Den første weekend i august kan du atter opleve kunst i alle genrer på Tuse Næs. Det viser et netop offentliggjort program for Spirefestival 2024.

Med budskabet “Ud på landet – ind i kunsten” lokker Spirefestival hvert år gæster fra nær og fjern til en forlænget weekend i Udby på Tuse Næs. Her kan opleves kunst i alle genrer, og det gælder også for årets netop offentliggjorte program.

50 nyskabende og aktuelle kunstnere breder sine vinger ud fra torsdag den 1. august til søndag den 4. august. Her vil være koncertoplevelser, billede- og installationskunst, litteratur, video, teater og performance. Og arrangørerne bag beskriver det hele som et alternativ til den gængse festivaloplevelse.

“Vi skaber en unik festivaloplevelse ved at sidestille alle genrer inden for musik, litteratur, performance, billedkunst med mere. Da der ikke er nogen optrædener, der foregår samtidig, skabes et særligt fællesskab om hvert enkelt indslag og mellem festivalens gæster”, fortæller Anna Weber, medarrangør af Spirefestival.

Zoomer man ind på musikken, er der blandt andet både pop, rock, funk, heavy og hiphop. Her kan nævnes “Noras Have”, der blander pigtrådsguitar, pop-effekter og saxofon-soloer, og “The Colour”, der skaber et farverigt univers af nostalgisk pop, hvor funk og disco smelter sammen til en original lyd.

Blandt de mere hårde lyde kommer svenske “Deville” og danske “High on dissonance”, og på hip hop-scenen har Son of Sun & The Bomba Squad fået selskab af Byræven, der tager publikum en tur rundt til stenbroens vitale åndehuller, rundt om de uslebne gadehjørner og helt ind i asfaltjunglens afkroge.

Festivalen får også besøg af keramiker Jona Borrut, skulptør Anders Bülow, performanceartist Jonas Kjeldgaard Sørensen, digter August Bovin Boberg og mange flere. Det fulde program findes på spirefestival.com, hvor man også kan købe billet og læse mere om festivalen. Frem mod åbningen præsenteres alle kunstnere også på festivalens sociale medier, ligesom en playliste med navnet “Spirefestival 2024” på Spotify giver en forsmag på det alsidige musikprogram.

Fra jord til bord

Arrangører og frivillige på festivalen plukker persille, laver marmelade fra egne blommer og mixer mojitos fra eget myntebed. Her er der nemlig ikke mere end 100 meter fra jord til bord, og under festivalen kan gæster nyde produktionerne under dagens måltider og i baren.

Måltider kan købes undervejs, men de kan også købes som en del af en udvidet partoutbillet. Har man også lyst til at give en hånd med i haven og køkkenet, kan man melde sig som frivillig. Der er opgaver både inden, under og efter festivalen, og det kan være som alt fra kok og fliselægger til bartender og opvasker.

Pressefoto