Det var en både glad og rørt Marianne Friberg Day, der forleden modtog Dansk Sygeplejeråds sygeplejerskepris på 10.000 kroner.

Prisen går til en sygeplejerske, der har gjort noget særligt for at løfte det faglige niveau eller for det kollegiale fællesskab. Og det har Marianne Friberg Day i den grad gjort på U3, Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, i Roskilde, hvor hun er sygeplejerskespecialist.

”Faktisk er hun en rollemodel for os alle,” lød det i indstillingen fra Marianne Friberg Days kollegaer.

Hun skaber tillid

De fremhævede også, at Marianne Friberg Day gør en særlig indsats for patienter og pårørende:

”Hun har en særlig empatisk, rummelig og forstående tilgang og med sin imødekommende og nærværende måde at være på, formår hun at skabe tillid til systemet – og formår også at genopbygge tilliden til systemet i de relationer, hvor den er mistet”.

I alt var fire Region Sjælland-medarbejdere​ indstillet til årets sygeplejerskepris i Dansk Sygeplejeråds kreds Sjælland: Karin Refskou Frederiksen, Sjællands Universitetshospital, gyn. Afd. G93, Annette Klarskov Andresen, Slagelse sygehus, Hjerteafsnit 1 – 2 , Jane Hoffmann, Nykøbing F. Sygehus, Afsnit for Børn og Unge – Pædiatri, Marianne Friberg Day, Roskilde – U3, Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri.

Kilde

Foto: ABW