Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/09/11 til 2023/09/19.

Anholdelse udviklede sig – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 16.34 undrede en uniformeret patrulje i en civil patruljebil sig over, at en ung passager pludselig flygtede fra passagersædet i en parkeret bil ved et supermarked i området ved Ladegårdsparken Vest.

Politiet valgte at løbe efter den flygtende passager og bemærkede undervejs resterne af en efterladt joint, så politiet mistænkte den unge passager for måske at være i besiddelse af yderligere euforiserende stoffer.

Den flygtende passager blev indhentet og identificeret som en 16-årig ung mand fra Holbæk, der satte sig kraftigt til modværge ved anholdelsen, så han kunne mistænkes for at lægge hindringer i vejen for politiet.

Anholdelsen blev også forsøgt forhindret af en 51-årig mand fra Holbæk, der også endte med at blive anholdt som mistænkt for at ville befri en anholdt person. Anholdelsen skete, efter at ekstra politipersonale var kommet til området.

Under anholdelsen af den 16-årige udtalte han sig truende over for de to politibetjente, så politiet anså hans udtalelser om at gøre voldelig skade for at være en overtrædelse af straffeloven.

Begge anholdte blev løsladt senere på eftermiddagen, da de var blevet afhørt til deres respektive sager. Efterfølgende underrettede politiet de sociale myndigheder og værgen til den 16-årige om sagerne mod ham. Senere vil begge sigtede høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Bekymring for bål – Uglerup, Holbæk

Kl. 00.00 fik politiet en henvendelse via alarm 112 om bålafbrænding, der måske var ved komme ud af kontrol.

Politiet kunne konstatere, at der på en privat adresse blev brændt af i en tønde under kontrollerede former i forhold til ilden, der var rimelig minimal ved politiets ankomst.

Ingen blev sigtet for noget, men anmeldelsen til alarmcentralen kunne måske være udslag af en tvist mellem beboere tæt på hinanden, så politiet vejledte om gensidig hensyntagen ved bålafbrænding og de mulige gener i den forbindelse.

Bilist overså rundkørsel i tågen – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 00.05 skete et uheld på Skovvejen, hvor en bilist overså en rundkørsel i det tågede vejr. Bilen kørte hen over rundkørslen og endte på taget. Politi og redning kørte til stedet, hvor bilisten, en 55-årig mand fra Kalundborg og en kvindelig 49-årig passager blev kørt til behandling på sygehuset. Vejen forbi uheldsstedet mod vest blev spærret, og trafikken blev ledt af via Cementvejen mod Tornved. Omkring kl. 01.39 var uheldsstedet ryddet op, og der kunne igen åbnes for trafikken. De to i bilen pådrog sig knoglebrud, men ingen af dem havde livstruende skader.

Brand efter brug af ukrudtsbrænder – Søtoftevej, Søtofte, Ringsted – Holbæk

Kl. 10.10 opdagede en forbikørende bilist røgudvikling fra en ejendom på Søtoftevej, hvorfor bilisten standsede og undersøgte sagen nærmere.

Røgen kom fra en brand i nogle skraldespande, der stod ved gavlen af et stuehus. Efter at have slået alarm til brandvæsnet begyndte bilisten sammen med en 84-årige mandlige beboer at slukke branden, så brandvæsnets indsats var begrænset.

Branden havde dog nået at ødelægge skraldespandene, ligesom muren var blevet sodsværtet. Glasset i et vindue i gavlen var dog revnet på grund af varmepåvirkningen fra branden.

Politiet fik klarlagt, at den 84-årige mandlige beboer forinden havde brugt en ukrudtsbrænder og ikke udvist den fornødne sikkerhed ved brugen, så han blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen. Derfor kan han nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Brand på altan – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 04.50 havde en opmærksom beboer i Ladegårdsparken Vest opdaget, at der var brand på en altan ved en lejlighed på første sal, så brandvæsnet var blevet alarmeret.

Den opmærksomme beboer havde banket på døren hos en 60-årig kvindelig beboer, der nu også opdagede branden på sin altan. Hun kunne ikke umiddelbart selv slukke den og forlod sin lejlighed.

Politiet fik både advaret og evakueret øvrige beboere i opgangen, mens brandvæsnet fik slukket branden på altanen.

Branden havde undervejs udviklet en del røg, så beboerne i opgangen blev vejledt om at søge lægelig hjælp, så de blev utilpas senere på dagen.

Der var sket en del skader på altanen og kvindens bopæl, hvor elektriciteten var blevet afbrudt.

Politiet fik ved undersøgelse af brandstedet og afhøring af beboeren klarlagt, at branden med stor sandsynlighed kunne være startet som følge af et cigaretskod, der kunne have fået antændt en madras på altanen.

Færdselsuheld – Gl. Skovvej / Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 19.53 var to bilister stødt sammen i krydset Gl. Skovvej – Ringstedvej, hvorfor politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere.

Det viste sig, at en 22-årig mand fra København NV i en varebil var kørt ad Gl. Skovvej mod øst frem til krydset ved Ringstedvej, hvor føreren var varebilen fortsatte frem over vigelinjen for at fortsætte videre ad Gl. Skovvej mod øst.

Under passage af Ringsted stødte føreren af varebilen ind i højre side af en personbil, som en 20-årig mand fra Næstved førte ad Ringstedvej mod syd.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 07.00 havde en 43-årig mand fra Mørkøv ikke haft fokus nok på kørslen, da han kørte ad Kalundborgmotorvejen i østlig retning ved afkørsel 1 Tølløse. Da han ville klaske et insekt i bilens kabine, fik han lavet et styreudslag til venstre, så han ramte midterautoværnet på motorvejen.

Dele fra det påkørte autoværn fløj over i det vestgående spor og ramte en personbil, som en 37-årig mand fra Herlev var fører af.

Ambulancepersonale tilså den 43-årige, men hverken han eller den 37-årige var kommet til skade ved uheldet, så politiet registrerede blot omstændighederne.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 14.41 fik politiet via alarm 112 melding om, at hele fire køretøjer var impliceret i et sammenstød kort efter udfletning til Kalundborgmotorvejen fra Holbækmotorvejen i vestlig retning.

De forulykkede biler og redningsindsatsen på stedet medførte en afspærring af frakørselsbanen fra Holbækmotorvejen til Kalundborgmotorvejen, så bl.a. personoale fra fire ambulancer og nogle bugseringskøretøjer kunne arbejde i sikkerhed.

Ingen var dog umiddelbart kommet alvorligt til skade ved sammenstødet, som bevirkede, at tre køretøjer skulle bugseres væk.

Uheldsstedet var afspærret frem til kl. ca. 16.00, og politiet har optaget rapport for at få afklaret de nærmere omstændigheder ved sammenstødet mellem bilerne.

Færdselsuheld – Svinningevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 07.04 var to personbiler stødt næsten frontalt sammen på Svinningevej, så to ambulancer var sendt til uheldsstedet.

En 50-årig mand fra Hørve var under kørslen i en personbil ad Svinningevej mod øst formentlig kommet lidt for langt mod venstre på vejen, så han stødte delvist frontalt sammen med en anden personbil, som en 26-årig kvinde fra Holbæk førte i modsat retning.

Uheldet medførte en spærring af vejen i begge retninger frem til kl. ca. 08.00, indtil oprydning var foretaget. Den kvindelige part blev bragt til kontrol på skadestuen, men var ligesom manden sluppet uden behandlingskrævende skader.

Lørdag – søndag:

Hampplanter fundet – Jyderup, Holbæk

Kl. 09.45 var en patrulje med narkohund forbi en vej i Jyderup by, da der var melding om kraftig hashlugt. Politiet gik en tur i området med narkohunden, som trak ind mod en adresse. Beboeren i huset nægtede kendskab til, at der skulle lugte af hash, men gav tilladelse til at politiet foretog ransagning. I et udhus fandt betjentene to hampplanter, der hang til tørre. Planterne blev beslaglagt, og taget med til destruktion. Politiet har en mistænkt i sagen, som vil høre mere ift til de fundne hampplanter.

Havareret bilist med trailer – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 08.03 og i minutterne derefter fik politiet via alarm 112 flere opkald fra bilister, der under kørsel ad Holbækmotorvejen i vestlig undrede sig over en hest ved siden af et køretøj med trailer.

Mens Vejdirektoratet som vejmyndighed fik sendt en skiltevogn mod stedet, kørte en patrulje også til det omtalte sted på Holbækmotorvejen.

Det viste sig, at en bilist med tilkoblet hestetrailer havde fået et havari på hestetraileren, hvorefter hesten var blevet taget ud på en motorvejsstrækning uden nødspor. Bilisten havde også tilkaldt en dyrlæge til at berolige hesten.

Da havaristedet var blevet afspærret, uden at der var sket nogen færdselsuheld, forlod politiet stedet. Ingen kunne umiddelbart mistænkes for at have begået noget ulovligt.

 

Knivloven – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.28 bemærkede en patrulje en bilist, der kørte den forkerte vej rundt i rundkørslen ved Valdemar Sejrsvej/Skagerakvej. Politibilen tændte det blå blink og bilisten kørte ind til siden. Bag rattet sad en 19-årig mand fra Nordjylland, som erkendte at han ville spare tid, og derfor havde dummet sig og taget den korteste vej rundt i rundkørslen mod færdselsretningen. Den 19-årig var iført arbejdsbukser, hvori der lå en foldekniv, som han ikke havde en anerkendelsesværdigt formål til at bære midt på natten, hvor han ikke var på job. Han blev derfor sigtet for at overtræde færdselsloven og knivloven. Kniven blev beslaglagt, og den 19-årige erkendte også denne sag. Han kan forvente at få en bøde i sagerne.

Lokalbetjente på præventiv patrulje – Holbæk og Kalundborg

Torsdag eftermiddag kørte en patrulje fra forebyggelsesafdelingen en tur rundt i Holbæk, for at tale med de unge, og følge op på anmeldelser fra borgerne om muligt narkosalg og hashrygning. Flere borgere anmelder, at der ryges hash og at unge hænger ud omkring pizzariaet og supermarkedet i Ladegårdsparken, hvilket skaber utryghed i området.

Patruljen lagde derfor vejen forbi Ladegårdsparken og tog en snak med de lokale, men alt var roligt, og ingen af de unge uromagere var på stedet. Herefter gik vejen forbi Kikhøjparken, Grønneparken, Seminarieparken, Bysøparken og Holbæk Station. Også her åndede alt fred, og politiet kunne fortsætte deres patrulje videre vest på til Jyderup, hvor mange borgere havde klaget over hurtige og larmende knallerter.

Kl. 17.05 da nåede de bygrænsen på Holbækvej i Jyderup mødte betjentene en gammel kending, om kørte uden gyldigt kørekort. En 37-årig mand fra Mørkøv, som blev sigtet for kørsel uden førerret, og formanet om at lade bilen stå. Kort efter var bilen dog væk fra Holbækvej, og patruljen traf igen bilisten siddende bag rattet foran sit hjem. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret for anden gang den aften. Bilen var en han havde lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade bilen til en uden kørekort.

Kl. 17.30 mødte patrulje tre knallerter med et meget højt lydniveau, som kørte væsentlig mere end 30 km/t. En knallertfører stak af, men betjentene fik fat i to unge mænd på 15 og 16 år, som fik gennemgået deres knallerter, der viste sig at være drøn ulovlige, da udstødningen larmede kraftigt. Hverken indregistering eller forsikring var i orden, og der blev fundet fejl på et speedometer og flere fejl på lyset.

Knallerterne blev taget med ind til nærmere undersøgelse, hvor tophastigheden vil blive målt på et rullefelt. De unges forældre blev orienteret om sagerne, og de vil få besked om konsekvenserne for de unge, når undersøgelserne er afsluttet. Da transportbilen til knallerterne kom frem var flere unge fra området dukket op, og der var enighed blandt de unge om, at de efterhånden kendte flere af deres lokalbetjente ret godt og havde bemærket et skærpet knallertindsats i Jyderup.

Kl. 19.05 kørte patruljen i Særslev ved Snertinge, Kalundborg, da de mødte en motorcyklist, de ville standse rutinemæssigt. Politibilens blink blev tændt, men det fik motorcyklen til at øge farten og køre væk fra patruljen med flere hasarderede overhalinger, så patruljen tabte motorcyklen af syne. De andre patruljer i området fik en melding om den flygtede motorcykel over radioen, og der gik ikke længe før motorcyklen og føreren, en 23-årig mand fra Svinninge, blev fundet i en indkørsel. Det viste sig, at motorcyklen var stjålet, så politiet anholdt den 23-årige, som blev taget med på politistationen. Ved afhøringen erkendte at motorcyklen var stjålet, og at han kørte uden gyldigt motorcykelkørekort.

Den retmæssige ejer af motorcyklen var d. 16. august kørt galt på Skovvejen i Regstrup, og efterlod motorcyklen i vejgrøften. Da han senere ville hente den, var den blevet stjålet. Han kan nu glæde sig over, at få sin motorcykel tilbage.

De sigtede kan forvente at høre mere i deres sager senere, når sagerne skal afgøres.

Meningstilkendegivelse medførte sigtelser – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 01.25 bemærkede en patrulje i Skarridsøgade en mand træde ud af en mindre gruppe unge mennesker og tydeligt foran den forbikørende patruljebil tilkendegive sin mening om politiet ved at stritte med en enkelt finger i en knyttet hånd.

Politiet tog herefter kontakt til den unge mand med henblik på sigtelse af ham for den adfærd, men han ønskede ikke oplyse noget om sin identitet til politiet. Den unge mand blev derfor anholdt med henblik på at finde frem til hans identitet.

Anholdelsen medførte diverse mishagsytringer fra den unge mands side over for politiet, der blev tiltalt med diverse nedværdigende ord.

Den unge mand blev senere identificeret som en 15-årig fra Kalundborg, der blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, da han ikke oplyse sit navn, for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den strittende finger og sluttelig for overtrædelse af straffeloven på grund af de nedværdigende ytringer over for politiet.

Den 15-årige blev løsladt efter ca. en time i politiets varetægt, og hans værge var i mellemtiden blev underrettet, da værgen kort efter anholdelsen selv henvendte sig til politiet.

Narkokørsel uden førerret mv. – Solholmsvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 19.14 standsede politiet en personbil, som en 36-årig mand fra Svinninge var fører af. Han havde imidlertid ikke noget kørekort, idet politiet i 2020 havde inddraget hans førerret i forbindelse med en verserende færdselssag.

En narkometertest indikerede, at han tillige kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev anholdt i forbindelse med de to sigtelser for overtrædelse af færdselslovgivningen.

Ved nærmere undersøgelse af hans bil fandt politi 0,5 gram kokain, som blev beslaglagt i forbindelse med yderligere en sigtelse af den 36-årige.

Politiet løslod ham efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel uden førerret mv. – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 03.11 standsede politiet en personbil, som blev ført ad Valdemar Sejrsvej i Holbæk. Bag rattet i bilen sad en kun 15-årig ung mand fra Hornsherred, som i sagens natur ikke kunne have noget kørekort til bil.

Drengen skønnedes endvidere påvirket af narkotika under kørslen, hvorfor han blev anholdt i forbindelse med sigtelsen for narkokørsel. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en kniv, så han også blev sigtet for overtrædelse af knivlovgivningen.

Den 15-årige fik udtaget en blodprøve og blev herefter afhørt til sagen, hvor politiet også fik mistanke om, at han kunne have stjålet den omhandlede bil.

I bilen var en 14-årig pige passager, og hun forsøgte at skabe så meget uro i forbindelse med anholdelsen af den 15-årige, at politiet også tog hende med på politistationen, så hun kunne afhentes af personale fra det bodsted, hvor hun opholder sig.

Den 15-årige blev efter afhøringen afleveret på det bosted, hvor han opholdt sig. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham i forbindelse med nattens kørsel i bilen.

Søndag – mandag:

To biler beslaglagt for vanvidskørsel – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 13.16 anmeldte en bilist på Kalundborgmotorvejen, at hun kørte bag et noget særligt vogntog. En bilist trak en anden personbil med et slæbetov med en fart på over 80 km/t. Det er ikke lovligt at slæbe en anden bil på motorvejen, så en patrulje blev sendt til motorvejen, hvor begge biler blev stoppet. Det viste sig at stå langt værre til end blot slæbekørsel.

Bilisten som kørte forrest, en 35-årig mand fra Letland, var påvirket af narko. Føreren af den bil som blev trukket, en 50-årig mand fra Letland, havde en spirituspromille på over 2,0. De blev begge anholdt, sigtet for at køre i påvirket tilstand og taget med til en blodprøveudtagelse. Sagen blev vurderet juridisk, hvorefter sagen samlet set blev lagt op til vanvidskørsel for begge sigtede. De blev begge løsladt efter at have afgivet en blodprøve, men de fik inddraget deres førerret i Danmark. Bilerne blev beslaglagt, og nu venter politiet på resultatet af de to sigtede blodprøver. Senere når sagen skal for retten vil det blive afgjort, om begge biler kan endeligt konfiskeres,

To gange uden kørekort kostede bilen – Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 13.10 stoppede politiet en 43-årig mand fra Fårevejle, som kørte på Rørvangsvej i Holbæk. Han havde intet gyldigt kørekort, da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en betinget frakendelse udløst af 3. klip i hastighedssager. Han blev sigtet for kørsel uden førerret og formanet om ikke at køre igen, da det næste gang ville være 3.gang indenfor 3 år, hvorfor reglerne om konfiskation af bilen ville være opfyldt.

Ti minutter senere på Omfartsvejen i Holbæk traf samme patrulje bilen igen. Bag rattet sad den 43-årige bilejer igen og undskyldte sig med, at han ville køre bilen i garage. Det blev dog politiets garage bilen endte i, da køretøjet blev beslaglagt. Bilisten blev igen sigtet for kørsel uden førerret, og han accepterede at politiet tog bilen. Når straffesagen afgøres vil retten beslutte, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Ulovlig knallert – Holbækvej, Tornved, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.05 var en patrulje lokalbetjente i Tornved, hvor de mødte en hurtig lille knallert, som de kontrollerede. Føreren af knallerten, en 15-årig lokal ung mand oplyste selv, at knallerten kunne køre 80 km/t. Knallertens horn og blinklys virkede ikke, og forlygten var ikke lovlig. Knallerten blev taget med til nærmere undersøgelse, hvor topfarten vil blive udmålt på et rullefelt. Den unge mand erkendte, at knallerten var ulovlig. Hans forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Han og forældrene vil høre mere fra politiet, når undersøgelsen af knallerten er færdig.

Ulovligt arbejde – Holbæk

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi var i samarbejde med både Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Styrelse for International Rekruttering og Integration (SIRI) på en fælles aktion, hvis fokus var kontrol af udenlandsk arbejdskraft på byggeplader.

Kl. 09.24 blev en byggeplads i den sydlige del af Holbæk kontrolleret, og her traf myndighederne to mænd på 26 og 59 år fra Serbien, men med kroatiske opholdstilladelser.

Ved en nærmere kontrol af dem viste det sig, at der ikke var orden i deres papirer omkring udstationering ved et arbejdsforhold i Danmark, så begge mænd blev anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven om ulovligt arbejde i Danmark.

Begges sager blev straks afgjort efter afhøringen, hvorefter de begge blev løsladt, men med såkaldt meldepligt hos politiet, indtil Udlændingestyrelsen har truffet afgørelse om, hvorvidt de to serbere skal udvises af Danmark med et indrejseforbud.

Uro ved skole – Absalonsvej, Holbæk

Kl. 11.59 fik politiet en melding om slagsmål mellem 5-10 personer uden for en skole, hvilket gav anledning til udrykning til stedet med flere patruljebiler.

Ved ankomsten til området ved skolen var der faldet ro på, og ingen var kommet til skade. Det var tilsyneladende nogle interne stridigheder mellem to grupper, der havde givet anledning til uroen. Politiet foretog sig på dette grundlag ikke yderligere i sagen.

Indbrud i Perioden

Slotshaven, Holbæk
Samsøvej, Holbæk (forsøg)