Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/12/14 til 2023/12/22.

Brand i container – Ahlgade, Holbæk

Kl 01.37 kom der melding om brand i en af kommunens containere, der stod op ad en bygning. To patruljer blev sendt til stedet og de forsøgte at slå ilden ned med en brandslukker, men flammerne havde så godt fat i containeren, at den udbrændte. Det gav sodskader på bygningen, men branden spredte sig ikke til den. Politiet hører gerne fra folk, der har set noget mistænkeligt på stedet.

Brand i villa – Bryggervej, Svinninge – Holbæk

Kl. 12.08 kørte politi og brandvæsen til et alarmopkald om brand i en hus på Bryggervej i Svinninge. En nabo så flammer i huset og røg fra taget, så han ringede 112.

Der var ingen personer i huset, men brandvæsnet gik i gang med at slukke branden. Der var ingen fare for spredning til omkringliggende huse. Ilden blev slukket og politiet optog rapport om branden, som forårsagede store skader i husets stueplan. Politiet fandt intet mistænkeligt, men branden skal undersøges nærmere, for at forsøge at afklare årsagen til at den opstod.

Fund af kniv – Havevang, Holbæk

Kl 17.05 standsede politiet en bil med tre unge mænd på hhv 19, 23, 20 og 21 år fra hhv Holbæk og Dianalund og Sorø. I bilen blev fundet en kniv med et blad på 10 cm, som den 20-årige blev sigtet for. Han var desuden også i besiddelse af et kanonslag.

Fyrværkeri til ulempe – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

I tiden fra kl. ca. 21.00 og godt den næste time fik politiet adskillige henvendelser fra beboere i området omkring Ladegårdsparken Vest om uhensigtsmæssig og ulovlig brug af fyrværkeri, der blev affyret til ulempe for beboerne i området.

Politiet kørte ad flere omgange til området og kunne se adskillige personer flygte fra området, men ifølge anmeldelserne kom de tilbage, når politiet forlod området.

Med baggrund i yderligere anmeldelser, herunder oplysninger om, at der var kastet formentlig et større kanonslag ind under en bus, valgte politiet at forblive i nogen tid i området i præventivt øjemed.

Ingen blev afsløret i den ulovlige brug af fyrværkeri, som lovligt har kunnet erhverves siden 15. december. Brug af fyrværkeri under fornøden hensyntagen til omgivelserne må dog kun ske fra den 27. december, hvorfor affyringen af fyrværkeriet i området er en overtrædelse af fyrværkerilovgivningen.

Personale fra politiet forebyggende afdeling i Holbæk vil onsdag aften præventivt være til stede i Ladegårdsparken og vil også bruge tilstedeværelsen til at få afklaret via den lokale videoovervågning i boligområdet, hvorvidt nogen af de tilstedeværende kan identificeres og om muligt sigtes for ulovlig affyring af fyrværkeri.

Politiet vil dog i samme anledning opfordre forældre til at tage en snak med de unge om reglerne for brug af fyrværkeri og den utryghed, som ulovlig brug af fyrværkeri skaber i lokalområdet.

Fyrværkeri til ulempe – igen – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 18.08 kom den første af en hel stribe anmeldelser de næste fire timer om unges ulovlige og ikke mindst utryghedsskabende affyring af fyrværkeri i boligområdet Ladegårdsparken Vest i Holbæk.

Anmeldelserne lød på 10-15 personers affyring af fyrværkeri med høje brag til følge, så det rungede voldsomt mellem bygningerne, ligesom personerne affyrede fyrværkeri i retning mod hinanden.

Politiet var til stede i området med flere patruljer, som til sidst lykkedes at få fat i flere personer, der blev registreret hos politiet. Ingen af dem var i besiddelse af fyrværkeri eller kunne direkte mistænkes for ulovlig affyring af det, så ingen blev umiddelbart sigtet for noget.

Kl. ca. 22.15 var der på grund af politiets tilstedeværelse faldet så meget ro på området, at patruljerne kunne forlade området.

Kl. ca. 22.50 fik politiet så et par nye henvendelser om fyrværkeri til ulempe, men det var nu i området ved Holbæk togstation, hvor kanonslag blev affyret.

En patrulje kørte til området, men fandt ikke nogen, der kunne mistænkes for at have stået bag affyring af ulovligt fyrværkeri.

Færdselsuheld – Cementvejen, Akselholm, Jyderup – Holbæk

Kl. 08.01 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på Cementvejen ved Akselholm, idet en bilist var kørt ind i et væltet træ, der lå på tværs af vejen.

Det viste sig, at en 75-årig mand fra Jyderup i en personbil var kørt ad Cementvejen i sydvestlig retning, da han kørte frontalt ind i et væltet træ, så bilen satte sig fast under træet.

Den 75-årige slap uskadt fra uheldet og fik efterfølgende trukket sin bil fri, så Holbæk Kommune få fjernet det væltede træ fra kørebanen.

Holbæk Kommune var forinden dette uheld blevet underrettet om endnu et væltet træ, men i den anden ende af Cementvej på strækningen mellem Skovvejen og Holbækvej.

Færdselsuheld – Dampmøllevej, Holbæk

Kl. 08.38 var der skete endnu et færdselsuheld i Holbæk på Dampmøllevej, idet en 61-årig kvinde fra Ugerløse i en personbil var kørt fra en parkeringsplads på Dampmøllevej.

I forbindelse med udkørslen blev hun påkørt af en 25-årig mand fra Holbæk, som på en stor 45-knallert kørte ad Dampmøllevej i østlig retning.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 04.46 var en bilist og en cyklist stødt sammen på Holbækvej ved en frakørselsrampe fra Skovvejen i Jyderup.

Det viste sig, at en 28-årig mand fra Sorø som fører af en personbil var kørt i østlig retning ad frakørselsrampen til Holbækvej, hvor han i forbindelse med et venstresving fortsatte frem over vigelinjen for enden af rampen.

I forbindelse med svingningen påkørte bilisten en 73-årig mand fra Jyderup, som på cykel kørte ad Holbækvej i sydvestlig retning, så cyklisten røg en tur op på kølerhjelmen og ramte bilens frontrude.

Cyklisten blev i en tilkaldt ambulance bragt til et sygehus, hvor han blev indlagt til behandling for bl.a. knoglebrud som følge af påkørslen.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder og ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsregler kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Holbækvej, Søndersted, Tølløse – Holbæk

Kl. 09.50 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et solouheld, der havde resulteret i, at en bilist var havnet ud på en mark.

En 25-årig mand fra Tølløse havde fået et ildebefindende under kørslen i en personbil ad Holbækvej, så han havde mistet kontrollen over bilen og var havnet på en mark uden at involvere øvrige trafikanter i uheldet.

Ambulancepersonalet kørte den 25-årige til kontrol på skadestuen, og politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Holbæk

Kl 14.46 skete der et færdselsuheld, da en 18-årig ung mand fra det sydlige Odsherred i en personbil ikke nåede at standse, da den forankørende bremsede ned. Han påkørte derfor den forankørende bil, ført af en 35-årig kvinde fra Nykøbing Sjælland, og hun blev så igen skubbet op i endnu en forankørende ført af en 52-årig mand fra Jyderup som så igen havnede oppe i en bil for han ham ført af en 61-årig mand fra Holbæk. Alle parter slap dog fra uheldet uden alvorlige skader.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 07.47 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld i fodgængerfelt på Valdemar Sejrsvej lige ved Jernbaneplads i Holbæk, idet en fodgænger var blevet påkørt.

Det viste sig, at en 61-årig mand fra Holbæk som fører af en bus var kørt ad Jernbaneplads mod vest og ud på Valdemar Sejrsvej i forbindelse med et venstresving i sydlig retning i det lysregulerede vejkryds.

Samtidig gik en 34-årig kvinde fra Holbæk i fodgængerfeltet på tværs af Valdemar Sejrsvej i vestlig retning, men blev ramt af højre hjørne på den svingende bus, så hun væltede omkuld. Fodgængeren blev efterfølgende bragt på skadestuen til kontrol, men var dog sluppet uden behandlingskrævende skader.

Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Færdselsuheld / spirituskørsel (vanvidskørsel) – bil beslaglagt – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 17.20 slog en opmærksom mandlig bilist alarm, da han bemærkede en bilist køre fra Jernbaneplads ud på Valdemar Sejrsvej i forbindelse med en svingning til venstre. Herunder ramte den svingende bilist to andre bilister, men fortsatte sin kørsel videre mod syd ad Valdemar Sejrsvej frem til krydset ved Lundemarksvej. Her påkørte den samme bilist yderligere en bil, der blev skubbet frem i en femte part.

Anmelderen var med baggrund i det første uheld kørt efter bilisten frem til næste uheldssted, hvor kørslen standsede.

Politiet fik på det andet uheldssted kontakt til en kraftig spirituspåvirket, 56-årig kvinde fra Holbæk. Hverken hun eller førerne af de øvrige køretøjer var kommet til skade som følge af påkørslerne.

Den kvindelig bilist deltog i en alkometertest, der gav udslag på grund af en alkoholpåvirkning over to promille. Politiet sigtede hende derfor for spirituskørsel og kunne mistænke hende for såkaldt vanvidskørsel med baggrund i den forventede alkoholkoncentration i den blodprøve, som den 56-årige kvindelig bilist fik udtaget i forbindelse med en kortvarig anholdelse.

Mistanken om vanvidskørsel resulterede endvidere i, at politiet beslaglagde hendes personbil med henblik på senere konfiskation, ligesom den 56-åriges førerret straks blev inddraget, så hun ikke længere må være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

De fire påkørte biler fik alle skader i form af buler, ridser og en knust rude.

Politiet afventer nu analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve, hvorefter den 56-årige vil høre nærmere om sagens videre forløb.

Kast med kanonslag – Lindevej, Holbæk

Kl 12.09 blev det meldt, at der blev kastet med kanonslag fra en lejlighed ned på gaden. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en 61-årig mand i en lejlighed i området. Det viste sig da også, at han havde flere kanonslag og anden form for fyrværkeri liggende på adressen. Manden blev sigtet for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen, men nægtede sig skyldig.

Kvinde og barn påkørt – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

kl 18.08 kom der melding om, at en 39-årig kvinde fra Holbæk, som var kommet gående med sin et-årige søn i favnen, var blevet ramt med lav hastighed af en bil, der skulle svinge til venstre i et fodgængerkryds ved Kalundborgvej. Kvinden røg op på kølerhjelmen og tabte i den forbindelse barnet ned på vejbanen. Begge slap dog fra uheldet uden alvorlige skader. Bilen blev ført af en 68-årig mand fra Holbæk.

Lastbil forulykket – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 12.15 var en 20-årig mand fra Ringsted som fører af en lastbil forulykket på tilkørselsrampe 18 til Holbækmotorvejen i østgående retning. Ingen øvrige trafikanter var involveret.

Lastbilchaufføren var kørslen kommet ud i rabatten i højre side i kørselsretning, men havde korrigeret så meget, at han i stedet kom ud i rabatten i venstre side, så han påkørte flere kantpæle, inden lastbilen endte i grøften ved tilkørselsrampen.

Den 20-årige chauffør var sluppet uskadt, og der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet, som dog medførte en længere spærring af rampen i forbindelse med bjærgningsarbejdet, som var afsluttet kl. ca. 15.00.

Påvirket knallertfører – Omfartsvejen, Holbæk

Kl 00.05 standsede politiet en 16-årig ung mand fra Odsherred på knallert, da der var mistanke om at han havde drukket for meget. Det erkendte den unge mand, og han blev taget med til sygehuset, så der kunne udtages blodprøve på ham.

Trafikulykke – Holbækvej, Holbæk

Kl 16.24 skete der en alvorlig trafikulykke, da en 55-årig kvinde fra Sorø kommune på vej mod vest af ukendte årsager kom over i den modsatte vejbane og ramte ind i en modkørende bil ført af en 53-årig mand fra Taastrup. Manden forsøgte at undvige, men blev alligevel ramt af kvindens bil. Den 55-åriges bil fortsatte i den forkerte vejbane og ramte derefter ind i endnu en modkørende bil ført af en 66-årig kvinde fra det sydlige Odsherred. Den 66-årige kvindes bil havnede derefter i grøften. Den 66-årige kvinde blev hårdt kvæstet ved ulykken, og en 95-årig kvinde, der var med som passager i bilen, afgik ved døden som følge af sine kvæstelser. En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge årsagen til trafikulykken nærmere.

Uheld mellem tunge køretøjer – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 09.55 skete et uheld, da en tankbil kom i slinger og påkørte en lastbil, som holdt parkeret i en P-lomme på rute 23 Skovvejen ved Mørkøv mod Kalundborg. Føreren af tankbilen, en 23-årig mand fra Tølløse, mistede herredømmet over lastbilen da hjulene kom for langt ud rabatten. Han styrede kontra og ramte den parkerede lastbils hænger og tankbilen med spildevand væltede.

Politi, brandvæsen og ambulance kørte til stedet, hvor tankbilen spærrede hele vejen. Føreren af tankbilen blev tilset i ambulancen, men var sluppet uden skader. Tungvognspecialister fra færdselsafdelingen og bilinspektøren kørte til stedet for at undersøge køretøjer og uheld.

Skovvejen var spærret mens undersøgelserne og bjærgningen af tankbilen stod på. Første hen på eftermiddagen omkring kl. 15.30 var oprydningen afsluttet. Patruljen optog rapport om uheldet og nu afventer specialisternes undersøgelsesrapporter.

Uro i retslokale – Domhusstræde, Holbæk

Kl. 11.19 slog personale i retsbygningen alarm til politiet, fordi der blev kastet rundt med møblementet i et retslokale.

Politiet kørte hurtigt til retsbygningen og fik lagt en dæmper på en 17-årig ung mand, der havde været utilfreds med en afgørelse i Ungdomskriminalitetsnævnet, hvilket indebar, at han skulle anbringes på en lukket institution. Frustrationen over afgørelsen havde fået ham til at kaste rundt med borde og stole, men ingen personer i retslokalet var blevet ramt.

Den 17-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd, men straks efter kørt af politiet i retning mod den institution, hvor han ifølge afgørelsen skulle opholde sig.

Indbrud i Perioden

Agervænget, Regstrup
Bøgevej, Ugerløse
Markskellet, Holbæk
Stensager, Tølløse