Med syv nye vaccinationscentre har alle regionens borgere ikke længere end 20 kilometer til nærmeste vaccinationscenter. Det første nye center åbner i Nakskov, hvor dørene slår op i Nakskov Idrætscenter onsdag den 28. april.

Syv vaccinationscentre er snart klar i Asnæs, Gedser, Nakskov, Præstø, Skælskør, Stubbekøbing og Vordingborg. Med de nye vaccinationscentre når Region Sjælland sin målsætning om, at alle borgere skal have et vaccinationscenter indenfor 20 kilometer.

– Det her er en milepæl. Med disse nye vaccinationscentre sikrer vi, at rigtig mange borgere kan blive vaccineret tæt på eget hjem. Nærhed skal modvirke ulighed i sundhed og skabe motivation og opbakning til vaccinationsindsatsen. Vi er nu klar med vaccinationscentre, der ikke ligger mere end 20 kilometer væk fra borgernes hjem. Det er indfrielsen af den ambitiøse målsætning, vi har meldt ud fra starten, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Første nye vaccinationscenter til at åbne bliver centeret i Nakskov, som åbner i næste uge, onsdag den 28. april. Ugen efter, tirsdag den 4. maj, åbner centeret i Vordingborg. Og i uge 19 åbner de nye vaccinationscentre i Asnæs og Skælskør. Efterfølgende vil de tre centre i Gedser, Stubbekøbing og Præstø åbne. Centrene vil i starten have begrænset åbningstid. I første omgang vil de have åbent en dag om ugen.

– Vi har fortsat den udfordring, at vi mangler vacciner i forhold til, hvor mange vi kan vaccinere på daglig basis. Men vi vil allerede i gang med at vaccinere så lokalt som muligt nu, og derfor åbner vi i første omgang på udvalgte dage i de nye centre, siger Heino Knudsen.

Læs mere her

Foto: ABW