Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/10/2 til 2023/10/10.

Genkendelse medførte sigtelse – Roskildevej, Holbæk

Kl. 10.55 fik en patrulje øje på en mand, der forlod en bil på en tankstation på Roskildevej i Holbæk.

Da politiet genkendte bilen og manden fra en tidligere sag om besiddelse af euforiserende stoffer, valgte patruljen igen at tage kontakt til manden.

Der var tale om en 25-årig mand fra Holbæk, som i bilen opbevarede godt tre gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han kan forvente at høre yderligere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Flere mindre brande – Kalundorg / Roskilde / Holbæk

Inden for ca. 20 minutter fik politiet meldinger om ikke mindre end tre mindre brande forskellige steder i politikredsen. Brandene gav dog ikke anledning til større undersøgelser fra politiets side.

Kl. 20.25 kom en melding om brand i en bygning på Herslevvejen, Herslev, Høng, men både brandvæsnet og politiet kunne hurtigt konstatere, at årsagen til meldingen var en helt anden. En mødding på en privat adresse var brudt i brand og havde udviklet lidt røg, så der var ikke risiko for brand i nogen bygninger.

Kl. 20.27 var der på Himmelev Bygade, Himmelev, Roskilde, udbrudt brand i en container. Inden brandvæsnet nåede frem, blev branden af andre forsøgt slukket ved at pøse vand på, men branden nåede dog at beskadige et skur, inden brandvæsnet fik slukket branden helt.

Sidste melding om brand i en skraldespand kom kl. 20.46, idet der var ild i indholdet i en skraldespand tæt på en skole på Bispehøjen, Holbæk. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, så det kun gik ud over indholdet i skraldespanden og uden risiko for, at branden kunne have spredt til andet. En masse unge havde forsamlet sig og fulgte brandvæsnets slukningsarbejde.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 15.53 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld på Kalundborgmotorvejen i det vestgående spor, idet to bilister var stødt sammen.

Ingen af parterne havde pådraget sig behandlingskrævende skader ved uheldet, der skete, da en 62-årig mand fra Eskebjerg kørte i en personbil i vestlig retning. Bagfra og med lidt højere hastighed kørte en 19-årig mand fra Holbæk, så han med sin personbil af ukendte årsager påkørte bagenden af den 62-åriges bil.

Den 62-årige mistede kontrollen over bilen, der snurrede rundt og kolliderede med autoværnet i midterrabatten.

Kl. ca. 16.35 var kørebanen ryddet, så trafikken i det vestgående spor kunne normaliseres. Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld / narkokørsel uden førerret – Holbækvej, Syvendekøb, Mørkøv – Holbæk

Kl. 20.13 havde en bilist påkørt flere mindre træer i en vejkurve langs en dyb grøft på Holbækvej ved Mørkøv, så en lokal borger havde anmeldt uheldet.

Det viste sig, at bilen var blevet ført af en 41-årig mand fra Jyderup. Han havde ikke noget kørekort og blev i øvrigt i en narkometertest mistænkt for at være påvirket af kokain under kørslen. Derfor blev han anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel, men løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Den 41-årige var ikke kommet til skade som følge af uheldet, der skete i forbindelse med kørsel ad Holbækvej i nordøstlig retning. Ingen øvrige trafikanter var involveret.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Tingerupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 21.16 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist havde påkørt en parkeret bil på Tingerupvej, Tølløse, og at den skadevoldende måske kunne mistænkes for at være spirituspåvirket.

På uheldsstedet fik politiet kontakt til en 52-årig kvinde fra Kirke-Såby, der var uskadt, men påvirket af spiritus i en sådan grad, at hun blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel.

Hun havde kørt i en personbil ad Tingerupvej mod nord og herefter påkørt en parkeret personbil. Ejeren af den påkørte bil er underrettet om sagen.

Den 52-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev herefter løsladt, så hun kan nu afvente analyseerklæringen, før hun vil høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb.

Færdselsuheld / spirituskørsel – knallert beslaglagt – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.14 fik politiet en anmeldelse om, at en knallertkører var forulykket, så en ambulance var blevet sendt til Slagelsevej ved Jyderup.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en spirituspåvirket, 59-årig mand fra Jyderup, der lå i vejgrøften ved siden af sin lille 30-knallert.

Ambulancepersonalet fandt ikke den 59-årige behandlingskrævende, så politiet gennemførte en alkometertest, der gav udslag for påvirkning i en sådan grad, at han kunne mistænkes for at have en alkoholkoncentration i blodet på over to promille.

Den 59-årige blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel på sin knallert, hvorefter han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han blev tillige gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans knallert med henblik på senere konfiskation ud fra mistanken om, at hans spirituskørsel på knallerten var omfattet af reglerne om vanvidskørsel.

Når analyseerklæringen foreligger, kan den 59-årige forvente at høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb, herunder at han vil blive indkaldt til et retsmøde, når straffen og spørgsmålet om endelig konfiskation af knallerten skal afgøres.

Hærværk mod kioskrude – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 19.46 kørte en patrulje til 7-Eleven på Jernbaneplads, hvor en rude var blevet knust af en ung mand. En medarbejder havde påtalt over for en gruppe unge, at de skulle dæmpe sig, da der var uro og råberi foran butikken. Der opstod en uoverensstemmelse vedrørende en telefon, og en stor dreng kastede herefter en sten mod butiksruden som knustes.

En patrulje kørte frem og traf nogle fra gruppen, som de kendte godt fra bylivet. En 12-årig dreng, som bor på et opholdssted blev hente på stedet. Politiets undersøgelser viste, at en 14-årig dreng fra Odsherred kunne mistænkes for at stå bag hærværket. Han blev blandt andet genkendt på tryghedskameraet ved stationen.

Politiet kørte til hans hjem, hvor hans forældre blev orienteret og han blev afhørt til sagen, som han erkendte. Da han er under den kriminelle lavalder kan han ikke straffes, men den sociale døgnvagt blev orienteret om sagen, og følger op med familien. Butikken havde et erstatningskrav for den knuste rude, som den 14-årige og hans forældre vil blive præsenteret for senere, når kravet er opgjort.

Narkokørsel – Kanalstræde, Holbæk

Kl. 09.01 sigtede og anholdt en patrulje en 25-årig mand fra Fårevejle, som kørte ad Kanalstræde i Holbæk. En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han nægtede at køre påvirket, men nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Narkokørsel på 45-knallert uden førerret mv. – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 21.15 så politiet en mandlig fører af en stor, 45-knallert ad Skarridsøgade i Jyderup. Da politiet ville standse knallertkøreren, forsvandt han ad en sidevej, hvor politiet få sekunder senere fandt knallerten henstillet.

Bag et hus fandt politiet en mand, hvis signalement passede til den mand, som politiet kort forinden havde set føre 45-knallerten ad Skarridsøgade.

Der var tale om en 49-årig mand fra Mørkøv, der ikke kunne fremvise noget kørekort, fordi han ikke havde fået generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse.

Han kunne tillige mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel på 45-knallerten, som han også blev sigtet for at have ført, selv om han ikke havde noget kørekort.

Ved visitationen efter anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af tre joints, som blev beslaglagt i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 49-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og løsladt herefter, men han kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Narkokørsel på knallert – Nykøbingvej, Askov, Mørkøv – Holbæk

Kl. 09.05 blev en 31-årig mand fra Mørkøv som fører af en lille 30-knallert standset på Nykøbingvej ved Mørkøv med henblik på en rutinemæssig kontrol.

Den 31-årige kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, da en narkometertest gav udslag for påvirkning af amfetamin.

Politiet anholdt den 31-årige kortvarigt, så han kunne få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i forbindelse med sigtelsen for narkokørsel på knallerten.

Narkokørsel på knallert – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 02.10 standsede politiet rutinemæssig en knallertkører, der kørte ad Nykøbingvej i Holbæk.

Føreren var en 36-årig mand fra Holbæk, som var ædru, men blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseerklæringen foreligger, vil han høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb.

Narkokørsel uden førerret mv. – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.13 kontrollerede en patrulje nummerpladen på en personbil og fik efterfølgende oplysninger om, at ejeren af bilen ikke havde noget kørekort.

Patruljen standsede bilen med henblik på en rutinemæssig kontrol og fik herved netop kontakt til bilejeren, som var en 28-årig mand fra Mørkøv. Hans førerret var blevet inddraget af politiet, da han ikke havde fået aflagt en kontrollerede køreprøve, så han blev sigtet for kørsel uden førerret i bilen.

Da den 28-årige tillige blev skønnet påvirket af cannabis under kørslen, blev han anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel, men løsladt kort efter, da han havde fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Rådyr årsag til to færdselsuheld – Holbæk / Kalundborg

Kl. 17.57 forulykkede en 24-årig mand fra Gislinge med sin motorcykel, da han kørte ad Nykøbingvej mod nordvest i Mørkøv. Et rådyr løb ud på vejen, og da den 24-årige foretog en kraftig opbremsning, faldt han af køretøjet, så motorcyklen fortsatte ca. 70 meter uden fører, før den kørte ned i grøften.

Den 24-årige blev indbragt til skadestuen til kontrol, men var tilsyneladende sluppet uden behandlingskrævende skader.

Kl. 19.25 løb et rådyr ud foran en personbil, som en 30-årig kvinde fra Mørkøv førte ad Jyderupvej, Sønderød, ved Ruds-Vedby i Kalundborg kommune.

Rådyret blev påkørt, og den kvindelige fører blev checket i den tilkaldte ambulance, men var ikke kommet til skade som følge af påkørslen.

Røverisk overfald – Jyderup – Holbæk

Kl. 19.55 fik politiet et alarmopkald fra en 39-årig mand fra Jyderup og hans familie, som få minutter tidligere var blevet overfaldet og frarøvet bl.a. forskellige elektronikgenstande, inden to mænd var kørt fra stedet i en bil.

Politiet fik på familiens bopæl kontakt til den 39-årige, der havde skader efter et voldelig overfald, ligesom resten af familien var blevet truet med et slagvåben af de to mænd.

Den forurettede og familien havde en kraftig mistanke til identiteten på den ene mand, samtidig med at politiet begyndte at lede efter den bil, som de to mænd var flygtet i.

Kl. ca. 21.00 lykkedes det politiet at finde både flugtkøretøjet og de to mistænkte i Køge Bugt-området, så politiet kunne foretage anholdelse af en 27-årig mand fra København NV og en 40-årig mand fra Karlslunde.

Ved ransagninger fandt politiet også de elektronikgenstande, som de havde medtaget fra offerets bopæl.

Politiet fik klarlagt, at motivet for det røveriske overfald formentlig var et økonomisk mellemværende mellem parterne. De to anholdte forblev efter den indledende afhøring i politiets varetægt, mens den akutte efterforskning fortsatte for at få tilvejebragt oplysninger, så politiet og anklagemyndigheden fredag kunne tage stilling til, hvorvidt de to anholdte skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Uheld på grund af uopmærksomhed – Roskildevej, Kongstrup, Vipperød – Holbæk

Kl. 03.20 skete et solouheld på Roskildevej i Kongstrup ved Vipperød, da en 25-årig mand fra Holbæk kørte ind i to vejskilte, som stod i midterabatten. En beboer på vejen slog alarm. Bilisten kom ikke noget til, men der skete skader på bil og vejafmærkning. Bilen stoppede midt på vejen, men kunne skubbes ud til siden. En patrulje kom frem og afhørte bilisten, som havde været uopmærksom et øjeblik og mistet herredømmet over bilen.

Unge butikstyve afsløret – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 15.22 havde en butikskontrollant sammen med butikspersonale tilbageholdt to piger, som de mistænkte for at have stjålet varer i supermarkedet.

Politiet fik kontakt til to piger på 14 år fra hhv. Hvalsø og Tølløse, som samlet havde taget kosmetiske produkter og tøj med sig gennem kasselinjen uden at betale varernes værdi på godt 400 kr. Pigerne havde gemt varerne i medbragte tasker, da de passerede kasselinjen uden at betale.

Pigerne kunne ikke sigtes for tyveri af varerne, fordi de begge er under den kriminelle lavalder på 15 år, men de blev begge afhørt til tyveriet. Den ene værge var til stede ved afhøringen, og de sociale myndigheder i pigernes hjemkommuner blev underrettet om sagen.

Utryghedsskabende forsamling – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 18.08 fik politiet anmeldelse om, at 10-12 unge var forsamlet i en baggård i Smedelundsgade i Holbæk. Det utryghedsskabende bestod i, at de alle var klædt i mørkt tøj med hætter trukket op om hovedet og var delvist maskerede.

Politiet kørte til stedet, hvorfra omtrent halvdelen flygtede ved politiets ankomst. Politiet fik derfor kontakt til seks unge mænd fra Holbæk og i alderen 16-18 år. Da de var blevet kontrolleret uden at finde noget ulovligt, fik de alle lov til at forlade området. Hvad årsagen til forsamlingen i baggården havde været, henstår i det uvisse for politiet.

Vildfarent skud – Skovhøjgårdvej, Salvig, Orø – Holbæk

Kl. 10.43 fik politiet en anmeldelse om et muligt vildfarende skud fra en jæger, idet anmelderen under ophold ved et sommerhus havde hørt nogle skud og efterfølgende formentlig et hagl ramme noget i nærheden.

Ingen personer var blevet ramt, men efterfølgende var en jæger på nogle tilstødende marker blev kontaktet og identificeret af anmelderen.

Politiet fik indledningsvist oplysningerne om den mandlige jægers identitet bekræftet ved telefonisk henvendelse til ham. Sagen efterforskes dog nærmere for at få klarlagt, hvorvidt jagtlovgivningen kan være blevet overtrådt.

Indbrud i Perioden

Fiskervænget, Vipperød
Regstrupparken, Regstrup