Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/03/21 til 2023/04/04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bortvisning af sovende mand – Amtmandsvej, Holbæk

Kl. 09.06 fik politiet via et boligselskab og beboere en henvendelse om en sovende mand, der var uønsket i en opgang på Amtsmandsvej.

Politiet fik vækket en 45-årig mand fra Slovakiet, som efterfølgende blev bortvist fra stedet og bedt om at finde et andet sted at opholde sig. Han blev ikke sigtet for noget i forbindelse med det uønskede ophold i opgangen.

Børn stjal slik – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 12.54 stoppede personalet i Føtex to mindreårige piger, som var blevet set blande en stor pose slik i bland selv afdelingen, hvorefter de forlod butikken uden at betale. De to piger på 13 og 14 år blev ført tilbage til butikken, hvor det viste sig at de havde stjålet slik for i alt 125 kr. Politiet afhørte de to piger, som erkendte tyveriet. Deres forældre og de sociale myndigheder blev orienteret, men da de begge er under den kriminelle lavalder kan de ikke straffes.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 14.34 var en 20-årig kvinde fra Holbæk tilsyneladende kørt for hurtigt gennem vand på kørebanen, da hun i en personbil kørte i østlig retning på Holbækmotorvejen ved Holbæk.

Hun mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i venstre side på en anden bil, som en 43-årig mand fra Bagsværd førte i samme retning på hendes højre side.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 18.34 havde en 30-årig mand fra København mistet kontrollen over sin personbil, da han kørte i østlig retning ad Holbækmotorvejen omkring afkørsel 19 Holbæk C.

Han var kørt gennem en vejstrækning med vand på kørebanen, så han havde mistet kontrollen over bilen, der snurrede rundt og ramte autoværnet ved nødsporet.

Hverken den 30-årige eller en passager i bilen kom noget til ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Færdselsuheld – Jernbanevej / Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 11.07 var en 72-årig kvinde fra Holbæk kørt i en personbil ad Jernbanevej mod øst frem til lyskrydset ved Smedelundsgade.

For grønt lys i sin færdselsretning foretog bilisten en svingning til venstre, men ramte herunder en 69-årig kvinde fra Holbæk, som i fodgængerfeltet var ved at passere Smedelundsgade i vestlig retning.

Fodgængeren blev tilset af personalet fra den tilkaldte ambulance, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Politiet optog rapport om påkørslen af fodgængeren.

Færdselsuheld – Stenhusvej, Holbæk

Kl 14.43 skulle en personbil ført af en 40-årig mand fra Fyn svinge til højre med lav hastighed, men ramte i det samme en knallert ført af en 16-årig lokal dreng. I første omgang fortsatte den 40-årige mand væk fra stedet, men han vendte kort efter retur. Begge køretøjer havde fået lidt mindre ridser som følge af sammenstødet og den 16-årige slap derudover med en hudafskrabning.

Groft hærværk ved skole – Holbækvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 08.50 rykkede politiet ud for at undersøge omfanget af hærværk, der var blevet begået på Kildedamsskolen i Store-Merløse.

Det viste sig, at ukendte gerningsmænd inden lørdag morgen havde ødelagt bænke og skraldespande, knust adskillige ruder samt ødelagt belysningen flere steder på skolens område.

Politiet undersøgte området for eventuelle spor efter den eller de personer, der står bag det grove hærværk på skolens område.

Resultaterne fra de tekniske undersøgelser afventes nu, og i mellemtiden vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte have set eller hørt noget usædvanligt fra skolens område inden lørdag morgen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Påvirket bilist – Blytækkervej, Holbæk

Kl 20.15 standsede en patrulje fra lokalpolitiet en varebil, da der var mistanke om, at den 40-årige mand var påvirket af cannabis. I bilen blev der desuden fundet et mindre parti hash. Han blev medtaget til sygehuset til udtagning af blodprøve.

Påvirket bilist – Kvarmløsevej, Tølløse. Holbæk

Kl 09.15 standsede en patrulje en personbil ført af en 41-årig mand. En narkometertest viste, at manden var påvirket af kokain og hash og i køretøjet blev der desuden fundet en mindre mængde kokain. Manden blev indbragt til sygehuset til udtagning af blodprøve og derefter løsladt.

Spirituskørsel – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 13.06 standsede politiet en traktor, som blev ført af 32-årig mand fra Litauen, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark.

Den 32-årige var mere påvirket af spiritus under kørslen end tilladt, hvorfor han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel og efterfølgende udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Tjebberupvej, Tjebberup, Holbæk

Kl. 11.43 blev en 56-årig mand fra Mørkøv sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Tjebberupvej i østlig retning.

Den 56-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Tyverier af GPS-udstyr – Kirke-Eskilstrup (Holbæk) / Solrød Strand

Mandag formiddag modtog politiet ikke mindre end tre anmeldelser om tyveri af GPS-udstyr fra traktorer inden for landbrugserhvervet i hhv. Kirke-Eskilstrup og Solrød Strand.

To af tyverierne var sket på hhv. Have Borupvej og Stestrupvej i Kirke-Eskilstrup og det sidste på Nordmarksvej i Solrød Strand, men alle tyverierne var begået i tidsrummet fra sent søndag eftermiddag til tidligt mandag morgen. I det ene tilfælde i Kirke-Eskilstrup kunne tidspunktet for tyveriet formentlig indsnævres til mellem kl. 03.00-04.00.

Tyverierne er gået ud over i alt syv traktorer, der alle har stået inde i en bygning og dermed ikke være synlig udefra. I to tilfælde er der sket opbrydning af en adgangsvej for at komme ind i bygningen, hvor traktorerne havde stået, mens der var uhindret adgang i det sidste tilfælde.

De stjålne GPS-ere har hver især en værdi på op til ca. 100.000 kr., så værdien af det stjålne udstyr anses for betydelig.

Politiet har undersøgt de tre gerningssteder for eventuelle spor efter tyven(e) og afventer nu resultatet heraf for at få afklaret, hvorvidt et spor kan være med til at identificere en mistænkt og herunder, hvorvidt der måtte være en sammenhæng mellem de tre tyverier.

Desuden vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte have set mistænkelig adfærd på nogen af de anførte veje i løbet af natten mellem søndag og mandag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Utryghedsskabende mand havde også stjålet øl – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 10.06 rykkede politiet ud til området ved Holbæk togstation, hvor en spirituspåvirket mand optrådte utryghedsskabende og nærgående over for rejsende på togstationen.

Politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 26-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd.

Under politiets ophold på stedet oplyste personalet i kiosken på stationen, at den 26-årige kort forinden havde stjålet fire øl, hvilket han også blev sigtet for.

Den 26-årige havde mere end svært ved at falde til ro, så politiet måtte frihedsberøve ham med henblik på anbringelse i detentionen til afrusning. Han blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor en læge tilså ham, inden han blev anbragt i detentionen. Her opholdt han sig kun kortvarigt, da det blev nødvendigt at få ham bragt på skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling.

Indbrud i Perioden

Granhøjvænge, Kisserup, Holbæk