Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/04/25 til 2023/05/09.

Blufærdighedskrænkelse – Søagervej, Holbæk

Kl. 12.35 slog flere teenagepiger alarm til politiet, fordi de på en parkeringsplads ved et supermarked på Søagervej havde set en mand sidde med blottet underliv i en bil samtidig med, at han foretog onanibevægelser. Manden havde parkeret sin bil lige ved siden af den bil, som pigerne var ankommet i.

Politiet fik afhørt pigerne nærmere om sagen og kørte efterfølgende til supermarkedets parkeringsplads, hvorfra den mistænktes bil var forsvundet.

Ud fra oplysninger fra pigerne kunne politiet få identificeret bilen og dermed dens ejer som en 39-årig mand fra Holbæk, der måske kunne mistænkes for blufærdighedskrænkelsen.

Den mistænkte blev senere på eftermiddagen fundet og derefter anholdt i forbindelse med en sigtelse for blufærdighedskrænkelse over for pigerne. Politiet løslod den 39-årige, der var lettere påvirket af alkohol, efter afhøring til sagen, som han kan forvente at høre nærmere om, når den skal strafferetligt afgøres.

Brand i knallert – Roedsvej, Holbæk

Kl. 21.51 måtte brandvæsnet rykke ud, da der var kommet en alarm om ildebrand i en knallert.

Det viste sig, at en 16-årig ung mand fra Holbæk under kørsel på sin knallert, som han netop havde foretaget reparationer på, pludselig havde opdaget brand i køretøjet.

Knallerten fik trods brandvæsnets indsats større skader, men den 16-årige slap uden skader. Politiet foretog under disse omstændigheder ikke videre i brandsagen.

Butikstyveri – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 19.30 ønskede personalet i en kiosk på togstationen hjælp fra politiet, idet en kunde var mistænkt for at have stjålet noget chokolade.

Politiet fik kontakt til en 61-årig kvinde fra København, som kunne mistænkes for at have stjålet en æske chokolade til en værdi af 365 kr. Hun blev sigtet for butikstyveri og afhørt til sagen, inden hun tog toget i retning mod København.

Den 61-årige vil høre nærmere fra politiet om tyverisagen, hvori der også indgår et erstatningskrav.

Færdselsuheld – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 09.02 var en bilist og en cyklist stødt sammen på Gl. Ringstedvej ud for en tankstation, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 56-årig kvinde fra Holbæk i en personbil var kørt ad Gl. Ringstedvej mod nordøst, da hun i forbindelse med et højresving ind på tankstationens område stødte sammen med cyklist. Der var tale om en 41-årig kvinde fra Holbæk, som cyklede også i nordøstlig retning ad Gl. Ringstedvej.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet, hvor cyklisten slap uden behandlingskrævende skader, ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Hash og kniv i bilen – Agervang, Holbæk

Kl. 20.13 var en patrulje fra forebyggelsesafdelingen på patrulje i Agervang i Holbæk, hvor de tjekkede en bil rutinemæssigt. I bilen sad to mænd i 20′;erne fra Holbæk Kommune Passageren sugede på en lattergasflaske, men blev også skønnet påvirket af euforiserende stoffer. Han blev visiteret, hvor patruljen fandt 0,74 gram hash. I bilen fandt betjentene en stor køkkenkniv, som passageren erkendte tilhørte ham. Han havde intet anerkendelsesværdigt formål til at bære kniven, så han blev sigtet for både at overtræde lov om euforiserende stoffer og for knivloven, og han erkendte begge sager. De ulovlige ting blev beslaglagt.

Føreren af bilen blev visiteret, men patruljen fandt intet ulovligt på ham. Passageren kan forvente at høre mere i sine sager.

Humanitær eftersøgning – Tølløse – Holbæk

Kl. 16.26 kontaktede et familiemedlem til en 55-årig mand fra Ringsted med en bekymring for hans ve og vel, at den 55-årige havde forladt en adresse i Tølløse i formentlig nedtrykt tilstand.

Politiet iværksatte en eftersøgning af den 55-årige i Tølløse og omegn, hvorefter det lykkedes politiet at få kontakt til ham kl. ca. 17.30.

Manden var uskadt, men havde det fortsat skidt, så politiet var behjælpelig med at køre ham til et sygehus, så han kunne blive undersøgt nærmere inden en eventuel behandling. Hans familie blev efterfølgende underrettet om, at han var fundet i god behold.

Knivloven – Ahlgade, Holbæk

Kl. 16.06 fandt politiet anledning til at kontrollere en 22-årig mand fra Holbæk nærmere, da han kom gående ad Ahlgade.

Politiet fandt herved manden i en besiddelse af en kniv med en bladlængde på 10 cm, og da han ikke umiddelbart havde noget anerkendelsesværdigt formål til at gå med kniven, blev han sigtet for overtrædelse af knivloven i forbindelse med en beslaglæggelse af kniven som bevis.

Knivloven – Roskildevej, Holbæk

Kl. 17.40 ville en patrulje standse en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af de personer, der var i bilen, og selve køretøjet, da personbilen kørte i Holbæk.

Føreren ønskede dog ikke umiddelbart at standse og forsøgte at køre fra politiet, indtil føreren kørte ind på en tankstation på Roskilde. Her løb flere personer fra bilen, men politiet nåede at få fat i to af dem.

Den af de flygtende nåede inden tilbageholdelse at smide en økse fra sig, så en 23-årig mand fra Store-Merløse blev sigtet for overtrædelse af knivlovgivningen, da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål til at medbringe øksen.

Politiet beslaglagde øksen som bevis i sagen, og den anden tilbageholdte kunne ikke umiddelbart mistænkes for noget strafbart, så han blev ikke sigtet for noget.

Narkokørsel uden førerret – Skagerakvej, Holbæk
Kl. 20.00 blev en 30-årig mand fra Greve sigtet for både narkokørsel og kørsel uden førerret i den varebil, som han førte ad Skagerakvej. En narkometertest havde nemlig indikeret, at han kunne være påvirket af methamfetamin og cannabis under kørslen.

Den 30-årig fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Knallertkører ønskede ikke at standse – Hårlev – Stevns
Kl. 20.19 fik en færdselsbetjent på en off-road-motorcykel på Aggerupvej øje på tre knallerter, der alle kørte hurtigere end tilladt i sydlig retning.

Færdselsbetjenten besluttede at koncentrere sig om den knallert, der tilsyneladende kunne køre hurtigt, og som i øvrigt medbragte en passager. Ingen af dem anvendte styrthjelm under kørslen.

Da knallertkøreren fik besked på at standse, satte han hastigheden, hvorefter passageren lod sig falde af knallerten, inden føreren speedede op og kørte ind på en nysået kornmark.

Færdselsbetjenten forsøgte forgæves at få standset knallertkøreren, som returnerede til Aggerupvej og satte kursen mod Hårlev by.

Under den fortsatte kørsel kørte knallertkøreren med væsentligt højere hastighed end tilladt, ligesom han kørte i den forkerte side af vejen, kørte via fortove og stier for at slippe væk, så både fodgængere og bilister kunne risikere at blive påkørt, foretog adskillige svingninger uden tegngivning og kørte generelt hensynsløst gennem Hårlev by.

Endnu en politimotorcykel kom til Hårlev for at hjælpe med at få standset knallertkøreren, der til sidst blev standset på Faxevej i Hårlev ud for en skole.

Politiet fik identificeret knallertkøreren som en 15-årig dreng fra Hårlev, som ud over diverse færdselslovsovertrædelser og kørsel på en konstruktivt ændret knallert også blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at have forvoldt fare for andre i anledning af sin kørsel.

Drengens værge blev underrettet om sagen mod den 15-årige, hvis knallert blev beslaglagt med henblik på både udmåling af hastigheden og efterfølgende konfiskation på grund af den hensynsløse kørsel.

Politiet havde under jagten ikke muligheden for hverken at kontakte eller registrere de trafikanter og fodgængere, som blev vidner til drengens hensynsløse kørsel på knallerten. Derfor vil politiet opfordre vidner til at henvende sig til politiet, så de kan blive afhørt om deres oplevelser af den 15-åriges knallertkørsel. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Knivloven og lov om euforiserende stoffer – Havevang, Holbæk

Kl. 16.00 medførte en rutinemæssig kontrol af en personbil og personer i den også en sigtelse for overtrædelse af lovgivningen, da politiet standsede bilen på Havevang i Holbæk.

Der var fire mænd på 20, 20, 23 og 24 år i bilen, og af disse blev den 23-årige, som var fra Holbæk, sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer.

I bilen havde politiet en mindre kniv ved det sted, hvor den 23-årige sad i bilen, ligesom han selv havde en lille klump hash på 0,1 gram på sig.

Den 23-årige nægtede sig skyldig i lovovertrædelserne, men kan dog forvente at høre nærmere fra politiet herom, når sagerne skal afgøres.

De tre øvrige i bilen blev ikke sigtet for noget ved politiets kontrol af dem.

Kom og mød politiet – Kalundborg / Holbæk

I både Kalundborg og Holbæk er der i de kommende dage god mulighed for at møde politiet og se noget af vores udstyr.

Fredag arrangerer Marinehjemmeværnet “Mød os i uniform” på Vestre Havneplads i Kalundborg, hvor der også er mulighed for at se brandvæsnet, redningshelikopter og meget mere. Vi kommer til at være der med både den mobile politistation, færdselspolitiet og vores helt nye type af patruljevogn. Det er også en god mulighed for at få en snak med politipersonalet, hvis du går med tanker om at søge ind i politiet. Det sker alt sammen mellem kl. 11 og kl. 16.

Lørdag er det så i Holbæk, at der er “Biler i Bymidten” arrangeret af Holbæk Byforum. Kom og mød os og alle de andre, der kører med blå blink, ved Lindevej/Ahlgade. Det sker i tidsrummet kl. 10 og kl. 15.
God fornøjelse!

Lov om euforiserende stoffer – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 00.35 ønskede en patrulje at kontrollere en cyklist, der kørte ad Holbækvej i Jyderup. Cyklisten ønskede tilsyneladende ikke at tale med politiet og forsøgte at flygte væk ind i en baggård.

Her fik patruljen kontakt til en 41-årig mand fra Jyderup, som blev fundet i besiddelse af godt to gram amfetamin. Da politiet fik kigget sig omkring, fandt patruljen få meter væk to plader hash ligge på jorden. Hashen havde en samlet vægt på 187 gram og kunne ifølge politiets mistankegrundlag være smidt på stedet af den 41-årige, som også blev sigtet for at have været i besiddelse heraf.

Ved en efterfølgende ransagning af mandens bopæl fandt politiet yderligere knap et gram hash, som også blev beslaglagt sammen med de øvrige fundne stoffer.

Den 41-årige erkendte besiddelse af amfetaminen og hashen på bopælen, men nægtede kendskabet til de 187 gram hash i baggården. Han kan dog forvente at høre nærmere politiet, når efterforskningen er afsluttet.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 22.15 foretog en patrulje et rutinemæssig tilsyn på togstationen i Holbæk. Herunder bemærkede politiet en mand ryge en joint i ventesalen.

En 42-årig mand fra Lolland blev derfor kontrolleret nærmere og herunder tillige fundet i besiddelse af knap tre gram hash, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Narkobilist kørte usikkert – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 09.02 fik en bilists kørsel en anden bilist til at undre sig over vedkommendes kørsel, så bilisten blev anmeldt til politiet i forbindelse med kørsel i vestlig retning ad motorvejen. Bilistens forskellige hastigheder under kørslen undrede anmelderen.

En patrulje fik standset bilisten på Kalundborgmotorvejen ved Regstrup, hvorefter føreren – en 24-årig mand fra Hedehusene – deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af kokain.

Den 24-årige blev derefter kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelsen for narkokørsel og den efterfølgende udtagning af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 23.28 blev en 30-årig kvinde fra Mørkøv anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i den personbil, hun førte ad Hjortholmvej i sydlig retning.

Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så hun kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.50 blev en 27-årig mand fra Ringsted sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Skovvejen mod øst i Jyderup.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 27-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Omfattende brand i villa – Knevelsvej, Holbæk

Kl. 19.31 opstod brand i en nyere villa på Knevelsvej i Holbæk. Beboerne blev opmærksomme på branden, da HFI relæet slog fra, og de herefter så røg i huset. De nåede at fjerne deres to biler fra carporten, så de ikke blev skadet.

Politi og brandvæsen kørte til det, hvor slukningsarbejdet gik i gang. Ilden havde kraftigt fat i villaen, og det røg kraftigt. Politiet afspærrede derfor vejen og advarede beboerne i nærheden om ikke at opholde sig i røgfanen.

Huset fik omfattende skader som følge af branden, og taget faldt sammen i store dele af huset, så beboerne måtte genhuset.

Politiet undersøgte brandstedet, men det var ikke muligt at fastslå årsagen til at branden opstod. Brandefterforskere skal nu undersøges brandstedet nærmere, for at få afklaring på brandårsagen.

Restaurationslovgivningen – Nygade, Holbæk

Kl. 14.23 måtte politiet en tur til en restauration i Nygade, hvor en gæst havde kastet med et askebæger, så personalet var blevet ramt.

Det viste sig, at en mandlig gæst havde kastet et askebæger ned i baren, så dele fra det ødelagte askebæger havde ramt barpersonalet.

Manden havde dog inden politiets ankomst forladt stedet, men episoden blev bekræftet via videoovervågningen, som også gav politiet oplysninger om manden.

Ham fandt politiet frem til på Holbæk togstation, hvor en 36-årig mand fra Svinninge blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven. Samtidig blev han på grund af sin adfærd også meddelt et forbud mod at være gæst på restaurationen de næste to år.

Slingrende bilist medbragte farligt gods – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 08.41 modtog politiet en henvendelse om en bilist, der kørte usikkert og slingrende ad Holbækmotorvejen i østlig retning syd for Holbæk.

Politiet fik standset varebilen, hvor en 24-årig mand fra Brønshøj sad bag rattet. Han deltog rutinemæssigt i både en alkometer- og narkometertest, men ingen af delene gav udslag for påvirkning af noget.

I varebilen medbragte føreren på passagersædet foran i alt otte store lattergaspatroner, hvoraf de to var fyldte. De lå alle løse på sædet i varebilen.

Politiet vurderede derfor, at den 24-årige foretog transport af farligt gods, så han skulle opfylde flere lovmæssige krav om forsvarlig fastgørelse af godset, medbringelse af ildslukker, krav til chaufføren og manglende transportdokumenter på godset.

Den 24-årige blev sigtet for disse overtrædelser og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Tissetrang i nattelivet – Roskilde / Holbæk

I alt tre personer blev natten til søndag sigtet for at tisse i det offentlige rum på veje, der i hhv. Roskilde og Holbæk er beliggende i områder, hvor mange personer har færdes i nattelivet.

I Roskilde blev en 20-årig kvinde fra Bagsværd kl. 00.13 sigtet for at tisse på Jernbanegade ikke langt fra indgangen til et diskotek.

Samme sted i Jernbanegade i Roskilde blev en 20-årig mand fra Roskilde kl. 03.17 også afsløret i at lade vandet på gaden tæt på samme diskotek.

I Holbæk blev en 30-årig mand fra Nykøbing Sj. kl. 03.30 sigtet for at urinere i Vestergade også tæt på indgangen til et diskotek.

Alle tre sigtede kan nu hver især forvente at få en bøde på 1.000 kr. som afgørelse på sagerne om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

To færdselsuheld af samme årsag – Holbæk

Kl. 17.20 var to mænd på 19 og 22 år fra Holbæk som fører af hver sin personbil blevet impliceret i et sammenstød på Valdemar Sejrsvej, Holbæk.

De var begge kørt i sydlig retning med den 22-årige som den bageste af de to bilister. Han opdagede for sent den forankørendes nedsættelse af hastigheden, så den 22-årige påkørte bagende af den 19-åriges bil. Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet.

Kl. 17.34 var to personbiler stødt sammen på Ringstedvej i Igelsø, men uden at nogen havde pådraget sig behandlingskrævende skader.

Det viste sig ved dette uheld, at en 43-årig kvinde fra Ruds-Vedby under kørsel i sydlig retning ikke i tide opdagede, at føreren af den forankørende personbil bremsede. Hun påkørte derfor bagenden af bilen, som en 54-årig kvinde fra Nakskov var fører af.

I begge tilfælde registrerede politiet blot omstændighederne og parterne i sammenstødene.

Trusler mod larmende brolæggere – Kanalstræde, Holbæk

Kl. 07.47 måtte nogle brolæggere tilkalde politiet, fordi de under deres arbejde på en parkeringsplads i Kanalstræde var blevet opsøgt af en ophidset mand, der medbragte en kniv, men uden direkte at true dem.

Politiet fik på stedet kontakt til brolæggerne, som var fysisk uskadte, og en både narko- og alkoholpåvirket, 26-årig mand fra Holbæk.

Den 26-årige havde inden henvendelsen hos brolæggerne råbt ad dem fra sin nærliggende bopæl, idet han var irriteret om deres larmende arbejde. Efter kort tid var han så troppet op hos dem.

Politiet anholdt den 26-årige, som blev sigtet for og afhørt om trusler med brolæggerne og for overtrædelse af knivloven. Han blev efter anholdelsen tilset af en læge inden eventuel anbringelse i detentionen til afrusning, men lægen vurderede, at den 26-årige skulle indlægges på et sygehus under afrusningen. Han vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham.

Uforsigtighed med ukrudtsbrænder – Diget, Holbæk

Kl. 18.16 måtte brandvæsnet rykke ud til en privat adresse på Diget, hvor der var gået ild i et plankeværk og noget beplantning i baghaven.

Brandvæsnet fik slukket branden, der forårsagede skader og røgudvikling fra branden i plankeværket og beplantningen.

En 41-årig mand fra Holbæk blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen, idet han inden brandens opstået havde anvendt en ukrudtsbrænder og ikke udvist den fornødne forsigtighed i forbindelse hermed. Han kan nu forvente at få en bøde som afgørelse på sagen.

Ukrudtsbrænder årsag til mindre brand – Poppelhegnet, Smidstrup, Hvalsø – Holbæk

Kl. 12.34 var der udbrudt brand i et skur på en privat adresse, så beboerne måtte tilkalde brandvæsnet, efter at eget forsøg på at slukke branden med vand var mislykkedes.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, så der kun skete materiel skade på skuret, og uden at nogen personer kom til skade.

Årsagen til branden formodes at være brugen af en ukrudtsbrænder, som en 54-årig mand fra Tølløse tidligere havde anvendt på adressen. Politiet sigtede derfor den 54-årige for overtrædelse af brandlovgivningen på grund af manglende forsigtighed ved brug af ukrudtsbrænderen. Han kan nu forvente at få en bøde som afgørelse på sagen.

Uorden og tumult i lejlighed førte til vold mod betjent – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 14.25 blev flere patruljer og en ambulance sendt til Ladegårdsparken efter en anmeldelse om tumult i en lejlighed mellem en mand og en kvinde i 40′;erne, som havde en relation til hinanden. Politiet traf begge parter, der var oprevne og spirituspåvirkede. Manden var komme til skade, og han blev bragt til behandling, men hans skader viste sig at være overfladiske. Kvinden blev anholdt og taget med til afhøring. Ved anholdelsen gjorde kvinden modstand over for patruljen, og hun sparkede en betjent i maven, da hun skulle ind i patruljebilen.

Politiet sigtede kvinden for vold, men sagen skal nu undersøges til bunds, for at afklare omstændighederne omkring de skaderm, manden pådrog sig. Sagen blev juridisk vurderet, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille kvinden i grundlovsforhør, så hun blev løsladt senere på aftenen, men vil høre mere fra politiet i sagen senere.

Urigtige oplysninger til politiet – Roskildevej, Holbæk

Kl. 12.45 standsede en patrulje en personbil med to mænd i med henblik på en rutinemæssige kontrol af føreren og køretøj, da bilen kørte ad Roskildevej mod syd i Holbæk.

Bag rattet sad en mand, der ikke kunne fremvise noget kørekort og i den forbindelse oplyste, at han havde glemt at medbringe det under kørslen. Manden blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og oplyste i den anledning sin identitet som en 39-årig mand.

En nærmere kontrol af den oplyste identitet gav politiet anledning til at tro, at føreren af bilen var en anden mand end den, som han havde oplyst at være. Da føreren i mellemtiden også havde deltaget i en narkometertest, der havde givet udslag for påvirkning af narkotika under kørslen, blev manden anholdt i forbindelse med en sigtelse for både narkokørsel og overtrædelse af straffelovens bestemmelser om, at en uskyldig kunne være blevet retsforfulgt på grund af den forkerte identitet.

Føreren blev identificeret som en 34-årig mand fra Søborg, som ikke havde noget kørekort, fordi førerretten i forvejen var frakendt ham.

Det medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, men den 34-årige blev dog løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til sagerne mod ham.

Passageren i bilen – en 30-årig mand fra Holbæk – blev også sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han som ejer af personbilen havde overladt føringen af køretøjet til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

Begge sigtede mænd kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Sørningevej, Sørninge, Mørkøv