Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/01/22 til 2024/01/30.

14-årig stjal bland-selv slik – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 14.19 blev en 14-årig lokal dreng taget på fersk gerning, da han ville betale for en pose bland-selv slik. Personalet havde bemærket, at drengen havde fyldt slik i posen og derefter printet og påsat pris på slikposen, hvorefter han havde fyldt mere slik i posen. Politiet blev derfor alarmeret, og drengen blev afhørt under tilstedeværelse af hans pårørende. Da drengen er under den kriminelle lavalder, blev de sociale myndigheder underrettet om sagen.

Brand – Lundestrædet, Holbæk

Kl 00.00 kørte politi og brandvæsen til brand. Der stod flammer op fra en hyndekasse op ad muren til en etageejendom og flammerne nåede at få fat i vinduespartiet ind til en af lejlighederne. Det blev nødvendigt at evakuere beboerne i ejendommen, indtil brandvæsnet cirka en halv time senere havde fået styr på flammerne. Beboerne kunne i mellemtiden opholde sig i nogle af beboerforeningens fælleslokaler. Et par fra en af lejlighederne blev efterfølgende kørt til behandling for mulig røgforgiftning.

Dreng med narko og kniv – Jernbaneplads – Holbæk

Kl. 16.40 lagde en patruljen vejen forbi Holbæk Station, for at følge op på tidligere anmeldelser om utryghed i ventesalen. Her traf betjentene en gruppe på fire drenge på 14-15 år, som opholdt sig i forhallen med delvist maskerede ansigter. Betjentene henvendte sig til drengene, som virkede nervøse og påvirkede af euforiserende stoffer. De fire drenge blev visiteret, og den ene blev fundet i besiddelse af narko.

En 14-årig dreng fra Kalundborg Kommune havde 0,67 gram amfetamin og en kniv, som han ikke havde en god grund til at bære. Politiet tog de ulovlige ting, men da drengen er under den kriminelle lavalder kan han ikke straffes. Alle drengenes forældre blev orienteret om de omstændigheder, hvor politiet havde truffet dem. Den 14-årige drengs mor blev gjort bekendt med fundet på sønnen. Patruljen skrev en socialrapport til kommunen om sagen med de unge, som efterfølgende alle blev bortvist fra stationen.

Senere på aftenen, omkring Kl. 20.00 var en patrulje lokalbetjente forbi stationen. Her traf betjentene tre ud af fire af de samme drenge, som forsøgte at forlade forhallen, da de så politiet. De blev stoppet og denne gang fandt betjentene ikke noget ulovligt. Patruljen tog igen en snak med dem om, at venterummet var beregnet til passagerer og ikke var en varmestue.

Kvinde sigtet for overtrædelse af beredskabsloven – Holbækvej, Mærkøv – Holbæk

KL. 12.06 blev en 33-årig kvinde sigtet for overtrædelse af bestemmelserne i beredskabsloven, da hun havde udvist manglede agtpågivenhed med brandbare væsker. Politi og brandvæsen evakuerede kortvarigt en beboelsesejendom, som lugtede kraftigt af kemikalier, mens de undersøgte forholdet, da der var frygt for, at der kunne gå ild den brandbare væske. Det viste sig dog at være to stykker tøj, som kvinden, som er fra København, og som var påvirket af alkohol, havde hældt petroleum ud over. Kvinden havde efterfølgende havde forsøgt at skylle tøjstykkerne ud i toilettet. Begge genstande blev fjernet fra bygningen af brandvæsnet, og de evakuerede beboere fik lov at vende tilbage til deres boliger. Kvinden erkendte forholdet og kan forvente en bøde i sagen.

Kørsel mod kørselsretningen – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.00 blev en 37-årig sigtet for kørsel imod færdselsretningen, da hun kom kørende ad Skovvejen mellem Cementvej og Mørkøv i østlig retning, men i det vestgående spor på trods af, at en færdselstavle på stedet angiver, at vejen er ensrettet. Den 37-årige kvinde forklarede, at det var første gang hun kørte i området, og at hun havde været usikker på, hvor hun skulle køre. Kvinden kan se frem til en bøde.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 21.45 blev en 35-årig mand sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, da han kom kørende i en personbil ad Kalundborgvej, uagtet at han var påvirket af euforiserende stoffer, hvilket patruljebilens narkometer bekræftede. Manden var anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve, derefter blev han løsladt igen. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.33 blev en 27-årig mand fra Holbæk sigtet for narkokørsel, da han kom kørende af Valdemar Sejrsvej i nordgående retning, på trods af, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden var desuden i besiddelse af få gram hash, som patruljen beslaglagde, og som manden også blev sigtet for. Manden fik udtaget en blodprøve til sagen, som afgøres på et senere tidspunkt.

Narkokørsel og med stoffer i bilen – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 01.50 blev en 28-årig mand sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand, da han kom kørende på Skovvejen i vestlig retning, uagtet at han var påvirket af kokain og cannabis. I bilen fandt politiet 1,58 gram kokain, 2,1 gram MDMA og 39,17, som blev beslaglagt med henblik på destruktion. Bilnøglerne til det køretøj, som manden var kørende i, blev desuden beslaglagt med henblik på udlevering til rette ejer. Desuden blev mandens kørekørt beslaglagt, og han fik udleveret et midlertidigt kørekort. Manden fik udtaget en blodprøve på sygehuset, og han får afgjort sagerne på et senere tidspunkt.

Påvirket kvinde påkørte vejskilt – Grevingevej, Gislinge – Holbæk

Kl. 02.21 kom en 21-årig kvinde fra Falster sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, da hun i forbindelse med kørsel ad Grevingevej forsøgte at svinge til højre i krydset ved Adlers Alle og derved påkørte et vejskilt. Kvinden blev sigtet for narkokørsel og var anholdt i forbindelse med, at hun fik udtaget en blodprøve. Hun kan forvente at høre nærmere fra poltiet, når resultatet af blodprøven kommer politiet i hænde.

Røglugt i opgang – Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 20.09 kørte politi og brandvæsen til en opgang i Holbæk, hvor der melding om røglugt. Redningen kom frem, men fandt ingen ild, kun et askebæger som lå og røg. Der blev luftet ud, hvorefter alle kunne fortsætte.

Vigepligtsuheld – Valdemar Sejrsvej/ L.C Worsøesvej, Holbæk

Kl. 13.19 skete et uheld i krydset Valdemar Sejrsvej/ L.C Worsøesvej i Holbæk, da en 65-årig kvinde fra Holbæk svingede til venstre ud foran en 36-årig mand fra Regstrup.

Den 65-årige havde ubetinget vigepligt i krydset fra L.C Worsøesvej, men kørte frem og ramte den 36-åriges bil på venstre side, da han kørte ad Valdemar Sejrsvej mod syd. Ingen personer kom noget til, og der blev ikke behov for ambulance. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Vold mod politiet – Holbæk

Kl 00.49 blev politiet tilkaldt til uorden i en lejlighed, hvor der blev råbt og skreget. På stedet traf patruljen fire unge veninder, der var kommet op og diskutere, efter at have indtaget en del alkohol.
Den ene af veninderne – en kvinde på 18 år – blev dog så utilfreds med politiets tilstedeværelse, at hun sparkede den ene politimand i maven. Hun blev derfor sigtet for vold mod politiet og taget med i detentionen, indtil hun var frisk nok til at blive sluppet ud igen.

Væltede træer – Holbæk og Solrød

Den kraftige blæst kombineret med, at jorden er mættet af vand, har betydet flere væltede træer i politikredsen.
Kl. 05.50 anmeldte en borger, at der i Nørre Jernløse i krydset Skovlyst/Gl. Skovvej lå et væltet træ, som var væltet ned over kørebanen og spærrede begge vejbaner. Brandvæsnet blev tilkaldt for at få fjernet træet.

Kl. 06.12 anmeldte en borger, at et træ var væltet på Munkholmvej, ca. 500 meter vest for Munkholmbroen. Brandvæsnet blev også her tilkaldt for at få fjernet det væltede træ.

Kl. 06.35 anmeldte en borger, at et træ var væltet på Tåstrupvej på strækningen mellem Cordozavej og rundkørslen. Også her blev brandvæsnet kontaktet for at tage sig af det det væltede træ.

Indbrud i Perioden

Hostrup Have, Holbæk

Humletoften, Kisserup, Holbæk