Digitaliseringsprisen har vokseværk: Hele 64 projekter har i år været indstillet til priser mod 34 i 2018. Innovationsminister Sophie Løhde kårede vinderne af prisen den 13. marts 2019 i et tætpakket Aarhus Musikhus. Det skete i forbindelse med konferencen Offentlig Digitalisering 2019, som sætter fokus på digitalisering af den offentlige sektor.

– Vi er langt fremme med offentlig digitalisering i Danmark. Det skyldes ikke mindst ildsjæle og spydspidsprojekter, som hæver barren, og som er gode eksempler for resten af den offentlige sektor. Derfor er det også vigtigt at gøre opmærksom på og hædre de projekter, som går forrest og inspirerer til digital innovation med Digitaliseringsprisen, siger innovationsminister Sophie Løhde.

Formand for dommerkomitéen, Tomas Therkildsen, administrerende direktør i DJØF, supplerer.

– Uddelingen af Digitaliseringsprisen har været ekstra spændende i år, da vi har modtaget hele 64 gode og kvalificerede indstillinger. Det vidner om det store fokus på digitalisering i den offentlige sektor, og det har ikke været nemt for dommerkomitéen at vælge mellem de mange gode projekter. Men netop på grund af det stærke felt er vinderne så meget desto stærkere, og jeg takker alle for deltagelsen. Det styrker den offentlige digitalisering i Danmark, at så mange bakker op om prisen.

Bag prisen står Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner, Djøf, Rambøll, KMD, DANSK IT og Charlie Tango. Digitaliseringsprisen fremhæver og belønner succesfulde og værdiskabende digitaliseringsinitiativer, der gavner samfund og borgere, og som tjener til inspiration for andre og kommende projekter. Digitaliseringsprisen blev uddelt for første gang i 2004.

Sammenhængsprisen gik til Holbæk Sygehus, Region Sjælland, for virtuelle konsultationer i sammenhængende patientforløb.

Begrundelsen lød: “Med virtuelle konsultationer har Holbæk Sygehus gjort deres tværfaglige sundhedsindsats tilgængelig ude hos den enkelte borger. Løsningen er tænkt udefra og ind, med patienten som udgangspunkt. Den forbinder borgere, pårørende og sundhedspersonale på tværs af specialer og geografisk placering. Borgerne sparer transporttid og kan have konsultationen, der hvor det passer dem, regionen sparer transportomkostninger, og konsultationerne bliver mere målrettede og effektive.”

På billedet ses repræsentanter for Holbæk Sygehus samt: innovationsminister Sophie Løhde, formand for dommerkomiteen Tomas Therkildsen og medlemmer af styregruppen. Fotograf: Torben Kristensen (foto: KMD).

De fire andre vindere var:

Innovationsprisen: Rigspolitiet (for Søgeapp).

Implementeringsprisen: Københavns Kommune (for RPA-platform for digitale kollegaer i Københavns Kommune)

Genbrugsprisen, kommuner: OS2 – Offentligt Digitaliserings-fællesskab for OS2 (Offentligt Digitaliserings-fællesskab)

Genbrugsprisen, regioner: Odense Universitetshospital og Rigshospitalet (for Obstetrisk oplysnings-skema).