Foråret har for alvor meldt sin ankomst, og første punkt på dagsordenen er ofte at give græsplænen en ordentlig tur. Og selvom kalenderen kun siger start april, ser græsset allerede højt og utrimmet ud efter den milde vinter. Med indtoget af robotter kan mange vestsjællændere se frem til en relativt hurtig omgang plæneklipning. Hos det kundeejede forsikringsselskab GF Forsikring oplever de dog, at mange er usikre på, hvordan deres forsikring dækker den selvkørende haveassistent.

– Der er ingen tvivl om, at robotplæneklipperne er blevet et hit i haverne rundt omkring i Danmark. Det kan vi også mærke hos os i GF Forsikring. Vi får nemlig en del opkald fra kunder, som gerne vil vide, hvordan deres nyindkøbte haveassistent er forsikret, siger Per Haulund, Skade- og Policedirektør fra GF Forsikring, der på Vestsjælland bl.a. har kontor i Sorø, Slagelse og Holbæk.

Robotten hører under indboforsikringen
Når vestsjællænderne ringer ind til GF Forsikring med spørgsmål om deres robotplæneklipper, bekymrer de sig især om, hvordan man er dækket i tilfælde af tyveri. Heldigvis kan GF Forsikring berolige med, at man er godt forsikret mod tyveri, hvis bare man har en indboforsikring.

– Hvis man får stjålet sin robotplæneklipper, så bliver det hos GF Forsikring dækket af indboforsikringen – også selvom den drøner rundt i haven og ikke er låst inde. Vi betragter nemlig robotplæneklipperen som almindeligt indbo på lige fod med fx køkkenmaskiner og almindelige plæneklippere, forklarer Per Haulund, der dog understreger, at det er vigtigt, at man tjekker betingelserne for dækning af tyveri af robotplæneklipper hos sit eget forsikringsselskab.

GF Forsikring anbefaler også, at man supplerer sin indboforsikring med en elektronikforsikring, for så er robotplæneklipperen også dækket ved funktionsfejl og pludselig skade, det kan fx være overspænding.

Gode råd til dig, der ejer – eller ønsker dig – en robotplæneklipper
• Find ud af, hvordan du er dækket, inden du lader robotplæneklipperen suse rundt i haven.
• Tegn eventuelt en elektronikforsikring, så robotplæneklipperen er sikret ved pludselig skade og funktionsfejl.
• Undgå tyveri ved at gemme ladestationen væk, så den ikke kan ses med det blotte øje, og lad kun robotplæneklipperen køre, mens du er hjemme.
• Mange robotplæneklippere er udstyret med alarm- og kodemuligheder – brug endelig dem.
• Beskyt robotpæneklipperen mod naturskader ved at lade den stå, når det lyner og tordner.

Mange danskere er i disse dage ved at gøre deres robotplæneklipper klar til at blive sat på græs for første gang i år. Men det kan være en god ide at tjekke, hvordan forsikringen dækker, inden man slipper den elektriske havehjælper løs, lyder rådet fra GF Forsikring. Pressefoto.