Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/06/16 til 2023/06/27.

Færdselsuheld – Gl Ringstedvej, Holbæk

Kl 13.03 skete der et færdselsuheld, da en 38-årig lokal mand kom kørende på en knallert frem mod rundkørslen, da han ramte en 29-årig kvinde fra Kalundborg, der var ude at løbe. Begge parter væltede ved sammenstødet men begge slap uden alvorlige skader. En ambulance kørte dog kvinden til sygehuset for at blive behandlet.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Regstrup, Holbæk

Kl 14.49 skete der et solouheld, hvor en personbil ramte et skilt, kørte igennem et hegn og røg ud på en mark. Føreren af bilen, en 57-årig mand med adresse i udlandet, forklarede at han i uvejret havde ramt en større vandpyt på kørebanen og bilen derfor havde aquaplannet. Han blev tilset af en ambulance, men slap fra uheldet uden alvorlige skader.

Lynnedslag – Jasminvej, Regstrup, Holbæk

Kl 14.47 skete der endnu et lynnedslag, der fik strømmen til at ryge i flere huse på vejen. Der kom en mindre røgudvikling fra huset, men der opstod ingen brand.

Uro – Holbækvej, Holbæk

Kl 22.04 kom der anmeldelse om, at en større gruppe unge hang ud på legepladsen ved en børnehave og ødelagde inventaret. Da patruljen kom frem, var der ingen personer tilstede, men der var tegn på, at flere personer havde siddet og drukket på stedet. Umiddelbart kunne politiet ikke se, at der var ødelagt noget på stedet. Kort før midnat kom der dog et nyt opkald fra en vagt, der fortalte, at flere unge var vendt tilbage til børnehaven. En patrulje kørte igen til stedet og valgte i den forbindelse at køre en af de unge hjem til hans forældre. Samtidigt blev der fundet en soundboks på stedet, som ingen af de unge ville vedkende sig, og den blev derfor taget med som hittegods. Ved halv to-tiden kom der påny melding om, at de unge lavede ballade på stedet og spillede høj musik. Patruljen kørte for tredje gang dertil og lukkede festen. Endnu en af de unge blev kørt hjem til forældrene, mens de øvrige 10 personer blev bortvist.

Færdselsuheld – Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 22.00 var en 15-årig dreng fra Holbæk forulykket under kørsel på en knallert ad et stisystem og videre ud mod Strandmøllevej, da et rådyr pludselig var løbet på tværs.

Den 15-årige kunne ikke undgå at ramme dyret og væltede, så han pådrag sig nogle hudafskrabninger. Skaderne var ifølge ambulancepersonalet ikke behandlingskrævende på en skadestue. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Mand på bro – Holbækvej / Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.04 fik politiet den første af flere anmeldelser om en mand, der opholdt på Holbækvej på broen over Skovvejen. Bekymringen i alle anmeldelserne var, at manden opholdt sig på ydersiden af broens gelænder, så anmelderne var alle bekymret for, om manden kunne finde på at gøre skade på sig selv. I nærheden af manden stod en cykel.

Politiet kørte til området med flere patruljer til området, hvor den første patrulje kunne se en ca. 55-årig mand i mørkt tøj skyndsomt cykle væk fra stedet.

Trods eftersøgning efter manden i området for at få afklaret, hvorvidt manden måtte have brug for hjælp, lykkedes det ikke politiet at finde ham.

Overtrædelse af afbrændingsforbud – Store-Merløse – Holbæk

Kl. 20.08 fik politiet en anmeldelse om et større bål på en bålplads i Store-Merløse trods afbrændingsforbud i Holbæk Kommune

Politiet fik efterfølgende kontakt til en 22-årig mand fra Store-Merløse, der som den ansvarlige for bålet blev sigtet for overtrædelse af afbrændingsforbuddet. Han kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Overtrædelse af afbrændingsforbuddet – Vipperød – Holbæk

Kl. 18.32 rykkede politiet ud til en privat adresse i Vipperød, hvor en lettere spirituspåvirket, 40-årig mand fra Vipperød havde tændt en engangsgrill for at stege noget kød.

Engangsgrillen havde han stillet på et stengærde ved en anlagt bål, men hvor der groede en del græs, som nu var tørt. Brugen af grillen medførte en sigtelse for overtrædelse af afbrændingsforbuddet, hvorefter den 40-årige fortsatte madlavningen i ovnen i køkkenet.

Redningsaktion – Strandmøllevej, Holbæk

Kl 18.47 kom der melding fra Forsvarets redningscentral om at der var fundet en tom kajak i vandkanten og at man har sendt en redningshelikopter til stedet, da man ikke kan udelukke, at der kan være en kajakroer i nød ude på vandet. Politiet tog samtidigt kontakt til kajakklubber i området. Der lå dog flere andre kajakker fastgjort langs strandbredden, og derfor er formodningen, at den løsslupne kajak har revet sig løs i den kraftige blæst

Særlig indsats mod generende og utryghedsskabende knallertkørsel – Kalundborg / Holbæk

Politipersonale fra de forebyggende afdelinger i Kalundborg og Holbæk foretog i løbet af tirsdag eftermiddag og aften en særlig målrettet indsats med fokus på især generende og utryghedsskabende knallertkørsel i primært Kalundborg kommune.

Med politipersonalet i civilt tøj og i civile køretøjer fik byerne Høng, Gørlev, Svebølle, Havnsø (Kalundborg kommune) samt Jyderup (Holbæk kommune) et besøg af politiet i den anledning.

Indsatsen resulterede i alt 22 sigtelser til både knallertkørere og bilister, som politiet anledning til at kontrollere.

Tre knallerter blev beslaglagt til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer og forhøjet hastighed, ligesom nogen af knallertkørerne manglede at bruge styrthjelm under kørsel og havde glemt at tegne den lovpligtige ansvarsforsikring.

Blandt bilisterne uddelte politiet sigtelser for en enkelt kørsel i narkotikapåvirket tilstand, en kørte bil i frakendelsestiden og to kørte bil uden at have førerret. En bilist glemte at bruge sikkerhedsselen under kørslen.

Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid.

Utryghedsskabende adfærd på togstationen – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 20.13 fik politiet en henvendelse om nogle unge, der under ophold i ankomsthallen røg til ulempe for de øvrige rejsende, som også kunne blive chikaneret af de unges adfærd og råben.

Politiet kørte kort efter anmeldelsen til Holbæk togstation, men fandt ingen unge på stedet, hvor de unge ifølge vidner også skulle have indtaget alkohol.

Lidt senere på aftenen omkring kl. ca. 22.15 kørte politiet rutinemæssigt forbi togstationen og traf denne gang seks unge mænd i alderen 16-19 år fra forskellige byer i Holbæk Kommune De skulle alle med bus og tog videre, men havde fordrevet ventetiden med at være højtråbende og utryghedsskabende, hvorfor de fik en påtale herfor. Ingen blev sigtet for noget, inden alle forlod stedet.

Indbrud i Perioden

Kvamvej, Jyderup
Tåstruphøj, Holbæk