Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/12/11 til 2023/12/19.

Brand i container – Ahlgade, Holbæk

Kl 01.37 kom der melding om brand i en af kommunens containere, der stod op ad en bygning. To patruljer blev sendt til stedet og de forsøgte at slå ilden ned med en brandslukker, men flammerne havde så godt fat i containeren, at den udbrændte. Det gav sodskader på bygningen, men branden spredte sig ikke til den. Politiet hører gerne fra folk, der har set noget mistænkeligt på stedet.

Brand i villa – Bryggervej, Svinninge – Holbæk

Kl. 12.08 kørte politi og brandvæsen til et alarmopkald om brand i en hus på Bryggervej i Svinninge. En nabo så flammer i huset og røg fra taget, så han ringede 112.

Der var ingen personer i huset, men brandvæsnet gik i gang med at slukke branden. Der var ingen fare for spredning til omkringliggende huse. Ilden blev slukket og politiet optog rapport om branden, som forårsagede store skader i husets stueplan. Politiet fandt intet mistænkeligt, men branden skal undersøges nærmere, for at forsøge at afklare årsagen til at den opstod.

Fund af kniv – Havevang, Holbæk

Kl 17.05 standsede politiet en bil med tre unge mænd på hhv 19, 23, 20 og 21 år fra hhv Holbæk og Dianalund og Sorø. I bilen blev fundet en kniv med et blad på 10 cm, som den 20-årige blev sigtet for. Han var desuden også i besiddelse af et kanonslag.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Holbæk

Kl 14.46 skete der et færdselsuheld, da en 18-årig ung mand fra det sydlige Odsherred i en personbil ikke nåede at standse, da den forankørende bremsede ned. Han påkørte derfor den forankørende bil, ført af en 35-årig kvinde fra Nykøbing Sjælland, og hun blev så igen skubbet op i endnu en forankørende ført af en 52-årig mand fra Jyderup som så igen havnede oppe i en bil for han ham ført af en 61-årig mand fra Holbæk. Alle parter slap dog fra uheldet uden alvorlige skader.

Færdselsuheld – Stenhusvej / Frejasvej, Holbæk

Kl. 19.16 anmeldte en 25-årig mandlig knallertkører fra Holbæk, at han netop var kommet hjem fra skadestuen, hvor han var blevet tilset efter et færdselsuheld kl. ca. 16.00.

Han var på det tidspunkt kørt på en lille 30-knallert ad Stenhusvej i sydvestlig retning, men måtte ved krydset med Frejasvej foretage en kraftig opbremsning for at undgå sammen med en personbil.

Ifølge knallertkøreren var føreren af hvid personbil kørt fra Frejasvej ud på Stenhusvej foran ham og uden at overholde sin vigepligt, hvilket var årsagen til knallertkørerens opbremsning og undvigemanøvre, så han styrtede og slog sit ene ben.

Føreren af den hvide personbil standsede kortvarigt, men fortsatte kørslen ad Stenhusvej i retning mod Holbæk by.

Politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret føreren og den hvide personbil, der ifølge knallertkøreren var impliceret i sagen. Oplysninger om bilen og føreren kan gives til politiet på tlf. 114.

Kast med kanonslag – Lindevej, Holbæk

Kl 12.09 blev det meldt, at der blev kastet med kanonslag fra en lejlighed ned på gaden. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en 61-årig mand i en lejlighed i området. Det viste sig da også, at han havde flere kanonslag og anden form for fyrværkeri liggende på adressen. Manden blev sigtet for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen, men nægtede sig skyldig.

Kvinde og barn påkørt – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

kl 18.08 kom der melding om, at en 39-årig kvinde fra Holbæk, som var kommet gående med sin et-årige søn i favnen, var blevet ramt med lav hastighed af en bil, der skulle svinge til venstre i et fodgængerkryds ved Kalundborgvej. Kvinden røg op på kølerhjelmen og tabte i den forbindelse barnet ned på vejbanen. Begge slap dog fra uheldet uden alvorlige skader. Bilen blev ført af en 68-årig mand fra Holbæk.

Narkokørsel uden kørekort – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl.16.00 sigtede og anholdt en patrulje en 21-årig mand fra lokalomådet, da en narkometertest viste, at han var påvirket af kokain og hash under kørslen. Manden havde desuden aldrig taget kørekort, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret. Bilen havde den 21-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at udlåne bilen til en person, som ikke måtte køre den. Den 21-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Påvirket knallertfører – Omfartsvejen, Holbæk

Kl 00.05 standsede politiet en 16-årig ung mand fra Odsherred på knallert, da der var mistanke om at han havde drukket for meget. Det erkendte den unge mand, og han blev taget med til sygehuset, så der kunne udtages blodprøve på ham.

Spiritusbilist oplyste falsk navn – Skovvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.56 stoppede en patrulje en mandlig bilist, som viste sig at være påvirket af både narko og spiritus over det tilladte. Han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Senere fandt politiet ud af at manden havde oplyst falsk navn, som var blevet registreret på blodprøven. Han blev derfor sigtet for at forsøgte at få en anden til at tage skylden for kørsel i påvirket tilstand.

Den 47-årige sigtede mand fra Korsør blev løsladt efter at have afgivet blodprøven. Nu venter politiet på resultatet af analysen. Den 47-årige kan nu forvente et retsligt efterspil, idet han nu ud over færdselsloven også overtrådte straffelovens regler om falsk anklage mod en anden person.

Trafikulykke – Holbækvej, Holbæk

Kl 16.24 skete der en alvorlig trafikulykke, da en 55-årig kvinde fra Sorø kommune på vej mod vest af ukendte årsager kom over i den modsatte vejbane og ramte ind i en modkørende bil ført af en 53-årig mand fra Taastrup. Manden forsøgte at undvige, men blev alligevel ramt af kvindens bil. Den 55-åriges bil fortsatte i den forkerte vejbane og ramte derefter ind i endnu en modkørende bil ført af en 66-årig kvinde fra det sydlige Odsherred. Den 66-årige kvindes bil havnede derefter i grøften. Den 66-årige kvinde blev hårdt kvæstet ved ulykken, og en 95-årig kvinde, der var med som passager i bilen, afgik ved døden som følge af sine kvæstelser. En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge årsagen til trafikulykken nærmere.

Tre varebiler udsat for tyverier – Tølløse – Holbæk

Natten mellem søndag og mandag blev der stjålet værktøj fra tre varebiler, der henstod på hhv. Birkevej, Pilevej og Dalstrøget i Tølløse.

Brugerne af køretøjerne har i forbindelse med anmeldelserne til politiet mandag formiddag oplyst, at der er tale om firmavarebiler. Den ene har fået opbrudt bagdøren for at få adgang til værktøj i varerummet, mens der ikke umiddelbart var synlige skader på de to øvrige varebiler.

Politiet har nu optaget tre anmeldelser om tyveri af værktøj til en ikke ubetydelig værdi fra de tre varebiler, der havde stået på eller private adresser i løbet af natten.

Ingen har umiddelbart set eller hørt noget mistænkeligt i løbet af natten, men politiet opfordrer beboere i Tølløse til at kigge eventuel privat videoovervågning igennem for at få afklaret, hvorvidt uvedkommende personer måtte have været i området i løbet af natten til mandag. Oplysninger i sagerne kan gives til politiet på tlf. 114.

Uheld mellem tunge køretøjer – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 09.55 skete et uheld, da en tankbil kom i slinger og påkørte en lastbil, som holdt parkeret i en P-lomme på rute 23 Skovvejen ved Mørkøv mod Kalundborg. Føreren af tankbilen, en 23-årig mand fra Tølløse, mistede herredømmet over lastbilen da hjulene kom for langt ud rabatten. Han styrede kontra og ramte den parkerede lastbils hænger og tankbilen med spildevand væltede.

Politi, brandvæsen og ambulance kørte til stedet, hvor tankbilen spærrede hele vejen. Føreren af tankbilen blev tilset i ambulancen, men var sluppet uden skader. Tungvognspecialister fra færdselsafdelingen og bilinspektøren kørte til stedet for at undersøge køretøjer og uheld.

Skovvejen var spærret mens undersøgelserne og bjærgningen af tankbilen stod på. Første hen på eftermiddagen omkring kl. 15.30 var oprydningen afsluttet. Patruljen optog rapport om uheldet og nu afventer specialisternes undersøgelsesrapporter.

Vold i lejlighed – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 09.58 og i tiden herefter fik politiet flere henvendelser om usædvanlig larm og råben i en lejlighed i en beboelsesejendom i Ladegårdsparken Vest i Holbæk.

Politiet traf i lejligheden to mænd på 34 og 36 år, der begge var påvirkede af alkohol efter et drikkelag.

Begge mænd, der kender hinanden i forvejen, havde synlige skader efter et slagsmål, hvilket forholdene i lejligheden også tydede på, at der havde været.

Politiet sørgede for, at begge tilskadekomne mænd blev indlagt på hvert sit sygehus til behandling for de skader, som de hver især havde pådraget sig som følge af det indbyrdes slagsmål.

Efter de indledende undersøgelser vurderede politiet, at der kunne være tale om grov vold mellem parterne, og politiet forsøger nu at få redt trådene ud og i det hele taget få afklaret, hvorvidt de to parter vil lade sig afhøre om omstændighederne.

Indbrud i Perioden

Agervænget, Regstrup
Bøgevej, Ugerløse
Stensager, Tølløse