Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/10/24 til 2023/11/07.

Brand i varmetæppe – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 14.20 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en 90-årig kvindes bolig, hvor der var opstået en brand i soveværelset.

Politiet var hurtigt fremme og fik den 90-årige reddet ud, så hun i en tilkaldt ambulance kunne bringes på skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning. Brandvæsnet iværksatte slukning af branden i soveværelset, som fik skader, hvorunder et lag glas i et vindue sprang.

Den 90-årige krævende ikke nogen behandling og kunne oplyse, at et varmetæppe, som hun havde brugt, var blevet så varmt, at det smeltede og efterfølgende satte en seng i brand.

Politiet har optaget rapport om branden i et forsøg på at få klarlagt den konkrete årsagen til den ekstraordinære varmeudvikling i varmetæppet.

Brandundersøgelse – Solholmsvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 16.56 var der udbrudt brand i en villa på Solholmsvej i Svinninge, så brandvæsnet og politiet rykkede ud til stedet.

Røgdykkere fra brandvæsnet fik checket, at der ikke var nogen personer til stede i villaen, hvis ejere blev underrettet om branden.

Brandvæsnet fik slukket branden, der havde forårsaget kraftige brandskader i en del af huset, men røg- og sodskader i resten af boligen, så stedet var ubeboelig.

Ingen kom til skade ved branden, og politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere for at finde årsagen til brandens opståen, herunder hvorvidt en pilleovn i boligen kan have en rolle.

Færdselsuheld – Skovvejen, Jyderup, Holbæk

Kl. 19.22 skete der et færdselsuheld, da en 19-årig ung mand fra Holbæk-området kom kørende ad Skovvejen mod vest. Pludseligt hoppede et rådyr ud på vejen foran bilen. Den 19-årige undveg, men ramte i den forbindelse ind i et vejskilt i midterrabatten. En ambulance blev tilkaldt, men den unge mand slap fra uheldet uden alvorlige skader.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 15.16 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bilist var forulykket på Munkholmvej i Holbæk.

På uheldsstedet fik politiet kontakt til en 54-årig mand fra Ballerup, som var påvirket af spiritus i en sådan grad, at politiet foretog en alkometertest. Da testen gav udslag over det tilladte, blev den 54-årige anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel.

Hans bil havde fået større skader efter kollisionen med et autoværn på uheldsstedet. Ingen øvrige trafikanter var blevet impliceret i uheldet, som den 54-årige var sluppet fra uden behandlingskrævende skader.

Politiet løslod den 54-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

To mænd i slagsmål udløste bøder – Nygade, Holbæk

Kl. 23.17 rykkede politiet ud til Nygade i Holbæk, hvor to mænd var i slagsmål på gaden i nærheden af en restauration.

Ingen af dem var kommet til skade i slagsmålet, hvis årsag ikke umiddelbart var politiet bekendt. Politiet sigtede en 27-årig mand fra Hørsholm og en 32-årig mand fra Veksø Sj. for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da deres adfærd havde forstyrret den offentlige orden.

Uheld på grund af vand på kørebanen – Greve og Holbæk

Kl. 09.17 skete et uheld på Køge Bugt Motorvejen sydgående ved Greve S, da en 39-årig mand fra Brabrand kørte galt på grund af aquaplaning. Bilisten kom ud i rabatten, hvor han ramte autoværnet. Både føreren og en jævnaldrende kvinde, som var passager i bilen, blev kørt til tjek på sygehuset, men var ikke kommet noget alvorligt til. Bilen blev totalskadet og måtte køres væk fra motorvejen, og Vejdirektoratet blev orienteret om det beskadigede autoværn. En patrulje optog rapport i sagen.

Kl. 10.54 gik det galt på Holbækmotorvejen ved Vipperød, da en 29-årig mand fra Hvidovre mistede herredømmet over bilen på grund af vand på vejen. Bilen drejede rundt og endte i autoværnet. Bilsten slap uskadt fra uheldet, men en patrulje kom frem og optog rapport. Bilen blev skubbet ind i nødsporet, så motorvejen blev fri igen.

Ung mand på knallert stak af – Gl. Skovvej, Regstrup, Holbæk

Fredag eftermiddag kørte en patrulje ved Nørre Jernløse Skole, da borgere anmeldte at en bil med to unge mænd i havde kørt hasarderet omkring skolen. Politiet fandt ikke frem til bilen, men i stedet blev de opmærksomme på en knallert, som kørte alt for stærkt. Da knallertføreren så patruljen stak han af. Betjentene kørte efter ham, men han stoppede ikke for deres anvisninger. Knallertføreren forsøgte at slippe væk, men på Dahliavej skred knallerten ud og den unge mand hoppede af og forsøgte at stikke af til fods. Han blev løbet op af en betjent og anholdt.

Knallertføreren viste sig at være en 16-årig lokal ung mand, som havde brudt nærmest samtlige regler for knallertkørsel. Det viste sig, at han var påvirket af euforiserende stoffer, kørte på en ulovlig knallert, der ikke var registreret eller forsikret. Han havde på sin flugt kørt over fortov, venstre rundt i en rundkørsel og ikke overholdt sin vigepligt. Den 16-årige blev desuden fundet i besiddelse at to små poser med hvidt pulver, som i en narkotest viste positiv for kokain.

Han blev taget med til en blodprøveudtagelse og efterfølgende afhørt på politistationen med sin mor til stede. Knallerten blev taget med ind til undersøgelse på rullefelt, som skal vise knallertens tophastighed. Efter afhøringen blev den 16-årige løsladt, men når knallerten er undersøgt og resultatet af blodprøven kommer, vil den 16-årige og hans mor blive orienteret om resultatet og sagens videre gang.

Indbrud i Perioden

Ewalds Have, Holbæk
Lergravsvej, Tåstrup, Holbæk