Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/11/17 til 2023/11/28.

Brand i bil spredte sig til flere biler – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 01.18 modtog politiet flere anmeldelser om en brændende bil på en parkeringsplads. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor branden havde spredt sig til flere biler, og i alt otte biler var beskadiget af branden. Området omkring de brændende biler blev afspærret, og ilden blev slukket af brandvæsnet. Politiets brandefterforskere skal nu undersøge den bil, hvor branden opstod for at forsøge at finde frem til årsagen til branden, herunder om der ligger noget kriminelt bag. Personer, som har set personer eller køretøjer på p-pladsen forud for branden, eller som har oplysninger om, hvordan branden opstod, bedes kontakte politiet på telefon 114.

Færdselsuheld – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 16.26 påkørte en personbil, ført af en 44-årig kvinde fra Fuglebjerg en bil ført af en 28-årig mand fra Jyderup. Påkørslen skyldes uopmærksomhed, da den 44-årige var i færd med at samle noget op fra gulvet i bilens kabine, da hun overså den 28-åriges bil. Politi og ambulance kom frem til stedet, hvor begge parter var uskadte. De to biler kunne ikke køre videre og vejhjælp blev tilkaldt til stedet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Brændholtvej / Holbæk Landevej / Hovedgaden, Ugerløse – Holbæk

Kl. 21.39 rykkede politiet sammen med ambulancepersonale ud til et færdselsuheld i rundkørslen ved Brændholtvej – Holbæk Landevej – Hovedgaden i Ugerløse, hvor to personbiler var impliceret i et sammenstød.

En 36-årig mand fra Polen, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, blev i ambulancen bragt til skadestuen til kontrol, men han var trods et ildebefindende på uheldsstedet sluppet uden behandlingskrævende skader.

Modparten i uheldet var en 55-årig mand fra Albertslund, som var sluppet uden skader efter sammenstødet, hvor hans bil var blevet ramt på venstre side af fronten, da han efter kørsel ad Brændholtvej mod øst var kørt ind i rundkørslen.

Kort efter var den 36-årige kommet kørende i samme retning bag efter den 55-årige, men havde op til rundkørslen mistet kontrollen over sin bil, der var kørt op over et græsarealt og havde ramt et mindre træ, inden de to bilister stødte sammen inde i selve rundkørslen.

Da politiet mistænkte den 36-årige for at være spirituspåvirket under kørslen, fik han under opholdet på skadestuen udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Politiet fik ryddet rundkørslen for de implicerede biler i tiden frem til kl. ca. 22.20 og afventer nu analyseresultatet af den udtagne blodprøve, før sagens videre forløb kan afgøres.

Kørte uden kørekort – Skovvejen, Mørkøv, Holbæk

Kl 14.55 standsede politiet en personbil ført af en 53-årig mand fra Taastrup. Det viste sig, at han havde fået inddraget sin førerret. Ejeren af bilen efterfølgende sigtet for at have overladt bilen til en person, der ikke havde lov til at køre den.

Mistænkeligt forhold – Nygade, Holbæk

Kl. 06.00 fik politiet en henvendelse om et mistænkeligt forhold i en restauration i Nygade i Holbæk, hvor der befandt sig personer indenfor i ukendt ærinde – måske efter et indbrud.

Politiet kørte til stedet og fik vækket en sovende indehaver af restaurationen. Der var intet mistænkeligt på stedet, men resterne af en julefrokost. Gæsterne havde været sent på stedet, hvorefter indehaveren havde lagt sig til at sove, da de var gået og inden det forestående oprydningsarbejde. Politiet fandt ikke grundlag for at foretage sig yderligere under disse omstændigheder.

Narkokørsel – Holbæk Have, Holbæk

Kl. 10.55 anholdt politiet en 30-årig mand fra Stenlille, som kom kørende ad Holbæk Have i en personbil, på trods af, at han var påvirket af kokain og frakendt førerretten. Manden fik udtaget en blodprøve på sygehuset og blev derefter løsladt. Han er sigtet i sagen, som afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Pokemon-æsker stjålet – Ahlgade, Holbæk

Kl. 12.31 anmeldte personalet i en legetøjsbutik, at en mand og kvinde netop havde forladt butikken med to æsker med Pokemon-kort, som de ikke havde betalt for.

De to mistænkte var gået ad Ahlgade mod vest og herefter videre ad Valdemar Sejrsvej mod syd, men var forsvundet i området ved togstationen.

Politiet optog en anmeldelse om butikstyveri af de to æsker med Pokemon-kort til en samlet værdi af mere end 1.700 kr.

De mistænkte blev beskrevet som: mand, 40-50 år, lys i huden, 175-185 cm høj, kraftig af bygning, iført grå/blåstribet hue, sort jakke, mørke joggingbukser, hvide sko og medbringende sort plastpose, hvori de to Pokemon-æsker blev lagt; og kvinde, 35-45 år, lys i huden, almindelig af bygning, sort mellemlangt hår, iført sort jakke, sorte bukser og sorte sko.

Begge talte dansk under opholdet i butikken, hvor de skabte forvirring ved at flytte rundt på forskellige varer.

Politiet efterforsker nu sagen i et forsøg på at få de to mistænkte identificeret og vil i den forbindelse gøre brug af videoovervågningen i forretningen.

Stjålet trailer – Regstrup, Holbæk

kl 13.13 fik politiet anmeldelse om, at firma, der havde fået stjålet en trailer, nu havde fundet traileren på en adresse i Regstrup. Den var fundet gennem en annonce i en gruppe på Facebook. Politiet undersøger nu, hvem der evt kan sigtes for tyveri eller hæleri af den stjålne trailer.

Tre hurtige bilister ved vejarbejde – Roskildevej, Holbæk

En patrulje foretog mandag aften en hastighedskontrol på Roskildevej tæt ved sidevejen Grandløse Kirkevej i Holbæk, fordi der på stedet var et vejarbejde, hvor hastigheden ifølge skiltningen var nedsat til maksimalt 50 km/t.

Kl. 21.13 blev en 23-årig mand fra Holbæk som fører af en personbil målt til at køre med mindst 86 km/t i sydlig retning ad Roskildevej på strækningen med vejarbejdet.

11 minutter senere kørte en 57-årig mand fra København SV også i sydlig retning med en hastighed på 72 km/t i den personbil, han var fører af.

Sidste hurtige bilist var en 46-årig mand fra Holbæk, der som fører af en personbil i nordlig retning ad Roskildevej blev målt til at køre med mindst 81 km/t gennem vejarbejdet.

Alle tre bilister kan nu ud over en forhøjet bøde, fordi forseelsen blev begået ved et vejarbejde, også forvente at skulle betale et bidrag til Offerfonden på 500 kr. hver især. Desuden kan de alle også forvente en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet, da hastighedsovertrædelserne var mere end 40 procent hurtigere end tilladt ved et vejarbejde. En betinget frakendelse vil i givet fald betyde, at de skal aflægge en ny teori- og køreprøve for at beholde kørekortet.