Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/07/18 til 2023/08/01.

Arbejdsulykke – Lunderødvej, Lunderød, Tølløse – Holbæk

Kl. 06.23 torsdag morgen slog en lastbilchauffør alarm, idet en anden lastbilchauffør var kommet til skade, da han var ved at stige ind i en lastbil.

En 22-årig mand fra Ruds-Vedby var kommet så alvorligt til skade, at han i en tilkaldt lægehelikopter blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter.

Politiet fik klarlagt, at en 64-årig mandlig lastbilchauffør var begyndt at køre med sin lastbil med tilkoblet påhængsvogn. Ved siden af holdt en anden lastbil, som den 22-årige på samme tid var ved at stige ind i.

Da den 64-årige foretog svingning med vogntoget, ramte bagenden af påhængsvognen ind i førerdøren på den 22-åriges lastbil, så han kom i klemme.

De pårørende er blevet underrettet, idet den 22-årige er blevet indlagt på Rigshospitalet til behandling for diverse kvæstelser i hovedet. Han meldes dog uden for livsfare.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet for at foretage undersøgelser sammen med politiet, så der senere kan træffes afgørelse om, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Bilist med kørselsforbud oplyste falsk navn – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.40 så en patrulje en bemærkelsesværdigt syn, da en ældre bil uden sidespejle forsøgte at gemme sig bag et supermarked i Jyderup. På bilen sad nummerplader, som var stjålet fra en anden bil, og bilen viste sig hverken at være indregistreret eller forsikret.

Betjentene henvendte sig til føreren, som ikke havde et kørekort at fremvise, og kun kunne huske sit navn, men ikke sin adresse. Føreren blev anholdt, da politiet ville afklare hans identitet med sikkerhed.

Ved nærmere afhøring blev det fastslået, at føreren var en 23-årig mand fra Tølløse, som kørte bil trods et kørselsforbud, hvorfor han havde forsøgt at sige, at han var en anden. I bilen fandt patruljen en kniv, som den 23-årige ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Kniven blev beslaglagt, og han blev sigtet for at overtræde knivloven. Han blev desuden sigtet for at opgive falsk navn, for kørsel uden førerret, for tyveri af nummerplader, og for at køre i en bil, som havde diverse fejl og mangler. Den 23-årige fik lov til at gå efter sagen var undersøgt til bunds, og han vil høre mere i sagen senere.

Brandundersøgelse – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.43 var der udbrudt brand i et værksted på en gård, så brandvæsnet måtte tilkaldes af den 81-årige mandlige beboer på stedet.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog havde nået at forårsage skade på en benzin-plæneklipper samt loft og vægge i værkstedet. Der havde ikke været risiko for, at branden bredte sig til f.eks. et halmloft på gården.

Ingen var kommet til skade ved branden, som den 81-årige opdagede på grund af røglugt nogen tid efter, at han havde brugt plæneklipperen. Dens motor havde voldt ham problemer, så plæneklipperen var stillet ind i værkstedet, hvor branden opstod.

Politiet skal nu undersøge de nærmere omstændigheder ved brandens opståen, hvor den benzindrevne plæneklipper formentligt har haft en rolle.

Færdselsuheld – Eriksholmvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 22.15 fik politiet en henvendelse fra en 21-årig mand fra Holbæk, som oplyste, at han var forulykket i en bil under kørsel ad Eriksholmvej.

Den 21-årige havde kørt i østlig retning, da han af ukendte årsager havde påkørt et vejtræ i rabatten.

Bilen blev beskadiget, så den skulle bugseres væk, men den 21-årige sluppet uskadt fra uheldet og uden at involvere andre bilister. Politiet registrerede derfor blot omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Gislingevej, Grevinge – Odsherred

Kl. 20.59 havde en 18-årige kvinde fra Karise mistet kontrollen over en personbil, hun førte ad Gislingevej i sydlig retning.

Hun havde påkørt en jordvold i den modsatte side af vejen og påkørt flere træer, så både hun og en 18-årig mandlig passager i ambulancer måtte køres til kontrol på skadestuen. Ingen af dem havde dog pådraget sig behandlingskrævende skader.

Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, som medførte afspærring af Gislingevej ved rundkørslen ved Ny Holbækvej næsten frem til kl. ca. 22.30, indtil det forulykkede køretøj var fjernet.

Færdselsuheld – Hjortholmvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 15.01 var to personbiler stødt sammen på Hjortholmvej ved indkørslen til en pendlerparkeringsplads, så to ambulancer var blevet sendt til stedet.

Ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, der havde medført mindre skader på de to involverede personbiler.

En 85-årig kvinde fra Tølløse foretog som fører af en personbil ad Hjortholmvej i østlig retning en nedbremsning for en forankørende personbil, der også havde nedsat hastigheden forud for en svingning til venstre.

En 44-årig mand fra Tølløse opdagede som fører af en personbil i samme retning den forankørendes nedbremsning for sent, så han påkørte bagenden af den 85-åriges bil.

Politiet registrerede ud fra disse omstændigheder blot parterne og køretøjerne i sammenstødet.

Færdselsuheld – Sorøvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 09.37 rykkede politiet ud til Sorøvej lige syd for Ugerløse, hvor en bilist var blevet impliceret i et færdselsuheld. Modparten var imidlertid kørt fra stedet uden at give sig til kende efter et mindre sammenstød, der var sket få minutter tidligere.

Politiet fik ved uheldsstedet kontakt til en uskadt, men chokeret 73-årig mandlig bilist fra Tølløse, hvis bil havde en skade på sit venstre sidespejl.

Den 73-årige bilist kunne oplyste, at han under kørsel ad Sorøvej i sydlig retning pludselig opdagede en modkørende personbil, der i forbindelse med overhaling af flere biler befandt sig i hans kørebanehalvdel.

For at undgå et frontalt sammenstød trak den 73-årige skyndsomt ud mod højre, samtidig med at den modkørende trak tilbage mod det nordgående spor på Sorøvej. Til trods herfor ramte de bilers venstre sidespejle hinanden med et højt brag til følge.

Den overhalende bilist fortsatte sin kørsel i nordlig retning uden at standse, hvorfor politiet nu har optaget rapport om sagen i et forsøg på at få identificeret den flygtede bilist. Ifølge vidner var den flygtede bilist kørende i en sølvgrå, større personbil i forbindelse med overhaling af en stribe personbiler med en skraldebil forrest under kørslen i nordgående retning ad Sorøvej syd for Ugerløse. Vidner til den foretagne overhaling må gerne kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Humanitær eftersøgning – Allerup, Holbæk

Kl. 01.02 fik politiet en henvendelse fra en borger i Allerup-området med en bekymring for en svagtseende, 72-årig mand fra København, idet han for et par timer siden var gået en tur med sin hund og ikke var kommet retur. Han var ikke stedkendt i Holbæk og kunne måske være faret vild.

Politiet fik kontrolleret, at han ikke var på sin bopæl i København, så en humanitær eftersøgning blev sat i værk i Allerup-området med flere patruljer.

Kl. ca. 01.30 lykkedes det politiet at finde den 72-årige og hans hund i god behold på Springstrupvej. Han lå i en grøft og blev hjulpet op, så han efter et check på skadestuen kunne afleveres på det sted, hvor han opholdt sig i Allerup.

Hærværk mod personbil – Lindevej, Holbæk

Kl. 02.40 fik politiet en anmeldelse om, at en mand slog ned i frontruden på en parkeret bil på Lindevej.

Politiet fik på stedet kontakt til en spirituspåvirket, 21-årig mand fra Letland, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark.

Da frontruden på den pågældende personbil havde flere skader efter slag, blev den 21-årige sigtet for hærværk med baggrund i oplysninger fra et vidne, der havde set ham slå med en knyttet hånd mod ruden flere gange.

Den 21-årige kan nu se frem til at modtage et erstatningskrav fra bilejeren, før politiet kan afgøre hærværkssagen, som den sigtede ikke ønskede at forklare nærmere om til politiet.

Søndag – mandag

Knallertkørsel til gene – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 22.10 fik politiet en anmeldelse om generende knallertkørsel ad Holbækvej i Mørkøv, hvor to kørte på knallerter med så høje hastigheder, at kørslen kunne være til fare for andre.

Politiet kørte til Mørkøv for at lede efter de to knallertkørere, som ikke blev fundet. Dog fik politiet på Ringstedvej kontakt til tre unge mænd på knallerter. Ingen af deres køretøjer kunne mistænkes for at være ulovlige, så politiet foretog sig ikke yderligere over for dem eller i anledning af anmeldelsen.

Knivloven – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 02.35 sigtede politiet en 41-årig mand fra Holbæk for overtrædelse af knivloven, da han i Smedelundsgade uden noget anerkendelsesværdigt formål gik rundt med en kniv med en bladlængde på ca. 10 cm. Kniven blev beslaglagt som bevis i sagen og med henblik på senere konfiskation og destruktion.

Lægemiddellovgivningen – Holbæk

Kl. 17.30 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd på et værtshus i den centrale del af Holbæk by måske foretog noget ulovligt og måske handlede med narkotika.

Politiet kørte til værtshuset, hvor politiet fik kontakt til de to mænd. Den ene – en 22-årig mand fra Holbæk – blev fundet i besiddelse af fire stk. Dolol-tabletter, som han ikke havde en recept på at kunne besidde lovligt.

Tabletterne blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lægemiddellovgivningen. Den anden mand var ikke i besiddelse af noget ulovligt og blev derfor ikke sigtet for noget i forbindelse med politiets kontrol af ham.

Mistænkelig brand i varebil – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 02.55 kom et alarmopkald om brand i en varebil, der holdt på en pendlerparkeringsplads ud for Ringstedvej nr. 112C. Politi og brandvæsnet kom hurtigt frem, og ilden blev slukket. Politiet fandt ingen forklaring på, hvorfor branden i bilen var opstået. Sagen efterforskes derfor som en mistænkelig brand, og politiet søger vidner i sagen.

Bilen er en hvid VW Transporter varebil årg. 2018, som udbrændte totalt.

Borgere som har set personer eller køretøjer på parkeringspladsen kort før branden opstod lige før kl. 03.00 bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen.

Mistænkelige lyde af skud – Tuse Næs – Holbæk

Kl. 11.58 anmeldte en kvindelig sommerhusgæst i et sommerhus ved Løserup Strand, at der gennem den sidste halve time havde lydt flere skud i retning mod Hønsehals Skov. Hun opfattede skyderiet som utryghedsskabende.

Politiet kørte til området og fik lokaliseret en privat adresse tæt på skoven, hvor en 67-årig mand fra Holbæk holdt en jagtfest. Deltagerne i festen havde flugtskydning ud over vandet fra den grund, hvor festen blev afholdt.

Efter en nærmere kontrol af omstændighederne og deltagerne i flugtskydningen kunne politiet konkludere, at alt foregik lovligt, så der var ikke grundlag for at foretage sig yderligere. Anmelderen blev efterfølgende underrettet herom.

Narkokørsel uden førerret i stjålet bil – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 22.28 standsede politiet en 65-årig mand fra Ringsted som fører af en personbil, som han førte ad Nykøbingvej i sydlig retning.

Den 65-årige havde ikke noget kørekort, idet politiet havde inddraget hans førerret i forbindelse med en ikke afgjort sag om narkokørsel i 2022. Desuden kunne han mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev sigtet for disse to overtrædelser af færdselsloven.

Ved en nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at den 65-årige havde taget bilnøglerne til bilen uden samtykke fra bilejeren. Han blev derfor også formelt sigtet for at have stjålet bilen og brugt den til den aktuelle kørsel.

Den 65-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Røg fra halmballe – Roskildevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 11.22 var brandvæsnet rykket ud til røg fra en halmballe på en mark på Roskildevej i Tølløse.

Både mark og halmballen var våd efter den seneste tids regn, men trods dette kom der en anelse røg fra nogle gløder i en bigballe på marken. Gløderne blev slukket med lidt vand, men hverken brandvæsnet eller politiet havde nogen forklaring på årsagen til røgudviklingen. Da der ikke havde været risiko for en større brand på grund af de våde omgivelser, foretog ingen af myndighederne yderligere i sagen.

Tricktyverier på stribe, men uden udbytte – Kalundborg / Holbæk / Roskilde

I løbet af torsdag eftermiddag og først på aftenen fik politiet tre anmeldelser om tricktyverier begået i hhv. Kalundborg, Holbæk og Roskilde, hvor der kan være et sammenfald med hensyn til de mistænkte ud fra bl.a. signalementet og fremgangsmåden.

Kl. 15.57 anmeldte en par på 73 og 80 år fra Kalundborg, at en fremmed kvinde kl. ca. 15.30 havde henvendt sig og oplyst, at hun var fra “varmeværket”. Kvinden havde fået lov til at komme ind og havde efterfølgende bedt parret om at følge med ud på badeværelset, hvor hun ville kontrollere vandet.

Efter nogle minutter anede parret uråd, og da den ene gik ud fra badeværelset, fandtes en fremmed mand liggende på gulvet i soveværelset. De to personer blev herefter bortvist fra parrets bopæl, men intet var tilsyneladende stjålet.

Kl. 17.55 kom næste anmeldelse fra en 90-årig mand fra Holbæk, som kort forinden havde fået uventet besøg af en kvinde og en mand, der havde udgivet sig for at være VVS-medarbejdere. Mens kvinden fremførte kravet om at efterse vandinstallationen, gik manden rundt i den 90-åriges lejlighed og bankede på gulvet, ligesom han åbnede skabe og skuffer.

Til sidste anede den 90-årige uråd og fik de to fremmede ud af hans bopæl efter utallige opfordringer om at gå. Der var tilsyneladende ikke blevet stjålet noget.

Kl. 19.45 fik politiet den tredje anmeldelse fra en 92-årig kvinde fra Roskilde, der kl. ca. 19.00 havde fået uventet besøg af en kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmehjælpen. Den 92-årige lukkede kvinden ind og blev holdt hen med en længere snak i stuen, indtil kvinden forlod stedet. Efterfølgende opdagede den 92-årige, at en anden person måtte have sneget sig uset ind, idet soveværelset under samtalen med kvinden var blevet rodet igennem. Der var tilsyneladende ikke blevet stjålet noget.

Disse former for tricks til at skaffe sig uberettiget adgang til de forurettedes bopæle anses som indbrud i private boliger efter en skærpelse af straffeloven for år tilbage.

Politiet vil i disse tre sager, der formodes at kunne kædes sammen, forsøge at få identificeret de to mistænkte, der kan beskrives som: A: kvinde, 20-25 år, almindelig af bygning, brunlig hudfarve, sort hår, iført T-shirt og mørke cowboybukser, og B: mand, 25-30 år, brunlig hudfarve, sort kort hår, iført mørk T-shirt og mørke bukser. Begge talte dansk.

Politiet har ingen oplysninger om, hvordan de mistænkte kan have transporteret sig mellem de forskellige byer.

Vær skeptisk over for uventede besøg fra personer, der udgiver sig for at være f.eks. fra forsyningsselskaber eller håndværkere, idet sådanne personers ankomst til beboelsesejendomme ofte vil være adviseret i god tid og på forhånd. Brug f.eks. en sikkerhedskæde på hoveddøren, når den første kontakt sker, så man i tryghed kan vurdere, hvorvidt nogen skal lukkes ind eller ej.

Indbrud i Perioden

Fjordengen, Kisserup, Holbæk

Frilandsvej, Holbæk

Skolegade, Holbæk

Sorøvej, Ugerløse