Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/08/28 til 2023/09/05.

Bilist smed narko ud – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 20.25 fik en patrulje øje på en personbil i området ved Ladegårdsparken i Holbæk. Da føreren blev genkendt som en person, der tidligere var blevet sigtet for overtrædelse af narkolovgivningen, ønskede patruljen at kontrollere bilisten nærmere.

Inden bilisten standsede på Gl. Ringstedvej, blev der kastet noget ud gennem bilens siderude. Det viste sig at være en pose med knap et gram kokain.

Føreren af bilen var en 18-årig mand fra Regstrup, der blev sigtet for den ulovlige besiddelse af kokainen. Ved nærmere undersøgelse af hans bil fandt politiet et femcifret kontantbeløb, som blev beslaglagt som bevis i sagen, da politiet mistænkte at stamme fra handel med narkotika.

Brandundersøgelse – Hagesholmvej, Audebo, Holbæk

Kl. 22.01 slog en forbikørende bilist alarm til brandvæsnet, da der var brand i en henstillet campingvogn på en sti ved Hagesholmvej i Audebo.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden i campingvognen, der udbrændte totalt.

Politiet skal nu prøve at finde årsagen til brandens opståen i campingvognen, hvis rester havde spor efter diverse graffitipåtegninger.

Brandundersøgelse – Roskildevej, Holbæk

Kl. 13.27 var der udbrudt brand i en vaskehal ved siden af en tankstation på Roskildevej i Holbæk, så både brandvæsnet og politiet rykkede ud til stedet.

Politiet afspærrede Roskildevej i ca. 10 minutter, så brandvæsnet kunne få bugt med både flammer og kraftig røg i vaskehallen.

Hverken personer eller køretøjer var i fare på grund af branden, og der var umiddelbart heller ikke risiko for, at branden skulle kunne brede sig til selve tankstationen.

Brandstedet er nu afspærret, idet politiet skal kigge nærmere på vaskehallens bygninger i et forsøg på at finde frem til brandårsagen.

Butikstyveri – Ahlgade, Holbæk

Kl. 15.20 blev den patrulje, der var i færd med at løse en anden opgave på Ahlgade, prajet af butikspersonalet fra en materialistforretning, som havde tilbageholdt en mand efter mistanke om butikstyveri i ledtog med nogle andre.

Politiet fik i materialistforretningen kontakt til en 30-årig mand fra Valby, som blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for butikstyveri af barberblade til en samlet værdi over 5.000 kr. Han havde sammen med to andre mænd med østeuropæisk udseende ad flere omgange stjålet barberbladene fra forretningen, indtil personalet blev opmærksom på deres usædvanlige adfærd.

De to øvrige mænd var nået at forsvinde fra forretningen inden politiets ankomst, men den anholdte forblev efter afhøring til sagen i politiets varetægt, mens politiet ledte efter de to flygtede mistænkte.

Politiet og anklagemyndigheden foretog torsdag morgen en samlet vurdering af de fremkomne oplysninger i sagen, hvilket medførte, at den 30-årige anholdte blev løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør.

Efterforskningen i sagen fortsætter, og sagen vil få et retligt efterspil for den 30-årige og de to øvrige mistænkte, hvis de identificeres på et senere tidspunkt.

Fejl i oliefyr gav røg – Møllevej, Holmstrup, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.11 rykkede brandvæsnet sammen med politiet ud til en privat adresse i anledning af en melding om ildebrand i en gård.

Det viste sig dog mindre dramatisk, idet formentlig en fejl i et oliefyr havde medført en kraftig røgudvikling som årsag til alarmeringen.

Ingen personer var kommet til skade, ligesom der heller ikke var sket nogen skade på fast ejendom, så politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Fund af narko – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl 18.14 var en af politiets patruljer på fodpatrulje i bebyggelsen, da en mand, der opholdt sig ved et supermarked, pludseligt blev ramt af akut dårlig samvittighed. Da han fik øje på politifolkene satte han i løb og betjentene valgte efterfølgende at undersøge hans flugtrute, for at se, om han skulle have “tabt” noget i farten. Ganske rigtigt dukkede der da også nogle gram kokain op pakket i salgsposer og et mindre pengebeløb. En tilkaldt hundepatrulje hjalp også til og fandt kort tid efter 127 gram hash, ligeledes pakket i poser klar til salg, skjult i en busk.

Færdselsuheld – Bognæsvej, Markeslev, Holbæk

Kl. 15.57 var en 67-årig kvinde fra Fyn under kørsel i en personbil ad Bognæsvej mod øst kommet ud i rabatten, så hun på grund af en høj kant på vejen mistede kontrollen over bilen. Under den videre kørsel endte hun med at påkøre et grantræ og en større sten ved en privat indkørsel, så grantræet knækkede, og stenen blev flyttet nogle meter.

Den 67-årige kvinde slap uskadt fra ulykken, hvor andre trafikanter ikke blev involveret. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Bonderupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 14.28 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, idet en ni-årige pige fra Holbæk Kommune var blevet påkørt på Bonderupvej i Ugerløse. Da hun krydsede Bonnerupvej, blev hun ramt af en 27-årig mand fra Ringsted, der kom kørende mod sydøst. Den ni-årige blev efterfølgende kørt til behandling på sygehuset for sine skader. Politiets undersøgelser skal nu forsøge at afklare nærmere, hvad der førte til ulykken.

 

Færdselsuheld / spirituskørsel – Skovvejen / Cementvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.32 var en varebil forulykket i rundkørslen Skovvejen – Cementvej, idet bilisten ifølge en anmeldelse var fortsat ligeud i rundkørslen.

På uheldsstedet traf politiet en 48-årig mand fra Nærum, der var påvirket af spiritus. Han havde som fører af varebilen kørt ad Skovvejen i østlig retning, men uden at bremse fortsat ligeud i rundkørslen, så han påkørte et vejskilt.

Den 48-årige var sluppet uskadt fra uheldet, men slap ikke for en tur til et sygehus, hvor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol med baggrund i en sigtelse for spirituskørsel.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, og politiet afventer nu analyseerklæringen fra blodprøven, før den 48-årige vil høre nærmere fra politiet.

Mand skræmte skoleelever – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

kl. 09.50 fik politiet en anmeldelse om, at en mand på en altan havde råbt, spyttet og skræmt en flok skolelever, som gik forbi på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. En hundepatrulje var i nærheden og lagde vejen forbi. De så ingen personer på altanerne, men henvendte sig ved lejligheden, hvor manden havde stået. Her traf patruljen en 30-årig mand, som nægtede at lukke dem ind. Manden var opfarende og råbte af politiet, som kortvarigt anholdt manden.

Betjentene ransagede lejligheden, hvor der blev fundet 5,32 gram hash, 1,82 gram skunk og en hashjoint. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og hashen beslaglagt. Han erkendte, at hashen var hans. Den 30-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Melding om skud var rågeregulering – Rørvangsparken, Holbæk

Kl. 18.50 anmeldte flere borgere, at der var hørt skud i Rørvangsparken i Holbæk. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor også betjentene hørte skud. Det blev dog hurtigt afklaret, at der var tale om jægere, der var ude at regulere råger i området, så alle blev beroliget igen.

Narkokørsel – Gl. Skovvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 14.03 standsede politiet i en rutinemæssig kontrol en personbil, som en 31-årig mand fra Fårevejle St. førte ad Gl. Skovvej i Tølløse.

Han deltog i en narkometertest, der indikerede, at han kunne være påvirket af cannabis og kokain under kørslen. Den 31-årige blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel, men løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 31-årige var uforstående over for mistankegrundlaget, men vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger.

Påvirket bilist – Solvænget, Jyderup, Holbæk

Kl 22.05 standsede en patrulje en 44-årig mand fra Jyderup-egnen, da der var mistanke om, at han var påvirket af alkohol. En promille-test viste da også, at manden pustede den op på over det tilladte, hvilket han valgte at erkende.

Rådyr årsag til færdselsuheld – Landevejen, Sandby, Svinninge – Holbæk

Kl. 01.24 fik politiet en anmeldelse om, at en lastbil med en gravko på ladet var forulykket på Landevejen.

Det viste sig, at 43-årig mand fra Svinninge var fører af en lastbil, der medbragte en gravko på ladet. Under kørslen ad Landevejen i vestlig retning mod Svinninge sprang et rådyr pludselig på tværs af vejen, så lastbilchaufføren foretog en undvigemanøvre.

Lastbilchaufføren kom herved ud i rabatten i højre side i kørselsretningen, så gravkoen på ladet væltede ned i et træhegn på en privat adresse.

Ingen kom til skade ved uheldet, og et tilkaldt bjærgningskøretøj fik bugseret gravkoen op på lastbilens lad igen, så kørslen kunne fortsætte kl. ca. 04.25.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Social dumping-indsats – Holbæk

Torsdag eftermiddag og aften foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med både Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) en fælles aktion mod social dumping og eventuel anvendelse af ulovlig arbejdskraft.

Målgruppen for torsdagens kontrolaktion var arbejdspladser inden for spiserestaurationsbranchen, så myndighederne kontrollerede i alt seks restaurationer i Holbæk by.

Politiet fandt på de seks kontrollerede steder ikke grundlag for hverken at sigte eller frihedsberøve nogen personer, der kunne mistænkes for at enten at opholde sig eller arbejde ulovligt i Danmark.

Aktioner mod social dumping foretages jævnligt i samarbejde mellem flere myndigheder, der laver kontroller inden for forskellige brancher, hvor udenlandsk arbejdskraft kan blive anvendt uden at have i orden i de fornødne tilladelser.

Spiritus-/narkokørsel – Bygaden, Bybjerg, Orø – Holbæk

Kl. 22.18 blev en 19-årig mand fra Holbæk standset som fører af en personbil, som han havde ført ad Bygaden i vestlig retning på Orø.

Både alkometer- og narkometertesten gav udslag, idet politiet kunne mistænke ham for at være mere påvirket af alkohol end tilladt, ligesom han også kunne mistænkes for at være påvirket af kokain under kørslen.

Den 19-årige blev derfor sigtet for både spiritus- og narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Spiritus-/narkokørsel – Industriparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 01.20 sigtede politiet en 31-årig mand uden fast bopæl for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, som han førte ad Industriparken i Jyderup. Han blev tillige sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde fået generhvervet kørekortet efter udløbet af en tidligere frakendelse.

Den 31-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Bilens ejer kan også forvente at høre nærmere fra politiet med en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, idet bilejeren har overladt føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører af den.

Ukrudtsbrænder årsag til mindre brand – Skamstrupvej, Skamstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 12.51 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var blevet sendt til en privat adresse, hvor der var en mindre brand ved en ladebygning.

Det viste sig, at branden var slukket ved brandvæsnets ankomst, hvorfor brandvæsnet kontrollerede, hvorvidt noget kunne ulme i området ved en ladebygning.

Politiet fik klarlagt, at brugen af en ukrudtsbrænder var årsagen til den mindre brand, som beboerne selv havde fået slukket inden brandvæsnets ankomst. Omstændighederne skal nu vurderes nærmere for at tage stilling til, hvorvidt brugeren af ukrudtsbrænderen skal sigtes for at have overtrådt brandlovgivningen.

Utryghedsskabende unge – Ahlgade, Holbæk

Kl. 15.06 fik politiet en henvendelse fra en 27-årig kvinde, som under en bustur havde forsøgt at lægge en verbal dæmper på nogle unge, der havde været meget højlydte og talt mindre pænt til buschaufføren.

De unge havde efter busturen fulgt efter kvinden og en bekendt, så de havde følt sig så utryg, at de havde søgt tilflugt i en forretning på Ahlgade i Holbæk.

I Ahlgade fik politiet kontakt til de utryghedsskabende unge, som var en gruppe på syv drenge i alderen 14 og 15 år fra Holbæk og Svinninge. De fik en reprimande på grund af deres adfærd, men ingen af dem blev sigtet, da politiet ikke umiddelbart kunne udpege nogen af dem for konkret og isoleret at have overtrådt ordensbekendtgørelsen.

Inden politiet forlod området, fik anmelderen og den bekendte lejlighed til at forlade butikken i Ahlgade uden at blive forulempet yderligere.

Indbrud i Perioden

Bygaden, Kundby, Svinninge
Elmegårdsvej, Gislinge
Østergade, Tølløse, Holbæk