Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/08/21 til 2023/08/29.

12-årig overfaldet af unge – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.58 anmeldte en 12-årig dreng fra Mørkøv, at han netop var blevet overfaldet af en gruppe unge mænd på et grønt areal bag Ringstedvej i Mørkøv. Den 12-årige havde aftalt at mødes med en fyr, som kunne sælge ham en puffbar. Men tre unge mødte op og overfaldt den 12 årige med slag og spark, så han faldt om på jorden. I forbindelse med overfaldet fik taget sin bæltetaske, et mobilcover, en togbillet og 100 kr. De unge mænd beskrives som:

A: Mand, 16-18 år, 190 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: T-shirt og shorts, Medbragte: PGO Hot, sort, knallert

B: Mand, 16-18 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: T-shirt og arbejdsbukser

C: Mand, 16-18 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: T-shirt og arbejdsbukser

Politiet afhørte den 12-årige derhjemme, hvor også han værge var tilstede. Sagen om det grove overfald efterforskes, for at klarlægge om motivet kan være et mellemværende med den 12-årige og en eller flere af de unge.

Vidner søges til overfaldet, som fandt sted lige før kl. 18.00 på det grønne område bag Daglig Brugsen ved Ringstedvej 7 i Mørkøv. Borgere som har bemærket overfaldet eller de beskrevne unge i byen, bedes ringe til på tlf. 114.

Fejl i oliefyr gav røg – Møllevej, Holmstrup, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.11 rykkede brandvæsnet sammen med politiet ud til en privat adresse i anledning af en melding om ildebrand i en gård.

Det viste sig dog mindre dramatisk, idet formentlig en fejl i et oliefyr havde medført en kraftig røgudvikling som årsag til alarmeringen.

Ingen personer var kommet til skade, ligesom der heller ikke var sket nogen skade på fast ejendom, så politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

 

Mand overrasket af tricktyve – Holløsevej, Holbæk

Kl. 00.21 anmeldte en 81-årig mand fra Holløse, at han kort forinden var blevet overrasket i sit køkken af en udenlandsk mand, han ikke kendte. Manden talte et sprog, som den 81-årige ikke forstod, og gik rundt i hans hus. Den 81-årige opdagede nu endnu en mand i huset. Mændene tog den 81-åriges pung og hoppede ud af et vindue og flygtede fra stedet. Pungen indeholdt mandens personlige kort og ca. 7000 kr i kontanter.

De to mænd beskrives som:
A: Mand, 30-40 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Mørk trøje, mørke bukser og mørke sko.

B: Mand, 20-30 år, 165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Mørk trøje, mørke bukser og mørke sko

En patrulje kørte til den 81-åriges adresse, hvor han blev afhørt til sagen. Politiet forsøger nu at finde frem til de to tyve, og søger i den forbindelse vidner. Borgere, der har set de beskrevne mænd i området, og som kan komme med oplysninger i sagen, evt. omkring et køretøj bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Mand skræmte skoleelever – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

kl. 09.50 fik politiet en anmeldelse om, at en mand på en altan havde råbt, spyttet og skræmt en flok skolelever, som gik forbi på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. En hundepatrulje var i nærheden og lagde vejen forbi. De så ingen personer på altanerne, men henvendte sig ved lejligheden, hvor manden havde stået. Her traf patruljen en 30-årig mand, som nægtede at lukke dem ind. Manden var opfarende og råbte af politiet, som kortvarigt anholdt manden.

Betjentene ransagede lejligheden, hvor der blev fundet 5,32 gram hash, 1,82 gram skunk og en hashjoint. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og hashen beslaglagt. Han erkendte, at hashen var hans. Den 30-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Narkobilist uden kørekort – Kalundborgvej, Tuse, Holbæk

Kl. 13.58 stoppede en patrulje en 43-årig mand fra Holbæk, som kørte på Kalundborgvej ved Tuse. Det viste sig at bilisten var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 43-årige havde desuden fået inddraget sin førerret, da han ikke havde generhvervet sit kørekort efter en betinget frakendelse i en hastighedssag. Han blev løsladt efter en tur på sygehuset, og vil høre mere i sine sager når resultatet af analysen kommer.

Påvirket bilist – Søbæksvej, Jyderup, Holbæk

Kl 01.02 bemærkede politiet en 34-årig mand fra Roskilde, der sad i en varevogn. Manden var påvirket af cannabis. Han sad med tænding på bilen og sikkerhedsselen på og blev derfor sigtet for at føre bil i påvirket tilstand.

Rådyr årsag til færdselsuheld – Landevejen, Sandby, Svinninge – Holbæk

Kl. 01.24 fik politiet en anmeldelse om, at en lastbil med en gravko på ladet var forulykket på Landevejen.

Det viste sig, at 43-årig mand fra Svinninge var fører af en lastbil, der medbragte en gravko på ladet. Under kørslen ad Landevejen i vestlig retning mod Svinninge sprang et rådyr pludselig på tværs af vejen, så lastbilchaufføren foretog en undvigemanøvre.

Lastbilchaufføren kom herved ud i rabatten i højre side i kørselsretningen, så gravkoen på ladet væltede ned i et træhegn på en privat adresse.

Ingen kom til skade ved uheldet, og et tilkaldt bjærgningskøretøj fik bugseret gravkoen op på lastbilens lad igen, så kørslen kunne fortsætte kl. ca. 04.25.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Spiritus-/narkokørsel – Bygaden, Bybjerg, Orø – Holbæk

Kl. 22.18 blev en 19-årig mand fra Holbæk standset som fører af en personbil, som han havde ført ad Bygaden i vestlig retning på Orø.

Både alkometer- og narkometertesten gav udslag, idet politiet kunne mistænke ham for at være mere påvirket af alkohol end tilladt, ligesom han også kunne mistænkes for at være påvirket af kokain under kørslen.

Den 19-årige blev derfor sigtet for både spiritus- og narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Spiritus-/narkokørsel – Industriparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 01.20 sigtede politiet en 31-årig mand uden fast bopæl for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, som han førte ad Industriparken i Jyderup. Han blev tillige sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde fået generhvervet kørekortet efter udløbet af en tidligere frakendelse.

Den 31-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Bilens ejer kan også forvente at høre nærmere fra politiet med en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, idet bilejeren har overladt føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører af den.

Spiritus-/narkokørsel på knallert – Amtsvejen, Stokkebjerg, Jyderup

Kl. 11.57 havde politiet rutinemæssigt standset en lille 30-knallert med en 45-årig mand fra Høng som fører. Ved kontrollen deltog han både i en alkometertest, der gav udslag over den tilladte påvirkning af alkohol, og en narkometertest, der indikerede påvirkning af både metadon og cannabis under kørslen.

Den 45-årige fører blev sigtet for både spiritus- og narkokørsel på knallerten og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

To biler taget fra bilister uden kørekort – Holbæk og Odsherred

Kl. 14.45 stoppede en patrulje en 32-årig mand fra Grevinge, som kørte ad Strandvejen mod syd i Svinninge, selvom han ikke havde generhvervet førerretten efter en tidligere frakendelse for spirituskørsel. Han blev sigtet for kørsel uden førerret.

Kl. 19.12 blev en 34-årig mand fra Jyderup sigtet for kørsel uden førerret, da han kørte bil selvom han aldrig havde taget et kørekort. Han blev stoppet kørende ad Nørregade i Hørve af to lokalbetjente på patrulje.

Bilerne blev taget fra begge bilister, som havde kørt mindst tre gange uden kørekort inden for de seneste tre år. Så reglerne om konfiskation af køretøjet var opfyldt. Ingen af de to bilister protesterede over beslaglæggelsen. Senere vil retten tage stilling til, om bilerne kan endeligt konfiskeres. De sigtede vil høre mere i deres sager.

Tre mænd søges efter røveri – Kikhøjparken, Holbæk

Kl. 20.21 anmeldte en 33-årig mand, at han kort forinden var blevet udsat for et røveri, da han sad i sin bil på en parkeringsplads og ventede på at mødes med en mand, som havde en aftale med i forbindelse med en handel. Tre mænd dukkede op ved bilen og truede den 33-årige til at udlevere sine værdier, og han gav dem sin bilnøgle, men de tog ikke hans bil. Ifølge forurettede blev han truet med en pistollignende genstand og slået i ansigtet, inden gerningsmændene flygtede fra stedet i retning mod Knudskovparken.

Flere patruljer kørte til Kikhøjparken, hvor stedet blev afspærret og undersøgt for spor. Hundepatruljer afsøgte området og den 33-åriges bil blev taget med ind til nærmere undersøgelse. Den 33-årige blev tilset på skadestuen, men var ikke kommet noget alvorligt til.

De tre mistænkte beskrives som:
A: Mand, Afrikansk af udseende, 20-25 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Iført: Iført sort tøj samt sort hue og halsedisse.

B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Yderligere kendetegn: Tydelige sorte øjenbryn, Iført: Iført sorte bukser, sort trøje formentlig i nylon/sportstøj.

C: Mand, 20-25 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: Skæg samt kort hår i siden og cirka 5 cm langt hår på toppen, spids ansigt, Talte: Tyrkisk, Iført: Iført grå sweatshirt med print/farver på brystet, cowboy jeans. Medbragte: Bæltetaske.

Politiet efterforsker nu sagen og indhenter overvågningsmateriale fra området. Flere vidner er allerede afhørt i sagen, men politiet hører fortsat meget gerne fra borgere, som har set personer eller køretøjer i området, som kunne have en relation til sagen. Ring til politiet på tlf. 114.

Ældre ægtepar overrasket af indbrudstyve – Stærvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 02.14 anmeldte en kvinde i 80′;erne, at hun netop var blevet vækket af to mænd, som stod i hendes soveværelse og lyste med en lommelygte. Mændene sagde, at de kom fra hjemmeplejen, men da ægteparret ikke får hjælp i hjemmet, råbte hun på sin mand, som var i et andet værelse. De to mænd forlod herefter stedet til fods.

En patrulje blev straks sendt til stedet, men de fandt ikke frem til nogen mistænkte. Der blev lavet en gerningsstedsundersøgelse som viste, at havedøren var opbrudt. Stuen var gennemrodet og skabe/skuffer efterladt åbne. Der blev stjålet 500 kr i kontanter og et dankort.

De to mænd beskrives som:

A: Mand, 165-170 cm, Talte: Dansk
B: Mand, 160-165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Talte: Dansk, Iført: Mørk hætte

Politiet efterforsker nu indbrudssagen og søger i den forbindelse vidner. Borgere som har bemærket de to mænd omkring Stærvej i Ugerløse natten til torsdag, og som har oplysninger om et evt. køretøj eller de to mænd bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Aldersrovej, Jyderup, Holbæk
Holløsevej, Holbæk
Slotshaven, Holbæk
Agervænget, Regstrup – To steder
Elmegården, Jyderup, Holbæk
Elmegårdsvej, Gislinge
Lindegården, Holbæk
Stærvej, Ugerløse