Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/09/04 til 2023/09/12.

Anholdelse udviklede sig – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 16.34 undrede en uniformeret patrulje i en civil patruljebil sig over, at en ung passager pludselig flygtede fra passagersædet i en parkeret bil ved et supermarked i området ved Ladegårdsparken Vest.

Politiet valgte at løbe efter den flygtende passager og bemærkede undervejs resterne af en efterladt joint, så politiet mistænkte den unge passager for måske at være i besiddelse af yderligere euforiserende stoffer.

Den flygtende passager blev indhentet og identificeret som en 16-årig ung mand fra Holbæk, der satte sig kraftigt til modværge ved anholdelsen, så han kunne mistænkes for at lægge hindringer i vejen for politiet.

Anholdelsen blev også forsøgt forhindret af en 51-årig mand fra Holbæk, der også endte med at blive anholdt som mistænkt for at ville befri en anholdt person. Anholdelsen skete, efter at ekstra politipersonale var kommet til området.

Under anholdelsen af den 16-årige udtalte han sig truende over for de to politibetjente, så politiet anså hans udtalelser om at gøre voldelig skade for at være en overtrædelse af straffeloven.

Begge anholdte blev løsladt senere på eftermiddagen, da de var blevet afhørt til deres respektive sager. Efterfølgende underrettede politiet de sociale myndigheder og værgen til den 16-årige om sagerne mod ham. Senere vil begge sigtede høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Bilist overså rundkørsel i tågen – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 00.05 skete et uheld på Skovvejen, hvor en bilist overså en rundkørsel i det tågede vejr. Bilen kørte hen over rundkørslen og endte på taget. Politi og redning kørte til stedet, hvor bilisten, en 55-årig mand fra Kalundborg og en kvindelig 49-årig passager blev kørt til behandling på sygehuset. Vejen forbi uheldsstedet mod vest blev spærret, og trafikken blev ledt af via Cementvejen mod Tornved. Omkring kl. 01.39 var uheldsstedet ryddet op, og der kunne igen åbnes for trafikken. De to i bilen pådrog sig knoglebrud, men ingen af dem havde livstruende skader.

Bilist smed narko ud – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 20.25 fik en patrulje øje på en personbil i området ved Ladegårdsparken i Holbæk. Da føreren blev genkendt som en person, der tidligere var blevet sigtet for overtrædelse af narkolovgivningen, ønskede patruljen at kontrollere bilisten nærmere.

Inden bilisten standsede på Gl. Ringstedvej, blev der kastet noget ud gennem bilens siderude. Det viste sig at være en pose med knap et gram kokain.

Føreren af bilen var en 18-årig mand fra Regstrup, der blev sigtet for den ulovlige besiddelse af kokainen. Ved nærmere undersøgelse af hans bil fandt politiet et femcifret kontantbeløb, som blev beslaglagt som bevis i sagen, da politiet mistænkte at stamme fra handel med narkotika.

Bilist uden kørekort genkendt – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 17.50 kørte lokalbetjente på Skagerakvej i Holbæk, da de genkendte en bilist, som tidligere havde kørt uden gyldigt kørekort. I første omgang stoppede bilisten ikke på politiets blå blink, men efter lidt tid kom han til fornuft og holdt ind.

Den 43-årige mand fra Nykøbing Sj., som sad bag rattet havde dog også mere på samvittigheden end kørsel uden kørekort. En narkometertest viste positiv for amfetamin og methamfetamin, og i bilen fandt betjentene 1,58 gram amfetamin.

Han blev sigtet, anholdt og afhørt til sagen. Patruljen havde om formiddagen set samme mand køre på Roskildevej i Holbæk, men de havde været på vej til en anden opgave, så der var han ikke blevet standset. Den 43-årige erkendte, at have kørt to gange uden kørekort den dag. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men vil høre mere i sine sager senere.

Brand efter brug af ukrudtsbrænder – Søtoftevej, Søtofte, Ringsted – Holbæk

Kl. 10.10 opdagede en forbikørende bilist røgudvikling fra en ejendom på Søtoftevej, hvorfor bilisten standsede og undersøgte sagen nærmere.

Røgen kom fra en brand i nogle skraldespande, der stod ved gavlen af et stuehus. Efter at have slået alarm til brandvæsnet begyndte bilisten sammen med en 84-årige mandlige beboer at slukke branden, så brandvæsnets indsats var begrænset.

Branden havde dog nået at ødelægge skraldespandene, ligesom muren var blevet sodsværtet. Glasset i et vindue i gavlen var dog revnet på grund af varmepåvirkningen fra branden.

Politiet fik klarlagt, at den 84-årige mandlige beboer forinden havde brugt en ukrudtsbrænder og ikke udvist den fornødne sikkerhed ved brugen, så han blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen. Derfor kan han nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Brand i hæk – Marupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 13.42 kørte politi og brandvæsen til brand i en hæk ved en ejendom på Marupvej i Marup ved Tølløse. Omkring fem meter hæk brændte, men ilden blev slukket før den spredte sig til en nærliggende bygning. En beboer havde tidligere på dagen anvendt ukrudtsbrænder, som formodes at have efterladt en glød, som startede branden. Han havde taget sine forholdsregler ved at have vand klar i forbindelse med afbrændingen, men det var ikke lykkedes ham at slukke ilden selv. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen for uforsigtighed med ild i den forbindelse.

Færdselsuheld – Bognæsvej, Markeslev, Holbæk

Kl. 15.57 var en 67-årig kvinde fra Fyn under kørsel i en personbil ad Bognæsvej mod øst kommet ud i rabatten, så hun på grund af en høj kant på vejen mistede kontrollen over bilen. Under den videre kørsel endte hun med at påkøre et grantræ og en større sten ved en privat indkørsel, så grantræet knækkede, og stenen blev flyttet nogle meter.

Den 67-årige kvinde slap uskadt fra ulykken, hvor andre trafikanter ikke blev involveret. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 07.00 havde en 43-årig mand fra Mørkøv ikke haft fokus nok på kørslen, da han kørte ad Kalundborgmotorvejen i østlig retning ved afkørsel 1 Tølløse. Da han ville klaske et insekt i bilens kabine, fik han lavet et styreudslag til venstre, så han ramte midterautoværnet på motorvejen.

Dele fra det påkørte autoværn fløj over i det vestgående spor og ramte en personbil, som en 37-årig mand fra Herlev var fører af.

Ambulancepersonale tilså den 43-årige, men hverken han eller den 37-årige var kommet til skade ved uheldet, så politiet registrerede blot omstændighederne.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 14.41 fik politiet via alarm 112 melding om, at hele fire køretøjer var impliceret i et sammenstød kort efter udfletning til Kalundborgmotorvejen fra Holbækmotorvejen i vestlig retning.

De forulykkede biler og redningsindsatsen på stedet medførte en afspærring af frakørselsbanen fra Holbækmotorvejen til Kalundborgmotorvejen, så bl.a. personoale fra fire ambulancer og nogle bugseringskøretøjer kunne arbejde i sikkerhed.

Ingen var dog umiddelbart kommet alvorligt til skade ved sammenstødet, som bevirkede, at tre køretøjer skulle bugseres væk.

Uheldsstedet var afspærret frem til kl. ca. 16.00, og politiet har optaget rapport for at få afklaret de nærmere omstændigheder ved sammenstødet mellem bilerne.

Færdselsuheld – Svinningevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 07.04 var to personbiler stødt næsten frontalt sammen på Svinningevej, så to ambulancer var sendt til uheldsstedet.

En 50-årig mand fra Hørve var under kørslen i en personbil ad Svinningevej mod øst formentlig kommet lidt for langt mod venstre på vejen, så han stødte delvist frontalt sammen med en anden personbil, som en 26-årig kvinde fra Holbæk førte i modsat retning.

Uheldet medførte en spærring af vejen i begge retninger frem til kl. ca. 08.00, indtil oprydning var foretaget. Den kvindelige part blev bragt til kontrol på skadestuen, men var ligesom manden sluppet uden behandlingskrævende skader.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Skovvejen / Cementvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.32 var en varebil forulykket i rundkørslen Skovvejen – Cementvej, idet bilisten ifølge en anmeldelse var fortsat ligeud i rundkørslen.

På uheldsstedet traf politiet en 48-årig mand fra Nærum, der var påvirket af spiritus. Han havde som fører af varebilen kørt ad Skovvejen i østlig retning, men uden at bremse fortsat ligeud i rundkørslen, så han påkørte et vejskilt.

Den 48-årige var sluppet uskadt fra uheldet, men slap ikke for en tur til et sygehus, hvor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol med baggrund i en sigtelse for spirituskørsel.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, og politiet afventer nu analyseerklæringen fra blodprøven, før den 48-årige vil høre nærmere fra politiet.

Kørte uden førerret – Roskildevej, Vipperød, Holbæk

Kl 17.24 fik politiet anmeldelse om en bil, der kørte noget usikkert og slingrende. En patrulje standsede bilen og det viste sig at føreren, en 33-årig mand fra Sjællands Odde, var frakendt førerretten. Det var femte gang, at manden blev standset for at køre bil i frakendelsesperioden – og anden gang i den pågældende bil, der tilhørte et familiemedlem. Både den 33-årige og familiemedlemmer har nu fået besked på, at bilen vil blive beslaglagt, hvis det sker igen.

Melding om skud var rågeregulering – Rørvangsparken, Holbæk

Kl. 18.50 anmeldte flere borgere, at der var hørt skud i Rørvangsparken i Holbæk. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor også betjentene hørte skud. Det blev dog hurtigt afklaret, at der var tale om jægere, der var ude at regulere råger i området, så alle blev beroliget igen.

Opfølgning:
Anholdt for røveri – Mørkøv

Den 21. august blev en 12-årig dreng udsat for et røverisk overfald på et grønt areal bag Ringstedvej i Mørkøv. Politiet har siden efterforsket sagen og på baggrund af forhøringer i området, blev fire unge mænd på hh. 16, 16, 17 og 17 år anholdt onsdag. Ved overfaldet blev den 12-årige udsat for slag og spark og fik frataget forskellige ejendele. De fire sigtes derfor i første omgang for røveri. De blev onsdag sigtet og afhørt og løsladt mens efterforskningen fortsætter. De unges forældre og de sociale myndigheder er også blevet orienteret om sagen.

Påvirket bilist – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl 00.02 standsede en patrulje en bil, da der var mistanke om, at føreren var påvirket af alkohol. Selvom patruljen kørte efter hende med de blå blink og hornet tændt, standsede kvinden først efter halvanden kilometer. Føreren, en 39-årig kvinde fra Lejre, blæste umiddelbart promillen op på over 2,00. Kvinden blev medtaget til blodprøve på sygehuset og bilen beslaglagt mhp konfiskation efter reglerne om vanvidskørsel.

To gange uden kørekort kostede bilen – Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 13.10 stoppede politiet en 43-årig mand fra Fårevejle, som kørte på Rørvangsvej i Holbæk. Han havde intet gyldigt kørekort, da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en betinget frakendelse udløst af 3. klip i hastighedssager. Han blev sigtet for kørsel uden førerret og formanet om ikke at køre igen, da det næste gang ville være 3.gang indenfor 3 år, hvorfor reglerne om konfiskation af bilen ville være opfyldt.

Ti minutter senere på Omfartsvejen i Holbæk traf samme patrulje bilen igen. Bag rattet sad den 43-årige bilejer igen og undskyldte sig med, at han ville køre bilen i garage. Det blev dog politiets garage bilen endte i, da køretøjet blev beslaglagt. Bilisten blev igen sigtet for kørsel uden førerret, og han accepterede at politiet tog bilen. Når straffesagen afgøres vil retten beslutte, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Ukrudtsbrænder årsag til mindre brand – Skamstrupvej, Skamstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 12.51 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var blevet sendt til en privat adresse, hvor der var en mindre brand ved en ladebygning.

Det viste sig, at branden var slukket ved brandvæsnets ankomst, hvorfor brandvæsnet kontrollerede, hvorvidt noget kunne ulme i området ved en ladebygning.

Politiet fik klarlagt, at brugen af en ukrudtsbrænder var årsagen til den mindre brand, som beboerne selv havde fået slukket inden brandvæsnets ankomst. Omstændighederne skal nu vurderes nærmere for at tage stilling til, hvorvidt brugeren af ukrudtsbrænderen skal sigtes for at have overtrådt brandlovgivningen.

Ulovlig knallert – Holbækvej, Tornved, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.05 var en patrulje lokalbetjente i Tornved, hvor de mødte en hurtig lille knallert, som de kontrollerede. Føreren af knallerten, en 15-årig lokal ung mand oplyste selv, at knallerten kunne køre 80 km/t. Knallertens horn og blinklys virkede ikke, og forlygten var ikke lovlig. Knallerten blev taget med til nærmere undersøgelse, hvor topfarten vil blive udmålt på et rullefelt. Den unge mand erkendte, at knallerten var ulovlig. Hans forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Han og forældrene vil høre mere fra politiet, når undersøgelsen af knallerten er færdig.

Uro ved skole – Absalonsvej, Holbæk

Kl. 11.59 fik politiet en melding om slagsmål mellem 5-10 personer uden for en skole, hvilket gav anledning til udrykning til stedet med flere patruljebiler.

Ved ankomsten til området ved skolen var der faldet ro på, og ingen var kommet til skade. Det var tilsyneladende nogle interne stridigheder mellem to grupper, der havde givet anledning til uroen. Politiet foretog sig på dette grundlag ikke yderligere i sagen.

Indbrud i Perioden

Slotshaven, Holbæk