Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/02/05 til 2024/02/13.

Bilist påkørte træ – Tjørnedevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 22.42 kom et alarmopkald fra en bils SOS system, som meldte om at bilen var forulykket. Alarmcentralen kunne høre stemmer i baggrunden, men fik ingen personer på stedet til tale. Politi og redning kørte til stedet, hvor de fandt bilen, som var havde påkørt og nu hang oppe i et træ på Tjørnedevej i Tølløse. Der var ingen personer på stedet, men vidner havde set en mand og en kvinde forlade bilen. En hundepatrulje afsøgte området efter evt. tilskadekomne, som kunne have gået fra bilen efter uheldet, men fandt ingen.

Politiet kørte til bilejerens adresse, hvor de traf en 22-årig mand, som var uskadt, men blev skønnet påvirket. Han nægtede at have ført bilen og nægtede at have bilnøglen. Patruljen fandt dog bilnøglen på stedet, og fik klarlagt at den 22-årige var den formodede fører. Patruljen optog rapport om færdselsuheldet, hvor bilen blev totalskadet og et træ blev beskadiget. Den 22-årige kan forvente at høre mere i sagen senere.

Butikstyveri og vold- Hovedgaden, Svinninge, Holbæk

Kl 18.38 blev politiet tilkaldt til et supermarked, hvor en 44-årig rumænsk mand havde forsøgt at stjæle to flasker whiskey og en nakkefilet. Han blev dog standset af en butiksansat, men da han blev ført ud i baglokalet blev manden hidsig og skubbede flere gange til den ansatte og sparkede ham over benet. Manden blev anholdt og medtaget på politistationen, hvor han blev sigtet for butikstyveri og vold og løsladt efter endt afhøring.

Færdselsuheld – Roskildevej, Holbæk

Kl 07.53 skete der et færdselsuheld, da en personbil ført af en 66-årig mand fra Holbæk ville dreje til venstre men tilsyneladende overså en 37-årig kvinde, der kom cyklende. Bilen ramte cyklen, så kvinden væltede. Der blev tilkaldt en ambulance til at behandle kvinden, men hun slap fra uheldet uden alvorlige skader.

Groft hærværk – Byvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 00.18 blev patruljer sendt til anmeldelse om hærværk mod flere biler og postkasser på Byvej i Gislinge. Tre biler var blevet beskadiget med havde fået buler, knuste ruder og afslåede sidespejle. Flere postkasser og en cykel var blevet beskadiget på Byvej, og patruljen fandt frem til at en 26-årig kunne mistænkes for at stå bag hærværket. Han havde været til fest i området og var i spirituspåvirket tilstand begyndt at slå og sparke til ting.

En hundepatrulje anholdt den mistænkte mand, som nægtede at oplyse sit navn til patruljen. Han blev taget med på stationen, men under transporten truede han politifolkene og kaldte dem alverdens ukvemsord.

Den 26-årige mand blev sat til afrusning i detentionen, men dagen efter blev han afhørt til sagen om grov hærværk, fornærmelig tiltale og trusler mod politifolkene. Han erkendte hærværket til dels, men erindrede ikke meget fra nattens episode. Han var villig til at betale erstatning for de ødelagte genstande.

Senere blev han løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Hastighedsovertrædelse – Munkholmvej, Holbæk

Kl 19.30 standsede færdselspolitiet en 63-årig mand Hornsherred, da han i sin varevogn kørte med 84 km/t i en byzone uden at bemærke politiets civile videobil. Han kan nu se frem til en frakendelse af kørekortet.

Hærværk mod frisørsalon – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 10.03 fik politiet anmeldelse om, at en frisørsalon i Smedelundsagde havde fået knust en rude fredag aften omkring kl. 18.00. En krukken, som formodes at være blevet kastet gennem ruden lå stadig i butikken, og en patrulje blev sendt til stedet for at søge efter spor. Der var overvågning i butikken, som skal gennemgås for billederne af gerningsmanden.

Vidner som har set personer ved salonen på Smedelundsgade 22i før eller efter episoden fredag omkring kl. 18.00 bedes ringe til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Svingende bil påkørte fodgænger – Hovedgaden, Svinninge, Holbæk

Kl. 08.05 blev en 10-årig pige fra Svinninge ramt af en bil, som var i færd med at svinge til venstre ad Hovedgaden. Pigen løb over vejen, da hun blev ramt af den svingende bil, som blev ført af en 41-årig kvinde fra Svinninge. Politi og ambulance kom frem til stedet, og pigen blev kørt på sygehuset til kontrol, men var umiddelbart sluppet uskadt fra påkørslen.

Trusler mod politiet under visitation – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 11.30 gik en patrulje på Holbæk station i visitationszonen, hvor de traf en 29-årig mand fra Holbæk, som de ville foretage et rutinetjek på. Den 29-årige fremstod påvirket, og havde kort forinden blandet sig mens betjentene var i gang med en opgave på Jernbanegade, hvor han blandede sig, råbte og skabte uro. Han blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden, gjort bekendt med reglerne for visitationszonen, og han blev opfordret til at medvirke til visitationen.

Den 29-årige ønskede ikke at medvirke, og han blev opfarende og aggressiv over for betjentene, som valgte anholde manden for at få ro på stedet. Under anholdelsen udtalte den 29-årige flere trusler mod betjentene.

Han blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt, men kørt til politigården til afhøring, hvor han blev sigtet for trusler mod politiet. Han blev løsladt ud på eftermiddagen, men kan forvente at høre mere fra politiet i den anledning.