Mød både Rødhætte og en cirkus-søn hos Sjællands Teater i det nye år

Sjællands Teater starter år 2023 med to gæstespil for børn og familier på Teatret Fair Play:
OM IKKE AT BLIVE ÆDT spiller lørdag d. 14. januar.
WOOPSY spiller lørdag d. 4. februar.

OM IKKE AT BLIVE ÆDT er skabt af Det lille Turnéteater og handler om den søde og velopdragne Rødhætte, der bliver kastet ud i et surrealistisk eventyr, hvor hun møder ikke bare ulven, men også Hans og Grete, Askepot og mange andre eventyrlige figurer.
En unik teatermaskine er rammen, hvor magi og fantasi folder sig ud og fortæller en historie om at blive vred og finde modet til at tage sagen i egen hånd.

Forestillingen er ikke bare for børn, men også for nysgerrige voksne.
”… det moderne eventyr viser en vred Rødhætte, udsat for omsorgssvigt i svær – og svært underholdende – grad. … oven i hatten er musikken en forrygende sidegevinst til et moderne børnepublikum, der her kan opleve en kvalitet langt over tv-seriers og computerspils klichéfyldte mainstream-muzak.”
Randi K. Pedersen, Teateravisen.dk

WOOPSY er skabt af Teater TT og er fortællingen om en dreng der bliver tvunget ud på en rejse, helt alene. Han kommer til et nyt land, hvor alt ligner noget han kender, men alt alligevel er noget helt andet, så livet må læres forfra.
Men selvom livet er svært, så kan det ende godt, når man har haft en mor, der er mavedanser og en far, der kan svinge tallerkener…

”… med enkel, men nøjagtig mimik og pantomime, får han os hurtigt til at se både den beskedne café og bordene og menneskene rundt om samt den imaginære tjener, der kommer til hans bord. Han falder i snak med tjeneren, og dermed åbner der sig en dør ind til en spændende historie.”
Janken Varden, Teateravisen.dk

Det lille Turnéteater har rødder langt tilbage i det verdensanerkendte, danske børneteater-miljø, hvor der er tradition for at tage børnepublikummet seriøst. Teatrets forestillinger er meningsfulde og vedkommende for et bredt publikum, baseret på gode, ofte klassiske eller kendte fortællinger, som er en del af vores fælles kulturarv. Basen er klassisk, men forestillingerne er altid nutidige og enestående kunstneriske værker.

Teater TT er et af Danmarks mindste teatre. Teatret blev etableret i 1985 og laver teater for børn og deres voksne. Teatret skaber forestillinger ud fra de uforklarlige ting i livet – menneskers længsler og drømme – ved hjælp af simple billeder, og ofte helt uden ord.

Læs mere og køb billetter på www.sjællandsteater.dk

For yderligere information:
Maria Lilholt-Grøne, PR, salg og kommunikation – mlg@sjteater.dk, tlf. 28 30 89 04

Fakta om forestillingerne

OM IKKE AT BLIVE ÆDT – gæstespil med Det lille Turnéteater

Lørdag d. 14. januar kl. 11.00 på Teatret Fair Play
Forestillingen varer 40 min. og er for alle fra 5 år og op.
Manuskript og skuespiller: Peter Holst
Instruktør og dramaturg: Jacques Matthiessen
Scenografi: Kristian Knudsen
Komponist: Torben Snekkestad
Regissør: Sanne Ystrøm Mejse
Tekniker: Mikkel Larsen
Fotograf, forestillingsfoto: Baesfoto.dk
Plakatdesign: Ingrid Lill

WOOPSY – gæstespil med Teater TT

Lørdag 4. februar kl. 11.00 på Teatret Fair Play

Forestillingen varer 40 min. og er for alle fra 6 år og op.

Medvirkende: Torkild Lindebjerg
Tekst: Brian Joyce
Oversættelse: Claus Senderowitz
Konsulent: Hans Rønne

Pressefoto