Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/02/26 til 2024/03/05.

Fyrværkeri til ulempe – Smedelundsgade, Holbæk

Kl 23.55 blev politiet tilkaldt, da folk i området havde hørt et stort brag. Patruljen traf en 43-årig mand fra København på stedet, som erkendte, at han lige havde fyret et kanonslag af. Han blev derfor sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og for besiddelse af ulovligt fyrværkeri. Under visitation af ham fandt politifolkene yderligere to ulovlige kanonslag, som blev beslaglagt.

Færdselsuheld – Stokkebjergvej, Jyderup, Holbæk

Kl 00.29 skete der et færdselsuheld, da en 37-årig mand fra Jyderup af ukendte årsager mistede herredømmet over sin bil og ramte et el-skab langs vejen. Bilen fortsatte derfra over i et hegn. Strømmen gik i et nærliggende hus som følge af uheldet. En alkometertest viste, at manden kunne være påvirket af alkohol over det tilladte og han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve.

Kvinde franarret dankort – Regstrup, Holbæk

Kl. 14.40 anmeldte en pårørende til en 79-årig kvinde fra Regstrup, at en mand, som påstod han ringede fra Danske Bank, havde ringet til den ældre kvinde og sagt, at hendes kreditkort skulle spærres på grund af et hackerangreb.

Den 79-årige havde omkring en time før anmeldelsen afleveret sine kreditkort og koder til en mand, som mødte op på adressen. Han beskrives som:

Mand, Mellemøstlig af udseende, 30-39 år, 175-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: stor guldring på venstre hånd, brune øjne, Iført: sort jakke, jeans.

Banken havde spærret kortene, men da var der allerede hævet penge. Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til den falske bankmand.

Kørsel uden førerret – Håndværkervej, Svinninge, Holbæk

Kl 10.35 standsede politiet en personbil ført af en 47-årig kvinde fra Holbæk. Det viste sig, at hun ikke havde kørekort og det var desuden tredje gang, at hun blev standset af politiet for at køre uden tilladelse. På den baggrund blev bilen beslaglagt mhp. konfiskation. Det protesterede kvinden mod, og det vil nu være op til retten at tage stilling til, om beslaglæggelsen kan opretholdes.

Kørsel uden førerret – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 02.50 standsede en patrulje en varevogn, der blev ført af en 37-årig mand fra Stenlille, som kom kørende af Skovvejen i østgående retning ved krydset Skovvejen/Ringstedvej, til trods for, at mandens førerret var administrativt inddraget. Patruljen beslaglagde bilen med henblik på konfiskation, da det var tredje gang inden for tre år, at manden blev taget i at køre uden førerret, hvilket han blev sigtet for. Manden ønskede beslaglæggelsen forelagt retten, og spørgsmålet om konfiskation vil derfor blive afgjort på et senere tidspunkt af en dommer.

Lokalbetjente på besøg i børnehave – Kattegatsvej, Holbæk

Kl. 09.30 besøgte lokalbetjente fra Holbæk en børnehave på Kattegatsvej, som ligger tæt ved kvarteret Grønneparken i Holbæk. Børnene ser tit politiet arbejde i området, men i de sammenhænge er ikke tid til hyggesnak og fremvisning af udstyr.

Børnene fik ved gårsdagens besøg lov til at sidde i en politibil, se håndjern og betjentenes øvrige udstyr og fik udleveret en refleks. Både børn og voksne var glade for besøget, som i dag var i øjenhøjde med børnene, der nysgerrigt stillede spørgsmål.

Narkobilist dyrkede selv pot – Skovvejen, Jyderup

Kl. 15.40 stoppede en patrulje en 60-årig mand fra Kalundborg Kommune, som blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, da hans pupiller var meget små. En narkometertest bekræftede at han var positiv for cannabus. Den 60-årige erkendte at han røg pot hver dag, og faktisk også selv dyrkede det derhjemme.

Bilisten blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, og politiet kørte herefter manden hjem, hvor de foretog en ransagning. I hjemmet blev fundet knap 1200 gram tørrede hashplanter, som blev beslaglagt. Den 60-årige blev sigtet for at overtræde lov og om euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Mellemvang, Holbæk

Kl. 11.05 sigtede og anholdt lokalbetjente en 35-årig mand for at køre i påvirket tilstand. Han blev rutinemæssigt standset på Mellemvang i Holbæk, hvor betjentene lugtede hash fra bilen, hvor de også så rullepapir, som bruges til at rulle joints. Han nægtede at have røget hash, men en narkometertest viste positiv for hash. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Nye tilfælde af bedrageri – Holbæk

Kl 10.38 fik politiet anmeldelse om, at en 82-årig kvinde mandag eftermiddag var blevet ringet op af en mand, der gav sig ud for at være fra banken. Han fortalte, at der var blevet hævet nogle penge på kvindens konto, og at det var nødvendigt for banken at få fat i kvindens kort. Han sendte derfor et “bud” forbi kvinden og det lykkedes på den måde bedragerne at hæve 15.000 kroner fra hendes konto.

Kl 16.30 kom der anmeldelse om, at en 70-årig kvinde tidligere på dagen var blevet ringet op af en mand, der oplyste, at han var fra kvindens bank. Han fortalte, at han kunne se, at der var blevet købt ind hos Elgiganten i kvindens navn og at man derfor havde spærret kortet hos kvinden og hendes mand. For at forhindre yderligere kriminalitet ville banken hente deres kort og deres pin-koder. En mand fra “banken” ankom kort efter og fik ikke kun udleveret parrets kort. Han overbeviste også parret om, at det var nødvendigt at flytte de penge, som parret havde på andre konti, over på den konto, der var tilknyttet det udleverede dankort. Det vides endnu ikke, om der er blevet hævet på de udleveret kort.

Begge kvinder har samme fornavn og det bestyrker mistanken om, at gerningsmændene til de udspekulerede bedragerier bevidst udser sig ofre med navne, der er populære hos de ældre generationer. Politiet skal igen opfordre til, at man tager kontakt til ældre familiemedlemmer og andre, der kunne blive ofre for bedragerierne, og tager en snak om, at banker og myndigheder aldrig vil kræve at få udleveret kort og koder. Desuden bør man undersøge mulighederne for gennem banken at få en begrænsning på, hvor stort et beløb, der kan hæves på ens konto for at begrænse skaderne, hvis uheldet skulle være ude.

Påvirket bilist – Anders Larsensvej, Holbæk

Kl 17.35 standser politiet en personbil ført af en 41-årig mand fra den sydlige del af Odsherred, da der var mistanke om, at han var påvirket af stoffer. Bilen, han kørte i, havde desuden en afmeldt nummerplade på og manden havde heller ikke gyldigt kørekort. Da patruljen ransagede bilen, fandt de også en økse i bilen. Betjentene vurderede at manden var så påvirket af narko, at der var nødvendigt at rekvirere en ambulance, da han begyndte at miste bevidstheden. Manden blev derfor kør til behandling på sygehuset. Manden bliver nu sigtet for både at køre uden kørekort, for at køre i påvirket tilstand og for overtrædelse af våbenloven.

Påvirket bilist – Ringstedvej, Holbæk

Kl 16.04 blev politiet tilkaldt til en grusparkeringsplads, hvor der holdt en personbil med en 33-årig mand i. Manden havde kørt usikkert, og var pludseligt holdt ind på parkeringspladsen. En forbipasserende kvinde lagde mærke til, at manden sad i bilen med lukkede øjne og fik derfor prajet en ambulance, der ved et tilfælde kom forbi. Ambulancen begyndte at tage sig af den bevidstløse mand og da patrulje nåede frem, fandt de på manden en mængde LSD samt mindre mængder af hash og crystal meth. Patruljen kørte med ambulancen til sygehuset, hvor manden blev sigtet for at være påvirket af både alkohol og stoffer og der blev udtaget blodprøve til at undersøge præcist, hvad manden var påvirket af.

Påvirket bilist – Roskildevej, Holbæk

Kl 12.55 standsede politiet en personbil ført af en 33-årig mand fra Odsherred, da der var mistanke om, at han var påvirket af stoffer. Manden låste alle døre og ville ikke komme ud og ville kun snakke med patruljen ved at rulle sidevinduet en lille smule ned. På den baggrund valgte patruljen at erklære manden for anholdt og rekvirerede Falck til at tvangsåbne bilen. Det fik til sidst den 33-årige på bedre tanker, så han kom ud af bilen og lod sig narkoteste.

Tyveri af dankort – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 10.08 anmeldte en 78-årig kvinde, at hun søndag formiddag fik stjålet sit dankort. Hun havde været i supermarkedet Meny i Holbæk og handle, og da hun kom hjem omkring kl. 11.00 og var i gang med at pakke sine varer ud af bilen, henvendte en mand sig til hende og spurgte om vej til sygehuset.

Efterfølgende opdagede kvinden, at hendes dankort var blevet stjålet fra hendes jakkelomme. Der nåede at blive hævet 13.500 kr fra kortet før det blev spærret, så hun mistænkte at tyven havde afluret hendes kode i supermarkedet.

Den mistænkte beskrives som: Mand, ca. 40-45 år. Ikke etnisk dansk af udseende. Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til tyven.

Våbenlov – Nygade, Holbæk

Kl 23.02 var en patrulje forbi en bar i Holbæk, hvor nogle gæster havde truet med en kniv. Patruljen fandt en 29-årig mand fra Holbæk-området på stedet som blev sigtet for at have truet en anden person på stedet med en kniv. Det er ikke første gang, at den 29-årige har været i besiddelse af knive i det offentlige rum og han forventes derfor fremstillet i grundlovsforhør senere fredag ved Retten i Holbæk. Der blev ikke fundet nogen kniv på ham, men i hans kærestes jakkelomme fandt politifolkene en låsbar foldekniv, og den 23-årige kvinde fra Albertslund blev derfor sigtet efter knivloven. Hun fik desuden forbud mod at komme på stedet igen.
På stedet var også en 32-årig mand fra Slagelse, der viste sig at bære rundt på en mindre økse. Manden erkendte overtrædelsen af knivloven ved at have medbragt øksen på et offentligt sted. Han blev desuden anholdt, da han var søgt til fogedretten i Næstved.

Indbrud i Perioden

Guldhalevej, Holbæk

Nederskovvej, Tølløse