Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/10/09 til 2023/10/17.

 

Brand i landejendom – Strandlystvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 06.25 onsdag morgen kørte politi og brandvæsen til brand i en landejendom uden for Svinninge. En kvindelige beboer opdagede røg i gangen, da hun stod op og slog alarm. Det brændte på et loftsrum, og manden i huset forsøgte at slukke ilden med en pulverslukker, men uden held da ilden havde for godt fat. Familien kom ud, men havde indåndet røg, og kvinden og et barn blev kørt til tjek for røgforgiftning på sygehuset. Manden blev senere tilset af en læge, men ingen kom noget alvorligt til.

Brandvæsnet fik slukket branden, men der skete omfattende skade på loftsrummet, hvor kvisten var udbrændt. Der var desuden brandskade på vægge og gulv. Politiets brandefterforskere skal undersøge branden nærmere, for at forsøge at afklare brandårsagen. Der var håndværksarbejde i gang på loftsrummet, og det skal afklares om branden kan være startet omkring en el-installation ved noget el-værktøj.

Brand i lejlighed – Konsul Beyers Alle, Holbæk

Kl. 17.31 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en lejlighed, hvor der var udbrudt brand i en mikrobølgeovn.

Både brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at der ikke var anden skade end en brandskadet mikrobølgeovn, så politiet foretog sig ikke yderligere i sagen, idet den 98-årige kvindelige beboer ikke var kommet noget til.

Brand i skraldespande – Bysøstræde, Holbæk

Kl. 19.47 anmeldte en forbipasserende, at der var brand i to skraldespande i Bysøparken i Holbæk. En ung mand blev set løbe fra stedet i retning mod Apotekestræde umiddelbart efter.

Han beskrives som: Ung mand, ca. 170 cm høj, iført sort tøj og dynejakke.

Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor brandene blev slukket. Stedet blev undersøgt, hvor det viste sig, at der havde været brand i tre yderligere skraldespande i parken, men at ilden var gået ud af sig selv. Politiet efterforsker de i alt fem brande i skraldespande som værende påsat, og søger øvrige vidner i sagen. Det er mistænkeligt at det brænder så mange steder på samme tidspunkt, og den unge mands flugt fra stedet bekræfter mistanken om, at branden kan være påsat. Der skete udelukkende skade på skraldespandene, og kommunen blev orienteret om skaderne.

Har du set den beskrevne unge mand, som blev set løbe fra stedet og eller har du iøvrigt oplysninger i sagen, så kontakt politiet på tlf. 114.

Dreng sniffede lightergas mv. – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 10.42 fik politiet flere henvendelser fra anmeldere, der var bekymret for en dreng, der befandt sig på en parkeringsplads ved et byggemarked på Stenhusvej i Holbæk. Ifølge anmelderne sniffede drengen lightergas og skulle være så påvirket heraf, at han havde balancebesvær. Desuden forsøgte drengen at skaffe sig adgang til flere af de parkerede biler på parkeringspladsen.

Politiet kørte til stedet og fik af flere vidner udpeget en 12-årig dreng, som var i færd med at indtage lightergas fra en flaske, som han havde i sin ene hånd. Politiet vurderede også, at drengen var tydelig påvirket heraf, så politiet fratog ham ligthergasflasken for at undgå yderligere indtag.

Drengen havde i sit tøj flere flasker lightergas, som politiet også fratog ham for at undgå yderligere indtag.

Den disposition fra politiets side medførte en udadreagerende adfærd hos drengen, der begyndte at råbe og skrige samt ytre sig i nedladende vendinger om politiet, så politiet måtte bruge fornøden magt for at pacificere ham.

Politiet fik til sidst drengen ind i patruljebilen, så han kunne blive kørt til politistationen i Holbæk, indtil det kunne blive afklaret, hvad der videre skulle ske med ham.

Det viste sig, at drengen var efterlyst som forsvundet fra et opholdssted i Nordvestsjælland.

Politiet kunne ikke sigte drengen for noget i relation til de nedladende ytringer til og om politiet, da han er under den krimielle lavalder på 15 år.

Både drengens opholdssted og relevante sociale myndigheder blev orienteret om situationen, hvorefter det blev besluttet, at politiet først på eftermiddagen kunne aflevere drengen på det opholdssted, hvorfra han var flygtet.

Kl. ca. 14.30 fik politiet en henvendelse fra den 12-åriges opholdssted om, at han igen var flygtet, så ingen vidste, hvor han opholdt sig.

Patruljer i Holbæk-området ledte i løbet af eftermiddagen og først på aftenen efter drengen, der kl. ca. 21.00 blev fundet ved en fastfoodrestaurant i den centrale del af Holbæk by.

Drengen blev igen kørt retur til opholdsstedet til fornøden omsorg fra personalets side. Politiet underrettede igen de sociale myndigheder om denne nye udvikling i sagen vedr. den 12-årige dreng.

Flere mindre brande – Kalundorg / Roskilde / Holbæk

Inden for ca. 20 minutter fik politiet meldinger om ikke mindre end tre mindre brande forskellige steder i politikredsen. Brandene gav dog ikke anledning til større undersøgelser fra politiets side.

Kl. 20.25 kom en melding om brand i en bygning på Herslevvejen, Herslev, Høng, men både brandvæsnet og politiet kunne hurtigt konstatere, at årsagen til meldingen var en helt anden. En mødding på en privat adresse var brudt i brand og havde udviklet lidt røg, så der var ikke risiko for brand i nogen bygninger.

Kl. 20.27 var der på Himmelev Bygade, Himmelev, Roskilde, udbrudt brand i en container. Inden brandvæsnet nåede frem, blev branden af andre forsøgt slukket ved at pøse vand på, men branden nåede dog at beskadige et skur, inden brandvæsnet fik slukket branden helt.

Sidste melding om brand i en skraldespand kom kl. 20.46, idet der var ild i indholdet i en skraldespand tæt på en skole på Bispehøjen, Holbæk. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, så det kun gik ud over indholdet i skraldespanden og uden risiko for, at branden kunne have spredt til andet. En masse unge havde forsamlet sig og fulgte brandvæsnets slukningsarbejde.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 15.53 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld på Kalundborgmotorvejen i det vestgående spor, idet to bilister var stødt sammen.

Ingen af parterne havde pådraget sig behandlingskrævende skader ved uheldet, der skete, da en 62-årig mand fra Eskebjerg kørte i en personbil i vestlig retning. Bagfra og med lidt højere hastighed kørte en 19-årig mand fra Holbæk, så han med sin personbil af ukendte årsager påkørte bagenden af den 62-åriges bil.

Den 62-årige mistede kontrollen over bilen, der snurrede rundt og kolliderede med autoværnet i midterrabatten.

Kl. ca. 16.35 var kørebanen ryddet, så trafikken i det vestgående spor kunne normaliseres. Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – knallert beslaglagt – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.14 fik politiet en anmeldelse om, at en knallertkører var forulykket, så en ambulance var blevet sendt til Slagelsevej ved Jyderup.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en spirituspåvirket, 59-årig mand fra Jyderup, der lå i vejgrøften ved siden af sin lille 30-knallert.

Ambulancepersonalet fandt ikke den 59-årige behandlingskrævende, så politiet gennemførte en alkometertest, der gav udslag for påvirkning i en sådan grad, at han kunne mistænkes for at have en alkoholkoncentration i blodet på over to promille.

Den 59-årige blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel på sin knallert, hvorefter han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han blev tillige gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans knallert med henblik på senere konfiskation ud fra mistanken om, at hans spirituskørsel på knallerten var omfattet af reglerne om vanvidskørsel.

Når analyseerklæringen foreligger, kan den 59-årige forvente at høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb, herunder at han vil blive indkaldt til et retsmøde, når straffen og spørgsmålet om endelig konfiskation af knallerten skal afgøres.

Hærværk mod kioskrude – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 19.46 kørte en patrulje til 7-Eleven på Jernbaneplads, hvor en rude var blevet knust af en ung mand. En medarbejder havde påtalt over for en gruppe unge, at de skulle dæmpe sig, da der var uro og råberi foran butikken. Der opstod en uoverensstemmelse vedrørende en telefon, og en stor dreng kastede herefter en sten mod butiksruden som knustes.

En patrulje kørte frem og traf nogle fra gruppen, som de kendte godt fra bylivet. En 12-årig dreng, som bor på et opholdssted blev hente på stedet. Politiets undersøgelser viste, at en 14-årig dreng fra Odsherred kunne mistænkes for at stå bag hærværket. Han blev blandt andet genkendt på tryghedskameraet ved stationen.

Politiet kørte til hans hjem, hvor hans forældre blev orienteret og han blev afhørt til sagen, som han erkendte. Da han er under den kriminelle lavalder kan han ikke straffes, men den sociale døgnvagt blev orienteret om sagen, og følger op med familien. Butikken havde et erstatningskrav for den knuste rude, som den 14-årige og hans forældre vil blive præsenteret for senere, når kravet er opgjort.

Narkofund – Jernbaneplads, Holbæk

Kl 16.00 standsede en patrulje en 17-årig ung mand fra Faxe Kommune. Ved en visitation af ham, viste det sig, at han var i besiddelse af 48 ecstasypiller og 41 gram cannabis fordelt i pølsemandsposer klargjort til slag samt to joints. Desuden var han udstyret med to knive, herunder en med bladlængde på 23 cm. Han blev derfor sigtet for både lov om euforiserende stoffer og knivloven.

Narkokørsel – Kanalstræde, Holbæk

Kl. 09.01 sigtede og anholdt en patrulje en 25-årig mand fra Fårevejle, som kørte ad Kanalstræde i Holbæk. En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han nægtede at køre påvirket, men nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Narkokørsel på 45-knallert uden førerret mv. – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 21.15 så politiet en mandlig fører af en stor, 45-knallert ad Skarridsøgade i Jyderup. Da politiet ville standse knallertkøreren, forsvandt han ad en sidevej, hvor politiet få sekunder senere fandt knallerten henstillet.

Bag et hus fandt politiet en mand, hvis signalement passede til den mand, som politiet kort forinden havde set føre 45-knallerten ad Skarridsøgade.

Der var tale om en 49-årig mand fra Mørkøv, der ikke kunne fremvise noget kørekort, fordi han ikke havde fået generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse.

Han kunne tillige mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel på 45-knallerten, som han også blev sigtet for at have ført, selv om han ikke havde noget kørekort.

Ved visitationen efter anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af tre joints, som blev beslaglagt i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 49-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og løsladt herefter, men han kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Narkokørsel på knallert – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 02.10 standsede politiet rutinemæssig en knallertkører, der kørte ad Nykøbingvej i Holbæk.

Føreren var en 36-årig mand fra Holbæk, som var ædru, men blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseerklæringen foreligger, vil han høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb.

Nye brande i skraldespande – Bysøstræde, Holbæk

Kl. 19.37 brændte det igen i to skraldespande i Bysøparken i Holbæk, som også aftenen før havde krævet en udrykning fra politi og brandvæsen. I gårsdagens døgnrapport fortalte vi om fem skraldespande, hvor der havde været ild. Et vidne så da en ung mand løbe fra stedet kort efter episoden, men ved torsdagens episoden var ingen oplysninger om personer tæt ved. Brandvæsnet fik slukket branden i skraldespandene og politiet ser nu på, om der kan være en sammenhæng mellem brandene i Bysøparken. Vidner der har bemærket personer i parken tæt ved skraldespandene op til branden opstod bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Rådyr årsag til to færdselsuheld – Holbæk / Kalundborg

Kl. 17.57 forulykkede en 24-årig mand fra Gislinge med sin motorcykel, da han kørte ad Nykøbingvej mod nordvest i Mørkøv. Et rådyr løb ud på vejen, og da den 24-årige foretog en kraftig opbremsning, faldt han af køretøjet, så motorcyklen fortsatte ca. 70 meter uden fører, før den kørte ned i grøften.

Den 24-årige blev indbragt til skadestuen til kontrol, men var tilsyneladende sluppet uden behandlingskrævende skader.

Kl. 19.25 løb et rådyr ud foran en personbil, som en 30-årig kvinde fra Mørkøv førte ad Jyderupvej, Sønderød, ved Ruds-Vedby i Kalundborg kommune.

Rådyret blev påkørt, og den kvindelige fører blev checket i den tilkaldte ambulance, men var ikke kommet til skade som følge af påkørslen.

Skrig hørt i grønt område – Lundestræde, Holbæk

Kl. 20.33 anmeldte en beboer i Lundestræde, at hun havde hørt skrig fra et grønt område og var blevet bekymret for, om nogen havde brug for hjælp. Flere patruljer afsøgte området med hunde, og andre forhørte sig i området hos andre beboere. Ingen andre havde hørt noget fra området, selvom de havde opholdt sig udendørs. Søgningen i terrænet gav heller ingen svar på, hvorfra skrigene var kommet. Politiet indstillede søgningen lige før midnat.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 19.55 fik politiet en anmeldelse fra en bilist, der fandt en anden bilists kørsel påfaldende på grund af usikker kørsel ad Holbækmotorvejen og senere i retning mod Holbæk by.

Politiet fik kontakt til og standset den anmeldte bilist på Blytækkervej i Holbæk. Det drejede sig om en personbil, som en 41-årig mand fra Taastrup var fører af.

Han deltog i en alkometertest, der gav udslag væsentligt over 0,5 promille, så han blev sigtet for spirituskørsel i bilen. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 41-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tricktyv stjal mobiltelefon – Labæk, Holbæk

Kl. 16.48 fik politiet en anmeldelse fra en 62-årig kvinde fra Nykøbing Sj., som på sin arbejdsplads i Labæk i Holbæk havde fået stjålet en mobiltelefon.

En fremmed mand var kl. ca. 13.30 kommet ind på hendes arbejdsplads og talt meget uforståeligt, så han havde fået noget papir at skrive på. Manden var gået ind på et kontor for at skrive en besked, som den 62-årige heller ikke kunne forstå trods forsøg herpå.

Manden forlod stedet med uforrettet sag, men efterfølgende opdagede den 62-årige, at hendes mobiltelefon var blevet stjålet.

Den fremmede mand kunne mistænkes for tyveriet og blev beskrevet som 35-40 år, 170-175 cm høj, spinkel af bygning, brunlig hudfarve, skægstubbe, iført mørk/sort strikhue, sort jakke med lynlås, grå jeans og sorte sneakers med hvide såler. Han talte et ukendt fremmedsprog.

Politiet har optaget rapport om tyveriet og vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set manden i området omkring gerningstidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uheld på grund af uopmærksomhed – Roskildevej, Kongstrup, Vipperød – Holbæk

Kl. 03.20 skete et solouheld på Roskildevej i Kongstrup ved Vipperød, da en 25-årig mand fra Holbæk kørte ind i to vejskilte, som stod i midterabatten. En beboer på vejen slog alarm. Bilisten kom ikke noget til, men der skete skader på bil og vejafmærkning. Bilen stoppede midt på vejen, men kunne skubbes ud til siden. En patrulje kom frem og afhørte bilisten, som havde været uopmærksom et øjeblik og mistet herredømmet over bilen.

Ung kvinde reddet op fra skinnerne – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 22.39 fik politiet anmeldelse fra DSB om, at en kvinde havde lagt sig mellem sporene inde ved perronen på Tølløse Station. Togdriften blev indstillet og en patrulje sendt frem.
Politiet kom frem og traf en uskadt 25-årig kvinde, som blev hjulpet op fra skinnerne. Hun blev kørt til behandling på sygehuset, da hun var nedtrykt og blev indlagt på psykiatrisk skadestue.

Unge butikstyve afsløret – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 15.22 havde en butikskontrollant sammen med butikspersonale tilbageholdt to piger, som de mistænkte for at have stjålet varer i supermarkedet.

Politiet fik kontakt til to piger på 14 år fra hhv. Hvalsø og Tølløse, som samlet havde taget kosmetiske produkter og tøj med sig gennem kasselinjen uden at betale varernes værdi på godt 400 kr. Pigerne havde gemt varerne i medbragte tasker, da de passerede kasselinjen uden at betale.

Pigerne kunne ikke sigtes for tyveri af varerne, fordi de begge er under den kriminelle lavalder på 15 år, men de blev begge afhørt til tyveriet. Den ene værge var til stede ved afhøringen, og de sociale myndigheder i pigernes hjemkommuner blev underrettet om sagen.

Vildfarent skud – Skovhøjgårdvej, Salvig, Orø – Holbæk

Kl. 10.43 fik politiet en anmeldelse om et muligt vildfarende skud fra en jæger, idet anmelderen under ophold ved et sommerhus havde hørt nogle skud og efterfølgende formentlig et hagl ramme noget i nærheden.

Ingen personer var blevet ramt, men efterfølgende var en jæger på nogle tilstødende marker blev kontaktet og identificeret af anmelderen.

Politiet fik indledningsvist oplysningerne om den mandlige jægers identitet bekræftet ved telefonisk henvendelse til ham. Sagen efterforskes dog nærmere for at få klarlagt, hvorvidt jagtlovgivningen kan være blevet overtrådt.

Voldelige butikstyv – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 13.35 anmeldte personalet i et supermarked, at en mand, som flere havde været sammen om tilbageholde, befandt sig i supermarkedet som mistænkt for at have stjålet parfumer.

Politiet fik kontakt til en 28-årig mand uden fast bopæl, som havde forladt supermarkedet med en taske, der var fyldt med parfumer og oksefileter til en samlet værdi af mere end 7.500 kr. Personalet havde stoppet ham ved udgangen, da han ikke havde betalt for varerne, hvorefter han var blevet voldsom og verbalt truende, ligesom han havde sparket til inventaret, da flere medarbejdere var kommet til og hjalp med at føre manden retur til supermarkedet.

Politiet sigtede den 28-årige for butikstyveri og for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den efterfølgende adfærd, så den 28-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Fiskervænget, Vipperød
Kalundborgvej, Tuse, Holbæk
Naurvej, Undløse, Tølløse
Regstrupparken, Regstrup