Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/04/19 til 2023/05/02.

Anholdt to gange på en weekend – Vig, Odshered og Holbæk

Fredag kl. 20.04 blev en 21-årig mand fra Holbæk anholdt, idet han skabte uro og forstyrrede ambulancepersonalet, som var i gang med at behandle en kvinde på Vig Stationsvej i Vig. Den 21-årige var spirituspåvirket og opfarende over for patruljen, så han blev anholdt for at skabe ro på stedet. Under transporten til politistationen fortsatte den 21-årige med at kalde en politikvinden diverse ukvemsord, og det lykkedes ham også at bide betjenten i fingeren. Han blev derfor sigtet for vold mod tjenestemand, men blev løsladt senere på natten, da han var faldet til ro.

Natten til søndag kl. 02.43 blev den 21-årige igen anholdt, da han blev fanget på det tryghedsskabende kamera på Vestergade i Holbæk, hvor han blev set optræde voldeligt over for andre i nattelivet foran en pub. Da patruljen anholdt ham var han igen modarbejdede han igen politiet og hans optræden i spirituspåvirket tilstand gjorde, at han blev taget med i detentionen til afrusning, men blev løsladt næste morgen.

Den 21-årige vil senere høre mere fra politiet i sine sager, når de skal afgøres.

Arbejdsulykke – Bennebovej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 10.10 skete en arbejdsulykke på Bennebovej i Mørkøv, hvor en håndværker under udførelse af tømrerarbejde på et gulv faldt igennem gulvet ned til kælderen på huset. Den tilskadekomne 28-årige mand mistede bevidstheden i faldet, og der blev tilkaldt politi og ambulance. Den 28-årig blev kørt til behandling på sygehuset og politiet orienterede arbejdstilsynet, som kørte frem til stedet.

Politiet optog rapport om ulykken og arbejdstilsynet gennemgik ulykkesstedet. Sammen vil myndighederne afklare, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken. Meldingen fra sygehuset var, at den 28-årige var sluppet heldigt fra ulykken uden alvorlig tilskadekomst.

Brandundersøgelse – Fjordgårdsvej, Holbæk

Kl. 04.31 slog et opmærksomt avisbud alarm, efter at han i området havde kunnet lugte røg. Han undersøgte årsagen nærmere og fandt en 89-årig mand gå forvirret rundt på gaden.

Årsagen hertil var nemlig, at kraftig røg kom fra den 89-åriges bopæl i et etagebyggeri, så anmelderen begyndte at alarmere øvrige beboere i opgangen indtil brandvæsnets ankomst.

Beboerne blev evakueret, så brandvæsnet kunne foretage det nødvendige slukningsarbejde i den 89-åriges lejlighed. Hans lejlighed havde fået diverse brandskader, så den ikke kunne bebos, og en anden lejlighed havde fået vandskader som følge af slukningsarbejdet.

Ambulancepersonale tilså de evakuerede, men ingen var kommet til skade ved branden.

Brandstedet skal undersøges nærmere i et forsøg på at finde frem til brandårsagen i den 89-åriges lejlighed.

Fisker fik ildebefindende til søs – Hørby – Holbæk

Kl. 13.27 slog pårørende til en 77-årige mandlig fisker alarm, da de pårørende undrede sig over, at han havde længere tid til søs end forventet.

En redningsindsats blev iværksat, så både politiet, en ambulance, det lokale redningsberedskab og en helikopter til området ud for Hørby havn, hvor den 77-åriges båd befandt sig.

Politiet og redningspersonalet fik kontakt til den 77-årige, der blev sejlet i land, hvorefter han blev fløjet med helikopteren til et sygehus til kontrol i anledning af det ildebefindende, som han havde fået under opholdet i sin båd. Redningsindsatsen kunne afsluttes efter godt en time.

Færdselsuheld – Faurbjergvej, Tuse Næs, Holbæk

Kl. 18.14 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne nærmere i et sammenstød mellem en bilist og en cyklist på Faurbjergvej på Tuse Næs.

Det viste sig, at en 63-årig kvinde fra Holbæk som fører af en varebil var kørt ad Faurbjergvej mod syd og forbi en gruppe af cyklister, der kørte i samme retning.

Ved overhalingen af cyklisterne strejfede bilisten en af cyklisterne, som væltede. Der var tale om en 53-årig mand fra Skibby, som ikke havde pådraget sig behandlingskrævende skader.

Politiet registrerede parterne og omstændighederne ved sammenstødet mellem de to trafikanter.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 08.09 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var sket et færdselsuheld på Holbækmotorvejen i vestgående retning lige efter udfletningen til Kalundborgmotorvejen. En ambulance var sendt til uheldsstedet.

Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at to bilister var impliceret i uheldet, men i alt fire personer skulle tilses af ambulancepersonalet, så yderligere to ambulancer blev tilkaldt til stedet.

Redningsarbejdet betød, at motorvejens to vognbaner i vestlig retning var spærret, men der blev åbnet for forsigtig passage forbi uheldsstedet via nødsporet, så trafikanter i retning mod f.eks. færger på Sjællands Odde kunne nå frem i tide.

I alt fire personer blev bragt til kontrol på skadestuen, men ingen af dem havde fået behandlingskrævende skader.

Uheldet var sket, da en 40-årig mand fra Højby Sj. som fører af en personbil i et uopmærksomt øjeblik havde ramt en forankørende personbil bagpå. Føreren af denne bil – en 75-årig mand fra Holte – havde mistet kontrollen, så bilen havde påkørte autoværnet.

Kl. ca. 09.30 var rednings- og oprydningsarbejdet afsluttet, så trafikken kunne normaliseres ad Holbækmotorvejen. Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Hash og kniv i bilen – Agervang, Holbæk

Kl. 20.13 var en patrulje fra forebyggelsesafdelingen på patrulje i Agervang i Holbæk, hvor de tjekkede en bil rutinemæssigt. I bilen sad to mænd i 20′;erne fra Holbæk Kommune Passageren sugede på en lattergasflaske, men blev også skønnet påvirket af euforiserende stoffer. Han blev visiteret, hvor patruljen fandt 0,74 gram hash. I bilen fandt betjentene en stor køkkenkniv, som passageren erkendte tilhørte ham. Han havde intet anerkendelsesværdigt formål til at bære kniven, så han blev sigtet for både at overtræde lov om euforiserende stoffer og for knivloven, og han erkendte begge sager. De ulovlige ting blev beslaglagt.

Føreren af bilen blev visiteret, men patruljen fandt intet ulovligt på ham. Passageren kan forvente at høre mere i sine sager.

Knivloven – Ahlgade, Holbæk

Kl. 16.06 fandt politiet anledning til at kontrollere en 22-årig mand fra Holbæk nærmere, da han kom gående ad Ahlgade.

Politiet fandt herved manden i en besiddelse af en kniv med en bladlængde på 10 cm, og da han ikke umiddelbart havde noget anerkendelsesværdigt formål til at gå med kniven, blev han sigtet for overtrædelse af knivloven i forbindelse med en beslaglæggelse af kniven som bevis.

Knivloven – Roskildevej, Holbæk

Kl. 17.40 ville en patrulje standse en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af de personer, der var i bilen, og selve køretøjet, da personbilen kørte i Holbæk.

Føreren ønskede dog ikke umiddelbart at standse og forsøgte at køre fra politiet, indtil føreren kørte ind på en tankstation på Roskilde. Her løb flere personer fra bilen, men politiet nåede at få fat i to af dem.

Den af de flygtende nåede inden tilbageholdelse at smide en økse fra sig, så en 23-årig mand fra Store-Merløse blev sigtet for overtrædelse af knivlovgivningen, da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål til at medbringe øksen.

Politiet beslaglagde øksen som bevis i sagen, og den anden tilbageholdte kunne ikke umiddelbart mistænkes for noget strafbart, så han blev ikke sigtet for noget.

Narkokørsel uden førerret – Skagerakvej, Holbæk
Kl. 20.00 blev en 30-årig mand fra Greve sigtet for både narkokørsel og kørsel uden førerret i den varebil, som han førte ad Skagerakvej. En narkometertest havde nemlig indikeret, at han kunne være påvirket af methamfetamin og cannabis under kørslen.

Den 30-årig fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Knallertkører ønskede ikke at standse – Hårlev – Stevns
Kl. 20.19 fik en færdselsbetjent på en off-road-motorcykel på Aggerupvej øje på tre knallerter, der alle kørte hurtigere end tilladt i sydlig retning.

Færdselsbetjenten besluttede at koncentrere sig om den knallert, der tilsyneladende kunne køre hurtigt, og som i øvrigt medbragte en passager. Ingen af dem anvendte styrthjelm under kørslen.

Da knallertkøreren fik besked på at standse, satte han hastigheden, hvorefter passageren lod sig falde af knallerten, inden føreren speedede op og kørte ind på en nysået kornmark.

Færdselsbetjenten forsøgte forgæves at få standset knallertkøreren, som returnerede til Aggerupvej og satte kursen mod Hårlev by.

Under den fortsatte kørsel kørte knallertkøreren med væsentligt højere hastighed end tilladt, ligesom han kørte i den forkerte side af vejen, kørte via fortove og stier for at slippe væk, så både fodgængere og bilister kunne risikere at blive påkørt, foretog adskillige svingninger uden tegngivning og kørte generelt hensynsløst gennem Hårlev by.

Endnu en politimotorcykel kom til Hårlev for at hjælpe med at få standset knallertkøreren, der til sidst blev standset på Faxevej i Hårlev ud for en skole.

Politiet fik identificeret knallertkøreren som en 15-årig dreng fra Hårlev, som ud over diverse færdselslovsovertrædelser og kørsel på en konstruktivt ændret knallert også blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at have forvoldt fare for andre i anledning af sin kørsel.

Drengens værge blev underrettet om sagen mod den 15-årige, hvis knallert blev beslaglagt med henblik på både udmåling af hastigheden og efterfølgende konfiskation på grund af den hensynsløse kørsel.

Politiet havde under jagten ikke muligheden for hverken at kontakte eller registrere de trafikanter og fodgængere, som blev vidner til drengens hensynsløse kørsel på knallerten. Derfor vil politiet opfordre vidner til at henvende sig til politiet, så de kan blive afhørt om deres oplevelser af den 15-åriges knallertkørsel. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 22.15 foretog en patrulje et rutinemæssig tilsyn på togstationen i Holbæk. Herunder bemærkede politiet en mand ryge en joint i ventesalen.

En 42-årig mand fra Lolland blev derfor kontrolleret nærmere og herunder tillige fundet i besiddelse af knap tre gram hash, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Motorcyklist kørte galt i solouheld – Svinningevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 23.55 mistede en motorcyklist af uvisse årsager herredømmet over sit køretøj på Svinningevej i Svinninge, så han kørte ned i grøften. Den 23-årige mand fra Slagelse, der var fører af motorcyklen pådrog sig skader på det ene ben, og han blev kørt på sygehuset til behandling. Motorcyklen blev totalskadet og måtte transporteres væk. Patruljen testede rutinemæssigt føreren for alkohol og narkopåvirkning med negativt resultat, og der blev optaget rapport om uheldet.

Narkokørsel – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 23.28 blev en 30-årig kvinde fra Mørkøv anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i den personbil, hun førte ad Hjortholmvej i sydlig retning.

Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så hun kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel uden førerret – H/F Granløseparken, Holbæk

Kl. 17.20 blev en 33-årig mand fra Holbæk anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil i haveforeningens område.

En narkometertest havde nemlig indikeret, at han var påvirket af opiater under kørslen i personbilen, som han i øvrigt heller ikke lovligt kunne være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort.

Den 33-årig mand blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel uden førerret mv. – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 16.15 blev en 29-årig mand fra Store-Merløse sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil på parkeringspladsen ved Slotsvolden.

Forinden havde han deltaget i en narkometertest, der havde givet udslag for påvirkning af euforiserende stoffer.

Desuden havde den 29-årige ikke nogen førerret, og ved visitationen efter anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af en lille klump hash. Det medførte yderligere to sigtelser til den 29-årige, der blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Påvirket bilist forsøgte at stikke af – Lammefjordsvej, Holbæk

Kl. 22.05 ville en patrulje stoppe en bilist i en rutinekontrol, men bilisten efterkom ikke patruljens anvisninger om at standse. På Lammefjordsvej i Holbæk smed bilisten bilen og forsøgte at undløbe til fods, men blev anholdt af betjentene. Bilisten viste sig at være en 20-årig mand fra Mørkøv, som var påvirket af spiritus over det tilladte og en narkometertest viste, at han også var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet for spiritus- og narkokørsel og for ikke at stoppe når politiet giver tegn til det.

Den 20-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter bilisten vil få besked om sagens videre gang.

Restaurationslovgivningen – Nygade, Holbæk

Kl. 14.23 måtte politiet en tur til en restauration i Nygade, hvor en gæst havde kastet med et askebæger, så personalet var blevet ramt.

Det viste sig, at en mandlig gæst havde kastet et askebæger ned i baren, så dele fra det ødelagte askebæger havde ramt barpersonalet.

Manden havde dog inden politiets ankomst forladt stedet, men episoden blev bekræftet via videoovervågningen, som også gav politiet oplysninger om manden.

Ham fandt politiet frem til på Holbæk togstation, hvor en 36-årig mand fra Svinninge blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven. Samtidig blev han på grund af sin adfærd også meddelt et forbud mod at være gæst på restaurationen de næste to år.

Skunklaboratorium afsløret – Regstrup, Holbæk

kl. 15.05 dukkede politiet op på en ejendom i Regstrup, hvor der var mistanke om dyrkning af cannabis. Ejendommer blev ransaget, hvor der i en tilbygning blev fundet et skunklaboratorium, hvor der voksede 68 fuldvoksne cannabisplanter, 82 mindre planter, 39 cannabisløg og 25.54 gram skunk, som blev beslaglagt sammen med alt det udstyr, som bruges for at dyrke cannabis.

Politiet beslaglagde varmelamper, eltavler, special el-pærer, kabler og ventilationsudstyr fra laboratoriet. En 27-årig mand blev anholdt og sigtet for at besidde de ulovlige planter med henblik på at videresalg. Han blev taget med på politistationen til afhøring, hvor han erkendte at have dyrket cannabis. Herefter blev den 27-årige løsladt, men vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Slingrende bilist medbragte farligt gods – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 08.41 modtog politiet en henvendelse om en bilist, der kørte usikkert og slingrende ad Holbækmotorvejen i østlig retning syd for Holbæk.

Politiet fik standset varebilen, hvor en 24-årig mand fra Brønshøj sad bag rattet. Han deltog rutinemæssigt i både en alkometer- og narkometertest, men ingen af delene gav udslag for påvirkning af noget.

I varebilen medbragte føreren på passagersædet foran i alt otte store lattergaspatroner, hvoraf de to var fyldte. De lå alle løse på sædet i varebilen.

Politiet vurderede derfor, at den 24-årige foretog transport af farligt gods, så han skulle opfylde flere lovmæssige krav om forsvarlig fastgørelse af godset, medbringelse af ildslukker, krav til chaufføren og manglende transportdokumenter på godset.

Den 24-årige blev sigtet for disse overtrædelser og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tissende mand havde hash på sig – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 21.50 bemærkede en patrulje i forbindelse med et rutinemæssigt tilsyn med området ved Holbæk togstation, at en mand stod og tissede op ad væggen i ventesalen.

Det var en 30-årig mand fra Holbæk, som var stærkt irriteret over politiets henvendelse. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og blev efterfølgende fundet i besiddelse af godt fire gram hash.

Hashen blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, inden den 30-årige mand blev bortvist fra togstationens område.

To færdselsuheld af samme årsag – Holbæk

Kl. 17.20 var to mænd på 19 og 22 år fra Holbæk som fører af hver sin personbil blevet impliceret i et sammenstød på Valdemar Sejrsvej, Holbæk.

De var begge kørt i sydlig retning med den 22-årige som den bageste af de to bilister. Han opdagede for sent den forankørendes nedsættelse af hastigheden, så den 22-årige påkørte bagende af den 19-åriges bil. Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet.

Kl. 17.34 var to personbiler stødt sammen på Ringstedvej i Igelsø, men uden at nogen havde pådraget sig behandlingskrævende skader.

Det viste sig ved dette uheld, at en 43-årig kvinde fra Ruds-Vedby under kørsel i sydlig retning ikke i tide opdagede, at føreren af den forankørende personbil bremsede. Hun påkørte derfor bagenden af bilen, som en 54-årig kvinde fra Nakskov var fører af.

I begge tilfælde registrerede politiet blot omstændighederne og parterne i sammenstødene.

Ukrudtsbrænder årsag til brand – Emmabodavej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.54 måtte en 72-årig tilkalde brandvæsnet, da der var udbrudt brand i et redskabsskur ved hans bopæl.

Han havde forinden brugt en ukrudtsbrænder i nærheden af redskabsskuret, da han kort efter opdagede ild op ad en væg i skuret. Trods ihærdig forsøg på at slukke branden med vand fra en vandslange havde ilden fået så meget fat i skuret, at brandvæsnet måtte tilkaldes.

Inden brandvæsnets ankomst havde ilden nået af sprede sig til hele skuret, en carport og tagudhænget ved en indgang til boligen samt husets bryggers.

Ingen personer kom til skade ved branden, som ifølge politiets vurdering skyldtes uforsigtig omgang med ukrudtsbrænderen. Den 72-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen, så han nu kan se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Uorden og tumult i lejlighed førte til vold mod betjent – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 14.25 blev flere patruljer og en ambulance sendt til Ladegårdsparken efter en anmeldelse om tumult i en lejlighed mellem en mand og en kvinde i 40′;erne, som havde en relation til hinanden. Politiet traf begge parter, der var oprevne og spirituspåvirkede. Manden var komme til skade, og han blev bragt til behandling, men hans skader viste sig at være overfladiske. Kvinden blev anholdt og taget med til afhøring. Ved anholdelsen gjorde kvinden modstand over for patruljen, og hun sparkede en betjent i maven, da hun skulle ind i patruljebilen.

Politiet sigtede kvinden for vold, men sagen skal nu undersøges til bunds, for at afklare omstændighederne omkring de skaderm, manden pådrog sig. Sagen blev juridisk vurderet, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille kvinden i grundlovsforhør, så hun blev løsladt senere på aftenen, men vil høre mere fra politiet i sagen senere.

Uro og uorden – Labæk, Holbæk

Kl. 16.43 fik politiet fra en lokal beboer en anmeldelse om, at der var råben og skrigen fra gaden, hvor to mænd var ved at komme i slagsmål.

Politiet kørte til stedet, hvorfra de to mænd var forsvundet. Senere fik politiet dog opsporet den ene af mændene på en nærliggende vej i Holbæk. Der var tale om en spirituspåvirket, 21-årig mand fra Roskilde, som stadig var lidt opfarende og konfronterede over for politiet.

Den 21-årige blev frihedsberøvet for at undgå yderligere utryghedsskabende adfærd i byen, så han blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Tidligt onsdag morgen blev han løsladt uden at være blevet sigtet for noget.

Indbrud i Perioden

Sørningevej, Sørninge, Mørkøv
Sdr. Jernløsevej, Sdr. Jernløse, Regstrup (forsøg)