Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/12/01 til 2023/12/12.

Bilist overså cyklist – Spånnebæk/Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 09.07 skete et uheld mellem en bil og en cykel i krydset Spånnebæk/ Gl. Ringstedvej. En 38-årig kvinde fr Grevinge kørte ad Spånnebæk mod nord og frem mod krydset ved Spånnebæk. Her holdt bilisten stille, men over en cyklist, en 24-årig kvinde fra Holbæk, som kørte ad Gl. Ringstedvej mod øst. Bilisten kørte frem og stødte sammen med cyklisten, som væltede og slog sig. Hun kom ikke noget alvorligt til, men blev kørt til tjek på sygehuset. Politiet optog rapport i vigepligtsuheldet.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 12.49 skete et uheld på Slagelsevej ved Jyderup, da en 39-årig mand fra Store Fuglede kørte ud fra en udkørsel, men ikke kunne komme op i fart, da bilen ikke kunne få vejgreb på grund af glat føre. Bag fra ad Slagelsevej mod nord kørte en 52-årig kvinde fra Ruds-Vedby, som ikke kunne nå at standse. Hun påkørte derfor den 39-åriges bil bagpå, og snurrede herefter rundt og endte i modsatte vejbane. Ingen personer kom noget til, men en patrulje optog rapport. Politiet underrettede kommunen om at salte vejen, for at undgå flere uheld.

Indbrud i biler på parkeringspladser – Lejre, Roskilde og Holbæk

Torsdag blev der begået fem tyverier fra parkerede biler. Fire fik knust ruder, og der blev fjernet værdier fra bilerne.

Kl. 10.30-11.00 holdt en bilejer parkeret på Ledreborg Allé i Lejre ved en privat adresse, og da ejeren kom tilbage var en rude knust. Fra bilen var stjålet rideudstyr, kontanter og personlige kort.

Kl.14.45-15.45 fik en bil knust bagerste siderude, da den holdt parkeret ved Lynghøjsøerne i Svogerslev, Roskilde. Fra bilen blev stjålet to tasker, høretelefoner og nøgler.

Kl. 15.30-15.40 blev bagerste siderude knust på en bil, mens den holdt parkeret ved Trællerupskolen på Herslevvej i Trællerup, Roskilde. Der blev stjålet en taske med et par briller i.

Kl. 15.30-15.50 blev stjålet en højtaler og en jakke bil parkeret ved Boserup Skov på Boserupvej. Bilen var ikke opbrudt, men bilen havde ifølge ejeren været låst.

Kl. 15.22-16.30 fik en bil knust den lille bagerste trekantsrude, mens den holdt på P-pladsen ved Ryegaard Dyrehave på Munkholmvej i Holbæk. Intet blev stjålet.

Politiet hører gerne var vidner, som har været på de nævnte steder og tidspunkter, og kan have bemærket biler eller personer, som har opholdt sig i området. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagerne.

Mand død i soloulykke – Skamstrupvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.53 kørte en mindre personbil af vejen ved Skamstrupvej i Mørkøv og endte på taget i rabatten. Bilen var kommet i slinger i det glatte føre. Bag rattet sad en 31-årig mand, som blev fastklemt ved uheldet. To jævnaldrende mandlige passagerer slap uskadt, men den 31-årige måtte reddes ud.

Der blev forsøgt førstehjælp, men den 31-åriges liv stod ikke til at redde, og han blev erklæret død af en læge på stedet. Vejen blev afspærret og en bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Det var mørkt, og der lå sne på vejen.

Omkring kl. 19.00 blev vejen genåbnet, så trafikken kunne passere. Bilen blev indbragt til nærmere undersøgelse af bilinspektøren. Der blev rutinemæssigt udtaget en blodprøve af føreren af bilen, for at afklare om han kan have været påvirket under kørslen. Nu afventer politiet de forskellige undersøgelser, for at få belyst årsagen til uheldet.

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 01.38 måtte en 24-årig mand fra Holbæk med en tur om på bagsædet af en patruljevogn og et smut forbi sygehuset for at få udtaget en blodprøve. Han blev i en rutinekontrol testet positiv i en narkometertest, da han blev stoppet på Roskildevej. Efter blodprøven blev han løsladt, men vil høre mere fra politiet når resultatet kommer.

Narkokørsel uden kørekort – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl.16.00 sigtede og anholdt en patrulje en 21-årig mand fra lokalomådet, da en narkometertest viste, at han var påvirket af kokain og hash under kørslen. Manden havde desuden aldrig taget kørekort, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret. Bilen havde den 21-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at udlåne bilen til en person, som ikke måtte køre den. Den 21-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Solouheld – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 15.11 fik en 48-årig kvinde fra Odsherred det dårligt under kørslen og mistede herredømmet over bilen, som svingede mod højre. Her påkørte bilen et skilt og endte i en hæk ved en villahave. Bilisten slap uskadt, men bilen og de påkørte genstande fik skader. Politiet registrerede uheldet.

Spiritusbilist oplyste falsk navn – Skovvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.56 stoppede en patrulje en mandlig bilist, som viste sig at være påvirket af både narko og spiritus over det tilladte. Han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Senere fandt politiet ud af at manden havde oplyst falsk navn, som var blevet registreret på blodprøven. Han blev derfor sigtet for at forsøgte at få en anden til at tage skylden for kørsel i påvirket tilstand.

Den 47-årige sigtede mand fra Korsør blev løsladt efter at have afgivet blodprøven. Nu venter politiet på resultatet af analysen. Den 47-årige kan nu forvente et retsligt efterspil, idet han nu ud over færdselsloven også overtrådte straffelovens regler om falsk anklage mod en anden person.

Tre varebiler udsat for tyverier – Tølløse – Holbæk

Natten mellem søndag og mandag blev der stjålet værktøj fra tre varebiler, der henstod på hhv. Birkevej, Pilevej og Dalstrøget i Tølløse.

Brugerne af køretøjerne har i forbindelse med anmeldelserne til politiet mandag formiddag oplyst, at der er tale om firmavarebiler. Den ene har fået opbrudt bagdøren for at få adgang til værktøj i varerummet, mens der ikke umiddelbart var synlige skader på de to øvrige varebiler.

Politiet har nu optaget tre anmeldelser om tyveri af værktøj til en ikke ubetydelig værdi fra de tre varebiler, der havde stået på eller private adresser i løbet af natten.

Ingen har umiddelbart set eller hørt noget mistænkeligt i løbet af natten, men politiet opfordrer beboere i Tølløse til at kigge eventuel privat videoovervågning igennem for at få afklaret, hvorvidt uvedkommende personer måtte have været i området i løbet af natten til mandag. Oplysninger i sagerne kan gives til politiet på tlf. 114.

 

Indbrud i Perioden

Bødkervej, Jyderup