Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/03/07 til 2024/03/19.

Brand i bil – Sasserupvej, Holbæk

kl. 17.54 udbrød brand i en bil, mens den holdt parkeret ved en landejendom på Sasserupvej. En beboer på ejendommen opdagede flammer under køretøjet og fik kontrol over ilden med en pulverslukker. Der var dog røg inde fra køretøjet, som holdt tæt på en bygning. Brandvæsnet slukkede den sidste del af branden, og der skete ingen skade på andet end bilen. Ingen personer kom noget til, og der var intet mistænkeligt ved brandens opståen.

Bland selv-tyv – Slotsvolden, Holbæk

Kl 13.41 fik politiet melding om, at en 15-årig pige fra Holbæk var blevet afsløret i at snyde med bland selv-slikket. Hun havde fyldt noget i posen og vejet det af, men så fyldt yderligere slik i posen efter at prisen var udregnet. En medarbejder i butikken så det og politiet blev derfor tilkaldt for at sigte den 15-årige for butikstyveri.

Brand i carport – Godthåbsvej, Holbæk

kl.03.46 kørte politi og brandvæsen til brand i en carport ved en villa i Holbæk. Husejeren vågnede ved høje knald fra branden, og så at carporten, der ligger i tilknytning til huset, brændte. Han slog alarm og fik vækket sin kone, som kom ud af huset. Det lykkedes husejeren at køre sin bil ud af carporten før den brændte.

Brandvæsnet fik slukket ilden før den spredte sig til huset. Politiets brandteknikere skal nu forsøge at fastslå brandårsagen, og om ilden kan være startet omkring en el-cykel, der stod til opladning.

OPFØLGNING

Dødfunden – Havnevej, Holbæk

Kl 12.09 blev politiet tilkaldt, da en mand var fundet druknet i havnen i Holbæk. Det viste sig, at der var tale om en 64-årig lokal mand. Det lykkedes mandskabet fra politipatruljen og ambulancen at få trukket manden ind på land. Der blev forsøgt genoplivning, men mandens liv stod ikke til at redde. Ud fra de foreløbige undersøgelser tyder det på, at manden formentligt er faldet over bord fra den båd i havnen, som han har boet på.

Flere anholdt efter røveri, trusler og afpresning mod ung mand – Svinninge, Holbæk

Onsdag aften blev fire unge og en 43-årig mand anholdt og sigtet for røveri, trusler og afpresning. Sagen startede tirsdag middag, hvor en 16-årig ung mand fra Holbæk kommune blev opsøgt omkring en skole i Svinninge af flere af de sigtede mænd. Her blev han truet på livet med en pistollignende genstand til at aflevere sit ur. Motivet til røveriet er formentlig en strid vedr. nogle stjålne puffbars.

De fem anholdte mænd er desuden sigtet for i perioden mellem tirsdag aften og onsdag aften at have truet, afpresset og uddelt dummebøder til den 16-årige og hans tre jævnaldrende kammerater i relation til samme strid.

De fem mistænkte blev anholdt ved 22-tiden onsdag aften, da de var på vej til at opsøge den 16-årige i hans hjem. En 16-årig, en 17-årig, en 19-årig og en 43-årig fra Kalundborg Kommune, og en 19-årig fra Lejre kommune blev anholdt og taget med til stationen til afhøring.

Politiet ransagede de mistænktes køretøjer og hjem, hvor det ur som blev frarøvet den 16-årige blev fundet. Der blev desuden fundet en peberspray, men ingen pistollignende genstande blev fundet.

Fredag:

Hashrygning i toget – Tølløse, Holbæk

Kl. 08.22 kontaktede en ansat på et lokaltog i Tølløse politiet, da den ansatte ønskede politiets hjælp til at få bortvist en påvirket kvinde, som befandt sig i toget, hvor hun røg hash. En patrulje kom frem til stedet, hvor der lugtede kraftigt af hash. Kvinden blev anholdt og visiteret, og hun var i besiddelse af 11,79 gram hash og 0,93 gram skunk. Hun blev derfor sigtet for overtrædelse af loven om euforisende stoffer. Kvinden blev taget med på politistationen for at patruljen kunne fastslå hendes identitet. Det viste sig at være en 31 årig svensk statsborger. Hun blev løsladt til gaden, og hun kan forvente at høre mere fra politiet på et senere tidspunkt.

Kvalificeret vold – Jernbanevej, Mørkøv

Kl. 21.39 blev en 28-årig påvirket mand anholdt og sigtet for vold. Forinden havde manden standset en bil og lavet hærværk på bilen samt truet de to personer i bilen på livet. Derefter havde manden sparket en mand på knallert, så manden faldt af knallerten og efterfølgende blev han udsat for vold af den påvirkede mand. Voldsmanden blev anbragt i detentionen og skal afhøres af politiet til sagen fredag, inden han forventes løsladt igen.

Kvinde fundet død – Elvigvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 12.00 anmeldte en borger, at der befandt sig en livløs kvinde på et grønt område ved Elvigvej. Den afdøde kvinde er en 49-årig lokal kvinde, som var afgået ved døden. Der er ikke noget, der indikerer, at der er tale om en kriminel handling. Kvinden pårørende er blevet underrettet om dødsfaldet.

Narkokørsel og narkosalg – Henriettevej, Holbæk

Kl. 16.40 blev to lokale mænd i en bil stoppet rutinemæssigt på Henriettevej i Holbæk. Den 19-årige mand bag rattet var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve.

Patruljen ransagede bilen og visiterede begge mænd. Den 19-årige fører havde tre zip-lock “pølsemandsposer” med i alt 1,91 gram kokain og nogle kontanter på sig. I bilen blev fundet 11,85 gram kokain fordelt på 20 pølsemandsposer. Både den 19-årige og den 20-årige passager blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg.

Politiet ransagede de to mænds adresser, hvor der hos den 19-årige blev fundet yderligere 10,41 gram kokain, 26,92 gram hash og en del tomme zip-lock poser. Den 20-årige havde ingen narko i hjemmet. Narko og kontanter blev beslaglagt til sagen. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven fra narkokørslen, men begge mænd vil høre mere fra politiet i sagen senere.

Påvirket bilist – Holbæk landevej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 08.07 blev en 43-årig mand fra Holbæk sigtet for kørsel i spiritus og narkotikapåvirket tilstand, da han kom kørende ad Holbæk landevej i nordlig retning. Et vidne havde alarmeret politiet, da køretøjet flere gange var kørt over i modkørende vejbane og i øvrigt kørte med meget svingende hastighed. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til sagen, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Påvirket bilist – Rørvangsvej, Holbæk

Kl 12.30 standsede politiet en personbil ført af en 32-årig mand fra Odsherred, da der var mistanke om, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Det nægtede han. I bilen blev der desuden fundet en kniv i mandens bukselomme, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven.

Ulovlig knallert – Hovedgaden, Regstrup, Holbæk

Kl 19.41 standsede færdselspolitiet en 14-årig dreng på en knallert. En gennemgang af knallerten gav mistanke om, at der var ændret ved både motor og udstødning og derfor blev knallerten medtaget til nærmere undersøgelse, så det kan fastlægges om den er lovlig.

Uorden uden for bar – Blindestræde, Holbæk

Kl 01.45 blev politiet tilkaldt til en 31-årig mand fra Aarhus, der var kommet op at skændes med nogle andre gæster uden for en bar. Politiet gav manden besked på at forlade stedet, hvilket han ikke ønskede at efterkomme. Han blev derfor anholdt og taget med på politistationen

Vold i nattelivet – Vestergade, Holbæk

Kl. 04.14 kom en anmeldelse om et voldeligt optrin ved et værtshus i Vestergade i Holbæk. En patrulje kørte frem, hvor de traf en 18-årig mand fra Odsherred, som var blevet slået og sparket af en anden gæst uden for beværtningen.

Den 18-årige fik skader i ansigtet, men kunne afhøres på stedet. Motivet til overfaldet var ifølge den 18-årige en verbal kontrovers tidligere på aftenen. Flere vidner blev afhørt, og der blev sikret videoovervågning fra den baggård, hvor overfaldet fandt sted.

Politiet efterforsker nu sagen om vold i nattelivet for at finde frem til overfaldsmanden, men har gode spor at gå efter. Vidner som har overværet episoden, men endnu ikke har talt med politiet bedes ringe på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i Perioden

Knabstrupvej, Regstrup, Holbæk
Gl. Skovvej, Vipperød