Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/01/15 til 2024/01/23.

14-årig stjal bland-selv slik – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 14.19 blev en 14-årig lokal dreng taget på fersk gerning, da han ville betale for en pose bland-selv slik. Personalet havde bemærket, at drengen havde fyldt slik i posen og derefter printet og påsat pris på slikposen, hvorefter han havde fyldt mere slik i posen. Politiet blev derfor alarmeret, og drengen blev afhørt under tilstedeværelse af hans pårørende. Da drengen er under den kriminelle lavalder, blev de sociale myndigheder underrettet om sagen.

Borger fik stoppet spiritusbilist – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 17.08 ringede en bekymret bilist til politiet, da hun kørte på Holbækmotorvejen mod øst bag en slingrede varebil. En patrulje satte straks kursen, mens borger fulgte efter den usikre bilist, som holdt ind ved rastepladsen Springstrup Nord. Her nåede patruljen frem og fik stoppet føreren af varebilen, en 34-årig mand fra Slagelse, som var ved at køre ud på motorvejen igen.

Den 34-årige bilist blæste alkometeret væsentligt over de tilladte 0,5 promille. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Promillen var så høj, at patruljen inddrog hans førerret på stedet, men den lå på grænsen til vanvidskørsel med over 2,0 promille. Derfor vil promilleerklæringen afgøre, om der var tale om vanvidskørsel. Bilisten blev løsladt efter blodprøven var afgivet, men vil høre mere i sagen senere.

Falsk bankmand snød ældre kvinde – Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 17.53 anmeldte en kvinde i 80′;erne at hun kort forinden var blevet snydt af en eller flere falske bankfolk. Kvinden var blevet ringet op af en “Mads Nygaard” fra banken, som ringede fordi hendes konto var forsøgt hacket, og en mand havde forsøgt at overføre 8.000 kr til en konto i Spanien. Han overtalte hende til at lægge sine visakort i en kuvert, så banken kunne scanne kortene for at se, hvem som havde misbrugt dem.

Hun oplyste sine koder til “Bankmanden”, som lovede at hun fik nye kort onsdag. Bankmanden havde hele tiden tiltalt den ældre kvinde “fru”, hvilket irriterede hende, men ellers havde hun ikke fattet mistanke. Han spurgte desuden, om hun havde nogle smykker derhjemme, som han skulle sikre for hende. Det havde hun ikke.

Senere dukkede en mand op på adressen efter kreditkortene. Han beskrives som: Mand, 20-30 år, ca. 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: skægstubbe, Talte: Dansk, Iført: mørkt tøj og en mørkt halstørklæde.

Han fik udleveret hendes kort. Senere opdagede hun, at der var hævet et større pengebeløb i Euro fra hendes konto, svarende til en femcifret beløb i danske kroner, hvorefter hun anmeldte sagen.

Politiet afhørte den ældre kvinde i hendes hjem og sikrede mulige spor efter gerningsmanden. Nu efterforsker politiet sagen om bedrageri.

Kvinde sigtet for overtrædelse af beredskabsloven – Holbækvej, Mærkøv – Holbæk

KL. 12.06 blev en 33-årig kvinde sigtet for overtrædelse af bestemmelserne i beredskabsloven, da hun havde udvist manglede agtpågivenhed med brandbare væsker. Politi og brandvæsen evakuerede kortvarigt en beboelsesejendom, som lugtede kraftigt af kemikalier, mens de undersøgte forholdet, da der var frygt for, at der kunne gå ild den brandbare væske. Det viste sig dog at være to stykker tøj, som kvinden, som er fra København, og som var påvirket af alkohol, havde hældt petroleum ud over. Kvinden havde efterfølgende havde forsøgt at skylle tøjstykkerne ud i toilettet. Begge genstande blev fjernet fra bygningen af brandvæsnet, og de evakuerede beboere fik lov at vende tilbage til deres boliger. Kvinden erkendte forholdet og kan forvente en bøde i sagen.

Lokalbetjente gjorde narkofund – Holbæk

Kl. 08.50 lagde en patrulje vejen forbi en opgang i et beboelseskvarter i Holbæk, da flere borgere havde meldt om lugt at hash og en lind strøm af folk til og fra adressen. Med på patrulje var en narkohund, som straks markerede på en dør i opgangen. Beboeren i lejligheden, en mand i 50′;erne, åbnede døren og erkendte, at han havde lidt hash på stuebordet. En ransagning af lejligheden viste sig at være mere indbringende end som så. Patruljen fandt flere klumper hash som samlet vejede 106 gram og otte små poser med i alt 4,13 gram kokain. Beboeren erkendte, at han solgte hash for at finansiere sit eget misbrug. Narkoen blev beslaglagt og manden sigtet for narkosalg.

Kl. 10.06 gik patruljen videre til en anden lejlighed i bebyggelsen, hvor narkohunden også fandt fært af narko ved døren. Her inviterede beboeren, en mand i 20′;erne, politifolk og hund indenfor. Han erkendte at han havde et misbrug og ønskede hjælp. I lejligheden fandt patruljen i alt 160 gram skunk, 27 gram hash og et femcifret kontantbeløb, som formodes at være udbytte fra narkosalg. Betjentene sigtede manden for narkosalg og vejledte ham om muligheden for at få hjælp til at komme ud af sit misbrug. De to sigtede vil senere høre mere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Senere på dagen var lokalbetjente med en narkohundefører forbi en uddannelsesinstitution i Holbæk, som havde kontaktet politiet, da der var mistanke om, at nogen solgte eller røg hash på skolen. Narkohunden fik fært på flere unge, som blev visiteret. Der blev ikke fundet noget hash eller anden narko under besøget. Flere erkendte dog at have røget hash eller været tæt på nogen, som havde røget hash. Forældrene til unge under 18 år, som var blevet visiteret, fik en underretning om besøget.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.33 blev en 27-årig mand fra Holbæk sigtet for narkokørsel, da han kom kørende af Valdemar Sejrsvej i nordgående retning, på trods af, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden var desuden i besiddelse af få gram hash, som patruljen beslaglagde, og som manden også blev sigtet for. Manden fik udtaget en blodprøve til sagen, som afgøres på et senere tidspunkt.

Påvirket bilist – Omfartsvejen, Holbæk

Kl 01.28 standsede en patrulje en personbil før af en 30-årig mand fra Hvidovre, da der var mistanke om, at han var påvirket af medicin. Manden nægtede, men blev taget med til udtagning af blodprøve. Samtidigt viste det sig, at han kørte bil til trods for, at hans kørekort var blevet inddraget, hvilket han også blev sigtet for.

Søndag – mandag

Unge kørte vanvidskørsel væk fra politiet – Fjordvej, Holbæk

Kl. 01.35 forsøgte en politipatrulje at standse en bilist på Smedelundsgade i Holbæk. Da patruljen vendte rundt efter bilisten, satte bilen farten op og kørte over for rødt lys i krydset ved Henriettevej. Bilisten kørte videre ad Roskildvej, L.C Worsøevej og videre til Valdemar Sejrsvej, hvor den igen kørte over for rødt lys.

Turen gennem Holbæk fortsatte med høj fart til Gl. Ringstedvej/Skagerakvej og videre til Stenhusvej. Undervejs kørte bilisten med hastigheder, som overskred fartgrænsen med 100%.

På Fjordvej kørte bilen ind i en støttemur for enden af en sti på Fjordvej og stoppede. Ingen kom noget til, men en ung mand forsøgte at løbe fra bilen, men blev stoppet af en hundepatrulje. I bilen sad tre unge mænd, som alle blev tilbageholdt.

Føreren viste sig at være en 17-årig ung mand uden kørekort. Han var narkopåvirket, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve og sigtet for vanvidskørsel. Bilen tilhørte hans mor, som blev gjort bekendt med sagen, og at hendes bil blev beslaglagt, hvilket hun accepterede.

De øvrige tre unge mænd, to på 16 år og en på 14 år, blev afhørt til sagen. Alle de unge kom fra Kalundborg Kommune. Den 14-årige blev kørt til tjek på sygehuset efter et kort møde med en politihund, men han var ikke kommet noget alvorligt til. Alle de unges forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Den 17-årige fører og hans forældre vil høre mere fra politiet når resultatet af blodprøve analysen kommer. Senere vil retten tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Uorden ved station – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 12.04 fik politiet anmeldelse om, at en spirituspåvirket mands skabte uorden ved kiosken på Holbæk Station. Manden var ikke velkommen i kiosken på grund af tidligere episoder, men nægtede at forlade butikken.

En patrulje kørte til stationen, hvor de traf en 50-årig mand fra Odsherred, som politiet flere gange har talt med grundet uheldig opførsel i venterummet. Han sagde, at han skulle med toget, så betjentene fulgte ham til rette perron. En time senere måtte patruljen dog tilbage til stationen, da samme mand lavede uorden på stationen.

Den 50-årige mand blev anholdt og taget med i detentionen på Roskilde Politigård til afrusning. Han blev løsladt senere på aftenen, og blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Vigepligtsuheld – Valdemar Sejrsvej/ L.C Worsøesvej, Holbæk

Kl. 13.19 skete et uheld i krydset Valdemar Sejrsvej/ L.C Worsøesvej i Holbæk, da en 65-årig kvinde fra Holbæk svingede til venstre ud foran en 36-årig mand fra Regstrup.

Den 65-årige havde ubetinget vigepligt i krydset fra L.C Worsøesvej, men kørte frem og ramte den 36-åriges bil på venstre side, da han kørte ad Valdemar Sejrsvej mod syd. Ingen personer kom noget til, og der blev ikke behov for ambulance. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Væltede træer – Holbæk og Solrød

Den kraftige blæst kombineret med, at jorden er mættet af vand, har betydet flere væltede træer i politikredsen.
Kl. 05.50 anmeldte en borger, at der i Nørre Jernløse i krydset Skovlyst/Gl. Skovvej lå et væltet træ, som var væltet ned over kørebanen og spærrede begge vejbaner. Brandvæsnet blev tilkaldt for at få fjernet træet.

Kl. 06.12 anmeldte en borger, at et træ var væltet på Munkholmvej, ca. 500 meter vest for Munkholmbroen. Brandvæsnet blev også her tilkaldt for at få fjernet det væltede træ.

Kl. 06.35 anmeldte en borger, at et træ var væltet på Tåstrupvej på strækningen mellem Cordozavej og rundkørslen. Også her blev brandvæsnet kontaktet for at tage sig af det det væltede træ.

Indbrud i Perioden

Humletoften, Kisserup, Holbæk