Onsdag d. 7. august er der premiere på årets sommerfarce i Holbæk Museumsgård: ROBIN HOOD – langt ude at skyde. Det er 10. gang, der opføres sommerfarce i Museumsgården, og traditionen tro kan publikum glæde sig til at opleve en klassisk fortælling taget under kærlig behandling – med garanti for et godt grin!

England er i knæ, forarmet, forgældet, forvirret! ALT ER KAOS!!! Men nok om Brexit…

Nu skruer vi tiden tilbage til år 1189, hvor Richard Løvehjerte sidder fængslet efter et mislykket korstog. Imens hersker hans onde bror, Prins John, og befolkningen lider under brandbeskatning, byldepest og faldende Middelalder. Kun en mand kan redde riget – Robin af Locksley! Arbejds- og fredløs, men med mesterskytte på sit CV og stort kørekort til langbue!

Kan Robin redde kronen og samtidig vinde Lady Marians kærlighed? Ja, selvfølgelig kan han det… men hvordan? Vi er alle spændte som flitsbuer!

Alle hos Sjællands Teater glæder sig til at byde publikum velkommen til 10-års jubilæum i Museumsgården med sommerteater under åben himmel. Billetsalget er i fuld gang, så det er en god idé at skynde sig at købe billetter.

Dygtige folk på og bag scenen

Det er et hold dygtige skuespillere, der indtager scenen i Holbæks historiske og hyggelige museumsgård. De kan både tale højt og synge, så folk på bageste række får det hele med – uden forstærket lyd, og de er med til at forvandle scenografien, når de fx flytter rundt på døre og vinduer, eller skaber jomfrubure om til fangekældre. Den ”håndholdte” scenografi er skabt af Kirsten Brink, der er specialist i at få mest muligt ud af en af Danmarks mindste scener.

I år er det den kendte forfatterduo Vase & Fuglsang, der står bag manuskriptet, mens det traditionen tro er Joy-Maria Frederiksen, der instruerer. Lars Fjeldmose styrer de musikalske løjer som kapelmester, og han har som sædvanlig skrevet nogle helt nye numre samt lavet nye versioner af kendte sange.

I de mange roller ses Maria la Cour, Christian Damsgaard, Bente Eskesen og Brian Kristensen samt et ensemble, der udgøres af de dygtige elever fra Holbæk Drama Colleges 3. årgang og Nanna Langtved, der også fungerer som dansekaptajn.

Lidt om de medvirkende:

Maria la Cour

Maria la Cour (født 1985) er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskoles skuespillerlinje i Odense i 2011. Maria har spillet med i en række af Sjællands Teaters forestillinger, senest den anmelderroste ungdomsforestilling SABOTAGE. Sidste år gjorde hun sin debut i Museumsgården i forestillingen DRACULA og det store blodbank-gebyr. Hun har desuden medvirket i forestillinger hos bl.a. Teatret Zeppelin, Teater V, Teater Momentum og Odense Teater.

Christian Damsgaard

Christian Damsgaard (født 1968) er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus teater i 1993. Han har spillet forskellige roller på TV og lægger bl.a. stemme til tegnefilm. På teatret har han bl.a. spillet med i forskellige revyer og musicals. Hos Sjællands Teater har Christian spillet med i Holberg-forestillingen DE USYNLIGE, og det er femte gang, han spiller med i Museumsgården.

Bente Eskesen

Bente Eskesen (født 1948) er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1976. Herefter tilknyttet Aarhus Teater i en årrække. Bente har medvirket i et væld af teaterforestillinger, bl.a. på Det Ny Teater, Husets Teater, Nørrebros Teater, Betty Nansen Teatret, Glassalen i Tivoli og Det Kongelige Teater. Bente er ikke mindst kendt for sin medvirken i stribevis af revyer, bl.a. i Rottefælden, Hjørring, Ebeltoft, Sønderborg og Pejsegården. I 2007 startede hun Dragsholm Revyen, hvor hun både har været skuespiller og direktør. Hos Sjællands Teater havde hun stor succes i forestillingen PALLE, POLLE & RUTH i rollen som Fladmast.

Brian Kristensen

Brian Kristensen (født 1972) er uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2003. Brian er kunstnerisk direktør hos Sjællands Teater og har igennem 10 år perfektioneret sommerfarcen. Brian har i samtlige 10 år stået på scenen i Museumsgården, og er af flere blevet omtalt som ”komikkens mester”. Brian har efter utallige opfordringer endnu engang sagt ja til at påtage sig helterollen i årets sommerforestilling.

Lars Fjeldmose

Lars Fjeldmose (født 1956) havde sin debut på Riddersalen i 1976 og har siden arbejdet som komponist, pianist, tekstforfatter og kapelmester i mange forskellige sammenhænge og på mange forskellige teatre. Fra de helt små scener i både Danmark og Sverige til de helt store teatre som Odense Teater og Det Kgl. Teater. Lars har medvirket i et væld af revyer i hele landet og har modtaget prisen som årets komponist i både 1986, 1989 og 2002. Det er ottende gang, Lars medvirker i Museumsgården.

Tidligere sommerforestillinger på Sjællands Teater:

2023: Dracula og det store blodbank-gebyr, instrueret af Joy-Maria Frederiksen

2022: Den Røde Pimpernel, instrueret af Joy-Maria Frederiksen

2021: Zorro og Den Forbudte Sombrero, instrueret af Joy-Maria Frederiksen

2020: De Fedtede Fætre på Kærgården, instrueret af Joy-Maria Frederiksen

2019: Prins Valiant – tegneserie af Hal Foster, instrueret af Joy-Maria Frederiksen

2018: Gøngehøvdingen – af Carit Etlar, instrueret af Flemming Jensen

2017: Jorden Rundt i 80 Dage – af Jules Verne, instrueret af Per Pallesen

2016: Pyramus og Thisbe – En Skærsommernatsdrøm af Shakespeare, instrueret af Vibeke Wrede

2015: Skramlet – Hamlet af Shakespeare, instrueret af Kristoffer Møller Hansen

Læs mere og køb billetter på Sjællands Teaters hjemmeside: www.sjællandsteater.dk

Illustration: Adam O. – Holbæk Teater