Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/05/09 til 2023/05/23.

Brand i skur – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 02.24 slog en 44-årig mand fra Svinninge, efter der midt om natten var udbrudt brand i et skur ved hans bopæl.

Brandvæsnet fik hurtigt begrænset branden til skuret, der stod lidt fra beboelsen, så der ikke var fare for spredning af ilden. Desuden blæste vinden flammerne og røg fra væk boligen.

Ingen personer kom til skade ved branden, men skuret fik diverse skader som følge af branden, hvis årsag ikke er klarlagt endnu.

Brandundersøgelse – Brændholtvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 20.26 slog en forbikørende bilist alarm til brandvæsnet, da der var brand i en brændestak ved gavlen af en lade på en ejendom.

Brandvæsnet og politiet rykkede ud til stedet, hvor ilden havde så godt fat i brændestakken, at også metalplader på ladens gavl samt et veterankøretøj indenfor blev skadet. Yderligere et par køretøjer i laden fik sodskader, men ingen hverken dyr eller mennesker kom til skade ved branden.

Politiet skal undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde frem til årsagen til brandens opståen.

Hastighedskontrol – Skamstrupvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 14.39 indledte en af politiets nyeste fotovogne (ATK) en måling på Skamstrupvej i Mørkøv på en strækning, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 60 km/t.

Baggrunden for hastighedsmåling på den strækning var en henvendelse via politiets hjemmeside med ønsket om en ATK-måling på vejen, idet beboerne følte sig plager af især hurtigkørende motorcyklister.

Målingen blev gennemført mod trafikanter kørende i sydlig retning, og i tiden frem til kl. 19.52, hvor målingen blev afsluttet, passerede 425 biler og motorcykler. Af disse blev 23 blitzet, fordi de kørte hurtigere end tilladt. Af de blitzede kørte ni mere end 30 procent for hurtigt, så de ud over en bøde også kan forvente et klip i kørekortet.

To af de ni trafikanter, der står til et klip i kørekortet, var motorcyklister, hvis nummerplade bagpå blev fotograferet, fordi politiets nye ATK-fotovogn også er i stand til at fotografere køretøjer bagfra. De to motorcyklister kørte hhv. 86 og 87 km/t på strækningen.

Alle de blitzede trafikanter kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

Hattrick på narkobilister – Holbæk

kl. 18.57 sigtede og anholdt politiet en 18-årig mand fra Hørve, som kørte i narkopåvirket tilstand på Torslundevej i Svinninge, hvor han blev stoppet i en rutinekontrol.

Kl. 20.01 blev en 38-årig mand fra Holbæk testet positiv for euforiserende stoffer, da han blev stoppet i bil på Apotekerhaven.

Kl. 23.15 stoppede en patrulje en mand fra Nordsjælland, som fyldte 36-årig år netop denne dag. Han og en passager blev stoppet ved en tankstation på Roskildevej i Holbæk, og her endte den fødselsdagstur. Det viste sig nemlig, at den 36-årige havde sat sig bag rattet, selvom han ikke havde noget kørekort og desuden var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsle. Betjentene ransagede bilen, hvor der blev fundet 43,47 gram hash, som føreren blev sigtet for at besidde. Passageren, en 55-årig lokal mand, blev fundet i besiddelse af 1,73 hash. Begge blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og hashen beslaglagt med henblik på destruktion.

Alle tre bilister måtte med en tur på sygehuset på bagsædet af patruljebilen, for at få udtaget en blodprøve. Herefter blev de løsladt, men vil få svar på blodprøveanalysen senere, hvor de også vil få besked om sagernes videre gang.

Hundelufter fundet livløs i grønt område – Alleparken, Holbæk

Kl. 09.05 rykkede ambulancepersonale, en lægehelikopter og politiet ud til et grønt område ved Alleparken, Holbæk, efter at en hundelufter var fundet liggende livløs på stedet.

Ambulance- og lægepersonale kunne konstatere, at en kvindelig hundelufter var afgået ved døden, hvorefter hun blev bragt til et sygehus, så der blev ikke brug for lægehelikopteren.

Den kvindelige hundelufter blev senere identificeret som en lokal, midaldrende kvinde, hvis pårørende er blevet underrettet og fik overdraget hendes hund i deres varetægt. Politiet arbejder ud fra en tese om, at kvinden ikke har været udsat for noget strafbart inden hendes død.

Knallertaktion ved skole – Kildebjergskolen, Mørkøv, Holbæk

Tirsdag morgen var lokalbetjente og færdselsbetjente ved Kildebjergskolen i Mørkøv, som havde anmeldt, at de oplevede utryghedsskabende kørsel på knallerter især omkring mødetid. Betjentene stod klar og holdt øje med trafikken til skolen, som denne morgen ikke gav anledning til nogen problemer.

De elever, der ankom på knallert, blev efter aftale med skolen, taget ud af klassen og bedt om at forevise deres knallert til kontrol. Betjentene målte i alt tre knallerter på rullefelt, hvoraf den ene knallert viste sig at kunne køre stærkere end tilladt. Knallerten blev målt til at køre 44 km/t, og den havde desuden et defekt blinklys, så den 15-årige dreng blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert. En anden knallert havde lygter, der ikke virkede og føreren havde ikke medbragt forsikringspapirer på knallerten. En 15-årig dreng, der ankom på et el-skateboard blev sigtet for at køre uden styrthjelm. Forældrene til de sigtede blev orienteret om sagerne og om, at de kan forvente bøder i sagerne.

Kvinde forsøgt fuppet af falsk bankmand – Tølløse – Holbæk

Kl. 16.55 fik politiet fra pårørende til en 92-årig kvinde fra Tølløse en anmeldelse om forsøg på at fuppe hende i forbindelse med et telefonopkald fra en falsk bankmand. Han havde kl. ca. 16.15 kontaktet hende og oplyst, at der var overført et beløb fra hendes bankkonto, så hun skulle udlevere sit dankort.

Kort efter dukkede en mand op på hendes bopæl for at få dankortet udleveret, men den 92-årige nægtede at udlevere noget, før hun havde talt med sine pårørende herom.

Derfor lykkedes det ikke den falske bankmand at få kortet udleveret. Han blev i øvrigt beskrevet som en 30-35 år mand, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, lys i huden, iført en grå trøje og røde sko.

Politiet har besøgt og afhørt den 92-årige for at få klarlagt de nærmere omstændighed i endnu en sag om forsøg på bedrageri med samme fremgangsmåde som i mange andre sager.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Gl. Skovvej, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 16.00 blev en 30-årig mand fra Regstrup observeret som fører af en varebil ad Gl. Skovvej i Regstrup.

Da patruljen kunne genkende føreren som værende en person, som tidligere var blevet sigtet for kørsel uden førerret, gjorde patruljen tegn til at standse ham. Føreren forsøgte dog kortvarigt at køre fra politiet ad Gl. Skovvej og Søstrupvej, men standsede dog og forsøgte at gemme sig ved sin bil.

Politiet fik hurtigt kontakt til den 30-årige, der stadig ikke havde noget kørekort og derfor igen blev sigtet for kørsel uden førerret.

Da den 30-årige tidligere havde fået beslaglagt et køretøj på grund af gentagne overtrædelser af færdselsloven vedr. kørsel uden førerret, fandt politiet igen grundlag for at beslaglægge hans varebil med henblik på senere konfiskation på grund af den nye sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.

Den 30-årige ønskede beslaglæggelsen forelagt for en dommer, som nu skal kigge nærmere på politiets grundlag for at tage bilen fra ham med henblik på senere konfiskation.

Lov om euforiserende stoffer – Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.50 henvendte en patrulje fra den forebyggende afdeling sig hos en 49-årig mand fra Mørkøv ud fra en bekymring om hans personlige forhold i den bolig, som han boede i. Flere havde forinden henvendt sig til politiet med disse bekymringer for den 49-årige, som politiet traf på stedet.

Ved kontakten til ham kunne politiet i boligen lugte, at han netop havde røget hash, så politiet fandt grundlag for at ransage boligen for at få afklaret, hvorvidt han var besiddelse af euforiserende stoffer.

Politiet fandt ved en ransagning ham i besiddelse af i alt ca. 320 gram hash og tillige et par gram kokain, som blev beslaglagt som bevis i sagen i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 49-årige blev af politiet mistænkt for at være i besiddelse af hashen med henblik på videresalg, men den opfattelse var han dog ikke enig i.

Den 49-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres, og politiet vejledte ham i øvrigt om, hvor han kunne henvende sig, hvis han ønskede hjælp til at komme ud af et eventuelt hashmisbrug.

Lov om euforiserende stoffer – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 12.15 fik politiet kontakt til en formentlig narkopåvirket, 46-årig mand fra Holbæk, som viste sig at være i besiddelse af i alt knap 25 gram hash fordelt i flere mindre portioner med henblik på videresalg.

Den 46-årige blev anholdt i forbindelse med sigtelsen for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og ved en efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet yderligere 24 gram hash og en digitalvægt. Både hashen fra begge fund og digitalvægten blev beslaglagt som bevis i sagen.

Politiet løslod den 46-årige efter afhøring til sagen, og han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Lov om euforiserende stoffer og våbenlovgivningen – Bysøstræde, Holbæk

Kl. 19.55 tog en patrulje kontakt til to mænd i Bysøstrædet, hvor politiet traf dem. Den ene løb fra stedet, mens en 17-årig mand fra København blev tilbage.

Den flygtende blev indhentet af politiet, der efterfølgende anholdt en 17-årig ung mand fra Haslev, fordi han var i besiddelse af flere salgsposer med i alt knap 41 gram hash, et mindre kontantbeløb og en totenschläger.

Den 17-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og våbenlovgivningen i forbindelse med beslaglæggelse af de ulovlige effekter og pengene som beviser i sagen. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod skal afgøres, ligesom de sociale myndigheder også vil blive underrettet om mistankegrundlaget mod ham.

Medbragt økse uden noget formål – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 05.05 standsede politiet en personbil med henblik på en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, da bilen kom kørende ad Skovvejen i Nr. Jernløse.

Bag rattet sad en 49-årig mand fra Kalundborg, som i midterkonsollen i bilen medbragte en økse uden noget anerkendelsesværdigt formål.

Den 49-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen og fik beslaglagt øksen som bevis i straffesagen. En 34-årig mandlig passager i bilen blev ikke sigtet for noget.

Mulig utryghedsskabende person – Vang-kvarteret, Holbæk

Kl. 17.40 fik politiet en henvendelse med en bekymring for en 26-årig mand fra Holbæk, idet han havde givet udtryk for, at han kunne finde på at gøre skade på sig og alle andre, som han måtte møde i boligområdet.

Disse oplysninger medførte en større udrykning med flere patruljebiler til boligområdet for at få lokaliseret manden.

Den 26-årig fik politiet kontakt til på hans bopæl, hvor han var i uskadt tilstand. Ingen øvrige i boligområdet havde været i fare, så politiet fik sig en snak med den 26-årige, hvilket efterfølgende medførte underretning til relevante faggrupper, der måske kunne tilbyde ham hjælp svarende til hans personlige situation.

Efter ca. 30 minutter kunne de mange patruljer forlade boligområdet, hvor der ikke længere var nogen risiko for akut fare for dem, der færdedes i området.

Narkokørsel – Birkevænget, Holbæk

Kl. 10.55 blev en 26-årig kvinde fra Kalundborg anholdt som fører af en personbil ad Birkevænget i Holbæk, efter at politiet havde standset bilen og kontrolleret føreren for eventuel påvirkning af noget under kørslen.

Da hun kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, blev hun sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Narkokørsel – Gl. Skovvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 00.07 blev en 35-årig mand fra Svebølle anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i den personbil, som han førte ad Gl. Skovvej i Vipperød.

Den 35-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Hovedgaden, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 00.19 sigtede politiet en 41-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Hovedgaden i østlig retning.

Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 41-årige var tillige i besiddelse af et midlertidigt kørekort, hvis gyldighed var udløbet, så han blev også sigtet for at køre til trods herfor. Baggrunden for det midlertidige kørekort var en anden verserende sag om narkokørsel fra marts 2023. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra den seneste blodprøve foreligger.

Narkokørsel – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 08.45 blev en 33-årig mand fra Hørve sigtelse for narkokørsel i den personbil, som han havde ført ad Landevejen i Gislinge.

Baggrunden for sigtelsen var en narkometertest, der havde givet udslag for påvirkning af amfetamin og methamfetamin, hvorfor den 33-årige efterfølgende fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i forbindelse med en kortvarig anholdelse.

Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, kan han forvente at høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb.

Narkokørsel – Landevejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 02.28 sigtede politiet endnu en fører af en personbil for kørsel i narkotikapåvirket tilstand ad Landvejen mod øst i Svinninge.

Der var tale om en 18-årig mand fra Hørve, som blev sigtet for narkokørsel og i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseerklæringen foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 14.00 standsede en patrulje en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af køretøjet – en 20-årig mand fra Holbæk – blev testet positiv for euforiserende stoffer af patruljens narkometer og blev sigtet for narkokørsel og anholdt til blodprøvetagning. Under ransagning af bilen fandt politiet en kniv med en bladlængde på 18 cm, som tilhørte en passager i bilen – en 20-årig mand fra København, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med. Manden blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. Sagerne afgøres på et senere tidspunkt.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 14.40 standsede en patrulje en personbil, som en 62-årig mand fra Nykøbing Sj. var fører af, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Den 62-årige deltog i en alkometertest og blev efterfølgende anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i personbilen, som han førte i vestlig retning på motorvejen.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol løslod politiet den 62-årige, som nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen.

Unge med “splatterpistol” skabte utryghed – Nordre Banevej, Holbæk

Kl. 16.46 fik politiet anmeldelse om, at en ung mand i en gruppe af unge var i besiddelse af en pistollignende genstand på Nordre Banevej i Holbæk. Flere patruljer blev sendt til stedet, og betjentene tog alle forbehold af hensyn til sikkerheden. Da de traf gruppen af store drenge, blev de alle kommanderet ned på jorden og visiteret.

En 15-årig dreng fra Holbæk havde en “pistol” siddende i bukselinningen, som senere viste sig at være en hardball/splatterpistol. De seks drenge i alderen 13-15 år – alle fra Holbæk, fik en snak med politiet om den utryghed det skaber at gå med noget, der ligner våben på gaden. Politiets indsatsleder kontaktede de unges forældre, som blev orienteret om sagen. En hundepatrulje afsøgte området, men der blev ikke fundet yderligere. Harballpistolen blev taget med for at undgå flere uhensigtsmæssige episoder.

Fredag-lørdag

Utryghedsskabende adfærd – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 19.10 rykkede politiet ud til området ved en tankstation og en fastfoodrestaurant, idet en gruppe af personer bl.a. havde været på tankstationen og skabt utryghed, fordi en af personerne havde haft en elefanthue på.

Politiet fik i området kun kontakt til tre unge mænd på 13, 16 og 16 år fra Holbæk kommune, men ingen af dem kunne mistænkes for at have begået noget ulovligt. De blev derfor blot bortvist fra området, så der ikke var risiko for yderligere utryghedsskabende adfærd.

Varetægtsfængsling – Narkobesiddelse – Holbæk

Retten i Holbæk besluttede i et grundlovsforhør onsdag, at to mænd på 31 og 40 år begge skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 6. juni 2023.

De var begge mistænkte i en sag om besiddelse af ca. 200 gram kokain med henblik på videreoverdragelse til andre, og den 31-årige var tillige mistænkt for besiddelse af yderligere ca. 80 gram kokain, som politiet fandt ved ransagninger forskellige steder i forbindelse med efterforskning af en sag om en stjålet bil.

Verbale trusler mod to kvinder – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 15.48 fik politiet en anmeldelse fra to kvinder om, at de var blevet truet på livet under ophold i et skur i Ladegårdsparken Vest i Holbæk.
Politiet fik i området kontakt til to kvinder på 66 og 75 år fra Holbæk, som begge var blevet truet på livet af en gruppe mænd, der var kommet til stedet. En af mændene havde verbalt truet med at udøve vold mod dem, hvis de ikke forlod skuret. Kvinderne havde ikke lidt fysisk overlast som følge af truslerne.

I området fandt politiet den pågældende gruppe mænd og foretog anholdelse af en 25-årig mand uden fast bopæl, idet han var den mand, der havde udtalt sig truende over for kvinderne. Den 25-årige blev sigtet for trusler på livet, men ikke umiddelbart afhørt til sagen, da han ønskede en forsvarer til stede under afhøringen. Han blev derfor løsladt, men kan forvente at blive tilsagt til afhøring på et senere tidspunkt. Ingen af de øvrige mænd i gruppen blev sigtet for noget.

Vold i nære relationer endte med bortvisning fra hjemmet – Jyderup – Holbæk

Kl. 15.38 rykkede politiet ud til en privat adresse i Jyderup efter en anmeldelse om, at der var uorden og måske slagsmål mellem personer boende på adressen.

Politiet fik ikke langt fra adressen kontakt til en 11-årig pige og kort efter på adressen kontakt til en uadreagerende og opfarende, 40-årig mand fra Jyderup. Han blev straks frihedsberøvet for at få skabt ro på stedet, mens politiet skulle have klarlagt, hvad der var foregået.

På stedet var også en 39-årig kvinde fra Jyderup, som oplyste at være blevet overfaldet af sin samlever, så hun havde pådraget sig rødmen og hævelser i ansigtet efter slag.

Ved nærmere undersøgelse af omstændighederne ved uroen i personkredsen med nære relationer til hinanden viste det sig, at den anholdte også kunne mistænktes for at have taget fat i og skubbet til den 11-årige pige på en måde, som kunne anses for vold.

Den 40-årige blev på stedet sigtet for de to tilfælde af vold mod personer med nære relationer til ham, hvorefter politiet ville transportere ham væk fra stedet med henblik på afhøring til sagerne.

Herunder satte den 40-årige sig modværge og lagde hindringer i vejen for at gennemføre anholdelsen fuldt ud og lade sig transportere væk fra adressen.

Den anholdte blev derfor ud over vold også sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om lægge hindringer i vejen for politiet i forbindelse med anholdelsen.

Efter afhøring til sagerne løslod politiet den 40-årige, efter at politiet og anklagemyndigheden nøje havde vurderet sagens omstændigheder. Grundlaget for fremstilling i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling var ikke umiddelbart til stede, men politiet valgte i stedet at bortvise den 40-årige fra adresse i de næste 30 dage i medfør af lov om bortvisning fra hjemmet.

Den 40-årige må derfor ikke indfinde på sin adresse og kan blive straffet herfor, såfremt han overtræder forbuddet. Han var dog ikke indforstået med afgørelsen, hvorfor en dommer nu skal se nærmere på politiets grundlag for at bortvise ham fra hjemmet.

Politiet har efterfølgende også underrettet de sociale myndigheder om voldssagerne mellem personer med nære relationer, herunder et 11-årigt barn som en af parterne.

Vold mod dørmand og politiet – Nygade, Holbæk

Kl. 04.47 anmeldte en 23-årig dørmand ved et diskotek i Nygade, at han var blevet slået i ansigtet af en mandlig gæst uden for diskoteket. Her havde den mandlige gæst fået besked på at vente, mens personalet ledte efter en taske og en telefon indenfor.

Der opstod en diskussion mellem gæsten og dørmand, der fik et slag i ansigtet af manden.

Politiet foretog efterfølgende anholdelse af en mand, som blev sigtet for vold mod dørmanden. Han ønskede ikke oplyse sit navn mv., hvilket medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af retsplejeloven. I forbindelse med transporten hen til patruljebilen sparkede den anholdte ud efter og ramte en politibetjent på det ene knæ, så sigtelserne blev udvidet til også at omfatte vold mod politiet.

Den anholdte blev senere identificeret som en 20-årig mand fra Slagelse, der efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning, inden han søndag formiddag blev afhørt til sagen og sluttelig løsladt. Senere vil han høre fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Søndag – mandag

Indbrud i Perioden

Annexgårdsvej, Ugerløse

Ågerupvej, Ågerup, Vipperød