Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/08/07 til 2023/08/15.

18- årig kvinde kritisk efter uheld – Valdemar Sejrsvej/ Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 16.17 skete et alvorligt færdselsuheld i krydset Gl. Ringstedvej/Valdemar Sejrsvej i Holbæk, hvor to bilister kørte sammen. En 21-årig mand fra Brøndby kørte ad Valdemar Sejrsvej mod, hvor han skulle lige ud i krydset. En 73-årig mand fra Holbæk holdt i krydset, hvor han skulle svinge til venstre ad Gammel Ringstedvej. I forbindelse med svingningen kørte de to bilister sammen. Den 21-åriges bil fortsatte efter sammenstødet videre til fortovet, hvor to 18-årige fodgængere blev alvorligt ramt. Politi og redning blev sendt til stedet.

Den ene fodgænger, en 18-årig kvinde fra Holbæk kom kritisk til skade, og blev fløjet med lægehelikopter til behandling. Den 18-årige mandlige fodgænger kom alvorligt til skade, og blev kørt i ambulance til sygehuset. De to bilister og flere passager fra bilerne blev kørt til tjek på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet.

Bilinspektøren blev tilkaldt og krydset blev helt afspærret, men undersøgelserne stod på. Begge biler blev indbragt til nærmere undersøgelse. Vejen blev genåbnet omkring kl. 18.30. En lygtepæl blev nedlagt af den ene bil, så ledningerne var blottede. El-selskabet blev tilkaldt til at slukke for strømmen og sikre lygtepælen.

Bilinspektørens undersøgelse skal forsøge at afklare den 21-åriges hastighed, og øvrige omstændigheder omkring det alvorlige uheld. Den seneste melding om den 18-årige kvindes tilstand er, at hun fortsat er indlagt i kritisk tilstand.

Borgere gav “thumbs up” til politiet – Holbæk

Flere tip fra borgerne førte i går til, at flere betjente og en narkohund dukkede op ved to lejligheder i en gade i Holbæk by. Beboerne havde anmeldt, at der kom mange mennesker til og fra lejlighederne, og der var larm og mistanke om narkosalg og hashrygning. I den ene lejlighed traf lokalbetjentene en 37-årig mand, som sad og røg hash, da politiet bankede på. Lejligheden blev ransaget, og der blev fundet flere plader hash på i alt 250 gram og remedier til hashsalg.

I en anden lejlighed i samme gade traf politiet en 32-årig mand, og da han åbnede sin dør. kom en kraftig lugt af hash patruljen i møde. De kunne i øvrigt se en mixerbakke til at blande hash i fra hvor de stod, så en fod blev sat i døren og stedet blev ransaget og gennemgået med narkohund. Her blev fundet 114 gram hash og flere tegn på, at der blev solgt hash fra adressen.

Hashen blev beslaglagt og vil blive destrueret. De to mænd blev sigtet for at besidde hashen med henblik på at sælge det. Begge mænd nægtede at sælge hash. De kan begge forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Mens betjentene var i gaden kom flere store og små ansigter til syne i vinduerne i de andre lejligheder og gav betjentene en “thumbs up” for deres indsats.

Frisk butiksansat stoppede butikstyv – Ahlgade, Holbæk

kl. 16.53 prajede en butiksansat fra en outdoor butik i Ahlgade en patrulje, som netop kørte forbi. Den ansatte havde tilbageholdt en mand, som netop havde stjålet fra butikken. Medarbejderen så manden tage et værdifuld hjul til en fiskestang, hvorefter han forlod butikken uden at betale. Tyven steg på bybussen, men den ansatte fulgte efter og konfronterede ham, og han erkendte at have stjålet.

Politiet sigtede den mistænkte, en 35-årig mand fra Slagelse, for butikstyveri til en værdi af 1900 kr. Hjulet fik butikken tilbage, så de havde intet erstatningskrav. Den 35-årige fik lov til at gå, da han var blevet afhørt til sagen. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mand anholdt for uorden – H.P Folkmannsvej, Jyderup, Holbæk

Kl. 21.26 kørte en patrulje til en beværtning, hvor der blev afholdt en fødselsdag. Flere personer fra samme selskab var kommet op at toppes, og det havde ført til et mindre slagsmål. Politiet kom frem og anholdt en 19-årig mand fra Holbæk, som var spirituspåvirket i en grad, så han ikke egnede sig til at færdes på gaden. Ingen ønskede at anmelde noget i forbindelse med tumulten, og ingen var kommet noget alvorligt til. Den 19-årige blev taget med i detentionen til afrusning, og blev først løsladt ud på natten, da han var faldet til ro.

Mand uden førerret sigtet for narkokørsel – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 21.54 blev en 46-årig mand fra Føllenslev standset af politiet, da han kom kørende af Hovedgaden mod sydvest på trods af, at han er frakendt førerretten. Patruljen mistænkte, at manden var påvirket af narkotika, og patruljebilens narkometer gav udslag for cannabis. Manden blev derfor sigtet for begge forhold og var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve. Sagen afgøres, når resultatet af blodprøven foreligger.

Narkokørsel – Holbækvej, Jyderup, Holbæk

Kl. 20.35 blev en 30-årig mand fra Holbæk blinket ind til siden af færdselsbetjent til et rutinetjek på Holbækvej i Jyderup. Manden viste sig at kunne mistænkes for at køre påvirket, da en narkometertest viste udslag for euforiserende stoffer. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Tricktyveri – Krydset, Kvanløse – Holbæk

Kl. 16.39 modtog politiet en anmeldelse om, at en kvinde i 90-erne kvinde var blevet udsat for at tricktyveri på sin adresse. Kvinden forklarede, at en mand havde indfundet sig i kvindens stue medbringende en orkide. Manden havde talt om en person, der skulle være syg. Kvinden afviste at kende noget til dette, og manden forlod derefter stedet. Da manden havde forladt stedet, opdagede kvinden, at hun manglede 2 fingerringe – den ene med en diamant i, et armbånd og en halskæde. Kvinden forklarede, at manden var iført en sweater og mørke bukser. Politiet vil gerne i kontakt med manden med blomsten. Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Tyveri af bådmotorer – Uglerup, Holbæk

To gange har borgere i Holbæk oplevet, at motoren er blevet stjålet fra deres både. Både lørdag og søndag kom der melding om, at bådejere havde mistet motoren, da de ville se til deres både, der i stormen var blæst op på stranden ved Uglerup. I det ene tilfælde kan gerningstidspunktet fastlægges til fredag eftermiddag mellem kl 13 og 15.30. Politiet hører gerne fra folk i området, der har bemærket tyverierne fra stranden.

Fredag – lørdag

Ung mand skabte uro på sygehus – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 01.30 kom et 112 opkald om, at en 16-årig optrådte voldsomt på akutafdelingen på Holbæk Sygehus. En patrulje kom frem, men heller ikke det fik den spirituspåvirkede 16-årige unge mand fra Ringsted til at falde til ro. Den 16-åriges mor var på stedet, men ønskede at politiet tog sig af sønnen. Han nægtede at gøre som betjentene sagde, og han optrådte truende og udtalte alverdens trusler mod en betjent og hans familie.

Han blev anholdt taget med på politistationen, men også i patruljebilen skabte han et voldsomt postyr. Den 16-årige blev sat i detentionen til afrusning, og næste formiddag blev han sigtet for trusler mod politiet og afhørt med sin mor til stede. Herefter løsladt og de sociale myndigheder blev orienteret.

Ung mand stak af fra hashklump- Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 17.28 gik en patrulje i Ladegårdsparken, da betjentene bemærkede noget mistænkeligt. En gruppe unge mænd stod ved en bil, og tæt ved sad en ung fyr og fiflede med noget. Ved synet af politiet stak den unge fyr af fra stedet, men blev hurtigt indhentet og tilbageholdt. Den 16-årige unge mand fra København havde intet ulovligt på sig, men ved hegnet fandt betjentene en klump hash. Den blev senere kontrolvejet til 16,39 gram, som den 16-årige blev sigtet for at besidde. De øvrige antrufne på stedet, alle yngre lokale mænd, blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt.

Hashen blev beslaglagt og vil blive destrueret. Den 16-åriges forældre og de sociale myndigheder vil blive orienteret om sagen. Han kan forvente en bøde i sagen.

Vanvidskørsel – Skovvejen, Holbæk

Kl 23.07 eftersatte en af politiets patruljer en motorcykel med afmeldte nummerplader, der var på vej mod vest. Motorcyklen kørte med over 200 km/t og ønskede ikke at standse, da politiet gav tegn til det. Motorcyklen bremsede pludseligt hårdt op for at dreje til højre og i den forbindelse lykkedes det patruljen at få fat i den 34-årige mand fra Holbæk, der førte den. Han blev ud over vanvidskørslen sigtet for at fører motorcykel under påvirkning af narko og for de afmeldte nummerplader og ikke at have orden i forsikringsforholdene omkring motorcyklen, for ikke at efterkomme politiets anvisning og for at køre uden førerret. Da hastigheden var så høj, at der var tale om vanvidskørsel, blev motorcyklen beslaglagt.

Vold mod betjent – Nygade, Holbæk

Kl. 02.46 var politiet foran et diskotek i Holbæk, da der havde var optræk til ballade på Nygade. Mens betjentene var i gang med at afhøre de tilstedeværende blandede en 26-årig mand sig. Han åbnede døren til patruljebilen, mens en betjent var i gang med at afhøre, og råbte fornærmende ting til betjenten. Betjentene bad om den 26-åriges navn, men det ønskede han ikke at oplyse.

Den 26-årige var spirituspåvirket og trodsig, og flere patruljer kom frem til uroen i nattelivet. Den 26-årige mand, som viste sig at komme fra Holbæk kommune, blev anholdt, men modsatte sig anholdelsen. Han skubbede betjenten i brystet to gange, så betjentene måtte bruge peberspray for at få ro på den 26-årige. Han blev ilagt håndjern og taget med til politistationen, hvor han blev sigtet for vold mod politiet og afhørt. Herefter blev han løsladt, men vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Søndag – mandag

Vold og uorden – Sportsvej, Tølløse – Holbæk

I forbindelse med byfest og amerikanerbiltræf ved Tølløsehallen blev politiet tilkaldt lige efter midnat, da en mand havde optrådt voldeligt. En kvinde havde forsøgt at forhindre en 24-årig mandlig bekendt i at køre beruset, hvilket resulterede i, at han slog hende flere gange. En ven kom kvinden til undsætning og der opstod tumult imellem de to mænd, men vennen fik den opfarende 24-åige væk fra pladsen. Kvinden blev undersøgt på skadestuen, og politiet optog en sag om vold.

En vagt meldte kort efter kl. 01.45, at en mand med et jernbat havde indladt sig i slagsmål og virket truende. Flere patruljer kørte til stedet, hvor de traf en 22-årig lokal mand, som blev sigtet for at overtræde våbenloven og battet blev taget fra ham. En 18-årig mand fra Lille-Skensved blandede sig i politiets arbejde og kaldte betjentene ukvemsord. Han var opfarende og udadreagerende, så han blev anholdt og taget med i detentionen til afrusning. Han blev sigtet for fornærmelig tiltale mod betjentene.

En 35-årig mand fra Espergærde blev anholdt kl. 01.57, da han havde forsøgt at komme i tumult med flere på stedet. Politiet forsøgte i første omgang at bortvise manden, som i stedet blev truende og voldsom over for patruljen. Han blev taget med i detentionen til afrusning.

Kl. 02.38 var det en 16-årig fra Sorø som var kraftigt spirituspåvirket og skabte uro. Han var meget konfrontatorisk over for politiet, og nægtede at efterkomme politiets anvisninger om at forlade stedet. Hans far var på stedet, men blev heller ikke skønnet ædru nok til at tage sig af sønnen. Den 16-årige blev taget med i detentionen til afrusning og løsladt næste morgen, da han var faldet til ro.

Søndag-mandag

Vold på skole – Gl. Ringstedvej, Holbæk

kl. 15.35 fik politiet anmeldelse om en voldelig episoden på 10. klassecenteret i Holbæk Kommune En elev var blevet sur på en anden elev, og der opstod tumult. En medarbejder på skolen tog den sure elev til side for at snakke, men det udviklede sig til at eleven sparkede læreren. Politiet efterforsker nu sagen om vold mod en person ansat i offentlig tjeneste.

Indbrud i Perioden

Lilleskovvej, Ugerløse