Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/08/14 til 2023/08/22.

Brand i lade – Smidstrupvej, Hvalsø, Holbæk

Kl 19.13 kørte politi og brandvæsen til brand i en lade. Branden var tilsyneladende opstået i en havetraktor. Der var risiko for, at ilden ville brede sig til det halm og brænde, der også var i laden, men det lykkedes hurtigt for brandvæsnet at få slået ilden ned. Der skete ingen skade på laden.

12-årig overfaldet af unge – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.58 anmeldte en 12-årig dreng fra Mørkøv, at han netop var blevet overfaldet af en gruppe unge mænd på et grønt areal bag Ringstedvej i Mørkøv. Den 12-årige havde aftalt at mødes med en fyr, som kunne sælge ham en puffbar. Men tre unge mødte op og overfaldt den 12 årige med slag og spark, så han faldt om på jorden. I forbindelse med overfaldet fik taget sin bæltetaske, et mobilcover, en togbillet og 100 kr. De unge mænd beskrives som:

A: Mand, 16-18 år, 190 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: T-shirt og shorts, Medbragte: PGO Hot, sort, knallert

B: Mand, 16-18 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: T-shirt og arbejdsbukser

C: Mand, 16-18 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: T-shirt og arbejdsbukser

Politiet afhørte den 12-årige derhjemme, hvor også han værge var tilstede. Sagen om det grove overfald efterforskes, for at klarlægge om motivet kan være et mellemværende med den 12-årige og en eller flere af de unge.

Vidner søges til overfaldet, som fandt sted lige før kl. 18.00 på det grønne område bag Daglig Brugsen ved Ringstedvej 7 i Mørkøv. Borgere som har bemærket overfaldet eller de beskrevne unge i byen, bedes ringe til på tlf. 114.

18- årig kvinde kritisk efter uheld – Valdemar Sejrsvej/ Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 16.17 skete et alvorligt færdselsuheld i krydset Gl. Ringstedvej/Valdemar Sejrsvej i Holbæk, hvor to bilister kørte sammen. En 21-årig mand fra Brøndby kørte ad Valdemar Sejrsvej mod, hvor han skulle lige ud i krydset. En 73-årig mand fra Holbæk holdt i krydset, hvor han skulle svinge til venstre ad Gammel Ringstedvej. I forbindelse med svingningen kørte de to bilister sammen. Den 21-åriges bil fortsatte efter sammenstødet videre til fortovet, hvor to 18-årige fodgængere blev alvorligt ramt. Politi og redning blev sendt til stedet.

Den ene fodgænger, en 18-årig kvinde fra Holbæk kom kritisk til skade, og blev fløjet med lægehelikopter til behandling. Den 18-årige mandlige fodgænger kom alvorligt til skade, og blev kørt i ambulance til sygehuset. De to bilister og flere passager fra bilerne blev kørt til tjek på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet.

Bilinspektøren blev tilkaldt og krydset blev helt afspærret, men undersøgelserne stod på. Begge biler blev indbragt til nærmere undersøgelse. Vejen blev genåbnet omkring kl. 18.30. En lygtepæl blev nedlagt af den ene bil, så ledningerne var blottede. El-selskabet blev tilkaldt til at slukke for strømmen og sikre lygtepælen.

Bilinspektørens undersøgelse skal forsøge at afklare den 21-åriges hastighed, og øvrige omstændigheder omkring det alvorlige uheld. Den seneste melding om den 18-årige kvindes tilstand er, at hun fortsat er indlagt i kritisk tilstand.

Bilist var frakendt førerretten – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 19.50 blev en 43-årig mand fra Holbæk sigtet for at køre i frakendelsestiden, da han blev stoppet siddende bag rattet af en bil på Kalundborgvej i Holbæk. Den 43-årige blev i januar frakendt sit kørekort frem til slutningen af 2025, da han fik dom i flere sager om narkokørsel. Den 43-årige nægtede at have kørt bilen. Han måtte overlade nøglerne til sin kone, der var med som passager, som kunne køre bilen videre.

Frisk butiksansat stoppede butikstyv – Ahlgade, Holbæk

kl. 16.53 prajede en butiksansat fra en outdoor butik i Ahlgade en patrulje, som netop kørte forbi. Den ansatte havde tilbageholdt en mand, som netop havde stjålet fra butikken. Medarbejderen så manden tage et værdifuld hjul til en fiskestang, hvorefter han forlod butikken uden at betale. Tyven steg på bybussen, men den ansatte fulgte efter og konfronterede ham, og han erkendte at have stjålet.

Politiet sigtede den mistænkte, en 35-årig mand fra Slagelse, for butikstyveri til en værdi af 1900 kr. Hjulet fik butikken tilbage, så de havde intet erstatningskrav. Den 35-årige fik lov til at gå, da han var blevet afhørt til sagen. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Mand anholdt for uorden – H.P Folkmannsvej, Jyderup, Holbæk

Kl. 21.26 kørte en patrulje til en beværtning, hvor der blev afholdt en fødselsdag. Flere personer fra samme selskab var kommet op at toppes, og det havde ført til et mindre slagsmål. Politiet kom frem og anholdt en 19-årig mand fra Holbæk, som var spirituspåvirket i en grad, så han ikke egnede sig til at færdes på gaden. Ingen ønskede at anmelde noget i forbindelse med tumulten, og ingen var kommet noget alvorligt til. Den 19-årige blev taget med i detentionen til afrusning, og blev først løsladt ud på natten, da han var faldet til ro.

Mand overrasket af tricktyve – Holløsevej, Holbæk

Kl. 00.21 anmeldte en 81-årig mand fra Holløse, at han kort forinden var blevet overrasket i sit køkken af en udenlandsk mand, han ikke kendte. Manden talte et sprog, som den 81-årige ikke forstod, og gik rundt i hans hus. Den 81-årige opdagede nu endnu en mand i huset. Mændene tog den 81-åriges pung og hoppede ud af et vindue og flygtede fra stedet. Pungen indeholdt mandens personlige kort og ca. 7000 kr i kontanter.

De to mænd beskrives som:
A: Mand, 30-40 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Mørk trøje, mørke bukser og mørke sko.

B: Mand, 20-30 år, 165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Mørk trøje, mørke bukser og mørke sko

En patrulje kørte til den 81-åriges adresse, hvor han blev afhørt til sagen. Politiet forsøger nu at finde frem til de to tyve, og søger i den forbindelse vidner. Borgere, der har set de beskrevne mænd i området, og som kan komme med oplysninger i sagen, evt. omkring et køretøj bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Mejetærsker endte i grøften – Roskildevej, Vipperød, Holbæk

Kl. 07.38 endte en mejetærsker i grøften på Roskildevej i Vipperød, da en fjeder fik tærskeren til at hoppe, så den kom ud af kurs. Føreren, en 20-årig mand fra Skibby, forsøgte at rette den store maskine op, men uden held. Så mejetærskeren kørte af vejen og stoppede i grøften, hvor bagakslen knækkede.

Den 20-årige blev tilset i ambulance, men var ikke kommet noget alvorligt til. Mejetærskeren skulle fjernes med en særtransport, men blev i første omgang flyttet længere ud i grøften, så den ikke holdt i vejen for trafikken. Politiet registrerede uheldet.

Mindre sammenstød – Kalundborgvej/Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 12.29 skete et mindre sammenstød mellem to biler lige før krydset Kalundborgvej/Valdemar Sejrsvej i Holbæk. Begge bilister kørte ad Kalundborgvej mod krydset. En 78-årig kvinde fra Holbæk skulle lige ud i krydset, og en 34-årig kvinde fra Vig skulle svinge til højre ad Valdemar Sejrsvej. Da den 34-årige kørte ind i højresvingsbanen, højre om den 78-årige, snittede de to biler hinanden, så der kom mindre ridser. Politiet afhørte de parter og registrerede uheldet.

Påvirket bilist – Søbæksvej, Jyderup, Holbæk

Kl 01.02 bemærkede politiet en 34-årig mand fra Roskilde, der sad i en varevogn. Manden var påvirket af cannabis. Han sad med tænding på bilen og sikkerhedsselen på og blev derfor sigtet for at føre bil i påvirket tilstand.

 

Tyveri af bådmotorer – Uglerup, Holbæk

To gange har borgere i Holbæk oplevet, at motoren er blevet stjålet fra deres både. Både lørdag og søndag kom der melding om, at bådejere havde mistet motoren, da de ville se til deres både, der i stormen var blæst op på stranden ved Uglerup. I det ene tilfælde kan gerningstidspunktet fastlægges til fredag eftermiddag mellem kl 13 og 15.30. Politiet hører gerne fra folk i området, der har bemærket tyverierne fra stranden.

Fredag – lørdag

Ung mand skabte uro på sygehus – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 01.30 kom et 112 opkald om, at en 16-årig optrådte voldsomt på akutafdelingen på Holbæk Sygehus. En patrulje kom frem, men heller ikke det fik den spirituspåvirkede 16-årige unge mand fra Ringsted til at falde til ro. Den 16-åriges mor var på stedet, men ønskede at politiet tog sig af sønnen. Han nægtede at gøre som betjentene sagde, og han optrådte truende og udtalte alverdens trusler mod en betjent og hans familie.

Han blev anholdt taget med på politistationen, men også i patruljebilen skabte han et voldsomt postyr. Den 16-årige blev sat i detentionen til afrusning, og næste formiddag blev han sigtet for trusler mod politiet og afhørt med sin mor til stede. Herefter løsladt og de sociale myndigheder blev orienteret.

Vanvidskørsel – Skovvejen, Holbæk

Kl 23.07 eftersatte en af politiets patruljer en motorcykel med afmeldte nummerplader, der var på vej mod vest. Motorcyklen kørte med over 200 km/t og ønskede ikke at standse, da politiet gav tegn til det. Motorcyklen bremsede pludseligt hårdt op for at dreje til højre og i den forbindelse lykkedes det patruljen at få fat i den 34-årige mand fra Holbæk, der førte den. Han blev ud over vanvidskørslen sigtet for at fører motorcykel under påvirkning af narko og for de afmeldte nummerplader og ikke at have orden i forsikringsforholdene omkring motorcyklen, for ikke at efterkomme politiets anvisning og for at køre uden førerret. Da hastigheden var så høj, at der var tale om vanvidskørsel, blev motorcyklen beslaglagt.

Vold mod betjent – Nygade, Holbæk

Kl. 02.46 var politiet foran et diskotek i Holbæk, da der havde var optræk til ballade på Nygade. Mens betjentene var i gang med at afhøre de tilstedeværende blandede en 26-årig mand sig. Han åbnede døren til patruljebilen, mens en betjent var i gang med at afhøre, og råbte fornærmende ting til betjenten. Betjentene bad om den 26-åriges navn, men det ønskede han ikke at oplyse.

Den 26-årige var spirituspåvirket og trodsig, og flere patruljer kom frem til uroen i nattelivet. Den 26-årige mand, som viste sig at komme fra Holbæk kommune, blev anholdt, men modsatte sig anholdelsen. Han skubbede betjenten i brystet to gange, så betjentene måtte bruge peberspray for at få ro på den 26-årige. Han blev ilagt håndjern og taget med til politistationen, hvor han blev sigtet for vold mod politiet og afhørt. Herefter blev han løsladt, men vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Søndag – mandag

Vold på skole – Gl. Ringstedvej, Holbæk

kl. 15.35 fik politiet anmeldelse om en voldelig episoden på 10. klassecenteret i Holbæk Kommune En elev var blevet sur på en anden elev, og der opstod tumult. En medarbejder på skolen tog den sure elev til side for at snakke, men det udviklede sig til at eleven sparkede læreren. Politiet efterforsker nu sagen om vold mod en person ansat i offentlig tjeneste.

Indbrud i Perioden

Aldersrovej, Jyderup, Holbæk

Holløsevej, Holbæk

Slotshaven, Holbæk

Strandmøllevej, Holbæk

Agervænget, Regstrup – To steder

Elmegården, Jyderup, Holbæk

Lindegården, Holbæk