Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/04/15 til 2024/04/23.

Beruset mand bortvist – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 08.30 blev politiet kontaktet af personale fra DSB, som ønskede politiets assistance til at få bortvist en beruset og ubehøvlet mand, der befandt sig i et tog. En patrulje kom frem til stedet, hvor manden – der er 50 år og bosiddende i Sverige – blev bortvist.

Færdsel og overtrædelse af våbenloven, Vipperød, Holbæk

kl. 19.43 observerede en patrulje lokalbetjente en modkørende personbil, som netop var kørt af ved afkørsel 19 på Holbækmotorvejens. Bilen trak ved synet at politibilen over i modsatte vejbane, så patruljen måtte foretage en nødopbremsning og undvigemanøvre for ikke at blive påkørt. Patruljen vendte om og satte efter personbilen, der satte farten op og kørte over for rødt i krydset ved Valdemar Sejrsvej. Efter cirka fire kilometers kørsel på rute 21 mod vest, blev køretøjet bragt til standsning. Den 38-årige mand fra Højby, der var fører af bilen, havde tre køkkenknive samt et boldtræ liggende ved passagersædet, som han forklarede, at han havde med sig for at kunne forsvare sig i tilfælde af overfald. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven, våbenloven og flere grove færdselsovertrædelser. De ulovlig våben blev beslaglagt, og han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen senere.

Færdselsuheld – Frejasvej/Stenhusvej, Holbæk

Kl. 13.33 ramte en bilist en kørestolsbruger i forbindelse med et højresving. Kvinden i kørestolen, en lokal kvinde i 60′;erne kørte ad Frejasvej og skulle krydse Stenhusvej, da hun blev ramt af en bagfrakommende bilist, en 46-årig mand fra Nykøbing Sj. Politi og ambulance kørte frem, hvor kvinden blev tilset på grund af smerter i et ben. Hun blev taget med på skadestuen, men der var ingen melding om alvorlig tilskadekomst. Politiet optog rapport om uheldet.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl 11.28 skete der et færdselsuheld, da en 74-årig kvinde fra Roskilde i sin personbil på vej ad Omfartsvejen påkørte en minibus ført af en 74-årig mand fra Holbæk. Der skete kun mindre skader på bilerne og kvinden blev efterfølgende tilset på hospitalet.

Kvinde fundet død – Østervang, Holbæk

Kl. 07.55 blev en kvinde fundet livløs på en adresse i Holbæk af en nabo. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der var løse hunde på ejendommen. Hundene var aggressive, så politiet måtte aflive dem på stedet for at komme ind og tilse kvinden. Hendes liv stod ikke til at redde, og hun blev erklæret død på stedet.

Der var omstændigheder omkring dødsfaldet, som skulle undersøges nærmere, så stedet blev afspærret, og en omfattende undersøgelse blev iværksat. I dag mandag vil de sidste undersøgelser formentlig kunne afsluttes, hvor det vil blive afklaret, om en kriminel handling kan udelukkes.

Kvinde fundet død – Østervang, Holbæk

Den 41-årige kvinde, som lørdag morgen blev fundet død på Østervang i Holbæk, blev mandag obduceret. Politiet venter på erklæringer fra undersøgelserne, men de foreløbige undersøgelser har ikke bestyrket mistanken til, at hun har været udsat for en forbrydelse.

Motorcyklist kørte galt – Nybyvej, Vipperød, Holbæk

Kl. 16.47 kørte en 45-årig kvinde fra Fyn på motorcykel ad Nybyvej i Vipperød. Da hun kørte over en bakketop og rundt i en kurve, mistede hun herredømmet over køretøjet i forbindelse med en nedbremsning. Motorcyklen væltede ned på siden, hvor hendes ben kom klemme. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor kvinden blev kørt til behandling i ambulance for sine skader. Politiet optog rapport om uheldet.

Mænd afsløret midt i narkohandel – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 00.35 kørte en patrulje lokalbetjente ved en parkeringsplads på Smedelundsgade foran et supermarked, hvor der holdt en bil i tomgang. I bilen sad tre personer, som vakte betjentenes interesse, så de henvendte sig ved bilen.

På bagsædet sad en 22-årig mand fra Lejre Kommune, som virkede påvirket af stoffer. Han blev visiteret, og betjentene fandt tre poser med hvidt pulver. Den 22-årige sagde, at han netop havde købt tre gram kokain af de to mænd i bilen.

De to mænd på forsæderne i bilen nægtede at sælge narko, men havde blot tilbudt at give den 22-årige, som de i øvrigt ikke kendte, et lift til stationen. Den forklaring troede betjentene ikke på, at de to mænd omkring de 30 år fra København blev sigtet for narkosalg, og bilen ransaget. I bilens midterkonsol fandt politiet 2000 kr i kontanter, som den 22-årige havde oplyst var prisen for de tre gram narko.

Derudover havde passageren på forsædet et gram kokain i en pose magen til på sig, og en joint. Stofferne blev beslaglagt og de tre mænd fik lov til gå. De vil senere høre mere i deres sager fra politiet.

Lørdag – søndag

Nabostrid førte til narkofund – Jyderup, Holbæk

Kl. 16.30 var en patrulje lokalbetjente i Jyderup by for at tale med en 36-årig mand, for at udrede en strid imellem naboer. Manden kom ikke til døren, da betjentene bankede på, men døren stod halvåben, da patrulje ankom. Beboeren stod i køkkenet og med headset på, og havde derfor ikke hørt politiet komme. I lejligheden lugtede af hash og på et bord lå en klump hash. Han blev derfor sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer, og de omkring 10 gram hash blev beslaglagt. Han kan forvente en bøde i sagen.

Narkokørsel og overtrædelse af våbenloven, Tølløsevej, Tølløse, Holbæk

kl. 02.20 blev en personbil ført af en 30-årig mand fra Valby standset på Tølløsevej. Manden blev sigtet for at have kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer og for at være i besiddelse af lattergas samt en springkniv i bilen.

OPFØLGNING

Narkokørsel og penge på lommen – Nørrevang, Holbæk

Kl. 15.33 blev en personbil rutinemæssigt stoppet på Nørrevang i Holbæk. Bag rattet sad en 30-årig mand fra Valby, som i en narkometertest blev fundet positiv for kokain. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han blev i forbindelse med anholdelsen fundet i besiddelse af et større kontantbeløb, og da han havde en betydelig gæld til det offentlige, blev der beslaglagt 13.400 kr., hvilket han accepterede. Efter blodprøveudtagelsen blev han løsladt, men vil høre mere fra politiet senere.

Natlig krydsordsløsning førte til udrykning – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 23.35 indgik en anmeldelse om et mistænkeligt forhold i en lejlighed på Munkholmvej, hvor en borger havde set, at der blev lyst med lommelygte i stuen i længere tid. Flere patruljer kørte hastigt frem, hvis der var tale om et indbrud i øjeblikket. Det viste sig dog at være en ganske fredelig sag, da det blot var beboeren i lejligheden, som løste kryds og tværs med en lommelygte.

Påvirket bilist – Roskildevej, Holbæk

Kl 00.18 standsede politiet en 21-årig kvinde fra Holbæk, der kom kørende i en personbil. Hun blev testet positiv for cannabis og taget med på sygehuset til udtagning af blodprøve. Kvinden erkendte at have røget hash forud for kørslen.

 

Skole fik stjålet computere – Øvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 10.15 anmeldte Undløse Skole at der i løbet af weekenden havde været ubudne gæster på skolen, som havde skaffet sig adgang ved at opbryde et vindue. Fra et computerhjørne var stjålet tre gaming computere. Politiet optog rapport i sagen og hører gerne fra vidner, som har set personer omkring skolen i weekenden. Ring på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Trafikuheld – Riffelhavevej, Holbæk

Kl. 10.25 skete et sammenstød mellem en varebil og en handicapscooter i forbindelse med, at varebilen, ført af en 40-årig mand fra Holbæk, bakkede ud af en indkørsel og i den forbindelse påkørte handicapscooteren, der blev ført af en 87-årig mand fra Holbæk. Den 87-årig mand var lettere tilskadekommen efter påkørslen og blev kørt til sygehuset for at blive behandlet for sine skader.

Trusler – Absalonsvej, Holbæk

Kl 13.36 kom der melding om, at en 14-årig dreng fra Holbæk var blevet kontaktet af en anden dreng. Der opstod efterfølgende noget uvenskab mellem dem og det fik den andne dreng til at trække en foldekniv frem, som han som en trussel holdt op mod den 14-åriges hals, før han gik fra stedet. Det lykkedes den 14-årige sammen med at familiemedlem at finde den anden dreng igen kort efter på stationen i Holbæk, hvor de fik vristet kniven fra ham. Politiet blev tilkaldt og konstaterede, at der var tale om en 14-årig dreng, ligeledes fra Holbæk. Hans forældre og de sociale myndigheder blev efterfølgende orienteret om sagen. Han erkendte at have været i besiddelse af kniven og at have holdt den op mod den anden dreng.

Uheld med bus og lægeambulance under udrykning – Valdemar Sejrsvej/ Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 12.03 skete et uheld i krydset, Valdemar Sejrsvej/ Gl. Ringstedvej, da en lægeambulance kørte udrykning frem i krydset med både sirene og blink tændt, hvor den stødte sammen med en rutebus.
Ambulancen havde kørte ad Gl. Ringstedvej mod sydvest, og blev ramt på venstre side af bussen, som kørte ad Valdemar Sejrsvej mod nordvest. Der var ingen passagerer i bussen, og ingen personer kom noget til, men ambulancen kunne ikke køre fra stedet. Politiet optog rapport om uheldet.

Vidner søges til overfald på lastbilchauffør – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.55 kom et alarmopkald fra en jysk lastbilchauffør, som netop var blevet overfaldet, mens han holdt et hvil i lastbilen på en rasteplads Ringstedvej i Holbæk. To mænd var ankommet til rastepladsen i en hvid kassebil, og havde hevet den 46-årige midtjyde ud af førerhuset, hvor de slog ham med et baseballbat.

Herefter kørte de to mænd fra stedet ad Ringstedvej mod syd, hvor de også var kommet fra. De beskrives som:

A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 35-40 år, 165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: skægstuppe., Iført: kasket, sort dynjakke.

B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 35-40 år, 190-200 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Fipskæg, Iført: Sort dynjakke med noget hvid farve ned langs lynlåsen, rød/orange bukser.

De to gerningsmænd var kørende i en ældre hvid kassebil med nummerplade der startede med “PLZ”

Den 46-årige ringede efter hjælp, og politi og ambulance kørte til rastepladsen. Patruljen holdt udkig efter den hvide kassebil undervejs, men mødte den ikke. Lastbilchaufføren blev kørt til tjek på sygehuset, men han var sluppet fra overfaldet uden alvorlige skader.

Fra lastbilen manglede et SD-kort fra bilens dashcam, men ingen andre værdier var fjernet fra bilen.

Politiet efterforsker nu sagen, og forsøger at finde et motiv til overfaldet. Chaufføren havde ikke bemærket noget under sin tur fra Jylland på motorvejen, hvor han kørte af ved Sorø mod Holbæk, og han havde ingen mistanke til et motiv.

Vidner som har bemærket de to beskrevne personer eller den udenlandske varebil bedes ringe til politiet med oplysninger i sagen på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Skolevej, Knabstrup, Mørkøv