Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/02/19 til 2024/02/27.

 

Bedrageri – Holbæk

Kl 10.02 fik politiet melding om, at en 94-årig kvinde fra Holbæks sydlige opland var blevet kontaktet af en mand, der oplyste, at han var fra Nordea og at banken havde opdaget en fejl i kvindens pensionsudbetaling. Det betød, at kvinden skulle have nyt dankort. Kvinden blev derfor overtalt til at lægge sit dankort i en kuvert, som kort efter blev afhentet af en mand, der beskrives som:
Lys i huden, 20-30 år, mørkt hår og iført hvid skjorte med mørk frakke til midt på lårene.
Gerningsmanden nåede at hæve cirka 20.000 kroner på kortet.

Bedrageri – Holbæk

Kl 13.39 fik politiet på ny melding om, at ukendte svindlere havde været på spil. Denne gang havde de kontaktet en 69-årig kvinde og fortalt, at de ringede fra Udbetaling Danmark og at der var problemer med at udbetale pensionen. Han ville derfor sende en medarbejder ud, der kunne hente kvindens dankort.
Manden beskrives som: 25-30 år, 180 cm høj, lys i huden og med sort kort hår. Han var iført hvid skjorte, slips, pæne bukser og Sneakers.
Gerningsmændene nåede at hæve cirka 18.000 kroner på kvindens kort.

Politiet skal igen opfordre til, at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer om risikoen for at blive svindlet. Banker, pensionsselskaber og myndigheder vil andre bede om at få personlige oplysninger, herunder dankort og koder, udleveret hverken over telefonen eller ved fysisk at møde op på ens adresse.

Falsk hjemmehjælper – Holbæk

Kl 12.59 modtog politiet en henvendelse fra mand, der fortalte, at hans 77-årige mor var blevet opsøgt af en kvinde, der fortalte at hun var hjemmehjælper, og at hun var kommet for at bistå kvinden med at få udbetalt sit tilgodehavende fra Andel Energi. Kvinden havde valgt at kontakte et familiemedlem for at få hjælp til Nem-ID. Familiemedlemmet fattede straks mistanke, og det fik den falske hjemmehjælper til at forsvinde tomhændet fra adressen.

Fyrværkeri til ulempe – Smedelundsgade, Holbæk

Kl 23.55 blev politiet tilkaldt, da folk i området havde hørt et stort brag. Patruljen traf en 43-årig mand fra København på stedet, som erkendte, at han lige havde fyret et kanonslag af. Han blev derfor sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og for besiddelse af ulovligt fyrværkeri. Under visitation af ham fandt politifolkene yderligere to ulovlige kanonslag, som blev beslaglagt.

Indebrændt person – Skelbæk, Snertinge, Holbæk

Kl 20.50 kom der melding om brand i en tilbygning til en ejendom. Der var mistanke om, at husets 64-årige beboer stadigt var på stedet og han blev kort efter reddet ud af brandfolkene. Hans liv stod dog ikke til at redde. Ilden spredte sig hurtigt fra skuret til selve hovedhuset, der overtændte fuldstændigt. Brandtomten skal nu undersøges af politiets teknikere for at om muligt fastslå årsagen til brandens opståen.

Kniv i visitationszonen – Jernbanevej, Holbæk

Kl 12.30 standsede en patrulje fra lokalpolitiet en 23-årig mand fra den vestlige del af Holbæk kommune, da han kom gående ud fra stationsbygningen. Manden befandt sig i den visitationszone, der i øjeblikket er gældende i Holbæk, og patruljen valgte derfor at undersøge, hvad manden havde på sig. Det viste sig, at han bar på en dolk med knivlængde på over otte cm. Manden blev derfor sigtet efter knivloven.

Kvinde franarret dankort – Regstrup, Holbæk

Kl. 14.40 anmeldte en pårørende til en 79-årig kvinde fra Regstrup, at en mand, som påstod han ringede fra Danske Bank, havde ringet til den ældre kvinde og sagt, at hendes kreditkort skulle spærres på grund af et hackerangreb.

Den 79-årige havde omkring en time før anmeldelsen afleveret sine kreditkort og koder til en mand, som mødte op på adressen. Han beskrives som:

Mand, Mellemøstlig af udseende, 30-39 år, 175-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: stor guldring på venstre hånd, brune øjne, Iført: sort jakke, jeans.

Banken havde spærret kortene, men da var der allerede hævet penge. Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til den falske bankmand.

Kørsel uden førerret – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 02.50 standsede en patrulje en varevogn, der blev ført af en 37-årig mand fra Stenlille, som kom kørende af Skovvejen i østgående retning ved krydset Skovvejen/Ringstedvej, til trods for, at mandens førerret var administrativt inddraget. Patruljen beslaglagde bilen med henblik på konfiskation, da det var tredje gang inden for tre år, at manden blev taget i at køre uden førerret, hvilket han blev sigtet for. Manden ønskede beslaglæggelsen forelagt retten, og spørgsmålet om konfiskation vil derfor blive afgjort på et senere tidspunkt af en dommer.

Narkokørsel – Mellemvang, Holbæk

Kl. 11.05 sigtede og anholdt lokalbetjente en 35-årig mand for at køre i påvirket tilstand. Han blev rutinemæssigt standset på Mellemvang i Holbæk, hvor betjentene lugtede hash fra bilen, hvor de også så rullepapir, som bruges til at rulle joints. Han nægtede at have røget hash, men en narkometertest viste positiv for hash. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Påvirket bilist – Anders Larsensvej, Holbæk

Kl 17.35 standser politiet en personbil ført af en 41-årig mand fra den sydlige del af Odsherred, da der var mistanke om, at han var påvirket af stoffer. Bilen, han kørte i, havde desuden en afmeldt nummerplade på og manden havde heller ikke gyldigt kørekort. Da patruljen ransagede bilen, fandt de også en økse i bilen. Betjentene vurderede at manden var så påvirket af narko, at der var nødvendigt at rekvirere en ambulance, da han begyndte at miste bevidstheden. Manden blev derfor kør til behandling på sygehuset. Manden bliver nu sigtet for både at køre uden kørekort, for at køre i påvirket tilstand og for overtrædelse af våbenloven.

Påvirket bilist – Skagerakvej, Holbæk

Kl 03.47 ville en patrulje standse en personbil, men føreren valgte at sætte farten op og køre fra stedet. Bilen kørte over for rødt flere gange og kørte også gennem gåden i Holbæk med omkring 100 km/t. Ved Gasværksvej ramte bilen efter cirka 10 minutters kørsel et skilt, og to unge mænd stak af fra bilen. Det lykkedes dog politifolkene at løbe dem begge op. Der var tale om to mænd på hhv 27 år fra Sorø og 25 år fra Ringsted. Det skal nu afklares, hvem af de to, der var fører af bilen, som formentligt er taget fra den ene af de to unge mænds arbejdsplads. En mere præcis udmåling af hastigheden skal samtidigt vise, hvor hurtigt der blev kørt, mens de forsøgte at ryste patrulje af sig.

Trafikulykke – Landevejen, Holbæk

Kl 12.34 skete det et alvorligt færdselsuheld, da en personbil ført af en 30-årig mand fra Holbæk af ukendte årsager ramte frontalt ind i en modkørende lastbil. Lastbilen forsøgte at undvige og kørte i den forbindelse i grøften, hvor den væltede. Den 30-årige afgik ved døden som følge af sammenstødet og der blev tilkaldt bilinspektør til at undersøge ulykkens årsager nærmere. Lastbilen skulle efterfølgende bjærges fra stedet og der blev derfor først åbnet for trafik på strækningen igen omkring kl 21 om aftenen.

Tyveri af dankort – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 10.08 anmeldte en 78-årig kvinde, at hun søndag formiddag fik stjålet sit dankort. Hun havde været i supermarkedet Meny i Holbæk og handle, og da hun kom hjem omkring kl. 11.00 og var i gang med at pakke sine varer ud af bilen, henvendte en mand sig til hende og spurgte om vej til sygehuset.

Efterfølgende opdagede kvinden, at hendes dankort var blevet stjålet fra hendes jakkelomme. Der nåede at blive hævet 13.500 kr fra kortet før det blev spærret, så hun mistænkte at tyven havde afluret hendes kode i supermarkedet.

Den mistænkte beskrives som: Mand, ca. 40-45 år. Ikke etnisk dansk af udseende. Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til tyven.

Indbrud i Perioden

Guldhalevej, Holbæk
Hovedgaden, Mørkøv, Holbæk