Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/03/22 til 2024/04/09.

Hærværk – Stationsvej, Mørkøv, Holbæk

Kl 21.54 kom der melding om, at der foregik hærværk på stationen i Mørkøv. Fremme på stedet fik patruljen kontakt til to unge kvinder på hhv 13 og 18 år, der sad i et busskur. De to havde tilsyneladende forinden ødelagt glaspladen på et skilt på tog-stationen med en bushammer. Begge blev efterfølgende kørt retur til det bosted, hvor de bor til daglig.

To mænd alvorligt såret af knivstik – Gerningsstedet fortsat ukendt – Holbæk

Politiet arbejder stadig med at afklare, hvor overfaldet skete på de to mænd, som blev afleveret foran Holbæk Sygehus tidligt onsdag morgen med alvorlige knivlæsioner. I den forbindelse har politiet onsdag været til stede i Ladegårdsparken for at undersøge, om gerningsstedet skal findes der.

Efterforskningen fortsætter, og derudover vil lokalbetjente igen i dag torsdag være til stede i Ladegårdsparken på tryghedsskabende patrulje for at tale med borgerne.

“Vi vil være synlige og klar til at møde de spørgsmål borgerne måtte have til sagen og vores arbejde i området. Derudover vil vi selvfølgelig også gerne høre fra evt. vidner, som måtte have oplysninger om, hvor overfaldet har fundet sted” siger vicepolitiinspektør Lene Sveigaard, der er leder for lokalbetjentene.

Bedrageri – Holbæk

Kl. 13.46 kontaktede pårørende til en 86-årig kvinde politiet og anmeldte, at den 86-årige kvinde torsdag den 4. april ved midnat var blevet ringet op af en person, der udgav sig for at være fra banken. Manden forklarede kvinden, at han havde fuldmagt til kvindens konto, og at han derfor kunne konstatere, at der var hævet for i alt 16.725 kr. manden i telefonen aftalte med kvinden at hun skulle udlevere sit dankort til en mand, der kort tid efter dukkede op på kvindens adresse.

Efterfølgende er kvindens kort blevet misbrugt ved flere tilfælde, og der er hævet over 14.000 kr. fra kortet. Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til svindlerne.

Bedrageri – Holbæk

Kl. 18.07 anmeldte datteren til en 85-årig kvinde fra Holbæk, at den 85-årig var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra banken. Manden fik overtalt den 85-årige til at udlevere sit dankort og tilhørende kode til en mand, der kort tid efter kontaktede kvinden på hendes bopæl. Der var efterfølgende blevet hævet 15.000 kr. på kortet, som kvindens pårørende fik spærret, da de fik kendskab til bedrageriet.

Bedrageri – Svinninge, Holbæk

Kl. 19.12 anmeldte pårørende til en kvinde i 80’erne fra Svinninge, at den ældre kvinde var blevet kontaktet af en mand, der udgav sig for at være fra banken. Manden oplyste, at kvindens konto var blevet hacket. En mand kom efterfølgende hjem til kvinden, hvor det lykkedes ham at få udleveret kvindens betalingskort og koder samt hendes smykker til en værdi af ca. 15.000 kr. Efterfølgende er der hævet ca. 14.000. kroner på kvinden kort. Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til mandens identitet.

Politiet skal generelt advare mod denne type af henvendelser, der afviger fra den normale fremgangsmåde, når en kunde bliver kontaktet af sit pengeinstitut. Foretag eventuelt en kontrolopringning, hvis man er i tvivl om noget, og udlever aldrig betalingskort og fortrolige/personlige dokumenter til fremmede, der ikke har legitimeret sig, eller som man kender som ansatte i sit pengeinstitut.

Fund af kniv – Jernbanepladsen, Holbæk

Kl 19.08 standsede politiet en 41-årig mand fra Holbæk-området, som stod og ventede i ventesalen. Området er en del af visitationszonen i Holbæk og politiet valgte derfor at visitere manden. I hans rygsæk lå en dolk, som manden ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med at gå rundt med. Han blev derfor sigtet efter knivloven.

Fund af kniv – Roskildevej, Holbæk

Kl 15.51 kom der anmeldelse om at flere personer var i slåskamp uden foran en tankstation. Da en patrulje kom frem til stedet var der faldet ro over gemytterne og ingen personerne på stedet ønskede at anmelde noget. Kort efter blev en bil, der kunne sættes i forbindelse med opgøret, standset på Mellemvang i Holbæk. I bilen fandt patruljen to knive, som blev konfiskeret. En 19-årig lokal mand, som befandt sig bilen, blev sigtet efter knivloven.

Færdselsuheld – Holbæk Landevej, Ugerløse – Holbæk

Kl 21.30 skete der et færdselsuheld, hvor en 19-årig mand fra Slagelse mistede herredømmet og kørte galt i en personbil, som efterfølgende ramte et hus og rullede rundt. Bilen blev voldsomt skadet men den 19-årige slap uden livstruende skader. Han blev kørt til behandling på sygehuset. Brandvæsnet blev samtidigt tilkaldt for at vurdere, om der var risiko for, at huset kunne styrte sammen som følge af påkørslen.

Færdselsuheld – Stenlillevej, Ugerløse, Holbæk

Kl 17.59 blev politiet tilkaldt til et færdselsuheld, hvor en 18-årig ung mand havde mistet herredømmet over sin bil, der fortsatte ud på en mark og lagde sig om på siden. Da patruljen kom frem og testede manden, viste det sig, at han havde en promille på over det tilladte og han blev derfor taget med til udtagning af blodprøve.

Hurtig knallert beslaglagt – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 15.45 beslaglagde en patrulje en konstruktivt ændret og dermed ulovlig knallert. Ejeren af knallerten, en 17-årig mand fra Holbæk ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Kobberrør stjålet fra kirke – Holmstrup Byvej, Jyderup – Holbæk

08.47 anmeldte en ansat ved en kirke, at der i tidsrummet onsdag kl. 16 til torsdag kl. 07.45 var fjernet 8 nedløbsrør i kobber samt nedløbsmuffer fra kirken. En patrulje kom frem til stedet, hvor der var sålaftryk og slæbemærker i gruset de stedet, hvor kobberrørene var fjernet fra. Politiet vil gerne høre fra personer, der har bemærket noget, der kan have relation til de stjålne kobberrør. Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Kørsel uden førerret – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 16.12 blev en 26-årig mand fra Frederiksberg sigtet for kørsel uden førerret, da han sad bag rattet på en bil, der kom kørende ad Omfartsvejen, til trods for, at han ikke havde gyldigt kørerkort. En 57-årig mand blev efterfølgende sigtet for at overlade føringen af sit køretøj til en person uden gyldigt kørekort. Sagerne afgøres på et senere tidspunkt.

Narkokørsel uden førerret – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 15.26 blev en 37-årig kvinde fra lokalområdet anholdt og sigtet for narkokørsel på Holbækvej i Mørkøv. Hun kørte bil selvom hun ikke havde et gyldigt kørekort og var påvirket af euforiserende stoffer, så hun fik udtaget en blodprøve og løsladt.

Overtrædelse af beredskabsloven – Bakkerupvej, Mørkøv

Kl. 18.59 modtog politiet en anmeldelse fra en borger om kraftig og ildelugtende røg. En patruljen kom frem til stedet, hvor røgen kom fra og træf en 31-årig mand, der var i gang med at brænde ledninger, metal og et plastictæppe på et bål. Manden blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven og kan forvente at høre fra politiet, når sagen er afgjort.

Påvirket bilist – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.20 blev en 60-årig mand sigtet for spirituskørsel, da han kom kørende på en tankstation i Jyderup, uagtet at han var påvirket af spiritus over det tilladte. Manden var anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve, og han blev derefter løsladt. Sagen afgøres, når politiet modtaget resultatet af blodprøven.

Påvirket bilist – Kalundborgvej, Holbæk

Kl 01.13 standsede politiet en 35-årig mand fra den vestlige del af Holbæk Kommune Han kom kørende i en traktor, men en narkometertest viste at han var påvirket af kokain. Han blev medtaget til udtagning af blodprøve og sigtet for at køre i påvirket tilstand

Lørdag – søndag

Påvirket bilist – Nykøbingvej, Holbæk

Kl 08.10 standsede politiet en personbil ført af en 33-årig kvinde fra Holbæk, da der var mistanke om, at hun var påvirket. En narkometertest gav udslag på cannabis. Kvinden viste sig desuden at have 1 gram hash på sig. Hun erkendte begge dele.

Rude knust i lejlighed – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 21.15 anmeldte en beboer i Ladegårdsparken Vest, at der var blevet knust en rude i stuen i hans lejlighed. En patrulje har undersøgt stedet for spor og der indhentes nu overvågning fra området. Vidner, som har set person omkring blok 107-113 mandag aften, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Spøgelsesbilist stoppet – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 21.42 fik politiet anmeldelse om en spøgelsesbilist på motorvejen i vestgående retning ved Holbæk. Bilisten kørte mod trafikken, så flere bilister måtte bremse eller undvige for at undgå sammenstød. En patrulje fik øje på spøgelsesbilisten ved Kirke-Sonnerup og kørte efter den i nødsporet med blinket tændt. Det lykkedes patruljen at få bilisten til at sænke farten helt, men først da betjenten bankede på ruden, stoppede bilisten og betjenten tog nøglerne fra den ældre mand bag rattet.

Føreren af bilen, en 89-årig mand fra Holbæk erkendte, at han havde kørt mod trafikken. Han var kørt forkert og havde ledt efter en afkørsel, men kørt videre, da der ikke kom nogen. Han blev sigtet for vanvidskørsel, ved at køre mod trafikken på en strækning på omkring 15 km. Han blev gjort bekendt med, at hans bil blev beslaglagt og kørekortet inddraget, hvilket han accepterede. Ingen kom noget til, og ingen andre bilister blev ramt under kørslen.

Indbrud i Perioden

Bøgehaven, Holbæk
Gl. Høbjærgvej, Holbæk
Maglebjerg, Svinninge, Holbæk