Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/04/04 til 2024/04/17.

Færdsel og overtrædelse af våbenloven, Vipperød, Holbæk

kl. 19.43 observerede en patrulje lokalbetjente en modkørende personbil, som netop var kørt af ved afkørsel 19 på Holbækmotorvejens. Bilen trak ved synet at politibilen over i modsatte vejbane, så patruljen måtte foretage en nødopbremsning og undvigemanøvre for ikke at blive påkørt. Patruljen vendte om og satte efter personbilen, der satte farten op og kørte over for rødt i krydset ved Valdemar Sejrsvej. Efter cirka fire kilometers kørsel på rute 21 mod vest, blev køretøjet bragt til standsning. Den 38-årige mand fra Højby, der var fører af bilen, havde tre køkkenknive samt et boldtræ liggende ved passagersædet, som han forklarede, at han havde med sig for at kunne forsvare sig i tilfælde af overfald. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven, våbenloven og flere grove færdselsovertrædelser. De ulovlig våben blev beslaglagt, og han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen senere.

Færdselsuheld – Frejasvej/Stenhusvej, Holbæk

Kl. 13.33 ramte en bilist en kørestolsbruger i forbindelse med et højresving. Kvinden i kørestolen, en lokal kvinde i 60′;erne kørte ad Frejasvej og skulle krydse Stenhusvej, da hun blev ramt af en bagfrakommende bilist, en 46-årig mand fra Nykøbing Sj. Politi og ambulance kørte frem, hvor kvinden blev tilset på grund af smerter i et ben. Hun blev taget med på skadestuen, men der var ingen melding om alvorlig tilskadekomst. Politiet optog rapport om uheldet.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl 11.28 skete der et færdselsuheld, da en 74-årig kvinde fra Roskilde i sin personbil på vej ad Omfartsvejen påkørte en minibus ført af en 74-årig mand fra Holbæk. Der skete kun mindre skader på bilerne og kvinden blev efterfølgende tilset på hospitalet.

Kokainmisbrug – Holbæk Have, Holbæk

Kl 13.25 kom en patrulje fra lokalpolitiet kørende, da betjentene bemærkede to unge, der tydeligt stod og var ved at ryge noget via en selvkonstrueret anordning lavet af et sugerør og et glas fra en ingefærshot. Patruljen vendte omkring og tog kontakt til de to, hvoraf denne indrømmede, at han netop havde smidt en lille pose kokain fra sig og at han havde udviklet et misbrug af stoffet. Den 24-årige mand fik en snak med patruljen om, hvor han kunne få hjælp til at komme ud af sit misbrug.

Kvinde fundet død – Østervang, Holbæk

Kl. 07.55 blev en kvinde fundet livløs på en adresse i Holbæk af en nabo. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der var løse hunde på ejendommen. Hundene var aggressive, så politiet måtte aflive dem på stedet for at komme ind og tilse kvinden. Hendes liv stod ikke til at redde, og hun blev erklæret død på stedet.

Der var omstændigheder omkring dødsfaldet, som skulle undersøges nærmere, så stedet blev afspærret, og en omfattende undersøgelse blev iværksat. I dag mandag vil de sidste undersøgelser formentlig kunne afsluttes, hvor det vil blive afklaret, om en kriminel handling kan udelukkes.

Kvinde fundet død – Østervang, Holbæk

Den 41-årige kvinde, som lørdag morgen blev fundet død på Østervang i Holbæk, blev mandag obduceret. Politiet venter på erklæringer fra undersøgelserne, men de foreløbige undersøgelser har ikke bestyrket mistanken til, at hun har været udsat for en forbrydelse.

Motorcyklist kørte galt – Nybyvej, Vipperød, Holbæk

Kl. 16.47 kørte en 45-årig kvinde fra Fyn på motorcykel ad Nybyvej i Vipperød. Da hun kørte over en bakketop og rundt i en kurve, mistede hun herredømmet over køretøjet i forbindelse med en nedbremsning. Motorcyklen væltede ned på siden, hvor hendes ben kom klemme. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor kvinden blev kørt til behandling i ambulance for sine skader. Politiet optog rapport om uheldet.

Nabostrid førte til narkofund – Jyderup, Holbæk

Kl. 16.30 var en patrulje lokalbetjente i Jyderup by for at tale med en 36-årig mand, for at udrede en strid imellem naboer. Manden kom ikke til døren, da betjentene bankede på, men døren stod halvåben, da patrulje ankom. Beboeren stod i køkkenet og med headset på, og havde derfor ikke hørt politiet komme. I lejligheden lugtede af hash og på et bord lå en klump hash. Han blev derfor sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer, og de omkring 10 gram hash blev beslaglagt. Han kan forvente en bøde i sagen.

Narkokørsel og overtrædelse af våbenloven, Tølløsevej, Tølløse, Holbæk

kl. 02.20 blev en personbil ført af en 30-årig mand fra Valby standset på Tølløsevej. Manden blev sigtet for at have kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer og for at være i besiddelse af lattergas samt en springkniv i bilen.

OPFØLGNING

Narkokørsel uden førerret – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 15.26 blev en 37-årig kvinde fra lokalområdet anholdt og sigtet for narkokørsel på Holbækvej i Mørkøv. Hun kørte bil selvom hun ikke havde et gyldigt kørekort og var påvirket af euforiserende stoffer, så hun fik udtaget en blodprøve og løsladt.

Natlig krydsordsløsning førte til udrykning – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 23.35 indgik en anmeldelse om et mistænkeligt forhold i en lejlighed på Munkholmvej, hvor en borger havde set, at der blev lyst med lommelygte i stuen i længere tid. Flere patruljer kørte hastigt frem, hvis der var tale om et indbrud i øjeblikket. Det viste sig dog at være en ganske fredelig sag, da det blot var beboeren i lejligheden, som løste kryds og tværs med en lommelygte.

Påvirket bilist – Hjortholmvej, Tølløse, Holbæk

KL 12.18 standsede en patrulje en varebil ført af en 72-årig kvinde fra Holbæk-området på mistanke om, at hun havde drukket for meget. En alkometertest viste, at kvinden blæste promillen op på en del over det tilladte og hun blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve.

Påvirket bilist – Roskildevej, Holbæk

Kl 00.18 standsede politiet en 21-årig kvinde fra Holbæk, der kom kørende i en personbil. Hun blev testet positiv for cannabis og taget med på sygehuset til udtagning af blodprøve. Kvinden erkendte at have røget hash forud for kørslen.

Rude knust i lejlighed – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 21.15 anmeldte en beboer i Ladegårdsparken Vest, at der var blevet knust en rude i stuen i hans lejlighed. En patrulje har undersøgt stedet for spor og der indhentes nu overvågning fra området. Vidner, som har set person omkring blok 107-113 mandag aften, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Skole fik stjålet computere – Øvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 10.15 anmeldte Undløse Skole at der i løbet af weekenden havde været ubudne gæster på skolen, som havde skaffet sig adgang ved at opbryde et vindue. Fra et computerhjørne var stjålet tre gaming computere. Politiet optog rapport i sagen og hører gerne fra vidner, som har set personer omkring skolen i weekenden. Ring på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Truende mand med gaspistol – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 16.56 fik politiet anmeldelse om, at en mand optrådte truende på Holbæk Station, hvor han også havde været voldsom over for en kvinde han fulgtes med. Flere patruljer kørte til spor 2, hvor de traf en opfarende mand, som blev anholdt kl. 17.05. Han var truende over for politifolkene og modsatte sig anholdelse. Han blev ilagt håndjern og taget med til stationen, hvor han blev sigtet for trusler mod politiet og afhørt til sagen, som han erkendte. I hans taske blev fundet en gaspistol med et tomt magasin, så han blev også sigtet for at overtræde våbenloven. Gaspistolen blev konfiskeret, hvilket han accepterede.
Efter et par timer blev han løsladt, men kan forvente at høre mere i sagerne senere.

Trusler – Absalonsvej, Holbæk

Kl 13.36 kom der melding om, at en 14-årig dreng fra Holbæk var blevet kontaktet af en anden dreng. Der opstod efterfølgende noget uvenskab mellem dem og det fik den anden dreng til at trække en foldekniv frem, som han som en trussel holdt op mod den 14-åriges hals, før han gik fra stedet. Det lykkedes den 14-årige sammen med at familiemedlem at finde den anden dreng igen kort efter på stationen i Holbæk, hvor de fik vristet kniven fra ham. Politiet blev tilkaldt og konstaterede, at der var tale om en 14-årig dreng, ligeledes fra Holbæk. Hans forældre og de sociale myndigheder blev efterfølgende orienteret om sagen. Han erkendte at have været i besiddelse af kniven og at have holdt den op mod den anden dreng.