Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/04/12 til 2023/04/25.

Anholdt to gange på en weekend – Vig, Odsherred og Holbæk

Fredag kl. 20.04 blev en 21-årig mand fra Holbæk anholdt, idet han skabte uro og forstyrrede ambulancepersonalet, som var i gang med at behandle en kvinde på Vig Stationsvej i Vig. Den 21-årige var spirituspåvirket og opfarende over for patruljen, så han blev anholdt for at skabe ro på stedet. Under transporten til politistationen fortsatte den 21-årige med at kalde en politikvinden diverse ukvemsord, og det lykkedes ham også at bide betjenten i fingeren. Han blev derfor sigtet for vold mod tjenestemand, men blev løsladt senere på natten, da han var faldet til ro.

Natten til søndag kl. 02.43 blev den 21-årige igen anholdt, da han blev fanget på det tryghedsskabende kamera på Vestergade i Holbæk, hvor han blev set optræde voldeligt over for andre i nattelivet foran en pub. Da patruljen anholdt ham var han igen modarbejdede han igen politiet og hans optræden i spirituspåvirket tilstand gjorde, at han blev taget med i detentionen til afrusning, men blev løsladt næste morgen.

Den 21-årige vil senere høre mere fra politiet i sine sager, når de skal afgøres.

Arbejdsulykke – Bennebovej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 10.10 skete en arbejdsulykke på Bennebovej i Mørkøv, hvor en håndværker under udførelse af tømrerarbejde på et gulv faldt igennem gulvet ned til kælderen på huset. Den tilskadekomne 28-årige mand mistede bevidstheden i faldet, og der blev tilkaldt politi og ambulance. Den 28-årig blev kørt til behandling på sygehuset og politiet orienterede arbejdstilsynet, som kørte frem til stedet.

Politiet optog rapport om ulykken og arbejdstilsynet gennemgik ulykkesstedet. Sammen vil myndighederne afklare, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken. Meldingen fra sygehuset var, at den 28-årige var sluppet heldigt fra ulykken uden alvorlig tilskadekomst.

Brand i landbrugsmaskine – Gl.Skovvej, Holbæk

Kl. 16.36 kom et alarmopkald om brand i en lade ved Kvanløse, Holbæk. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var flammer ved en landbrugsmaskine, der holdt i laden. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, som ikke nåede at sprede sig yderligere. Ved nærmere undersøgelse af brandårsagen blev ikke fundet noget mistænkeligt, og branden formodes at være startet ved landbrugsmaskinen, som udbrændte. Der skete desuden sodskade på ladens loft. Politiet optog rapport om branden.

Brand i naturen – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 15.54 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var rykket ud til en mindre naturbrand, hvorfor politiet også rykkede ud for at sikre sig, at ingen ville være i fare som følge af branden.

Politiet kunne sammen med brandvæsnet konstatere, at der absolut var tale om en mindre brand, idet politiet kun fandt gløder på et mindre bålsted ved siden af en hule, som børn benytter sig af.

Da der absolut ikke var risiko for hverken genopblussen af bålet eller spredning i naturområdet ved skolen og hallen, foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af meldingen.

Fisker fik ildebefindende til søs – Hørby – Holbæk

Kl. 13.27 slog pårørende til en 77-årige mandlig fisker alarm, da de pårørende undrede sig over, at han havde længere tid til søs end forventet.

En redningsindsats blev iværksat, så både politiet, en ambulance, det lokale redningsberedskab og en helikopter til området ud for Hørby havn, hvor den 77-åriges båd befandt sig.

Politiet og redningspersonalet fik kontakt til den 77-årige, der blev sejlet i land, hvorefter han blev fløjet med helikopteren til et sygehus til kontrol i anledning af det ildebefindende, som han havde fået under opholdet i sin båd. Redningsindsatsen kunne afsluttes efter godt en time.

Fogedsag førte til narkofund – Vipperød, Holbæk

Politiet har siden årsskiftet haft stor fokus på at nedbringe efterlysningssager på blandt andet sager til fogedretten. Kl. 09.50 var en patrulje på en adresse i Vipperød, hvor beboeren var eftersøgt til fogedretten, og derfor skulle anholdes.

Døren blev ikke åbnet på stedet, så patruljen henvendte sig ved en terrassedør, hvor de kunne se en mand sidde sofaen. På sofabordet lå mistænkelig meget hvidt pulver, som betjentene gerne ville se nærmere på. Manden åbnede ikke døren, men politiet fik hurtigt adgang til lejligheden. Den 42-årige mand blev anholdt, og lejligheden blev ransaget og gennemgået med narkohund.

Der blev i alt fundet 100 gram stof, der viste sig at være amfetamin og 13 gram hash, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 42-årige blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg på grund af den omfattende mængde.

Den 42-årige blev taget med en tur i fogedretten, hvor han fik klaret sit udestående. Herefter blev han taget med på politistationen, hvor han blev afhørt til sagen, som han erkendte. Herefter blev manden løsladt, da der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han kan forvente at høre mere i sin sag senere.

Færdselsuheld – Faurbjergvej, Tuse Næs, Holbæk

Kl. 18.14 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne nærmere i et sammenstød mellem en bilist og en cyklist på Faurbjergvej på Tuse Næs.

Det viste sig, at en 63-årig kvinde fra Holbæk som fører af en varebil var kørt ad Faurbjergvej mod syd og forbi en gruppe af cyklister, der kørte i samme retning.

Ved overhalingen af cyklisterne strejfede bilisten en af cyklisterne, som væltede. Der var tale om en 53-årig mand fra Skibby, som ikke havde pådraget sig behandlingskrævende skader.

Politiet registrerede parterne og omstændighederne ved sammenstødet mellem de to trafikanter.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 08.09 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var sket et færdselsuheld på Holbækmotorvejen i vestgående retning lige efter udfletningen til Kalundborgmotorvejen. En ambulance var sendt til uheldsstedet.

Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at to bilister var impliceret i uheldet, men i alt fire personer skulle tilses af ambulancepersonalet, så yderligere to ambulancer blev tilkaldt til stedet.

Redningsarbejdet betød, at motorvejens to vognbaner i vestlig retning var spærret, men der blev åbnet for forsigtig passage forbi uheldsstedet via nødsporet, så trafikanter i retning mod f.eks. færger på Sjællands Odde kunne nå frem i tide.

I alt fire personer blev bragt til kontrol på skadestuen, men ingen af dem havde fået behandlingskrævende skader.

Uheldet var sket, da en 40-årig mand fra Højby Sj. som fører af en personbil i et uopmærksomt øjeblik havde ramt en forankørende personbil bagpå. Føreren af denne bil – en 75-årig mand fra Holte – havde mistet kontrollen, så bilen havde påkørte autoværnet.

Kl. ca. 09.30 var rednings- og oprydningsarbejdet afsluttet, så trafikken kunne normaliseres ad Holbækmotorvejen. Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Holbækvej, Sibberup, Regstrup – Holbæk

Kl. 12.30 slog en mandlig anmelder på en privat adresse alarm, efter at en bilist havde påkørt et hegn og var standset efter frontal påkørsel af et træ på grunden.

Ambulance- og redningspersonale blev sammen med en lægehelikopter sendt til uheldsstedet, hvor redningspersonalet fik reddet en 60-årig kvinde fra Tølløse ud af bilen, så hun efterfølgende med lægehelikopteren blev fløjet til Rigshospitalet.

Der var ingen øvrige trafikanter involveret i uheldet, der var sket, efter at kvinden i en personbil var kørt ad Holbækvej mod nord. Af ukendte årsager havde hun påkørt et hegn i højre side af vejen og var efter kørsel hen over græsareal kørt frontalt ind i et træ.

Den kvindelige bilist var kun kommet lettere til skade som følge af uheldet, men personbilen fik store skader ved påkørslen af træet.

Holbækvej var spærret for trafik i ca. en time i forbindelse med redningsarbejdet, og politiet har optaget rapport om uheldet.

Indbrud i forretning – Nyvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 23.46 fik politiet både et opkald fra et alarmfirma og et opmærksom vidne, som begge anmeldte et indbrud i en virksomhed, hvor en fremmed person gik rundt bl.a. med en lommelygte.

Politiet kørte med flere patruljer til stedet, hvor politiet kunne konstatere, at flere handlekraftige havde tilbageholdt en spirituspåvirket, 18-årig mand fra Mørkøv. Han blev straks overdraget til politiet, mens politiet med politihunde undersøgte virksomhedsadressen for eventuelle yderligere mistænkte i sagen.

Den 18-årige blev med baggrund i videoovervågningsmateriale og vidners forklaringer anholdt og sigtet for indbrud i virksomheden, hvor en dør var blevet opbrudt, så han kunne skaffe sig adgang til stedet.

Ejeren ankom til stedet og kunne oplyse, at der tilsyneladende ikke var blevet stjålet noget, og da der ikke umiddelbart var grundlag for at mistænke flere for indbruddet, blev den 18-årige løsladt efter afhøring til indbrudssagen og en overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, da politiet efter anholdelsen fandt ham i besiddelse af en lille klump hash. Han kan dog senere forvente et strafferetligt efterspil i anledning af sigtelserne.

Motorcyklist kørte galt i solouheld – Svinningevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 23.55 mistede en motorcyklist af uvisse årsager herredømmet over sit køretøj på Svinningevej i Svinninge, så han kørte ned i grøften. Den 23-årige mand fra Slagelse, der var fører af motorcyklen pådrog sig skader på det ene ben, og han blev kørt på sygehuset til behandling. Motorcyklen blev totalskadet og måtte transporteres væk. Patruljen testede rutinemæssigt føreren for alkohol og narkopåvirkning med negativt resultat, og der blev optaget rapport om uheldet.

Narkobilist havde ulovlige medikamenter i bilen – Holbækvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 01.15 foretog politiet en kontrol af en personbil, som holdt på en tankstation med tændingen aktiveret.

Bag rattet i bilen sad en 34-årig mand fra Svinninge, som kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen frem til tankstationen, idet narkometertesten havde givet udslag for påvirkning af amfetamin.

Politiet undersøgte også den 34-åriges bil, hvor politiet fandt ca. 1,5 gram heroin i en lille pose. Ved en efterfølgende ransagning på den 34-åriges bopæl fandt politiet to piller af receptpligtigt medicin, som den 34-årige ikke kunne være i lovlig besiddelse af.

Det ulovlige stof og medicinen blev beslaglagt i forbindelse med yderligere sigtelser for overtrædelse af hhv. lov om euforiserende stoffer og lægemiddellovgivningen.

Den 34-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Flægkær, Gislinge – Holbæk

Kl. 10.55 blev en 40-årig mand fra Kalundborg rutinemæssigt standset med henblik på kontrol af førereren og den personbil, som han førte.

Den 40-årige fremstod påvirket af narkotika, hvilket en efterfølgende narkometertest bekræftede, idet testen gav udslag for påvirkning af kokain under kørslen.

Politiet sigtede derfor den 40-årige for narkokørsel og fik efterfølgende udtaget en blodprøve af ham med henblik på nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.40 blev en 29-årig mand fra Værløse som fører af en personbil standset med henblik på rutinemæssig kontrol af ham som fører og køretøjet.

Da politiet kunne mistænke ham for at være påvirket af euforiserende stoffer, blev han sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis og/eller kokain i blodet).

Påvirket bilist forsøgte at stikke af – Lammefjordsvej, Holbæk

Kl. 22.05 ville en patrulje stoppe en bilist i en rutinekontrol, men bilisten efterkom ikke patruljens anvisninger om at standse. På Lammefjordsvej i Holbæk smed bilisten bilen og forsøgte at undløbe til fods, men blev anholdt af betjentene. Bilisten viste sig at være en 20-årig mand fra Mørkøv, som var påvirket af spiritus over det tilladte og en narkometertest viste, at han også var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet for spiritus- og narkokørsel og for ikke at stoppe når politiet giver tegn til det.

Den 20-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter bilisten vil få besked om sagens videre gang.

Skunklaboratorium afsløret – Regstrup, Holbæk

kl. 15.05 dukkede politiet op på en ejendom i Regstrup, hvor der var mistanke om dyrkning af cannabis. Ejendommer blev ransaget, hvor der i en tilbygning blev fundet et skunklaboratorium, hvor der voksede 68 fuldvoksne cannabisplanter, 82 mindre planter, 39 cannabisløg og 25.54 gram skunk, som blev beslaglagt sammen med alt det udstyr, som bruges for at dyrke cannabis.

Politiet beslaglagde varmelamper, eltavler, special el-pærer, kabler og ventilationsudstyr fra laboratoriet. En 27-årig mand blev anholdt og sigtet for at besidde de ulovlige planter med henblik på at videresalg. Han blev taget med på politistationen til afhøring, hvor han erkendte at have dyrket cannabis. Herefter blev den 27-årige løsladt, men vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Spritbilist ønskede ikke at blive anholdt – Nyvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 22.36 fik politiet nogle henvendelser om en bilist, der kørte slingrende og usikkert rundt i Jyderup, hvor kørslen på et tidspunkt var sket ind over et fortov.

Politiet fik standsede den pågældende personbil, hvor en 57-årig mand fra Svebølle sad bag rattet. Han deltog i en alkometertest, der bekræftede mistanken i anmeldelserne om, at føreren kunne være spirituspåvirket.

Den 57-årige blev sigtet for spirituskørsel og i samme forbindelse anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Da dette gik op for den 57-årige, modsatte han sig anholdelsen ved at holde fat i bilens rat og en passager i bilen, men blev dog til sidst taget ud af bilen, så han kunne køres til blodprøveudtagningen.

Denne adfærd fra den 57-åriges side efter anholdelsen medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af straffeloven om at lægge hindringer i vejen for politiets udførelse af arbejdet.

Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, kan den 57-årige forvente at høre nærmere fra politiet.

Veteranbiler stjålet fra garage, Store-Merløse, Holbæk

Kl. 09.58 indgik anmeldelse om indbrud i en garage i Store-Merløse natten mellem torsdag og fredag, hvor der blev stjålet to ældre amerikanerbiler. En hængelås var blevet klippet over, så gerningsmanden fik adgang til garagen, hvor bilerne stod parkeret.

En patrulje undersøgte laden for spor og foretog forhøringer hos beboerne på vejen, hvor indbruddet blev begået. Sagen efterforskes fortsat, da det ikke er lykkedes at finde frem til bilerne, der er følgende model:

1) Mustang, årg. 65, cremefarvet, cabriolet, reg. nr: DT72604
2) Corvette Stingray, årg. 68, metalblå, reg.nr: AB40528

Vidner, der har set de to meget specielle biler eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes straks ringe til politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Hækkevej, Jyderup
Algestrupvej, Algestrup, Tølløse
Sdr. Jernløsevej, Sdr. Jernløse, Regstrup (forsøg)