Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/11/03 til 2023/11/14.

Bilist uden kørekort stak af, men fik taget bilen – Søstrupvej, Holbæk

Kl. 18.57 kørte en patrulje på Søstrupvej i Holbæk mod syd, da de passerende en bilist, som de genkendte fra tidligere sager om kørsel uden førerret. Patruljen vendte om for at standse bilisten, men han kørte ind på parkeringspladsen bag Netto, hvor han stoppede bilen og stak af til fods. En hundepatrulje kom frem og forsøgte at gå spor efter føreren, men fandt ham ikke.

Betjentene havde med sikkerhed genkendt føreren som værende bilens ejer, en 29-årig mand fra Regstrup, som aldrig har taget et kørekort. Den 29-årige mand havde flere end tre sager om kørsel uden førerret på tre år, og så kan politiet beslaglægge bilen med henblik på konfiskation.

Bilen blev kørt væk på et fejeblad, og nu arbejder politiet på at få fat i bilejeren for at sigte ham for endnu en kørsel uden gyldigt kørekort, og gøre ham bekendt med at bilen blev beslaglagt. Senere når den 29-åriges sager skal afgøres, vil retten tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Bortvisning af uønsket gæst – Nygade, Holbæk

Kl. 03.00 henvendte personalet på en restauration sig til en patrulje i nattelivet i Holbæk, idet en mandlig gæst havde opført sig truende over for en anden gæst og derfor skulle bortvises ifølge personalet.

Politiet fik kontakt til en 26-årig mand fra Ishøj, som ifølge videoovervågningen havde været ophidset og truende over for en anden gæst, hvis ansigt han havde stået meget tæt på, så gæsten var gået baglæns og til sidst væk fra den 26-årige.

Den 26-årige blev herefter bortvist fra restaurationen uden problemer og uden at blive sigtet for noget.

Søndag – mandag:

 

Færdselsuheld – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 06.17 tirsdag morgen var to bilister stødt sammen på Ringstedvej i Kvanløse, så politiet blev tilkaldt af den ene part til at undersøge omstændighederne nærmere.

På uheldsstedet holdt begge biler i højre side af vejen, og ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet.

En 48-årig kvinde fra Stenlille var i en personbil kørt ad Ringstedvej i nordlig retning, da hun bremsede på grund af kødannelse foran hende.

En 37-årig mand fra Stenlille kørte i en varebil i samme retning, men bag den kvindelige bilist. Da han for sent opdagede kvindens opbremsning, påkørte han bagenden af hendes bil, så hans varebil fik skader, så den ikke kunne køre videre.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet.

Hurtig knallert standset – Butterupvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 15.50 lykkedes det en patrulje fra den forebyggende afdeling på politistationen i Holbæk at få standset en hurtigkørende knallert ad Butterupvej ved Borupvej.

Patruljen havde lagt vejen forbi Regstrup-området efter tidligere anmeldelser om generende og utryghedsskabende knallertkørsel i området. Herunder fik patruljen tilfældigt øje på en hurtigkørende knallert, der kunne køre omkring 80 km/t ad Butterupvej, inden føreren standsede ved politiets signal herom.

Føreren var en 17-årig ung mand fra Ugerløse, som kørte på en lille 30-knallert, der dog var uden nummerplade. På grund af mistanken om konstruktive ændringer, så knallerten kunne væsentlig hurtigere end tilladt, blev den 17-årige gjort bekendt med, at knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse og udmåling af dens hastighed på et rullefelt.

Den 17-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når knallertundersøgelserne er gennemført, og politiet kan tage stilling til, hvad sigtelserne mod ham reelt skal lyde på.

Intet våben, men overtrådte knivloven – Holbæk

Mandag eftermiddag fik en 57-årig mand fra Holbæks nordvestlig opland besøg af politiet, fordi han i august havde fået inddraget sin våbentilladelse til besiddelsen af et haglgevær.

Da den 57-årige ikke havde reageret efter en frist på fire uger til at bringe orden i sagen, kunne politiet nu mistænke ham for ulovlig våbenbesiddelse. Retten i Holbæk havde godkendt mistankegrundlaget og givet politiet tilladelse til at foretage ransagningen.

Ved en ransagning af mandens bolig fandt politiet imidlertid ikke det pågældende haglgevær, men derimod en machete med en bladlængde på 40 cm og to knive med bladlængder på hhv. 16,5 og 20,5 cm.

De ulovlige knive blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af knivlovgivningen, som den 57-årige blev sigtet for overtrædelse af.

Haglgeværet var ifølge den 57-årige afhændet for nogen tid siden til en anden, hvilket politiet efterprøver rigtigheden af. Den 57-årige blev derfor ikke sigtet for ulovlig besiddelse af et skydevåben, men kan dog forvente at høre nærmere fra politiet vedr. overtrædelse af knivlovgivningen.

Mand med krænkende adfærd – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 08.42 fik politiet en henvendelse fra en 29-årig lokal kvinde, som under ophold på Jyderup togstation sammen med flere andre havde bemærket en fremmed mand, der havde opført sig krænkende.

Den fremmede mand havde kigget efter anmelderen og havde haft blottet sit underliv samtidig med, at han foretog onanibevægelser.

En patrulje kørte til området for at lede efter manden, der blev beskrevet som ca. 25 år, ca. 180 cm høj, iført sort hættetrøje og sorte bukser.

Politiet fandt dog ikke manden, som ifølge en henvendelse til politiet senere mandag formiddag også var set kl. ca. 08.00 på Holbækvej i Jyderup ved et supermarked. På det tidspunkt havde han kortvarigt fulgt efter en teenagepige og var i øvrigt iført røde bukser.

Oplysninger om mandens identitet kan gives til politiet på tlf. 114.

Narkokørsel uden førerret mv. – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 04.10 blev en 31-årig mand uden fast bopæl anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil med tilkoblet trailer ad Ringstedvej mod syd ved Kalundborgmotorvejen ved Kvanløse.

Politiet havde kort forinden standset vogntoget med henblik på en nærmere kontrol, idet der på den tilkoblede trailer var læsset stillads-udstyr.

Den 31-årige fører havde ikke fået generhvervet sit kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse, så han kunne ikke lovligt være fører af vogntoget.

Trailerens oprindelse kunne han ikke umiddelbart redegøre for og erkendte at have stjålet den i Nærum-området i Nordsjælland. Stilladsudstyret skulle ifølge den 31-årige tilhøre ham, hvilket han heller ikke umiddelbart kunne dokumentere.

Politiet beslaglagde derfor traileren med stilladsudstyret med henblik på genudlevering af traileren til rette ejer og nærmere undersøgelse af ejerskabet af stilladsudstyret.

Den 31-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og efter afhøring til sagerne, som han kan forvente at høre yderligere til, når politiet har afsluttet efterforskningen.

Straksdom med udvisning – Butikstyveri – Frejasvej, Holbæk

Retten i Holbæk skulle onsdag middag tage stilling til, hvad der skulle ske med en 51-årig mand fra Rumænien, som blev fremstillet i et grundlovsforhør som sigtet for butikstyveri.

Han var tirsdag den 7. november kl. 18.20 blevet anholdt i en legetøjsbutik på Frejasvej i Holbæk, hvor han forinden var blevet tilbageholdt af personalet, efter at en medgerningsmand var flygtet til fods.

Den 51-årige havde i en taske gemt legetøj i form af 48 LOL-kugler til en samlet værdi af ca. 8.300 kr. Varerne havde han ikke betalt for, inden han forlod legetøjsbutikken og blev tilbageholdt ved udgangen.

En anden udenlandsk mand forsøgte at distrahere butikspersonalet ved tilbageholdelsen, men forsvandt selv, da butikspersonalet fik tilbageholdt den 51-årige med legetøjet i tasken.

Retten fandt grundlaget for en straks til stede og idømte den 51-årige rumæner 40 dages fængsel og et indrejseforbud i Danmark de næste seks år. Han forblev frihedsberøvet efter dommen og er nu begyndt afsoningen af frihedsstraffen.

Politiet forsøger nu at få identificeret medgerningsmanden, der blev beskrevet som: mand, 40-50 år, 170-180 cm høj, lys i huden, kraftig af bygning, iført mørk kasket, hvid jakke, sorte bukser og sorte joggingsko. Oplysninger om denne mand kan gives til politiet på tlf. 114.

To mænd i slagsmål udløste bøder – Nygade, Holbæk

Kl. 23.17 rykkede politiet ud til Nygade i Holbæk, hvor to mænd var i slagsmål på gaden i nærheden af en restauration.

Ingen af dem var kommet til skade i slagsmålet, hvis årsag ikke umiddelbart var politiet bekendt. Politiet sigtede en 27-årig mand fra Hørsholm og en 32-årig mand fra Veksø Sj. for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da deres adfærd havde forstyrret den offentlige orden.

 

Uro og uorden – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 07.38 rykkede politiet ud til området ved Holbæk togstation efter en anmeldelse om, at en mand og en kvinde var i slagsmål på stedet.

Ved ankomsten til stedet var ingen i slagsmål, og vidner kunne bekræfte, at der havde været en uenighed mellem en mand og en kvinde, som blev identificeret som en 21-årig mand fra Holbæk og en 27-årig kvinde fra Holbæk.

Ingen af de to parter havde lidt fysisk overlast eller pådraget sig skader, så politiet valgte at sende de to parter i hver sin retning, så der ikke var risiko for yderligere kontroverser mellem de to i det offentlige rum. Ingen af dem blev sigtet for noget.

Indbrud i Perioden

Risbjergvej, Kvanløse, Holbæk