblod – 4 stjerner

Læs mere om forestillingen her.