Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/03/04 til 2024/03/12.

Fund af gammel granat – Dragerupvej, Holbæk

Kl 08.22 fik politiet anmeldelse om, at en anmelder havde fundet en gammel ruste artillerigranat i vandkanten nær golfbanen. Politiet fik tilkaldt forsvarets ammunitionsryddere, der valgte at bortspringe granaten på stedet. Granaten formodes at stamme fra den tid, hvor militæret havde øvelsesområde på stedet.

Hashrygning – Apotekerhaven, Holbæk

Kl 11.35 valgte lokalpolitiet at aflægge besøg på en adresse, hvorfra der blev spillet særdeles høj musik. Betjentene bemærkede hurtigt, at der også lugtede tydeligt af hash fra et åbentstående vindue. På stedet traf politiet da også en mandlig beboer, der ganske rigtigt sad og røg hash. Ransagningen afslørede ca 80 gram hash og 80 gram skunk. Manden blev derfor sigtet for salg af euforiserende stoffer.

Hashrygning i toget – Tølløse, Holbæk

Kl. 08.22 kontaktede en ansat på et lokaltog i Tølløse politiet, da den ansatte ønskede politiets hjælp til at få bortvist en påvirket kvinde, som befandt sig i toget, hvor hun røg hash. En patrulje kom frem til stedet, hvor der lugtede kraftigt af hash. Kvinden blev anholdt og visiteret, og hun var i besiddelse af 11,79 gram hash og 0,93 gram skunk. Hun blev derfor sigtet for overtrædelse af loven om euforisende stoffer. Kvinden blev taget med på politistationen for at patruljen kunne fastslå hendes identitet. Det viste sig at være en 31 årig svensk statsborger. Hun blev løsladt til gaden, og hun kan forvente at høre mere fra politiet på et senere tidspunkt.

Lokalbetjente på besøg i børnehave – Kattegatsvej, Holbæk

Kl. 09.30 besøgte lokalbetjente fra Holbæk en børnehave på Kattegatsvej, som ligger tæt ved kvarteret Grønneparken i Holbæk. Børnene ser tit politiet arbejde i området, men i de sammenhænge er ikke tid til hyggesnak og fremvisning af udstyr.

Børnene fik ved gårsdagens besøg lov til at sidde i en politibil, se håndjern og betjentenes øvrige udstyr og fik udleveret en refleks. Både børn og voksne var glade for besøget, som i dag var i øjenhøjde med børnene, der nysgerrigt stillede spørgsmål.

Narkobilist dyrkede selv pot – Skovvejen, Jyderup

Kl. 15.40 stoppede en patrulje en 60-årig mand fra Kalundborg Kommune, som blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, da hans pupiller var meget små. En narkometertest bekræftede at han var positiv for cannabus. Den 60-årige erkendte at han røg pot hver dag, og faktisk også selv dyrkede det derhjemme.

Bilisten blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, og politiet kørte herefter manden hjem, hvor de foretog en ransagning. I hjemmet blev fundet knap 1200 gram tørrede hashplanter, som blev beslaglagt. Den 60-årige blev sigtet for at overtræde lov og om euforiserende stoffer.

Narkokørsel og narkosalg – Henriettevej, Holbæk

Kl. 16.40 blev to lokale mænd i en bil stoppet rutinemæssigt på Henriettevej i Holbæk. Den 19-årige mand bag rattet var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve.

Patruljen ransagede bilen og visiterede begge mænd. Den 19-årige fører havde tre zip-lock “pølsemandsposer” med i alt 1,91 gram kokain og nogle kontanter på sig. I bilen blev fundet 11,85 gram kokain fordelt på 20 pølsemandsposer. Både den 19-årige og den 20-årige passager blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg.

Politiet ransagede de to mænds adresser, hvor der hos den 19-årige blev fundet yderligere 10,41 gram kokain, 26,92 gram hash og en del tomme zip-lock poser. Den 20-årige havde ingen narko i hjemmet. Narko og kontanter blev beslaglagt til sagen. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven fra narkokørslen, men begge mænd vil høre mere fra politiet i sagen senere.

Påvirket bilist – Holbæk landevej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 08.07 blev en 43-årig mand fra Holbæk sigtet for kørsel i spiritus og narkotikapåvirket tilstand, da han kom kørende ad Holbæk landevej i nordlig retning. Et vidne havde alarmeret politiet, da køretøjet flere gange var kørt over i modkørende vejbane og i øvrigt kørte med meget svingende hastighed. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til sagen, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Ulovlig knallert – Hovedgaden, Regstrup, Holbæk

Kl 19.41 standsede færdselspolitiet en 14-årig dreng på en knallert. En gennemgang af knallerten gav mistanke om, at der var ændret ved både motor og udstødning og derfor blev knallerten medtaget til nærmere undersøgelse, så det kan fastlægges om den er lovlig.

Uorden uden for bar – Blindestræde, Holbæk

Kl 01.45 blev politiet tilkaldt til en 31-årig mand fra Aarhus, der var kommet op at skændes med nogle andre gæster uden for en bar. Politiet gav manden besked på at forlade stedet, hvilket han ikke ønskede at efterkomme. Han blev derfor anholdt og taget med på politistationen

Vold i nattelivet – Vestergade, Holbæk

Kl. 04.14 kom en anmeldelse om et voldeligt optrin ved et værtshus i Vestergade i Holbæk. En patrulje kørte frem, hvor de traf en 18-årig mand fra Odsherred, som var blevet slået og sparket af en anden gæst uden for beværtningen.

Den 18-årige fik skader i ansigtet, men kunne afhøres på stedet. Motivet til overfaldet var ifølge den 18-årige en verbal kontrovers tidligere på aftenen. Flere vidner blev afhørt, og der blev sikret videoovervågning fra den baggård, hvor overfaldet fandt sted.

Politiet efterforsker nu sagen om vold i nattelivet for at finde frem til overfaldsmanden, men har gode spor at gå efter. Vidner som har overværet episoden, men endnu ikke har talt med politiet bedes ringe på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Lørdag – søndag

Indbrud i Perioden

Knabstrupvej, Regstrup, Holbæk