Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/04/26 til 2024/05/07.

Brand i nedlagt ejendom – Gl. Skovvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 22.17 brændte det i en nedlagt landejendom i Nørre Jernløse. Ilden havde kraftigt fat, og ejendommen stod ikke til at redde. Brandvæsnet foretog en kontrolleret nedbrænding, og politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere, da det ikke umiddelbart var til at fastslå brandårsagen. Vidner, som har set personer eller køretøjer omkring ejendommen op til branden startede, bedes ringe til politiet på tlf. 114, med oplysninger i sagen.

Brand i skur – Nyvej, Jyderup, Holbæk

Kl 16.32 kom der melding om brand i et skur ved en beboelsesejendom. Branden var tilsyneladende startet fordi flere brugte skuret til at stå og ryge i. Det lykkedes brandvæsnet at få kontrol over flammerne, så det ikke blev nødvendigt at evakuere bygningen. Skuret udbrændte til gengæld totalt. Tre personer, som ifølge de foreløbige undersøgelser havde stået og røget på stedet, er nu sigtet efter beredskabsloven.

Brændende bil – Kalundborgmotorvejen – Holbæk

Kl. 06.10 modtog politiet en anmeldelse om brand i en bil, der befandt sig i nødsporet. I forbindelse med myndighedernes arbejde på stedet opstod der en del kø, da den ene vognbane blev spærret af. Brandvæsnet fik slukket branden, og kl. 06.49 blev vejen åbnet op igen, efter af der var ryddet op efter branden. Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden.

Forsøg på indbrud – Strandstræde, Holbæk

Kl 23.07 kom der en anmeldelse fra en opmærksom borger, der havde stået på sin altan og set, at tre mænd forsøgte at begå indbrud i en kommunal bygning. Anmelderen kunne desuden oplyse, at mændene kort efter forlod stedet med uforrettet sag. Det lykkedes politiet at få standset de tre mænds bil på Roskildevej. I bilen blev fundet diverse effekter, som kunne indikere, at mændene var ude rov. De anholdte er tre svenske mænd på hhv. 20, 21 og 19 år. Det vil mandag blive vurderet, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.

Knallertkørsel – Bennebovej, Mørkøv, Holbæk

kl 20.45 forsøgte lokalpolitiet at standse en crossmaskine, der kørte rundt i nærheden af Mørkøv Skole. Føreren valgte at smide maskinen fra sig og løbe ud over markerne og derfor blev en hundevogn tilkaldt. Tilsyneladende var den undløbne blevet samlet op af en bil, for sporet endte blindt. Men undervejs fandt man dog en tabt sikkerhedssko og en hjelm. Føreren beskrives som 18 år, lys i huden, almindelig til kraftig af bygning og i mørkeblå jeans og sort dunjakke.

Løb fra politiet – Klosterporten, Holbæk

Kl 01.25 ville en patrulje standse en anden bil i nærheden af Jernbanepladsen. Bilen kørte i første omgang hurtigt væk fra stedet, men blev kort efter fundet ved Klosterporten, hvor to mand stod ved bilen, mens en tredje løb fra stedet. En hundevogn blev tilkaldt til at søge spor efter den forsvundne mand. Hundepatruljen fandt under sporsøgning en bajonet, en kniv, en bilnøgle og en pose med hash. Hunden fortsatte ind gennem en baggård og til Kirkestræde, hvor man fandt en 21-årig mand fra Taastrup, der gemte sig bag en bil. Den videre sagsbehandling skal nu vise, om han kan sættes i forbindelse med nogle af de fundne effekter.

Narkokørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

kl. 09.38 stoppede en patrulje en 30-årig mand fra Svinninge, som kørte og talte i håndholdt mobiltelefon. Det viste sig dog ikke at være den værste forseelse, da han også blev testet positiv for at køre med euforiserende stoffer i blodet. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve.

Påvirket bilist – Butterupvej, Holbæk

Kl 18.32 ringede en mand ind og fortalte, at han havde set en bilist, der var tydeligt beruset, gå fra sin bil og ind i et supermarked for at handle. Politiet kunne i systemerne se, at den pågældende berusede herre var kendt for flere tilfælde af spirituskørsel og kørte derfor til stedet. Patruljen kom frem tidsnok til at få fat i føreren, en 51-årig mand fra Holbæk-området som blev sigtet for spirituskørsel og medtaget til udtagning af blodprøve.

Påvirket bilist – Holbækmotorvejen, Vipperød, Holbæk

Kl 19.21 ringede en kvinde til politiet og fortalte, at hun havde bemærket en bil, der blev ført meget slingrende ad motorvejen. Politiets indsatsleder lå i nærheden og fik kontakt til køretøjet og bragt det til standsning. Bilen blev ført af en 54-årig mand fra Kirke-Hyllinge. Han blev medtaget til sygehuset til udtagning af blodprøve.

Sigtet for brug af ukrudtsbrænder – Uglerup, Holbæk

Kl 10.58 kørte brandvæsnet til brand i et sommerhus. En 70-årig mand på stedet havde brugt en ukrudtsbrænder så tæt på en trævæg, at flammerne havde antændt sommerhuset. Det lykkedes hurtigt brandvæsnet at få slukket ilden og manden blev sigtet for at overtræde beredskabsloven på grund af uforsigtighed i omgangen med ukrudtsbrænderen. Se gode råd om brugen af ukrudtsbrændere på www.brs.dk/da/borger/forebyg-brand/brandsikker-bolig/ukrudtsbrander/

Tip om salg af hash og puffbars førte til stort fund – Jyderup – Holbæk

Kl. 09.15 bankede lokalbetjente på ved et hus i Jyderup, da politiet havde fået tip om salg af hash og puffbars (nikotinholdige e-cigaretter) fra adressen. En mand i 30′;erne lukkede betjentene ind, og en tilkaldt narkohund gennemgik hele huset, hvor der blev fundet en stor mængde ulovlige ting.

600 ulovlige puffbars med smag – med og uden indhold af THC, 1000 gram hash, steroider og vingummi med forskellig smag, som indeholdt THC og en smule kokain. En del af de fundne ting blev fundet i børnehøjde spredt over hele huset, og hjemmet var et mindreårigt barn, så politiet orienterede de sociale myndigheder om sagen.

Der blev desuden fundet et større kontantbeløb, som formodedes at være udbytte fra det ulovlige salg og et regnskab, som også pegede på salg fra adressen. Den mistænkte mand i 30′;erne blev sigtet, anholdt og taget med på politistationen, og de ulovlige ting og pengene beslaglagt. De store mængde puffbars anslås til alene at have en salgsværdi på mellem 50-70.000 kr.

Unge med kniv – Slotsvej, Holbæk

Kl 18.41 fik politiet melding om, at der var forsamlet en flok unge mennesker på stedet. En person mente at have set en kniv blandt de unge. Lokalpolitiet blev sat til at holde udkig efter de unge og fandt senere på aftenen gruppen på i alt 10 unge. Hos fire af de unge, som var fra forskellige steder på Vestsjælland og i alderen 14, 14, 16 og 17 år, blev der fundet i alt 10 knive. De unge blev derfor sigtet efter knivloven. Nogle af knivene bar præg af at være stjålet fra forretninger umiddelbart forinden.
“Det er en stærkt bekymrende udvikling, at vi ser så unge mennesker, som går rundt med kniv. Vi vil gerne advare stærkt imod, at de unge tror, at alle andre går med kniv, så derfor bliver de også selv nødt til at gøre det. Det kan få virkeligt store konsekvenser for dem, når vi pågriber dem med knive i det offentlige rum. Ud over selve straffen er der også en øget risiko for, at en situation pludseligt bliver optrappet og eskalerer, når man selv går med kniv. Derfor vil vi sammen med vores samarbejdspartnere i den kommende tid have et fornyet fokus på at dæmme op for den udvikling, og vi opfordrer forældrene i vores område til at tage en alvorlig snak med deres unge om den her problematik”, siger politiinspektør Thomas Tarpgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Varebil taget for vanvidspromille – Hellestrupvej, Hellestrup – Holbæk

Kl. 09.21 ringede et bekymret ægtepar til politiet, da de kørte bag en varebil, som slingrede kraftigt mellem to vognbaner og bremsede unødigt op. En patrulje satte straks kursen, og ægteparret fulgte efter varebilen på afstand. Varebilen blev stoppet på Hellestrupvej, hvor en 45-årig mand fra Litauen blæste alkometeret op over 2,0 promille. Varebilen tilhørte den litauiske mands arbejdsgiver, men blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel på grund af den høje promille. Den 45-åriges kørekort blev inddraget og han fik udtaget en blodprøve og afhørt med tolk, hvorefter han blev løsladt. Arbejdsgiveren blev orienteret om sagen, og der blev ikke protesteret over beslaglæggelse af bilen. Nu afventer resultatet af blodprøven, hvorefter parterne i sagen vil høre mere. Retten vil senere skulle tage stilling til endelig konfiskation af bilen, hvis promillen viser et endeligt resultat over 2,0.

Vold i tog – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl 16.07 kom der melding om, at en 63-årig mand fra Holbæk i regionaltoget på vej til Holbæk pludseligt var blevet prikket hårdt i brystet og efterfølgende havde fået et slag i ansigtet af en beruset mand, der skulle af i Holbæk. De to mænd væltede omkuld på gulvet og den 63-årig fik flere slag. Den berusede mand tog derefter halsgreb på den 63-årige, før en anden passager fik skilt de to ad. En patrulje nåede frem og ventede på perronen, da toget rullede ind og fik derefter under trussel om brug af peberspray anholdt den formodede overfaldsmand, som viste sig at være en 39-årig mand fra Jyderup-området. Han forventes onsdag fremstillet i grundlovsforhør.

Vold på station – Jernbanevej, Tølløse, Holbæk

Kl 17.44 kom der melding om, at en 12-årig lokal dreng, der sad på en bænk sammen med en anden dreng, var blevet truet og slået flere gange i hovedet af en mand på stationen. Flere vidner til overfaldet kom løbende til og fik fjernet den 51-årige mand fra Roskilde, der viste sig at være lidt uligevægtig. Også et af de tililende vidner havde fået et slag i hovedet men ønskede ikke at anmelde vold. Den 51-årige blev taget med af politiet og sigtet for vold.